Breki Elküldve Március2, 2011 Megoszt Elküldve Március2, 2011 Azért kérdezem, hogy volt akkor felnid ET42 5,5x14" 185-ös gumival? és visszafogta? mert épp ilyet akarok ill szélességre. szerinted a 185 fogta vissza vagy a 65 magas? :D Mert 185/60/14-et szereték csak az most visszafogja vagy nem? 14"-ban semmit sem fogsz észrevenni! Nekem a nyári Falken ilyen méretű. (185/60 R14) A télik 195/60 R14. A híresztelések ellenére semmivel sem fogyaszt többet vele, mint a "virslibbekkel", viszont érezhetően jobban megy, és pontosabb az óra. Az égvilágon semmit sem fog vissza, így azon kezdtem gondolkodni, hogy elpattintom a nyári szettet, és inkább 195/60-ast teszek fel. Sokkal stabilabb..... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Március3, 2011 Megoszt Elküldve Március3, 2011 Hellótok! Kellene egy kis segítség mert nem tudok dönteni. Véleményetek szerint melyiket kellene? Mivel a híreszteléssel szemben hogy felmegy ebbe a hónapba a nyárigumi ára ennek ellenére amit kinéztem 800Ft-al lejebb ment. Amiket néztem: Dunlop SP Sport 01 185/60R14 14 760 Ft v Hankook Kinergy Eco (K425) 185/60R14 14 160 Ft Szerelési centírozási díjjal 1év garival, ha netán szálszakadt vagy anyaghibás lenne. Ok valszeg vannak jobb gumik is de Dunlop mintája tetszik és azért csak márka viszont azt olvastam róla hogy gyorsan kopik, én pedig hosszú távra venném ha már ennyibe kerül. Viszont Hankook téligumim van amivel viszont meg vagyok elégedve de mégsem olyan "nagy" márka, de hátha nem kopna annyira. Vélemény? :D (gyári 14"-os lemezre lenne azért nem szélesebb!) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március3, 2011 Megoszt Elküldve Március3, 2011 Hellótok! Kellene egy kis segítség mert nem tudok dönteni. Véleményetek szerint melyiket kellene? Mivel a híreszteléssel szemben hogy felmegy ebbe a hónapba a nyárigumi ára ennek ellenére amit kinéztem 800Ft-al lejebb ment. Amiket néztem: Dunlop SP Sport 01 185/60R14 14 760 Ft v Hankook Kinergy Eco (K425) 185/60R14 14 160 Ft Szerelési centírozási díjjal 1év garival, ha netán szálszakadt vagy anyaghibás lenne. Ok valszeg vannak jobb gumik is de Dunlop mintája tetszik és azért csak márka viszont azt olvastam róla hogy gyorsan kopik, én pedig hosszú távra venném ha már ennyibe kerül. Viszont Hankook téligumim van amivel viszont meg vagyok elégedve de mégsem olyan "nagy" márka, de hátha nem kopna annyira. Vélemény? :D (gyári 14"-os lemezre lenne azért nem szélesebb!) A Kumho Solus is jó állítólag, és olcsóbb is talán, mint az általad írt tipusok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március3, 2011 Megoszt Elküldve Március3, 2011 Hellótok! Kellene egy kis segítség mert nem tudok dönteni. Véleményetek szerint melyiket kellene? Mivel a híreszteléssel szemben hogy felmegy ebbe a hónapba a nyárigumi ára ennek ellenére amit kinéztem 800Ft-al lejebb ment. Amiket néztem: Dunlop SP Sport 01 185/60R14 14 760 Ft v Hankook Kinergy Eco (K425) 185/60R14 14 160 Ft Szerelési centírozási díjjal 1év garival, ha netán szálszakadt vagy anyaghibás lenne. Ok valszeg vannak jobb gumik is de Dunlop mintája tetszik és azért csak márka viszont azt olvastam róla hogy gyorsan kopik, én pedig hosszú távra venném ha már ennyibe kerül. Viszont Hankook téligumim van amivel viszont meg vagyok elégedve de mégsem olyan "nagy" márka, de hátha nem kopna annyira. Vélemény? :D (gyári 14"-os lemezre lenne azért nem szélesebb!) A Dunlopról SP-ről sót jót olvastam, de nekem Falkenem van nyáriban. Nagyon elégedett vagyok vele, szárazon nagyon tapad, vizesen kevésbé. Igaz 50 ezer alatt (3 év) el is fogyott 7,5 mm-ről 3,5 mm-re a minta, és ezért selejteztem. Aztán újra Falkent vettem. A tapadásnak ára van! A "hosszú távra venném" mit jelent nálad? 