Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
köszi....én 2O5/45/R16os gumin gongolkodtam és a felni ENZO X 16x7 (ET szám nincs mellette feltüntetwe)

szerinted feltehető ez is??? ha nem az áron spórolnék??? nem kellene szélesíteni???mert az nemszeretném.....ja és a kocsi nincs ültetwe

Ez a méret (2O5/45/R16) tuti beleér a sárvédőívbe ha már 4-en ültök benne. Csatlakozom pepe barátomhoz...az optimális méret, amivel a fogyasztás sem lesz kiemelkedő, és a Kmórád sem fog csalni az a 195/50R15.... :huh:

Elküldve
köszi....én 2O5/45/R16os gumin gongolkodtam és a felni ENZO X 16x7 (ET szám nincs mellette feltüntetwe)

szerinted feltehető ez is??? ha nem az áron spórolnék??? nem kellene szélesíteni???mert az nemszeretném.....ja és a kocsi nincs ültetwe

Nagy...nő a fogyi, erőtlenebb lesz az autó is. Inkább max 15". :lol: Ahogy látom más is ezen a véleményen van :huh:

Elküldve
Ez a méret (2O5/45/R16) tuti beleér a sárvédőívbe ha már 4-en ültök benne. Csatlakozom pepe barátomhoz...az optimális méret, amivel a fogyasztás sem lesz kiemelkedő, és a Kmórád sem fog csalni az a 195/50R15.... :huh:

miért érne bele? szélesség+et kérdése az egész... et40el barátságosan elfér még ha 8an is ülnek benne, de sztem 35el se lesz gondja

Elküldve

hurrááá...látom megoszlanak a wélemények....na de most kinek is higgyek...per pill. most nemtartózkodom az országban.de ha hazajutok felmérem a helyzetet magam is...hogy mennyi hely wan még ami kitölthető.de 5nél többen biztos nem ülünk majd a kocsiban...a fogyi biztos megnő kicsit,de nem gyorsulásra jáccom...wiszont írok 1 mailt a weboldalra is ahonnan rendelem a cuccot hogy szerintük simán befér e a dolog.azért még írhattok hogy mit gondoltok e téren

Elküldve
Nagy...nő a fogyi, erőtlenebb lesz az autó is. Inkább max 15". :lol: Ahogy látom más is ezen a véleményen van :huh:

Ki milyenhez tud hozzájutni... ezt a méretet próbáltam már be alá, de a felni ET-re nem emlékszem. Az túlzás hogy kényelmesen, de elfért. /esetek 95%-ban én és barátnőm a felállás az autóban. Úgy vagyok vele, hogy nincs kint a tetején, hogy taxi. :lol: /

Elküldve
Nem tudok dönteni, ti elvinnétek helyettem? (Remélem nem most tolom valaki kezébe!)

http://www.vatera.hu/opel_astra_corsa_teli..._157639194.html

Szerintem az ilyet jobb élőbe megnézni egy hozzáértővel.... lehet hogy túl negatív vagyok, de a mai világba már az ember senkibe nem bízhat. Csak azért sem, mert csurom vizes...miért nem szárazon fényképezte le? Az autó is ha vizes nem látszanak a hibái. Mondjuk ez nem autó, és a felnin mi hiba lenne...no mindegy túl sok a rizsa :huh:

Elküldve
Nem tudok dönteni, ti elvinnétek helyettem? (Remélem nem most tolom valaki kezébe!)

Én tuti nem... tavaly télre én 20.000 Ft-ért vettem gyári felnivel a Michelin téligumikat 175/70 R13-ast...maga a felnit akarták bontóba ennyiért adni akkor és nekem meg kellett a gumi mega felni is....igaz idénre már nem azt tettem vissza...lettek új téliek.

Na de ez az én véleményem csak...

Elküldve
Szerintem az ilyet jobb élőbe megnézni egy hozzáértővel.... lehet hogy túl negatív vagyok, de a mai világba már az ember senkibe nem bízhat. Csak azért sem, mert csurom vizes...miért nem szárazon fényképezte le? Az autó is ha vizes nem látszanak a hibái. Mondjuk ez nem autó, és a felnin mi hiba lenne...no mindegy túl sok a rizsa :huh:

Szerintem nem vizes, hanem lefújta valami gumiápolóval. De 25 nem sok érte, nekem 10 volt csak a felni. Végülis akor 15-ért van a 4 gumi nincs 4 ropi egy darab. Ha nincs bajuk én megvenném. Bár csak 5.5 milisek, 4 mili alatt meg már nem téli gumi, hát nem is tudom.....segítettem? :lol:

Elküldve

Úgy gondolom jobb az ilyet élőben látni, hogy hogy is néznek ki valójában. Egyébként meg nem sok érte főleg hogy felnin vannak...!

Én mindenek előtt futnék még egy kört a helyi gumisoknál és meg érdeklődném, hogy milyen gumikat mennyiért dobálnak.

Én is pont ma vettem 4db használt téli gumit elég jó áron!

Elküldve

Valakinek van tapasztalata HÓLÁNC témában???

jövőhéten megyek Erdélybe, s gondolom szükség lesz rá.... (amiket most mutatnak... 15-20 cm hó :lol: )

Gondoltam beújítok 1pár hóláncot, biztos ami biztos :D

Talált az öregem a padláson 2 db hóláncot... Felpróbáltuk az astrára, és pont az a méret (szerencsére :rolleyes: )

tanácsok esetleg: mikor használható, mennyivel mehetek közbe, ilyesmikre gondoltam... :blink:

Hátha valaki Astrás "kolléga" rendelkezik ilyen tapasztalatokkal ;)

Elküldve

.....

tanácsok esetleg: mikor használható, mennyivel mehetek közbe, ilyesmikre gondoltam... :rolleyes:

Hátha valaki Astrás "kolléga" rendelkezik ilyen tapasztalatokkal :blink:

Csak behavazott úton tedd fel, és nagy, hosszú emelkedő előtt. Nem szabad túl szorosan felszerelni, a lánc öntisztulása miatt szükséges, hogy legyen némi "játéka". A megengedett legnagyobb sebbeség hóláncal 50Km/h. És mihelyt takarított útszakaszra érsz, akkár csak foltokba is van letakarítva, azonnal le kell venni.....Őőő Azt hiszem ennyi :lol:

Elküldve

jövőhéten megyek Erdélybe, s gondolom szükség lesz rá.... (amiket most mutatnak... 15-20 cm hó ;) )

Gondoltam beújítok 1pár hóláncot, biztos ami biztos :D

Talált az öregem a padláson 2 db hóláncot... Felpróbáltuk az astrára, és pont az a méret (szerencsére :rolleyes: )

tanácsok esetleg: mikor használható, mennyivel mehetek közbe, ilyesmikre gondoltam... :lol:

Hátha valaki Astrás "kolléga" rendelkezik ilyen tapasztalatokkal :lol:

Mindent az utolsó pillanatban :blink: Nyáron kellett volna kipróbálni mikor még meleg van és nem fázol szerelés közben. :D

:D ;) :D

Elküldve
Csak behavazott úton tedd fel, és nagy, hosszú emelkedő előtt. Nem szabad túl szorosan felszerelni, a lánc öntisztulása miatt szükséges, hogy legyen némi "játéka". A megengedett legnagyobb sebbeség hóláncal 50Km/h. És mihelyt takarított útszakaszra érsz, akkár csak foltokba is van letakarítva, azonnal le kell venni.....Őőő Azt hiszem ennyi ;)

Köszönöm a jótanácsot! ;) :D

Mindent az utolsó pillanatban :blink: Nyáron kellett volna kipróbálni mikor még meleg van és nem fázol szerelés közben. :D

:lol: :lol: :)

a probléma az, hogy nyáron nincs hó, és a másik meg, hogy az öregem ma halászta elő a padlásról... :rolleyes:

A felrakással nincs semmi gond, csak még sosem vezettem hóláncos autót...

Habár a mai tapasztalataimmal :lol: A Vivaro-val kúszok mászok 5 cm hóba ... KRIMINÁLIS ;) :D igaz, hogy nyárik a gumik, azért, de ha felmérgelnek, és nem kapok téli papucsokat a napokba ráheggesztem a hóláncot ;) :D ;)

Elküldve
Köszönöm a jótanácsot! :lol:

a probléma az, hogy nyáron nincs hó, és a másik meg, hogy az öregem ma halászta elő a padlásról...

A felrakással nincs semmi gond, csak még sosem vezettem hóláncos autót...

Habár a mai tapasztalataimmal :rolleyes: A Vivaro-val kúszok mászok 5 cm hóba ... KRIMINÁLIS :lol: :blink: igaz, hogy nyárik a gumik, azért, de ha felmérgelnek, és nem kapok téli papucsokat a napokba ráheggesztem a hóláncot :D :D ;)

Most könyörögjek hogy értsed a poént? :D ;) :D

Elküldve

Halihó emberek.......

Döntöttem felni+gumi ügyben....

a végére 16coll mellett állapodtam meg, a gumi meg 195/45/r16.láttam 1 Astrát ilyennel felszerelwe,aztán dobtam 1 mailt a srácnak,és azt mondja nyugisan elfér.jólesz majd ha meglesz............. :rolleyes:

Elküldve
Halihó emberek.......

Döntöttem felni+gumi ügyben....

a végére 16coll mellett állapodtam meg, a gumi meg 195/45/r16.láttam 1 Astrát ilyennel felszerelwe,aztán dobtam 1 mailt a srácnak,és azt mondja nyugisan elfér.jólesz majd ha meglesz............. :rolleyes:

Balesetmentes közlekedést kívánok hozzá, mindanyiunk nevében :blink:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.