Fori23 Elküldve Április15, 2010 Elküldve Április15, 2010 Véletlenül...nem :) Rendben :) Bár én is cserélgetem amikor téli-nyári váltás van, érdemleges különbség esetén (pl. 40%<->60%) nem mondanék le a jobb fékezhetőségről és irányíthatóságról (víz/hó). Ez pedig az esetek 99%-ban az első kerektől függ. És drift bajnok sem vagyok.
Dáwid Elküldve Április15, 2010 Elküldve Április15, 2010 Rendben :lol: Bár én is cserélgetem amikor téli-nyári váltás van, érdemleges különbség esetén (pl. 40%<->60%) nem mondanék le a jobb fékezhetőségről és irányíthatóságról (víz/hó). Ez pedig az esetek 99%-ban az első kerektől függ. És drift bajnok sem vagyok. Igen, csak ha belegondolsz, az egész autót a hátsó tapadás stabilizálja :) Kanyarban, egy fékezésnél, ha a hátsó elcsúszik, akkor már lehet izzadni az tapadó első kerekekkel. :D Általában 2-3 ha olyan mester az ember amennyire hiszi :D akkor 4-5 legyezés után, úgyis elszáll. Ha csak és kizárólag, egyenesben kéne fékezni, és olyan úton aminek az egyik fele nem csúszik jobban mint a másik, akkor lenne érdemes előre tenni a jobbat, szerintem. (40 és 60%-os gumi meg mit jelet? :D 3 mm-es profilmélységet? :) )
Tompecs Elküldve Április15, 2010 Elküldve Április15, 2010 Rendben :) Bár én is cserélgetem amikor téli-nyári váltás van, érdemleges különbség esetén (pl. 40%<->60%) nem mondanék le a jobb fékezhetőségről és irányíthatóságról (víz/hó). Ez pedig az esetek 99%-ban az első kerektől függ. És drift bajnok sem vagyok. Nem mondasz le ezek mellett sem, mivel ha fékezel akkor a súlypont előbbre kerül és máris jobban lehet terhelni fékezéssel és irányváltoztatással a gumi! A másik pedig, hogy ha az eleje elindul valamerre azt nagyságrendekkel jobban tudja még egy rutintalanabb vezető is korrigálni mint a hátulját! A profil mélység szerintem esőben számít pl ha beesel egy kanyarba és mivel könnyebb a hátulja nagyobb profilmélység szükséges ahhoz, hogy ugyanannyi vizet tudjon kiszorítani mint az első kerék! Még egyszer: a legfontosabb szempont a farolás megakadályozása, mert amíg a hátulja tapad a fődhöz addig irányítható a kocsi utána már csak a korrigálás marad, amihez kell idő, hely, némi rutin(kifejezetten ilyen szituációkra kihegyezve)
Fori23 Elküldve Április15, 2010 Elküldve Április15, 2010 Igen, csak ha belegondolsz, az egész autót a hátsó tapadás stabilizálja :) Kanyarban, egy fékezésnél, ha a hátsó elcsúszik, akkor már lehet izzadni az tapadó első kerekekkel. :D Általában 2-3 ha olyan mester az ember amennyire hiszi :D akkor 4-5 legyezés után, úgyis elszáll. Ha csak és kizárólag, egyenesben kéne fékezni, és olyan úton aminek az egyik fele nem csúszik jobban mint a másik, akkor lenne érdemes előre tenni a jobbat, szerintem. (40 és 60%-os gumi meg mit jelet? :D 3 mm-es profilmélységet? :) ) (Jó, vegyük 4 és 6mm profilmélységnek) Nem tudom, ez a hirtelen kitörő hátsó nekem nem emlékszem, hogy sűrűn problémát okozott volna. Nem becsülöm le a hátsókerekek jelentőségét -azért is cserélgetem, hogy ne legyen nagy különbség- de, ha ilyen helyzet adódna, akkor a jobbat tenném előre.
Tompecs Elküldve Április15, 2010 Elküldve Április15, 2010 Igen, csak ha belegondolsz, az egész autót a hátsó tapadás stabilizálja :) Kanyarban, egy fékezésnél, ha a hátsó elcsúszik, akkor már lehet izzadni az tapadó első kerekekkel. :D Általában 2-3 ha olyan mester az ember amennyire hiszi :D akkor 4-5 legyezés után, úgyis elszáll. Ha csak és kizárólag, egyenesben kéne fékezni, és olyan úton aminek az egyik fele nem csúszik jobban mint a másik, akkor lenne érdemes előre tenni a jobbat, szerintem. (40 és 60%-os gumi meg mit jelet? :D 3 mm-es profilmélységet? :) ) Az ilyen hozzászólások után felmerül bennem a kérdés, hogy ki hujézte a Zotyát?? :lol: :D
Tompecs Elküldve Április15, 2010 Elküldve Április15, 2010 (Jó, vegyük 4 és 6mm profilmélységnek) Nem tudom, ez a hirtelen kitörő hátsó nekem nem emlékszem, hogy sűrűn problémát okozott volna. Nem becsülöm le a hátsókerekek jelentőségét -azért is cserélgetem, hogy ne legyen nagy különbség- de, ha ilyen helyzet adódna, akkor a jobbat tenném előre. Ez olyan dolog mint a biztonsági öv, akinek egyszer megmentette az életét, hogy nem volt bekötve, annak sosem tudod elmagyarázni, hogy a szerencsés 0.000001%-hoz tartozik! Elég ha egyszer kell emiatt korrigálnod és pont nem lesz rá idő és/vagy hely (természetesen ezt sem neked sem senkinek nem kívánom)
Johnny82 Elküldve Április22, 2010 Elküldve Április22, 2010 Sziasztok! Ez felmegy az Astrara? Átmérő: 15" Szélesség: 6.5 Lyukosztó: 4x100 ET szám: 40 Jelenleg ez van fent. Átmérő: 15" Szélesség: 7Jx15 Lyukosztó: 4x100 ET szám: 26 Gumi: 195/50 Sajna jobban nem tudtam elolvasni, mert vastag rajta a fekete festék :)
FPepe Elküldve Április22, 2010 Elküldve Április22, 2010 Sziasztok! Ez felmegy az Astrara? Átmérő: 15" Szélesség: 6.5 Lyukosztó: 4x100 ET szám: 40 Jelenleg ez van fent. Átmérő: 15" Szélesség: 7Jx15 Lyukosztó: 4x100 ET szám: 26 Gumi: 195/50 Sajna jobban nem tudtam elolvasni, mert vastag rajta a fekete festék :) Felmegy, sőt jobb is, mint a mostani 26-os ET-jű. Az egyáltalán hogy fér el a sárvédőknél? :)
Johnny82 Elküldve Április23, 2010 Elküldve Április23, 2010 Felmegy, sőt jobb is, mint a mostani 26-os ET-jű. Az egyáltalán hogy fér el a sárvédőknél? :) Akkor jó :) Köszi. Amikor megvettük az autót, már ez a felni volt rajta, de akkor még nem ért bele hátúl pedig ott volt még az a perem is. De egyszer észrevettük, hogy le van körbe kopva a gumi hátúl, akkor levágtuk azt a kis peremet, és úgy jó volt. Most elvileg ki van egy picit szélesítve a hátsó sárvédő.
webshark Elküldve Április26, 2010 Elküldve Április26, 2010 Ezt mondom én is aztán mindíg lehülyéztek! :) Egy fenét, okos vagy meg több tapasztalatod van, mint nekünk. Ja és van hegesztő(trafó)d......
Dáwid Elküldve Április26, 2010 Elküldve Április26, 2010 Egy fenét, okos vagy meg több tapasztalatod van, mint nekünk. Ja és van hegesztő(trafó)d...... A tarcsi féltengelyről nem is beszélve :) :)
Digger Elküldve Április28, 2010 Elküldve Április28, 2010 A cégesemre tavasszal új nyárigumi került. (Michelin! :lol: ) Megmaradtak a régiek, amik még egy idényt kibírnának. Hankook gyártmány, 175*65*14. Körülbelül 50000-et futott. Jó lett volna a saját verdámra is, de az ősszel, vizsga előtt kapott új topánkát. Ha kellene valakinek, megszabadíthatna tőlük! Leginkább Békés megyében járok-kelek, illetve Mezőtúr, Túrkeve, Kisújszállás környékén. Nem pénzt kérek érte, ezért nem mentem az adás-vétel topicba! Az ára, mondjuk néhány doboz sör! :devlish: (Vagy valami ilyesmi! Hukk!)
beligrom Elküldve Május12, 2010 Elküldve Május12, 2010 hogyan költsük el a fizetésünk felét 20 perc alatt part1 :devlish: http://i43.tinypic.com/14awk91.jpg
Stefan Elküldve Május12, 2010 Elküldve Május12, 2010 hogyan költsük el a fizetésünk felét 20 perc alatt part1 :devlish: http://i43.tinypic.com/14awk91.jpg Inkább így a fizetés fele, mint egy szar gumi miatt többhavi fizetés a lakatosnak :lol:
spzoli Elküldve Május12, 2010 Elküldve Május12, 2010 Inkább így a fizetés fele, mint egy szar gumi miatt többhavi fizetés a lakatosnak :lol: Lakatolni is kell. :devlish:
Johnny82 Elküldve Május12, 2010 Elküldve Május12, 2010 hogyan költsük el a fizetésünk felét 20 perc alatt part1 :devlish: http://i43.tinypic.com/14awk91.jpg Hol vetted a gumikat, és milyen márkát képviselnek, hogy ilyen "drágák"? Én ezeket vettem.
