hening Elküldve November10, 2010 Megoszt Elküldve November10, 2010 illetve ez 185/55 R15 gumikkal jó e szerintetek? Jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Wolfy Elküldve November10, 2010 Megoszt Elküldve November10, 2010 A magas ár az relatív... A szétütött, horzsolt 14-eseket, hiányzó egy vagy két középső kupakkal és külső felületükön csúnyán röpsúlyozva árulják 40 körül. Ezek meg aránylag szép állapotú, nem tojásdad formájú masszív kis felnik, ráadásul 15-ösek. A karcok két lépésről meg gyakorlatilag alig látszanak. :D Persze az ár alkuképes (szerk. itt a fórumon), de a Vaterán inkább fix ár a nyerő, különben elkezd mindenki kupeckodni, hogy mi az alja, miért annyi, ő a feléért már le is ütné zárjam le előbb a minimál ár nélküli licitet, már holnap jönne érte, érdekel-e helyette mosógép, meg ilyesmi :) :) :( Na ezért az a hirdetés szövege ami. Az árat meg még lejjebb lehet vinni, ha nagyon kell, de tavaszig ráérek. Addig a téli gumikon gurulok :o Ezek szerint én elég jó vételt csináltam, mert pont ilyen felniket vettem tavasszal. Két alig használt és kettő még egy 2-3 évig jó gumi volt rajtuk. Állapotuk teljesen jó volt. Alig kellett rá súly. 43-ért adta, és kb félútig (Székesfehérvárig) elhozta. Nekem ez külön szerencse volt, mert amúgy is pont mennem kellett fehérvárra. Szerintem érdemes rászánni 1-2 órát, hogy végignézzük a hirdetéseket az ismertebb oldalakon, mert ki lehet fogni jó ajánlatokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
neeshow Elküldve November10, 2010 Megoszt Elküldve November10, 2010 Ezek szerint én elég jó vételt csináltam, mert pont ilyen felniket vettem tavasszal. Két alig használt és kettő még egy 2-3 évig jó gumi volt rajtuk. Állapotuk teljesen jó volt. Alig kellett rá súly. 43-ért adta, és kb félútig (Székesfehérvárig) elhozta. Nekem ez külön szerencse volt, mert amúgy is pont mennem kellett fehérvárra. Szerintem érdemes rászánni 1-2 órát, hogy végignézzük a hirdetéseket az ismertebb oldalakon, mert ki lehet fogni jó ajánlatokat. Az igen jó ár volt érte :D A minap a Racsingbazáron láttam ilyet mint az enyémek, 54-ért, máshol meg 56 körül adtak szintén ilyet. Ezért lőttem be ide az árat :o Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zoollanderhu Elküldve November13, 2010 Megoszt Elküldve November13, 2010 Na, például most árulom a Caravanom 15-ös gyári alufelnijét amit megtalálsz adok veszek rovatban. A Vaterán hirdetem, de opelfórumosoknak 5% kedvezményt adok rá! Nem tudom, hogy az ár sok vagy kevés, nagyjából ennyiért láttam az ilyen formát, ebbenm a mérteben. Én most szedtem le az autóról a téli gumik miatt, és a felületi karcokon kívül semmi baja nincs :( Csak azért nem teszem be ide a linket, mert a moderátor megróna érte :excl: Köszi szépen az ajánlatot, de kicsit sokalom, illetve nem ilyen összeg környékén keresek felnit. Azért köszönöm hogy jelezted. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zoollanderhu Elküldve November13, 2010 Megoszt Elküldve November13, 2010 Jó. köszi szépen a segítséget, sajna nem jött össze. Viszont úgy látom értesz a témához, másoknak adott tanácsaidból. Ha csak felnit nézek F Astrához, akkor 4*100 és a 56,5 középátmérőre figyeljek ( mondjuk ez sem feltétel mert tehermentesítővel megoldható a szűkítés) viszont a J számmal vagyok gondban és az ET-vel milyen határok között lehet választani? Illetve egy Vectra 4*100 15" felni (56,5mm középpel) jó lehet Astrára ( persze megfelelő 175/70R13 váltómérettel pl: 185/60R15 185/55R15 vagy 195/50R15? ) Köszi előre is a választ! U.I.: Bárki más is válaszolhat:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November13, 2010 Megoszt Elküldve November13, 2010 köszi szépen a segítséget, sajna nem jött össze. Viszont úgy látom értesz a témához, másoknak adott tanácsaidból. Ha csak felnit nézek F Astrához, akkor 4*100 és a 56,5 középátmérőre figyeljek ( mondjuk ez sem feltétel mert tehermentesítővel megoldható a szűkítés) viszont a J számmal vagyok gondban és az ET-vel milyen határok között lehet választani? Illetve egy Vectra 4*100 15" felni (56,5mm középpel) jó lehet Astrára ( persze megfelelő 175/70R13 váltómérettel pl: 185/60R15 185/55R15 vagy 195/50R15? ) Köszi előre is a választ! U.I.: Bárki más is válaszolhat:) Jó lehet a Vectra felni, csak 195 széles gumi esetén min. 38-40 körüli ET-je legyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zoollanderhu Elküldve November13, 2010 Megoszt Elküldve November13, 2010 Jó lehet a Vectra felni, csak 195 széles gumi esetén min. 38-40 körüli ET-je legyen. Tegyük fel megvan a Vectra felni, akkor már csak ahhoz gumit kell választani ( astra méretek közül ) amelyik paszol az ET-hez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November14, 2010 Megoszt Elküldve November14, 2010 Tegyük fel megvan a Vectra felni, akkor már csak ahhoz gumit kell választani ( astra méretek közül ) amelyik paszol az ET-hez? Én 195-öst nem raknék egy 60 lovas gép alá (attól függetlenül, hogy most nekem is az van), mert nagyon fogja. Ráadásul nagyot dob a fogyin is, kb 1-1,5 litert. Maradj max a 185/60x15-nél. Az lesz az ideális választás a váltóméretek közül. Amúgy felni, és gumi terén vannak ám nagyobb "SP"ílerek is a felhasználól között. :excl: :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve November14, 2010 Megoszt Elküldve November14, 2010 Én 195-öst nem raknék egy 60 lovas gép alá (attól függetlenül, hogy most nekem is az van), mert nagyon fogja. Ráadásul nagyot dob a fogyin is, kb 1-1,5 litert. Maradj max a 185/60x15-nél. Az lesz az ideális választás a váltóméretek közül. Amúgy felni, és gumi terén vannak ám nagyobb "SP"ílerek is a felhasználól között. :excl: :lol: :( :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve November14, 2010 Megoszt Elküldve November14, 2010 Én 195-öst nem raknék egy 60 lovas gép alá (attól függetlenül, hogy most nekem is az van), mert nagyon fogja. Ráadásul nagyot dob a fogyin is, kb 1-1,5 litert. Maradj max a 185/60x15-nél. Az lesz az ideális választás a váltóméretek közül. Amúgy felni, és gumi terén vannak ám nagyobb "SP"ílerek is a felhasználól között. :excl: :( Karcsi, én ebbe már belefáradtam. Mindenki azt rakja fel amit gondol. Ha megkérdez, és elmondom a véleményem, neki úgyis van sajátja és nem az enyém szerint fog cselekedni. Innentől felesleges a kérdés és a válasz is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November14, 2010 Megoszt Elküldve November14, 2010 Én 195-öst nem raknék egy 60 lovas gép alá (attól függetlenül, hogy most nekem is az van), mert nagyon fogja. Ráadásul nagyot dob a fogyin is, kb 1-1,5 litert. Tapasztalatból beszélsz vagy csak olvastad, mert valaki írta/mondta? :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November14, 2010 Megoszt Elküldve November14, 2010 Tapasztalatból beszélsz vagy csak olvastad, mert valaki írta/mondta? :excl: Szted? Írtam, hogy az volt rajta, amíg fel nem tettem a télit most. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November14, 2010 Megoszt Elküldve November14, 2010 Szted? Írtam, hogy az volt rajta, amíg fel nem tettem a télit most. :excl: Hát nem tom! Én a dízel alól ki nem venném nyáron a 195/50 R15-öt. Fogyiban meg nem veszem észre... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November14, 2010 Megoszt Elküldve November14, 2010 Hát nem tom! Én a dízel alól ki nem venném nyáron a 195/50 R15-öt. Fogyiban meg nem veszem észre... 10 alá nem ment vele. Máskor meleg időben 8 körül megáll városban. :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