6 év után már a gumi kora miatt is javasolt a selejtezés. Ha évi 10 ezret futsz, akkor számold a kopás mértékét. Így vagyok a télimmel, 6 éves, de csak 50 ezer van benne. Mégis ki fogom dobni a szezon után, pedig még van rajta 4 mm minta. Nálunk gazdagabb országokban a télit 1-2 évente szanálják ha jó ha nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Március3, 2011 Megoszt Elküldve Március3, 2011 A Dunlopról SP-ről sót jót olvastam, de nekem Falkenem van nyáriban. Nagyon elégedett vagyok vele, szárazon nagyon tapad, vizesen kevésbé. Igaz 50 ezer alatt (3 év) el is fogyott 7,5 mm-ről 3,5 mm-re a minta, és ezért selejteztem. Aztán újra Falkent vettem. A tapadásnak ára van! A "hosszú távra venném" mit jelent nálad? 6 év után már a gumi kora miatt is javasolt a selejtezés. Ha évi 10 ezret futsz, akkor számold a kopás mértékét. Így vagyok a télimmel, 6 éves, de csak 50 ezer van benne. Mégis ki fogom dobni a szezon után, pedig még van rajta 4 mm minta. Nálunk gazdagabb országokban a télit 1-2 évente szanálják ha jó ha nem. Autóval együtt. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március3, 2011 Megoszt Elküldve Március3, 2011 Autóval együtt. :lol: Az egy másik műsor! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor -- C14Se Elküldve Március3, 2011 Megoszt Elküldve Március3, 2011 Hellótok! Kellene egy kis segítség mert nem tudok dönteni. Véleményetek szerint melyiket kellene? Mivel a híreszteléssel szemben hogy felmegy ebbe a hónapba a nyárigumi ára ennek ellenére amit kinéztem 800Ft-al lejebb ment. Amiket néztem: Dunlop SP Sport 01 185/60R14 14 760 Ft v Hankook Kinergy Eco (K425) 185/60R14 14 160 Ft Szerelési centírozási díjjal 1év garival, ha netán szálszakadt vagy anyaghibás lenne. Ok valszeg vannak jobb gumik is de Dunlop mintája tetszik és azért csak márka viszont azt olvastam róla hogy gyorsan kopik, én pedig hosszú távra venném ha már ennyibe kerül. Viszont Hankook téligumim van amivel viszont meg vagyok elégedve de mégsem olyan "nagy" márka, de hátha nem kopna annyira. Vélemény? :D (gyári 14"-os lemezre lenne azért nem szélesebb!) Egyetlen ok van, amiért tegnap nem vettem meg a nyári szettet az az, hogy nem érkezett meg a gumishoz :D Erre este leesett a hó :lol: Egyébként van már 2011-es ADAC nyárigumi teszt. Én Uniroyal RainExpertet néztem ki, 185/60R14-ben,12100-ért, sikerült az egyedüli méretet megtalálnom, ami nem érkezett. De van helyette 175/65R14, szerintetek az is fogna még eleget? Vagy Continental Ecocontact3 13 800ért. Valamit mindenképp fel kell tenni, mert jövő héten menni kell vele messzire. Asszem Fábián Dunlop nyáriak voltak, 5 éves, de már elég durván ki van repedezve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március3, 2011 Megoszt Elküldve Március3, 2011 Nálunk gazdagabb országokban a télit 1-2 évente szanálják ha jó ha nem. Én pedig, ha gyűjtögetek egy kicsit, akkor azokat veszem meg. :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Március3, 2011 Megoszt Elküldve Március3, 2011 A Kumho Solus is jó állítólag, és olcsóbb is talán, mint az általad írt tipusok. Sajna ilyet nem árúlnak :D A "hosszú távra venném" mit jelent nálad? 