Zolka Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 Gumiteszt alapján egész jó guminak tűnik, de nagyon kopik; ezt már több embertől is hallottam, meg látszik az adatokban is, meg vizen sem a legjobb, de ajánlott kategóriában van! :lol: http://gumibiznisz.hu/20100301/adac-nyarigumi-teszt-2010/ Itt meg már a feltételesen ajánlott kategóriában van! :) http://gumibiznisz.hu/20090402/nyarigumi-teszt-2009/ Vizen gyenge. ;)
Thor Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 Itt meg már a feltételesen ajánlott kategóriában van! ;) http://gumibiznisz.hu/20090402/nyarigumi-teszt-2009/ Vizen gyenge. :P Igen, a gyors kopás az ami eltántorított (először Parada-t akartam :lol: ) :) Én is pont ezeket nézegettem azóta ;) ha meglátok valami ígéreteset akkor meg az árát nézem meg, hogy hol mennyiért van... Most 3 guma a befutó 195/60R15 méretben: -Pirelli P6 Cinturato -Uniroyal Rainexpert -Michelin EnergySaver (csak vizen ne lenne ennyire gyenge...)
Zolka Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 Igen, a gyors kopás az ami eltántorított (először Parada-t akartam :) ) ;) Én is pont ezeket nézegettem azóta ;) ha meglátok valami ígéreteset akkor meg az árát nézem meg, hogy hol mennyiért van... Most 3 guma a befutó 195/60R15 méretben: -Pirelli P6 Cinturato -Uniroyal Rainexpert -Michelin EnergySaver (csak vizen ne lenne ennyire gyenge...) A Parada-ról meg konkrétan azt hallottam, hogy egy szezon alatt elkopott, pedig a kölyök vagy 10 ekm ment vele csak! :P Ezek közül szerintem a P6-ot válaszd, nem fogsz csalodni benne és ahhoz képest, hogy prémium kategóriás gumi és pár éve sorra nyeri a teszteket, nem túl drága. :lol:
Thor Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 A Parada-ról meg konkrétan azt hallottam, hogy egy szezon alatt elkopott, pedig a kölyök vagy 10 ekm ment vele csak! :P Ezek közül szerintem a P6-ot válaszd, nem fogsz csalodni benne és ahhoz képest, hogy prémium kategóriás gumi és pár éve sorra nyeri a teszteket, nem túl drága. :lol: Igen, én is ezt hallottam a Parada-ról sajna :P Akkor majd a Polski kap esetleg majd :) Pirellivel ez a két "gondom" van: -Fogyasztás -Száraz utas fékút Bár ezek a gondok már lényegesen kimerítik a szörszálhasogatás fogalmát ;) Szerintem ez lesz a befutó ;)
Thor Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 Átlagos futásteljesítményben mennyit tudhatnak a fentebb írt gumik? Személyautóban nem nagyon vágom, de teherautóknál (40t) most tértünk át a Michelinekre a Barumokról, mert majdnem 2* annyit elmennek (akár 200.000km-t is) Elkezdtem számolgatni a fogyasztási adatokat: A nyárigumival 8 hónap alatt havi 1000 km-el 5év alatt 40000km lenne a futásteljesítmény, gondolom ennyit szinte mindegyik kibír normális használat mellett, nem? Valamelyik tesztnél 2 decis fogyi különbséget írtak a legjobb és a legrosszabb között, ez az 5 év alatt 80 liter lenne ~25000Ft... Ez majdnem 6500Ft a guminként. Ha tényleg elmennek ennyit, akkor már érdemesebb rááldozni pár 1000-el többet amikor vesz az ember.
Zolka Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 Igen, én is ezt hallottam a Parada-ról sajna :P Akkor majd a Polski kap esetleg majd :) Pirellivel ez a két "gondom" van: -Fogyasztás -Száraz utas fékút Bár ezek a gondok már lényegesen kimerítik a szörszálhasogatás fogalmát ;) Szerintem ez lesz a befutó ;) :lol: Szerintem a vízes uton való tapadás lényegesebb, mint szárazon. Azt sem hiszem, hogy ezzel a gumival sokat többet fogyasztana az autó. Na mostmár elárulom, nekem P6-om van. Nagyon meg vagyok vele elégedve, nagyon csendes és jól tapad, tesztelgettem is, hogy mit tud, nagyon állat módjára ész nélkül kell menni vele, hogy megcsússzon!
FPepe Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 GT Radial-ról mi a véleményetek, van itt, aki azt használ(t)?
Zolka Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 Átlagos futásteljesítményben mennyit tudhatnak a fentebb írt gumik? Személyautóban nem nagyon vágom, de teherautóknál (40t) most tértünk át a Michelinekre a Barumokról, mert majdnem 2* annyit elmennek (akár 200.000km-t is) Elkezdtem számolgatni a fogyasztási adatokat: A nyárigumival 8 hónap alatt havi 1000 km-el 5év alatt 40000km lenne a futásteljesítmény, gondolom ennyit szinte mindegyik kibír normális használat mellett, nem? Valamelyik tesztnél 2 decis fogyi különbséget írtak a legjobb és a legrosszabb között, ez az 5 év alatt 80 liter lenne ~25000Ft... Ez majdnem 6500Ft a guminként. Ha tényleg elmennek ennyit, akkor már érdemesebb rááldozni pár 1000-el többet amikor vesz az ember. Az én gumimban kb 10-15 ezer km lehet,de még kopás nem nagyon látszik rajta. Viszont, ha kopásban jó egy gumi, akkor az pl vizes tulajdonságokban visszaüt (nézd meg a michelin vizes eredményeit). Az a 2 dl fogyasztás különbség meg gondolom a legjobb meg a legrosszabb fogyasztási adatot elért gumi esetében áll fenn, még ha így is lenne, sztem 5 évre kivetítve nem vészes az a 25 eft. De én nem vagyok róla meggyőződve, hogy tényleg ennyivel többet fogyasztana a p6-al az autó a többinél! :lol:
spzoli Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 A yokokra általában jellemző, hogy vízen gyengébbek, viszont szárazon nagyon jók. Ezért is kopnak olyan gyorsan.
Zolka Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 5 éven túl már a gumi is elkezd öregedni rendesen, szóval ha ennyi idő alatt mész 40 ekm-t, akkor nem kell neked olyan csoda michelin gumi, ami alig kopik, mert hiába nem kopik, de úgy megöregszik, hogy 6-7 évesen már semmennyire nem fog tapadni úgysem szerintem.
Thor Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 5 éven túl már a gumi is elkezd öregedni rendesen, szóval ha ennyi idő alatt mész 40 ekm-t, akkor nem kell neked olyan csoda michelin gumi, ami alig kopik, mert hiába nem kopik, de úgy megöregszik, hogy 6-7 évesen már semmennyire nem fog tapadni úgysem szerintem. Meghajlok tudásod előtt Mester! :lol: 17450Ft-ért találtam P6-ost akciósan. Ez lett nálam is a teszt győztese :) A zajtól tartottam kicsit, de ahogy írtad nem kell tőle félni ;)
Zolka Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 Meghajlok tudásod előtt Mester! :) 17450Ft-ért találtam P6-ost akciósan. Ez lett nálam is a teszt győztese ;) A zajtól tartottam kicsit, de ahogy írtad nem kell tőle félni ;) Milyen zajról beszélsz? :lol: Ott is az elsők között van! :P Egyébként, amit most lecserélsz nyárigumit, az melyik márka milyen tipúsa?
Zolka Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 GT Radial-ról mi a véleményetek, van itt, aki azt használ(t)? Én még nem hallottam róla semmit, meg tesztekben sem szokott szerepelni. Milyen márkákon gondolkozol még, milyen méretben?
Thor Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 Milyen zajról beszélsz? :lol: Ott is az elsők között van! ;) Egyébként, amit most lecserélsz nyárigumit, az melyik márka milyen tipúsa? :) okés ;) nem szóltam ;) Májusban vettem a kocsit Ambassador AM2-vel 205/55R15 méretben... no comment... már eladtam :P Szóval ezért kezdtem keresgetni. Amúgy a Polskin most Yokohama A520 van fent 185/60R14 méretben Brutál jó :P (itt ugye nem szempont a kopás, mert nem megyek vele annyit)
Thor Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 GT Radial-ról mi a véleményetek, van itt, aki azt használ(t)? Én vigyáznék a Noname gumikkal... Mintára lehet szép, de ha leesik az eső akkor jön a katasztrófa... Én ilyesmivel vettem a kocsit, de már el is adtam...
Zolka Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 :) okés ;) nem szóltam ;) Májusban vettem a kocsit Ambassador AM2-vel 205/55R15 méretben... no comment... már eladtam :P Szóval ezért kezdtem keresgetni. Amúgy a Polskin most Yokohama A520 van fent 185/60R14 méretben Brutál jó :P (itt ugye nem szempont a kopás, mert nem megyek vele annyit) Akkor elég nagy változást fogsz tapasztalni, pozitív értelemben! :lol:
wzsolt_1.6_16V Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 Meghajlok tudásod előtt Mester! :lol: 17450Ft-ért találtam P6-ost akciósan. Ez lett nálam is a teszt győztese :) A zajtól tartottam kicsit, de ahogy írtad nem kell tőle félni ;) A P6 valóban jó gumi, de én a Bridstone turanza ER300-ast választottam ami majdnem ugyanazokat az eredményeket produkálta az adac teszten mint a P6 viszont mikor vettem olcsóbb volt mint a p6 (2éve). Nagyon meg vagyok vele elégedve. Az öreg michlenek után olyan lett az autó mintha sínen menne a kanyarokban. kb 35ekm-t toltam bele és még bőven van profilmélység. Ja és vizes úton is nagyon jó, nagy tócsákban sem úszott még fel. Csak a hideget nem szereti, ha ősszel jön a hideg hamar váltani kell télire.
Kzotya Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 ET 35-t alut fel tudok tenni a vekimre? Attól függ, hogy hány coll széles, de szerintem 8"-ig igen!
egooon Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 Hali. Vettem alufelni annyi, hogy az ET száma 15... Egyénként gyári BMW felni 7" széles 15-s 5x120 asszem egy osztókör módosítóval meglehet oldani, hogy a középső agy ne lógjon ki a felniből?
Tompecs Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 Jó ha az embernek van mihez hasonlítani. De ugye nem azt akarod mondani, hogy jobb a Tigar, mint a Michelin meg a Pirelli?? :lol: Természetesen nem jobb,ezzel vettem a kocsit, de addig nem cserélem le, amíg nem kopik le! A következő egyébként pirelli lesz
spzoli Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 Hali. Vettem alufelni annyi, hogy az ET száma 15... Egyénként gyári BMW felni 7" széles 15-s 5x120 asszem egy osztókör módosítóval meglehet oldani, hogy a középső agy ne lógjon ki a felniből? Eléggé értelmetlen, amit és ahogy írsz. Viszont ezt a felnit így magában SEM tudnád felrakni, módosítóval meg már negatív etjű lenne.
Breki Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 Megjöttek az új tappancsok. :) Épp nyálcsorgatva tapenolom őket, mikor megakad a szemem egy feliraton:"Made in Tailand" :lol: Vazz', mi a sz.rt vettem. Aztán leesett a tantusz, hogy a japók a Bridgestone-t meg idehozták, azon meg "Made in Hungary" felirat vigyorog...
invictus Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 Egyébként szerintem amellett, hogy jó gumi, esztétikailag is tetszetős, maga mintázat is meg amúgy az egész. ;) Megjöttek az új tappancsok. :) Épp nyálcsorgatva tapenolom őket, mikor megakad a szemem egy feliraton:"Made in Tailand" :lol: Vazz', mi a sz.rt vettem. Aztán leesett a tantusz, hogy a japók a Bridgestone-t meg idehozták, azon meg "Made in Hungary" felirat vigyorog...
Breki Elküldve Március12, 2010 Elküldve Március12, 2010 Egyébként szerintem amellett, hogy jó gumi, esztétikailag is tetszetős, maga mintázat is meg amúgy az egész. :) Tetszenek is nagyon :lol: Alig várom, hogy felkerüljenek. Mikor lesz már jó idő?....
Recommended Posts