beligrom Elküldve Május12, 2010 Elküldve Május12, 2010 Lakatolni is kell. :devlish: igen az a másik fele lesz meg még egy kicsi a fényezőnek :lol:
beligrom Elküldve Május12, 2010 Elküldve Május12, 2010 Hol vetted a gumikat, és milyen márkát képviselnek, hogy ilyen "drágák"? Én ezeket vettem. dunlop sp sport 1 és ott amit linkeltél. probálkoztam sok más helyen is pl a focsor autoháznál januárba rendeltem azota is jön, meg csomo helyen csak kivan irva azt nincs semmijük.... ennek 12e dbja, de az már csak az én egyéni fogyatékosságom h ennyit keresek :devlish: amugy automaxnál nagyon rendesek voltak, minden kényelmes volt és gyors, még a kocsiba is bepakolták nekem
spzoli Elküldve Május12, 2010 Elküldve Május12, 2010 dunlop sp sport 1 és ott amit linkeltél. probálkoztam sok más helyen is pl a focsor autoháznál januárba rendeltem azota is jön, meg csomo helyen csak kivan irva azt nincs semmijük.... ennek 12e dbja, de az már csak az én egyéni fogyatékosságom h ennyit keresek :devlish: amugy automaxnál nagyon rendesek voltak, minden kényelmes volt és gyors, még a kocsiba is bepakolták nekem Én anno a pzerokat vettem ott. Öltönybe mentem el értük, mert így jött össze. Érettségi után hova menne az ember, ha nem gumit venni. Raktáros kibaszta a 4gumi viszontválltáska... Jaa, a számlázáson, meg meg akart győzni a csávó, hogy a 195/45R16ot nem tudom feltenni fastrara... :lol: Kicsit beszélgettem vele, aztán mondtam, hogy mostmár nyomd ki azt a papírt, mert kiröhöglek. :lol:
J0hnny Elküldve Május12, 2010 Elküldve Május12, 2010 Én anno a pzerokat vettem ott. Öltönybe mentem el értük, mert így jött össze. Érettségi után hova menne az ember, ha nem gumit venni. Raktáros kibaszta a 4gumi viszontválltáska... Jaa, a számlázáson, meg meg akart győzni a csávó, hogy a 195/45R16ot nem tudom feltenni fastrara... :devlish: Kicsit beszélgettem vele, aztán mondtam, hogy mostmár nyomd ki azt a papírt, mert kiröhöglek. :lol: Kemény vagy Csoki! :lol:
Johnny82 Elküldve Május12, 2010 Elküldve Május12, 2010 dunlop sp sport 1 és ott amit linkeltél. probálkoztam sok más helyen is pl a focsor autoháznál januárba rendeltem azota is jön, meg csomo helyen csak kivan irva azt nincs semmijük.... ennek 12e dbja, de az már csak az én egyéni fogyatékosságom h ennyit keresek :lol: amugy automaxnál nagyon rendesek voltak, minden kényelmes volt és gyors, még a kocsiba is bepakolták nekem Akkor jó. Engem nem zavar mennyit keresel, csak azt hittem, hogy drágák a gumik :lol: Én anno a pzerokat vettem ott. Öltönybe mentem el értük, mert így jött össze. Érettségi után hova menne az ember, ha nem gumit venni. Raktáros kibaszta a 4gumi viszontválltáska... Nekem is kibaszta oszt csókólom.... :devlish: Végülis mit vár az ember 40e-ért a mai világban.... :lol:
beligrom Elküldve Május12, 2010 Elküldve Május12, 2010 nah, fentvannak. igy elsőre annyi h halkabb, meg fürgébb :devlish:
invictus Elküldve Május12, 2010 Elküldve Május12, 2010 nah, fentvannak. igy elsőre annyi h halkabb, meg fürgébb :devlish: Gumituning?:lol:
beligrom Elküldve Május13, 2010 Elküldve Május13, 2010 Gumituning?:devlish: barum bravuris --> dunlop sp sport 01 :lol: meg hátsó lámpa is volt, asszem neked is olyan van :lol:
Reeckatee Elküldve Május13, 2010 Elküldve Május13, 2010 barum bravuris --> dunlop sp sport 01 :lol: meg hátsó lámpa is volt, asszem neked is olyan van :lol: A BARUM márka az nagyon gáz ugyh. jogos a megnevezés hisz a DUNLOP az már döfi :devlish: Én most BRIDGESTONE-okon gurulok...fáj a nyakam :lol:
Recommended Posts