Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumik, felnik

Tápiószecső

Recommended Posts

köszi....én 2O5/45/R16os gumin gongolkodtam és a felni ENZO X 16x7 (ET szám nincs mellette feltüntetwe)

szerinted feltehető ez is??? ha nem az áron spórolnék??? nem kellene szélesíteni???mert az nemszeretném.....ja és a kocsi nincs ültetwe

Ez a méret (2O5/45/R16) tuti beleér a sárvédőívbe ha már 4-en ültök benne. Csatlakozom pepe barátomhoz...az optimális méret, amivel a fogyasztás sem lesz kiemelkedő, és a Kmórád sem fog csalni az a 195/50R15.... :huh:

Megosztás:

köszi....én 2O5/45/R16os gumin gongolkodtam és a felni ENZO X 16x7 (ET szám nincs mellette feltüntetwe)

szerinted feltehető ez is??? ha nem az áron spórolnék??? nem kellene szélesíteni???mert az nemszeretném.....ja és a kocsi nincs ültetwe

Nagy...nő a fogyi, erőtlenebb lesz az autó is. Inkább max 15". :lol: Ahogy látom más is ezen a véleményen van :huh:

Megosztás:

Ez a méret (2O5/45/R16) tuti beleér a sárvédőívbe ha már 4-en ültök benne. Csatlakozom pepe barátomhoz...az optimális méret, amivel a fogyasztás sem lesz kiemelkedő, és a Kmórád sem fog csalni az a 195/50R15.... :huh:

miért érne bele? szélesség+et kérdése az egész... et40el barátságosan elfér még ha 8an is ülnek benne, de sztem 35el se lesz gondja

Megosztás:

hurrááá...látom megoszlanak a wélemények....na de most kinek is higgyek...per pill. most nemtartózkodom az országban.de ha hazajutok felmérem a helyzetet magam is...hogy mennyi hely wan még ami kitölthető.de 5nél többen biztos nem ülünk majd a kocsiban...a fogyi biztos megnő kicsit,de nem gyorsulásra jáccom...wiszont írok 1 mailt a weboldalra is ahonnan rendelem a cuccot hogy szerintük simán befér e a dolog.azért még írhattok hogy mit gondoltok e téren

Megosztás:

Nagy...nő a fogyi, erőtlenebb lesz az autó is. Inkább max 15". :lol: Ahogy látom más is ezen a véleményen van :huh:

Ki milyenhez tud hozzájutni... ezt a méretet próbáltam már be alá, de a felni ET-re nem emlékszem. Az túlzás hogy kényelmesen, de elfért. /esetek 95%-ban én és barátnőm a felállás az autóban. Úgy vagyok vele, hogy nincs kint a tetején, hogy taxi. :lol: /

Megosztás:

Nem tudok dönteni, ti elvinnétek helyettem? (Remélem nem most tolom valaki kezébe!)

http://www.vatera.hu/opel_astra_corsa_teli..._157639194.html

Szerintem az ilyet jobb élőbe megnézni egy hozzáértővel.... lehet hogy túl negatív vagyok, de a mai világba már az ember senkibe nem bízhat. Csak azért sem, mert csurom vizes...miért nem szárazon fényképezte le? Az autó is ha vizes nem látszanak a hibái. Mondjuk ez nem autó, és a felnin mi hiba lenne...no mindegy túl sok a rizsa :huh:

Megosztás:

Nem tudok dönteni, ti elvinnétek helyettem? (Remélem nem most tolom valaki kezébe!)

Én tuti nem... tavaly télre én 20.000 Ft-ért vettem gyári felnivel a Michelin téligumikat 175/70 R13-ast...maga a felnit akarták bontóba ennyiért adni akkor és nekem meg kellett a gumi mega felni is....igaz idénre már nem azt tettem vissza...lettek új téliek.

Na de ez az én véleményem csak...

Megosztás:

Szerintem az ilyet jobb élőbe megnézni egy hozzáértővel.... lehet hogy túl negatív vagyok, de a mai világba már az ember senkibe nem bízhat. Csak azért sem, mert csurom vizes...miért nem szárazon fényképezte le? Az autó is ha vizes nem látszanak a hibái. Mondjuk ez nem autó, és a felnin mi hiba lenne...no mindegy túl sok a rizsa :huh:

Szerintem nem vizes, hanem lefújta valami gumiápolóval. De 25 nem sok érte, nekem 10 volt csak a felni. Végülis akor 15-ért van a 4 gumi nincs 4 ropi egy darab. Ha nincs bajuk én megvenném. Bár csak 5.5 milisek, 4 mili alatt meg már nem téli gumi, hát nem is tudom.....segítettem? :lol:

Megosztás:

Úgy gondolom jobb az ilyet élőben látni, hogy hogy is néznek ki valójában. Egyébként meg nem sok érte főleg hogy felnin vannak...!

Én mindenek előtt futnék még egy kört a helyi gumisoknál és meg érdeklődném, hogy milyen gumikat mennyiért dobálnak.

Én is pont ma vettem 4db használt téli gumit elég jó áron!

Megosztás:

Valakinek van tapasztalata HÓLÁNC témában???

jövőhéten megyek Erdélybe, s gondolom szükség lesz rá.... (amiket most mutatnak... 15-20 cm hó :lol: )

Gondoltam beújítok 1pár hóláncot, biztos ami biztos :D

Talált az öregem a padláson 2 db hóláncot... Felpróbáltuk az astrára, és pont az a méret (szerencsére :rolleyes: )

tanácsok esetleg: mikor használható, mennyivel mehetek közbe, ilyesmikre gondoltam... :blink:

Hátha valaki Astrás "kolléga" rendelkezik ilyen tapasztalatokkal ;)

Megosztás:

.....

tanácsok esetleg: mikor használható, mennyivel mehetek közbe, ilyesmikre gondoltam... :rolleyes:

Hátha valaki Astrás "kolléga" rendelkezik ilyen tapasztalatokkal :blink:

Csak behavazott úton tedd fel, és nagy, hosszú emelkedő előtt. Nem szabad túl szorosan felszerelni, a lánc öntisztulása miatt szükséges, hogy legyen némi "játéka". A megengedett legnagyobb sebbeség hóláncal 50Km/h. És mihelyt takarított útszakaszra érsz, akkár csak foltokba is van letakarítva, azonnal le kell venni.....Őőő Azt hiszem ennyi :lol:

Megosztás:

jövőhéten megyek Erdélybe, s gondolom szükség lesz rá.... (amiket most mutatnak... 15-20 cm hó ;) )

Gondoltam beújítok 1pár hóláncot, biztos ami biztos :D

Talált az öregem a padláson 2 db hóláncot... Felpróbáltuk az astrára, és pont az a méret (szerencsére :rolleyes: )

tanácsok esetleg: mikor használható, mennyivel mehetek közbe, ilyesmikre gondoltam... :lol:

Hátha valaki Astrás "kolléga" rendelkezik ilyen tapasztalatokkal :lol:

Mindent az utolsó pillanatban :blink: Nyáron kellett volna kipróbálni mikor még meleg van és nem fázol szerelés közben. :D

:D ;) :D

Megosztás:

Csak behavazott úton tedd fel, és nagy, hosszú emelkedő előtt. Nem szabad túl szorosan felszerelni, a lánc öntisztulása miatt szükséges, hogy legyen némi "játéka". A megengedett legnagyobb sebbeség hóláncal 50Km/h. És mihelyt takarított útszakaszra érsz, akkár csak foltokba is van letakarítva, azonnal le kell venni.....Őőő Azt hiszem ennyi ;)

Köszönöm a jótanácsot! ;) :D

Mindent az utolsó pillanatban :blink: Nyáron kellett volna kipróbálni mikor még meleg van és nem fázol szerelés közben. :D

:lol: :lol: :)

a probléma az, hogy nyáron nincs hó, és a másik meg, hogy az öregem ma halászta elő a padlásról... :rolleyes:

A felrakással nincs semmi gond, csak még sosem vezettem hóláncos autót...

Habár a mai tapasztalataimmal :lol: A Vivaro-val kúszok mászok 5 cm hóba ... KRIMINÁLIS ;) :D igaz, hogy nyárik a gumik, azért, de ha felmérgelnek, és nem kapok téli papucsokat a napokba ráheggesztem a hóláncot ;) :D ;)

Megosztás:

Köszönöm a jótanácsot! :lol:

a probléma az, hogy nyáron nincs hó, és a másik meg, hogy az öregem ma halászta elő a padlásról...

A felrakással nincs semmi gond, csak még sosem vezettem hóláncos autót...

Habár a mai tapasztalataimmal :rolleyes: A Vivaro-val kúszok mászok 5 cm hóba ... KRIMINÁLIS :lol: :blink: igaz, hogy nyárik a gumik, azért, de ha felmérgelnek, és nem kapok téli papucsokat a napokba ráheggesztem a hóláncot :D :D ;)

Most könyörögjek hogy értsed a poént? :D ;) :D

Megosztás:

Halihó emberek.......

Döntöttem felni+gumi ügyben....

a végére 16coll mellett állapodtam meg, a gumi meg 195/45/r16.láttam 1 Astrát ilyennel felszerelwe,aztán dobtam 1 mailt a srácnak,és azt mondja nyugisan elfér.jólesz majd ha meglesz............. :rolleyes:

Megosztás:

Halihó emberek.......

Döntöttem felni+gumi ügyben....

a végére 16coll mellett állapodtam meg, a gumi meg 195/45/r16.láttam 1 Astrát ilyennel felszerelwe,aztán dobtam 1 mailt a srácnak,és azt mondja nyugisan elfér.jólesz majd ha meglesz............. :rolleyes:

Balesetmentes közlekedést kívánok hozzá, mindanyiunk nevében :blink:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.