spzoli Elküldve Szeptember26, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2010 Másik nagy kérdés... Téligumi, valszeg kiakadtok de csak kéne tisztázni. :D Nokian téliguminál tartottam más ajánlotta meg a boltos is. aki ajánlotta mondta a Nokian sokáig bírta nála a másik márkát amit mondott nem emléxem hogy mit ne de mondta hogy egy tél alatt a 4-ből 3 szálszakadt lett. Autószerelő haverom mondta azért ajánlják mert sz*r és sok van a raktárban az ő autóján pl 2telet bírt ki ez a márka. amit ő ajánlott az a Hancook, Tiger , és még a Sava-ja is 4 telet bírt ki. szóval ki milyet ajánl? Ha meg írtok írhatnátok nyári gumit is legalább tavasszal nem kérdezném meg. :) Helyesen: Hankook, Tigar.... Nézhetnél valami normálisabb gumit is...tigar pff Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Szeptember26, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2010 Helyesen: Hankook, Tigar.... Nézhetnél valami normálisabb gumit is...tigar pff Hoppá bocsi valszeg azért írtam el mert nem rég néztem az HBO-n a Hancock-ot a másikat meg simán elírtam. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Szeptember26, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2010 Másik nagy kérdés... Téligumi, valszeg kiakadtok de csak kéne tisztázni. :D Nokian téliguminál tartottam más ajánlotta meg a boltos is. aki ajánlotta mondta a Nokian sokáig bírta nála a másik márkát amit mondott nem emléxem hogy mit ne de mondta hogy egy tél alatt a 4-ből 3 szálszakadt lett. Autószerelő haverom mondta azért ajánlják mert sz*r és sok van a raktárban az ő autóján pl 2telet bírt ki ez a márka. amit ő ajánlott az a Hancook, Tiger , és még a Sava-ja is 4 telet bírt ki. szóval ki milyet ajánl? Ha meg írtok írhatnátok nyári gumit is legalább tavasszal nem kérdezném meg. :) Nekem Barum Bravuris van nyáriba (185/60 R14) , téli meg Barum Polaris 2 (175/70 R13) ... mindegyik nagyjából megvolt nekem 40.000 Ft-ból szereléssel együtt...és garit is kaptam rájuk...ja és semmi bajom velük. Nem nagy márka ez sem, de szerintem messze jobb a Tescos gumiknál... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Szeptember26, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2010 Másik nagy kérdés... Téligumi, valszeg kiakadtok de csak kéne tisztázni. :D szóval ki milyet ajánl? Ha meg írtok írhatnátok nyári gumit is legalább tavasszal nem kérdezném meg. :) Télinek Michelin Alpin A3 175/65 R14 méretben van, nem épp a legolcsóbb de én nem vagyok elájulva tőle, ugyanilyen méretben a Debica Frigo jobbnak tűnt -hozzáteszem, hogy letaposott síkos hawon.. Nyárinak Continental ContiEcoContact 3 szintén 175/65 R14 méretben van és szintén nem a tecskós ócó de ez legalább jó, vízen sem nagyon csúszkált :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Szeptember26, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2010 Télinek Michelin Alpin A3 175/65 R14 méretben van, nem épp a legolcsóbb de én nem vagyok elájulva tőle, ugyanilyen méretben a Debica Frigo jobbnak tűnt -hozzáteszem, hogy letaposott síkos hawon.. Nyárinak Continental ContiEcoContact 3 szintén 175/65 R14 méretben van és szintén nem a tecskós ócó de ez legalább jó, vízen sem nagyon csúszkált :) Előző verdán nekem is Debica volt négy évszakos csak a gumis azt nem ajánlotta mert mondta az annak jó aki keveset használja az autót én meg naponta 60km-ert melóbajárás. Pedig az havos is simán jól vitte fékezéssel is. csak most azért akarnék télit nyárit külön mert vettem már alufelnit is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Endre06 Elküldve Szeptember27, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2010 Tudtok olyat segíteni hogy egy átlag alufelnihez milyen hosszúságú csavar kell? vagy azt minden féleképpen bele kell próbálni? vagy mennyi ljon k a felni másik oldalából hogy fogja rendesen? nehogy hosszút vegyek bele és átlyukassza a cuccot. boltba se tudkák eldönteni hogy 27 vagy 28-as kell bele bár ezt se tudom ez milyen adat. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