6 év után már a gumi kora miatt is javasolt a selejtezés. Ha évi 10 ezret futsz, akkor számold a kopás mértékét. hogy azért 4-5évet bírjon ill Dunlopról olvastam véleményt és mondta 25ezer után már olyan kopott hogy nem vinné műszakira de 5000-et azért még belenyom ha bírja. ------------ Na ja, az még később lesz nálunk vagy soha. Külföldi ismerős mondta nyomott egy satuféket egy fácánra szélvédő berepedt biztosító kicserélte teljes áron a gumikat úgy itélték meg hogy nagyon elkopott a fékzésben az is csere az árat amit a biztosító megitélt lecserélte mind a 4 gumit! :lol: Vagy Continental Ecocontact3 13 800ért. Köszi a tesztet, majd még lefordíttatom hogy mi is van benne bár következtetni tudok a Hankookból meg ami érdekelt volna a K715 az meg pont nincs a neten. Bár lehet az üzletbe még van majd még utánna kérdezek! Vagy hogy mit ajánlanak aztán írom, csak jobb olyanról véleményt kapni amit már használtak is és nem úgy hogy azt ajánlják ami épp sok van raktáron mert nem kell senkinek! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Március3, 2011 Megoszt Elküldve Március3, 2011 Hellótok! Kellene egy kis segítség mert nem tudok dönteni. Véleményetek szerint melyiket kellene? Mivel a híreszteléssel szemben hogy felmegy ebbe a hónapba a nyárigumi ára ennek ellenére amit kinéztem 800Ft-al lejebb ment. Amiket néztem: Dunlop SP Sport 01 185/60R14 14 760 Ft v Hankook Kinergy Eco (K425) 185/60R14 14 160 Ft Szerelési centírozási díjjal 1év garival, ha netán szálszakadt vagy anyaghibás lenne. Ok valszeg vannak jobb gumik is de Dunlop mintája tetszik és azért csak márka viszont azt olvastam róla hogy gyorsan kopik, én pedig hosszú távra venném ha már ennyibe kerül. Viszont Hankook téligumim van amivel viszont meg vagyok elégedve de mégsem olyan "nagy" márka, de hátha nem kopna annyira. Vélemény? :D (gyári 14"-os lemezre lenne azért nem szélesebb!) Én tavaly tavasszal vettem dunlop sp sport 01-et és mérföldkövekkel túlszárnyalja a barumokat minden tekintetben. máshoz nem tudok viszonyítani, de gumin többet nem fogok spórolni az tuti. nyüstölöm rendesen és idáig tökéletesen elégedett vagyok Link to comment Megosztás: More sharing options...
glutamin Elküldve Március3, 2011 Megoszt Elküldve Március3, 2011 Rég jártam errefelé. De most akkor írok egy kicsit a tavaly vett Michelin Alpin-ról. Nagyon elégedett vagyok vele. 165/70/R13-as a gumi. Kb 58e Ft-ért tudtam 4db-ot venni. Tegnap este Szegedről jöttem Pestre. Stabil, mutató szerinti 140-es tempóval. 2 BMW-t leszámítva senki nem került el. De ők is becsicskultak, amint megjelent egy kis hó a belső sávban. Szóval valóban érdemes a top márkákból válogatni, ha valaki sokat mászkál és szeretné kihasználni a gumi adta lehetőségeket. Ebben a méretben (13") meg relatíve olcsó a gumi. Ismerősöknek picit nagyobb autóra egy gumi kerül 45-50e Ft-ba. Nekem is oda lesz ez a jó világ, ha majd átülök valami flancosabb verdába. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Március3, 2011 Megoszt Elküldve Március3, 2011 Rég jártam errefelé. De most akkor írok egy kicsit a tavaly vett Michelin Alpin-ról. Nagyon elégedett vagyok vele. 165/70/R13-as a gumi. Kb 58e Ft-ért tudtam 4db-ot venni. Tegnap este Szegedről jöttem Pestre. Stabil, mutató szerinti 140-es tempóval. 2 BMW-t leszámítva senki nem került el. De ők is becsicskultak, amint megjelent egy kis hó a belső sávban. Szóval valóban érdemes a top márkákból válogatni, ha valaki sokat mászkál és szeretné kihasználni a gumi adta lehetőségeket. Ebben a méretben (13") meg relatíve olcsó a gumi. Ismerősöknek picit nagyobb autóra egy gumi kerül 45-50e Ft-ba. Nekem is oda lesz ez a jó világ, ha majd átülök valami flancosabb verdába. Kapcsolatok és forrás kérdése.... :D PIRELLI W210 Snowsport Bővebb információ 195/50 R16 84 H MO 72 611.- Biztos megvettem ennyiért. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Én tavaly tavasszal vettem dunlop sp sport 01-et és mérföldkövekkel túlszárnyalja a barumokat minden tekintetben. máshoz nem tudok viszonyítani, de gumin többet nem fogok spórolni az tuti. nyüstölöm rendesen és idáig tökéletesen elégedett vagyok A Barumokat felénk is eléggé szidják. Akkor lényegbében kopott a Dunlop? mennyit tettél bele, km? Esőben se csúszkál? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
CoolAdam Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 A Barumokat felénk is eléggé szidják. Akkor lényegbében kopott a Dunlop? mennyit tettél bele, km? Esőben se csúszkál? :D Műszaki előtt vászontörött lett ami volt rajta (Firestone) és akkor lett rá Barum téve én meg vagyok vele eddig elégedve persze még nicns benne nagyon sok km! De remélem kitart! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Műszaki előtt vászontörött lett ami volt rajta (Firestone) és akkor lett rá Barum téve én meg vagyok vele eddig elégedve persze még nicns benne nagyon sok km! De remélem kitart! :D Nekem is volt Barum, de én meg voltam elégedve velük :D (jóó, a Conti azért jobb, de nem is annyiért adták :lol: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
CoolAdam Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Nekem is volt Barum, de én meg voltam elégedve velük :D (jóó, a Conti azért jobb, de nem is annyiért adták :) ) Háát igen van egy kis márka különbség!! :D Amúgy nekem is ott derült ki h tönkrementek és gyorsan ezeket rádobtuk éppen az ára miatt nem volt drága! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Na ja én is azért vagyok ennyire gondba velük hogy olcsót nem akarok venni mert inkább legyen 1-2ezressel drágább de akkor atomstabil! Csak az a baj a drágább nem minden esetbe jobb,pl ha túl lágy és hamarabb kopik! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 A Barumokat felénk is eléggé szidják. Akkor lényegbében kopott a Dunlop? mennyit tettél bele, km? Esőben se csúszkál? :D hát most igy nememléxem mennyi volt benne akkor, de tavasszal lesz 2 éves az autó, azóta mentem 55e km-t vele. amugy megmértem digitolómérővel amikor levettem és nemnagyon vettem észre kopást. az 1,6al nemnagyon tudom megcsikorgatni a 195/50et, ahoz nagyon rajulni kell, és esőbe 10000x jobb mint a barum volt ezt már az első alkalommal észrevettem. nekem a barummal ha belementem egy pocsojába erősen kellet fognom a kormányt mer tépte, ezzel meg átsiklok :lol: én lehet leközelebb is dunlopot veszek Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 hát most igy nememléxem mennyi volt benne