yankee Elküldve November14, 2010 Megoszt Elküldve November14, 2010 10 alá nem ment vele. Máskor meleg időben 8 körül megáll városban. :excl: 10körül. Ne viccelj már..... 195/50el 7.2a fogyim. 7alá is lemegy hosszabb távokon pl Üllő-Balaton táv. Akkor neked az nem a felnitől eszik 10lityit. Sose volt 8literes fogyim se nem hogy 10. KOp-KOp Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve November14, 2010 Megoszt Elküldve November14, 2010 Hát nem tom! Én a dízel alól ki nem venném nyáron a 195/50 R15-öt. Fogyiban meg nem veszem észre... A nyomaték az nyomaték :( :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 10körül. Ne viccelj már..... 195/50el 7.2a fogyim. 7alá is lemegy hosszabb távokon pl Üllő-Balaton táv. Akkor neked az nem a felnitől eszik 10lityit. Sose volt 8literes fogyim se nem hogy 10. KOp-KOp Nincs semmi baja a motoromnak, csak sok a hideg rövidtáv. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Nincs semmi baja a motoromnak, csak sok a hideg rövidtáv. Nekem is jól érezhetően lomhább lett a 195-ös gumival, lehet ez gumitól is függ, amelyik jobban tapad, az nyilván érezhetőbben visszafogja az autót. 175-ös gumit használok, az idén ugyanilyen szélesből vettem újakat, és így is jó fél literrel nőtt a fogyim, pusztán attól, hogy az új gumi sokkal jobban tapad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Nekem is jól érezhetően lomhább lett a 195-ös gumival, lehet ez gumitól is függ, amelyik jobban tapad, az nyilván érezhetőbben visszafogja az autót. 175-ös gumit használok, az idén ugyanilyen szélesből vettem újakat, és így is jó fél literrel nőtt a fogyim, pusztán attól, hogy az új gumi sokkal jobban tapad. Szerintem nem törvényszerű, hogy van összefüggés a tapadás, és a gördülési ellenállás között. Nem biztos , hogy egy gumi azért tapad jobban mert puhább és egyúttal nagyobb a gördülési ellenállása, lehet hogy a tapadás a mintázatnak köszönhető. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Szerintem nem törvényszerű, hogy van összefüggés a tapadás, és a gördülési ellenállás között. Nem biztos , hogy egy gumi azért tapad jobban mert puhább és egyúttal nagyobb a gördülési ellenállása, lehet hogy a tapadás a mintázatnak köszönhető. Itt meg a két mondat nem függ össze... Vagy csak nekem nem ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Itt meg a két mondat nem függ össze... Vagy csak nekem nem ? Azt írta FPepe, hogy amelyik jobban tapad, valszeg jobban fogja vissza a kocsit. Én ezt úgy értelmeztem, hogy puhább a gumikeverék, jobban tapad, és nagyobb a gördülési ellenállása. De ha pölö a tapadás nem a puhább gumikeveréknek, hanem a mintázatnak köszönhető, akkor nem törvényszerű, hogy jobban megfogja a kocsit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Azt írta FPepe, hogy amelyik jobban tapad, valszeg jobban fogja vissza a kocsit. Én ezt úgy értelmeztem, hogy puhább a gumikeverék, jobban tapad, és nagyobb a gördülési ellenállása. De ha pölö a tapadás nem a puhább gumikeveréknek, hanem a mintázatnak köszönhető, akkor nem törvényszerű, hogy jobban megfogja a kocsit. Száraz uton nincs jelentősége a mintának. A slick tapad a legjobban, de szinte nincs gördülési ellenállása. Ha nem hiszed, KÉRDEZD MEG ŐT. :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Száraz uton nincs jelentősége a mintának. A slick tapad a legjobban, de szinte nincs gördülési ellenállása. Ha nem hiszed, KÉRDEZD MEG ŐT. :( Ne is mond szállok ki a Boxerből, eddíg nem is néztem, csak most ki volt fordítva a kerék, szerintem olyan 0-1 a profilmélység elől. :excl: Ráadásul úgy tudom kisteheren nem is 1.6-a a minimum ugye? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve November15, 2010 Megoszt Elküldve November15, 2010 Száraz uton nincs jelentősége a mintának. A slick tapad a legjobban, de szinte nincs gördülési ellenállása. Ha nem hiszed, KÉRDEZD MEG ŐT. :lol: :( Bakker. Pont ezt a tányérképű majmot kellett belinkelned? :excl: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve November16, 2010 Megoszt Elküldve November16, 2010 :( Bakker. Pont ezt a tányérképű majmot kellett belinkelned? :excl: Akkor hogy aktuális legyen. Tessék. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts