Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumik, felnik

Tápiószecső

Recommended Posts

Sziasztok

Vettem 4 alufelnit az astrámhoz.

Nem új de szépen megtakarították majd lefújták. Nekem nagyon tetszik. Még sosem volt alufelnim :-)

25.000 volt a 4 darab. Hiba mentes bár annyira nem tudom szaki módon átnézni de sehol semmi horpadás ütés nyom.

Kritika, vélemény?

Belinkelnéd mégegyszer mert sajna már nem látszik a kép! <_<

Felni vásárlás előtt vagyok még mindig és kíváncsi lennék rá! :angry:

Megosztás:

Nekem ilyen van 15"-osba, de nem a polírozott, hanem az ezüst változat http://www.carstyling.hu/pic/buy/buy_174273.jpg 140E volt gumival együtt

Mennyire kellett súlyoztani a felnid? ill ha már ennyit használtad ahoz képest romlott az állapota? mert amennyi felnit láttam már ilyet, használtba sajna elég nagy díszítősorokkal árúlták.

Megosztás:

Mennyire kellett súlyoztani a felnid? ill ha már ennyit használtad ahoz képest romlott az állapota? mert amennyi felnit láttam már ilyet, használtba sajna elég nagy díszítősorokkal árúlták.

Ez gumistól függ, nekem ott szerencsétlenkedett, kár volt odavinnem :angry:

Az állapota az csak rajtad múlik, hogy mennyire vigyázól rá.

Nahh most már látom a felniket, ezeket szerintem néztem én is! :P szép csilli villi csak nekem túl üres a közepe, így kicsit olyan dísztárcsás, bár annyi pénzzért gyárit simán jó!

Nekem nem lesz majd "üres" a közepe :P

Kép

288-as fék <_<

Megosztás:

Arra gondoltam hogy mennyire bírja a kátyúkat? mert pl láttam már olyan felniket ami abszolútt karcmentes volt de a satuzástól vagy valesetes volt vagy nem tom de attól még kóválygott össze-vissza a felni pedig nem volt megütve csak deformálódott.persze itt most normál használatra gondolok de pl hogy megvetted felrakták rá a gumit kelett pl rá 2db súly. használod 2-3évig aztán centírnál meg kell rá 10db súly. Oké tudom a gumi is sokat számít de ugyan az a gumi csak már nem olyan erősségű a felni ha értitek hogy hogy értem. <_<

Ilyenre gondolok, pl ez karcmentes de azért olyan súly van rajta hogy az előzőleg megszívott felnim miatt nem merném megvenni. Pedig ránézésre abszolútt karcmentes, a gumi meg csak nem lehet ilyen vacak ha 4 felniből kettő így van súlyozva.

Megosztás:

Én elégedett vagyok ezzel a típussal, volt is vele egy patkázásom és a belső fala sérült. De nem szedtem le, csak a következő téli átállásnál vettem észre. Következő tavasszal, mielőtt felraktam volna, elvittem gumishoz, kigörgőzték, tettek rá új gumit is, mert szálszakadásos lett. Nem lehetett már javítani. Nem sok súly került rá, de a másik háromra se volt szükségem kilókra. Azóta is azok a gumik vannak rajta. 74000-rel vettem a kocsit, most van benne 101000 km, de a mai napig ezt használom. Csak télen váltok lemezfelnis téligumira. <_<

Megosztás:

Én elégedett vagyok ezzel a típussal, volt is vele egy patkázásom és a belső fala sérült. De nem szedtem le, csak a következő téli átállásnál vettem észre. Következő tavasszal, mielőtt felraktam volna, elvittem gumishoz, kigörgőzték, tettek rá új gumit is, mert szálszakadásos lett. Nem lehetett már javítani. Nem sok súly került rá, de a másik háromra se volt szükségem kilókra. Azóta is azok a gumik vannak rajta. 74000-rel vettem a kocsit, most van benne 101000 km, de a mai napig ezt használom. Csak télen váltok lemezfelnis téligumira. :angry:

Na ez az hogy görgőzés, felénk olyan 5000-ért görgőznek meg ugye újra rá a gumi + centír. 2db ilyen felninél meg már húzós. Amúgy mennyi volt a görgőzésed? <_<

Megosztás:

Na ez az hogy görgőzés, felénk olyan 5000-ért görgőznek meg ugye újra rá a gumi + centír. 2db ilyen felninél meg már húzós. Amúgy mennyi volt a görgőzésed? <_<

Hülyeséget nem akarok mondani, talán 3 és 5000 között. De ez már vagy 3 éve volt. És csak egyet kellett csinálni.

Megosztás:

Véleményetek szerint attól még lehet gyári Opel a lemezfelni hogy a csavarlyukak között Ilyen a minta?

Vagy csak az Ilyen mintájú az eredeti gyári? A lyukosztás ugye 4x100-as és elvileg Opelen volt, csak hogy biztos 56,5-ös középfurata legyen! Vagy a lényeg hogy a GM felirat rajta legyen, és akkor a középfurat is stimmel? <_<

Megosztás:

Véleményetek szerint attól még lehet gyári Opel a lemezfelni hogy a csavarlyukak között Ilyen a minta?

Vagy csak az Ilyen mintájú az eredeti gyári? A lyukosztás ugye 4x100-as és elvileg Opelen volt, csak hogy biztos 56,5-ös középfurata legyen! Vagy a lényeg hogy a GM felirat rajta legyen, és akkor a középfurat is stimmel? :angry:

Közepén a lik, jó legyen, meg legyen 4x100. Hogy gyári, vagy másik gyári, az elég hidegen hagyna lemeznél <_<

Megosztás:

Közepén a lik, jó legyen, meg legyen 4x100. Hogy gyári, vagy másik gyári, az elég hidegen hagyna lemeznél <_<

Arra gondoltam hogy nehogy VW legyen vagy más típus mert ugye VW az 56-os. Tolómérővel meg ugye pont nem tudom megnézni, vagy ha GM-benne van akkor csak jó? :angry:

Megosztás:

Arra gondoltam hogy nehogy VW legyen vagy más típus mert ugye VW az 56-os. Tolómérővel meg ugye pont nem tudom megnézni, vagy ha GM-benne van akkor csak jó? <_<

GM benne van akkor jó. De pócvágent is föl lehet tenni, csak kicsit dolgozni kell vele :angry: (szerintem 57-es az, nem 56-os)

Megosztás:

Egy másik helyen azt olvastam, hogy a 96-os F Astra Caravan gumi mérete 195/55 R15. A gumis nekem anno 195/50-est rakott fel. Mondván, mert olcsóbb. Viszont ezzel 5 km-t csal az óra. Ha a "gyári" felnim van feltéve téligumival ami 175/65 R14, azzal is ugyanúgy 5 km-rel többet mutat a valósnál. Akkor nem a 175/70-est kellett volna feltenni? Biztos elakarta nyomni a gumit <_<

Megosztás:

Egy másik helyen azt olvastam, hogy a 96-os F Astra Caravan gumi mérete 195/55 R15. A gumis nekem anno 195/50-est rakott fel. Mondván, mert olcsóbb. Viszont ezzel 5 km-t csal az óra. Ha a "gyári" felnim van feltéve téligumival ami 175/65 R14, azzal is ugyanúgy 5 km-rel többet mutat a valósnál. Akkor nem a 175/70-est kellett volna feltenni? Biztos elakarta nyomni a gumit <_<

Az Astra gyári gumimérete 175/70R13. De szerelték gyárilag 175/65R14-el is. A 195/50R15 az előbbi pontos váltómérete, úgyhogy a gumis helyesen járt el.

A GSi-ket viszont tudtommal 195/55R15-el szerelték gyárilag.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.