akkor, de tavasszal lesz 2 éves az autó, azóta mentem 55e km-t vele. amugy megmértem digitolómérővel amikor levettem és nemnagyon vettem észre kopást. az 1,6al nemnagyon tudom megcsikorgatni a 195/50et, ahoz nagyon rajulni kell, és esőbe 10000x jobb mint a barum volt ezt már az első alkalommal észrevettem. nekem a barummal ha belementem egy pocsojába erősen kellet fognom a kormányt mer tépte, ezzel meg átsiklok :lol: én lehet leközelebb is dunlopot veszek Aaaha 50ezeret ezekszerint így bírja? Az már simán jó! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Aaaha 50ezeret ezekszerint így bírja? Az már simán jó! :D hoho, 2 éve van az autó és tavaly tavasszal vettem a gumikat :lol: de egy 15-20e sztem má van benne Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 hoho, 2 éve van az autó és tavaly tavasszal vettem a gumikat :lol: de egy 15-20e sztem má van benne Jahh igaz téli gumi is volt közbe, szóval a 20-hoz képest nem kopott! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor -- C14Se Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Nekem is volt Barum, de én meg voltam elégedve velük :D (jóó, a Conti azért jobb, de nem is annyiért adták :D ) Én Contit fogok választani, ha nem érkezik Uniroyalból akkora, amekkora kell, és a 175ös meg szarul néz ki a felnimen (majd felpróbáljuk). Mennyiért kapsz barumot? Mondjuk 11-12. Nekem Continental Ecocontact3-at ajánlottak most 13500-ért. Mennyi a különbség? Mennyi egy lökös+hűtő? Plusz mennyit hagysz ott a belecsúszásnál, hogy "okosba" megoldjátok? Vagy mennyivel sorolnak rosszabb kategóriába biztosításnál? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Én Contit fogok választani, ha nem érkezik Uniroyalból akkora, amekkora kell, és a 175ös meg szarul néz ki a felnimen (majd felpróbáljuk). Mennyiért kapsz barumot? Mondjuk 11-12. Nekem Continental Ecocontact3-at ajánlottak most 13500-ért. Mennyi a különbség? Mennyi egy lökös+hűtő? Plusz mennyit hagysz ott a belecsúszásnál, hogy "okosba" megoldjátok? Vagy mennyivel sorolnak rosszabb kategóriába biztosításnál? :D Én spec 8-ért vettem őket :D De tényleg nem voltak rosszak. A contikat utána "használtan" vettem. Ember vett augusztusban egy D-corsát, nyári kerekekkel. Télire tett fel télit, tavasszal meg megvettem tőle az agyonhasznált nyárikat :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabor -- C14Se Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Én spec 8-ért vettem őket :lol: De tényleg nem voltak rosszak. A contikat utána "használtan" vettem. Ember vett augusztusban egy D-corsát, nyári kerekekkel. Télire tett fel télit, tavasszal meg megvettem tőle az agyonhasznált nyárikat :D Rendben, akkor 8. Kérlek számold végig ezzel a 8-cal az egyenletet, hogy megéri-e. Amúgy ha kellenek Barumok, 4-5 mm mintával, ingyé elvihető, 185/60R14, 2004es gyártás. Egyik szálszakadt (JH). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Március4, 2011 Megoszt Elküldve Március4, 2011 Rendben, akkor 8. Kérlek számold végig ezzel a 8-cal az egyenletet, hogy megéri-e. Amúgy ha kellenek Barumok, 4-5 mm mintával, ingyé elvihető, 185/60R14, 2004es gyártás. Egyik szálszakadt (JH). De nemééééérted hogy jók voltak?? :D :lol: Cserélem őket ugyan ilyen méretű Pirelli télikre ha érdekel :D Ezek nem szálszakadtak :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts