Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Elvileg csütörtök-pénteken meglesznek a 17''-es felnik a 205/40 Toyo Proxes T1S gumikkal, majd beszámolok a tapasztalatról. Remélem csendesebb lesz mint az Avonok voltak ...

Jah meg remélem nem kell peremeztetni ... :?

Ha 7 J, akkor nem kell peremezni... elvileg :wink:

Elküldve
Sziasztok.Egy kis segítséget szeretnék kérni.

F Astra Caravan-hoz jó a 16*7 col ET45-ös felni?Ha igen milyen gumi lenne hozzá jó?Előre is köszi.Rüby.

Végül is próbáld fel és kiderül!

Elküldve

Könnyüfém felnit hogyan lehet egyengetni? Hogyan szokták azt csinálni? Egy ismerősöm vett autót és ilyen felnije van. De kettő közülük valamikor élete folyamán ütést kapott :(

Elküldve

Szabyka: Nekem 7,5*16" ET38 és éppen elfér :(

István: Ha "tojás" lett benne, azt mángorolni szokták, de csak akkor érdemes, ha tényleg üt vagy dobál, mert nem tuti, hogy nem reped el valahoz visszaalakítás közben.

Elküldve

Ugye, aki nem fórumozik hónapokon keresztül, az értékes információkról marad le! :wink:

Annyira azért nem, Földi, tavaly tavasszal vettem a gumákat, akkor még a Gyulának sem volt ilyen óccsón... :( (Sôt, az Ottónak sem...)

Elküldve

Annyira azért nem, Földi, tavaly tavasszal vettem a gumákat, akkor még a Gyulának sem volt ilyen óccsón... :( (Sôt, az Ottónak sem...)

Viszont az opelclubbos rendszámtáblakeret és a matrica ára jövő héttől nagyon fel fog menni! :wink:

Elküldve
A GSi Astrákat szerelték gyárilag 195-ös gumival. Ugyanaz a futóműve,

kivétel a kerékcsapágy mérete. Ha ez megnyugtat... :D

De ha nem, akkor elmondom, elég gáz lenne, ha kicsivel nagyobb gumitól

hajolna a futómú... Nem választottam volna az Astrát versenyautónak. :lol:

Az más kérdés, ha nem tartod be a kerékközéppont helyzetét, akkor

jobban meg lesznek terhelve a futómű alkatrészek, főleg a csapágyak.

De a megfelelő ET számmal be lehet lőni a jó helyzetet. :D

Köszönöm a választ!

Azért kérdeztelek téged mer' gondoltam, h te jártas vagy ebben a témában :( Persze nem arra gondoltam, h kicsivel nagyobb gumi behajtja a futóművet a sárvédődobba, de gondolom te is csak a szemléletesség kedvéért írtad így :(

Egyébként megnyugtató volt a válaszod, ha lesz nehány pénzem be is ruházom a 195/50 R15 cuccot, v.mi frankó alufelnivel. :D De lehet, h ha aktualizálódik ez nálam ismét megkérdezlek az ET számmal kapcsiban, mert addig biztos Lfelejtem! :oops:

Üdv.: ujjzol

Elküldve
Könnyüfém felnit hogyan lehet egyengetni? Hogyan szokták azt csinálni? Egy ismerősöm vett autót és ilyen felnije van. De kettő közülük valamikor élete folyamán ütést kapott :(

El kell vinni görgőztetni!

3500-4000 Ft/db áron, elég sok helyen foglalkoznak ilyesmivel.

Üdv.:

Mező

Elküldve

Hali!

Ha 15"-os felnit akarok venni a kocsira, akkor annak milyen kell hogy legyen az ET száma? Egy ajánlatot kaptam, 15" ET25. Ez a kocsi alá-, vagy kifelé teszi a kereket? :?:

Elküldve
Hali!

Ha 15"-os felnit akarok venni a kocsira, akkor annak milyen kell hogy legyen az ET száma? Egy ajánlatot kaptam, 15" ET25. Ez a kocsi alá-, vagy kifelé teszi a kereket? :?:

Elég kifele. Nekem a yard felnik ET49-esek. A Tied 2.5 centivel kijjebb lesz, ha ültetve van a kocsi, akkor lehet, h peremezni kellene...

(Ugye, az ET szám kb azt jelenti, h a csavarok belső síkjátol a felni középpontja mennyi mm-re vagyon.)

Elküldve

Köszönöm a választ!

Én úgy tudom, hogy az ET szám a felni eltérést jelenti. Csak azt nem tudom milyen irányban, de a számok szerintem mm-t takarnak. Ha a közepétől jelenti az eltérést, akkor a 49-nek kiljebb kell esni, mint a 25-nek. Ha a szélétől jelenti, akkor valóban a 25-ös áll kiljebb. Végülis azért tettem fel a kérdést, mert azt hallottam, hogy az eredeti 49-től el lehet térni egy kis mértékben, ellenkező esetben a futóművet szétverheti. Azt is hallottam, hogy különböző méretű felniknél más ET szám kell. Ezért vagyok tanácstalan. :smt102

Elküldve

Akkor összefoglalóan: :(

Tehát az ET szám tényleg mm-t jelöl, méghozzá a kerékagy (tehát ahol a felfogatási síkja van) távolságát a felni középponti síkjától.

Minél kisebb az ET egy ugyanolyan széles felni esetében, annyival lesz kijjebb a felni.

Elküldve
Akkor összefoglalóan: :(

Tehát az ET szám tényleg mm-t jelöl, méghozzá a kerékagy (tehát ahol a felfogatási síkja van) távolságát a felni középponti síkjától.

Minél kisebb az ET egy ugyanolyan széles felni esetében, annyival lesz kijjebb a felni.

Köszi Gabi!

Most már világos lesz. :(

Elküldve
Szerintetek melyik néz ki jobban ?

NEKEM a Maratea jobban bejön. A Savona túl feltűnő a sok küllőjével :( Ánem... de a második jobban tetszik. De nem raknék fel ilyet, annyira azért nemtetszik :( Ahogyan látom az előttem szólónak se kifejezetten :lol:

Elküldve
:(

Örülök, az összhangnak :(

Az Alessio felnik tényleg gyatra minőségűek ? :?

Ki ezt mond, ki pedig azt-Én azt hallottam, hogy gyenge minőség.De ez csak egy infó.Semmi több.

Amúgy az alsó felnire szavaznék.

Elküldve

Hogy még nagyobb legyen az összhang én a felsőre szavazok! :wink:

Azon nem annyira feltűnő, hogy a perem felé szélesednek a küllők.

És miért ezt a kettőt raktad fel?

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.