neeshow Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Másik nagy kérdés... Téligumi, valszeg kiakadtok de csak kéne tisztázni. :D Nokian téliguminál tartottam más ajánlotta meg a boltos is. aki ajánlotta mondta a Nokian sokáig bírta nála a másik márkát amit mondott nem emléxem hogy mit ne de mondta hogy egy tél alatt a 4-ből 3 szálszakadt lett. Autószerelő haverom mondta azért ajánlják mert sz*r és sok van a raktárban az ő autóján pl 2telet bírt ki ez a márka. amit ő ajánlott az a Hancook, Tiger , és még a Sava-ja is 4 telet bírt ki. szóval ki milyet ajánl? Ha meg írtok írhatnátok nyári gumit is legalább tavasszal nem kérdezném meg. :) Én most vettem akciósan számlával, 12.990-ért Vredestein Snowtrac 3-at 175/65 R14 méretben. 2008-ban és 2009-ben is tesztgyőztes volt az ADAC-nál. Főleg hóban, jégben, latyakban és kopásállóságban verte magasan a mezőnyt! :D Sok jót olvastam róla és a Barum Polaris ugyanebben a méretben egy ezressel lett volna csak olcsóbb... Most már csak négy R14-es acélfelni kellene hozzá, nincs valakinek eladó? Tényleg R14-ben mi számít gyári méretű felninek 1,6-os F Astra Caravanra? Tudja valaki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Én most vettem akciósan számlával, 12.990-ért Vredestein Snowtrac 3-at 175/65 R14 méretben. 2008-ban és 2009-ben is tesztgyőztes volt az ADAC-nál. Főleg hóban, jégben, latyakban és kopásállóságban verte magasan a mezőnyt! :) Sok jót olvastam róla és a Barum Polaris ugyanebben a méretben egy ezressel lett volna csak olcsóbb... Most már csak négy R14-es acélfelni kellene hozzá, nincs valakinek eladó? Tényleg R14-ben mi számít gyári méretű felninek 1,6-os F Astra Caravanra? Tudja valaki? Ezt olvasd el... Link to comment Megosztás: More sharing options...
neeshow Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Ezt olvasd el... Köszi akkor ezek szerint R14-esben a gyári méret 5,5Jx14', 4x100x56,5 ET49-es felni lenne? Ez igaz a '94 utáni Astrákra is? (Enyém 1996-os 1,6 8v) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Köszi akkor ezek szerint R14-esben a gyári méret 5,5Jx14', 4x100x56,5 ET49-es felni lenne? Ez igaz a '94 utáni Astrákra is? (Enyém 1996-os 1,6 8v) F astra - F astra :D :) Ennyire azé' nem másztak bele faceliftnél :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Csak nekem van olyan gagyi alufelnim hogy gyárilag volt hozzá az a műanyag karika...? Link to comment Megosztás: More sharing options...
neeshow Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 F astra - F astra :P :) Ennyire azé' nem másztak bele faceliftnél :D Jól van na! Csak a legtöbb gumis oldalon mindenféle dátumok között kell választani. Pl: ilyeneket írnak, hogy 91-94 meg 94-98 :D Láttam már olyat is, hogy 91-93 (?) ezt nem is tudtam hova tenni! Persze van olyan is, ahol rendesen 91-98 van :D Sőt volt olyan oldal ahol Astra F gyári lemezfelniben nem ismert R14-et :D Ezért gondoltam jobb lesz megkérdezni itt Benneteket a méretről utána meg usgyi venni egy szettet a gumikhoz :D Szóval valakinek nincs eladó 4 db a polcon? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Csak nekem van olyan gagyi alufelnim hogy gyárilag volt hozzá az a műanyag karika...? Az enyémhez is volt, csak nem stimmelt a mérete. Bár én kéz alól vettem, de nem volt autón.....megkérdeztem hol vették, besétáltam....kicseréltettem :) ........... Szóval valakinek nincs eladó 4 db a polcon? Nekem van 2 garnitúra is, de nem eladó... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
neeshow Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Nekem van 2 garnitúra is, de nem eladó... :D Nem irigykedni, tessék megosztani a barátokkal a javakat :D :D :D Egyébként több helyen láttam ET49 helyett ET39-et gyáriként feltüntetve (jó oké 10 mm nem a világ), de akkor melyik a gyári? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Nem irigykedni, tessék megosztani a barátokkal a javakat :D :D :D Egyébként több helyen láttam ET49 helyett ET39-et gyáriként feltüntetve (jó oké 10 mm nem a világ), de akkor melyik a gyári? :) Nem adom....disznósajt :D ET 46 és 49 a gyári :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Nem irigykedni, tessék megosztani a barátokkal a javakat :D :D :D Egyébként több helyen láttam ET49 helyett ET39-et gyáriként feltüntetve (jó oké 10 mm nem a világ), de akkor melyik a gyári? :) ET46 és 49. Utóbbi inkább Corsákon volt "divat", de astrára is jók természetesen (bár nekem lebontották az első kerékdobokat... :D) Link to comment Megosztás: More sharing options...
neeshow Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Nem adom....disznósajt :) ET 46 és 49 a gyári :D A holló is kezdte a rókával... :D Akkor az ET 39 meg milyen madár? (hogy a citált tanmese stílusában folytassuk...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 A holló is kezdte a rókával... :D Akkor az ET 39 meg milyen madár? (hogy a citált tanmese stílusában folytassuk...) Az olyan madár amivel a nyomtáv szélesebb :) Nekem a könnyűfém felnim ET 33 :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
neeshow Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Az olyan madár amivel a nyomtáv szélesebb :) Nekem a könnyűfém felnim ET 33 :D Persze, az tiszta sor, hogy szélesebb, hiszen minnél kisebb, annál közelebb van a felni egyik pereméhez (az alváz felé esőhöz) vizsonyítva a felni közepe. Azaz közelebb esik az agyhoz: ergo nagyobb a nyomtáv. Csak azt nem tudtam, hogy milyen típus gyári méretéhez tartozik ET39 (Vectra, Omega?) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Persze, az tiszta sor, hogy szélesebb, hiszen minnél kisebb, annál közelebb van a felni egyik pereméhez (a karosszéria felé esőhöz) vizsonyítva a felni közepe. Azaz közelebb esik az agyhoz: ergo nagyobb a nyomtáv. Csak azt nem tudtam, hogy milyen típus gyári méretéhez tartozik ET39 (Vectra, Omega?) Az látod jó kérdés :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
neeshow Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 ET46 és 49. Utóbbi inkább Corsákon volt "divat", de astrára is jók természetesen (bár nekem lebontották az első kerékdobokat... :)) Úgy érted, hogy az ET49-es bontotta le a kerékdobot? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember30, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2010 Nem irigykedni, tessék megosztani a barátokkal a javakat :D :D :D Egyébként több helyen láttam ET49 helyett ET39-et gyáriként feltüntetve (jó oké 10 mm nem a világ), de akkor melyik a gyári? :) Az ET39 G Astra, D Corsa méret tudtommal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zoollanderhu Elküldve Október1, 2010 Megoszt Elküldve Október1, 2010 Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy problémát jelent-e hogy egy tengelyre a két oldalon ugyanaz a típusú gumi ( 175/70R13 téli) de más-más márkájú kerülne fel? Köszi szépen! Üdv, Norbi Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október1, 2010 Megoszt Elküldve Október1, 2010 Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy problémát jelent-e hogy egy tengelyre a két oldalon ugyanaz a típusú gumi ( 175/70R13 téli) de más-más márkájú kerülne fel? Köszi szépen! Üdv, Norbi Igen, még a Kresz szerint is tengelyenként egyforma guminak kell lennie a két oldalon. Egyébként meg jó eséllyel húzna valamelyik irányba a kormány. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zoollanderhu Elküldve Október1, 2010 Megoszt Elküldve Október1, 2010 Igen, még a Kresz szerint is tengelyenként egyforma guminak kell lennie a két oldalon. Egyébként meg jó eséllyel húzna valamelyik irányba a kormány. Köszi szépen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts