grandpaa Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Attól függ,hogy milyen az a jármű :shock: :prayer: OPEL Mi is a topic névadója? :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Mi is a topic névadója? :? Bocánat! :D Engem az érdekelt volna,hogy 5 ajtós,4 ajtós,avagy Caravan é a jármű :wink: :prayer: OPEL Link to comment Megosztás: More sharing options...
grandpaa Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Bocánat! :D Engem az érdekelt volna,hogy 5 ajtós,4 ajtós,avagy Caravan é a jármű :wink: :prayer: OPEL Mea maxima culpa! Egy 5 ajtós 95-ös autócskáról van szó. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Semmi gáz :wink: Sztem jól mutatna rajta. Sajnos nekem nem derült ki a gumiméret. Mindenképpen beszélj egy gumissal a váltóméretekről,nehogy csaljon a kilométerórád. 8) üdv. Tomi :prayer: OPEL Link to comment Megosztás: More sharing options...
grandpaa Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Semmi gáz :wink: Sztem jól mutatna rajta. Sajnos nekem nem derült ki a gumiméret. Mindenképpen beszélj egy gumissal a váltóméretekről,nehogy csaljon a kilométerórád. 8) üdv. Tomi :prayer: OPEL 205/55 R 16 Most 14-es van, nem tudom, befér-e a hátsó sárvédőbe... :shock: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 az attól függ, hogy milyen széles a felni és mennyi az ET száma a váltóméret pedig 205/45R16 Link to comment Megosztás: More sharing options...
grandpaa Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 az attól függ, hogy milyen széles a felni és mennyi az ET száma a váltóméret pedig 205/45R16 Aha! Köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Központosító luk átmérője is fontos! Link to comment Megosztás: More sharing options...
grandpaa Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Központosító luk átmérője is fontos!az attól függ, hogy milyen széles a felni és mennyi az ET száma Most látszik milyen jó, hogy kérdeztem! Azt hiszem maradok a meglévőnél... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Most látszik milyen jó, hogy kérdeztem! Azt hiszem maradok a meglévőnél... :D Gyönyörű az a felni, ha engem kérdezel. Kontaktolj a tulajjal, hátha jó a kocsidra. Nameg ugye, az osztókörnek is stimmelnie kell, de az sztem 4*100-as. Szal, ha jó áron el tudnád hozni, és jó a kocsidra, akkor hozd. Bár a 16", és ezek az utak... A 15"-al is igen kerülgetek, vigyázok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Helló Srácok! A G Astra felnije jó az F-re? Egyébként, ha hinni lehet az akcióknak, akkor a Pirelli gumik, amikről kérdeztem 20 és 23 e Ft-ról vannak 12 e-re leárazva. És még egy dolog a Pirelliről: mennyi idő vagy km az, ami alatt a gumi elfárad vagy elkopik? (5 év?, 50.000 km?) Nekem fogalmam sincs. Mit jelent az, hogy peremvédős egy gumi? Jó az, ha "vízmintás" a gumi? Ugyan olyan a tapadása, mint bármely másiknak? Nem igazán hiszek a gumisoknak, mert nekik minden eladó, inkább a tapasztalatokat kérdezném! :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
grandpaa Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Találtam egy jó oldalt, segít keresni gumi/felni méretet. (lehet, hogy már volt :D http://www.autogumibolt.hu/index.php?hova=szemely Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 hát lehet hogy jó, de lehet hogy nem az F 4x100-as a G pedig vagy 4x100-as vagy 5x110-es egy gumi lábtól függően kopik, szvsz olyan 30e km körül tucc elmenni vele a peremvédős gumi azt jelenti, hogy van egy pereme a guminak ami védi a felnit pl a padkától pl ez peremvédős:http://kep.tar.hu/kessss/27537086/5160397#2 Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Egyébként van 2 Barum Bravuris gumim elől, csak tavaly nyáron elment a kerékösszetartás, és a belső széleit elég erősen lenyalta. Ezért nincs nagy viszonyítási alapom, hogy mennyire megbízható a Barum. Ez a gumi 1.000 Ft-al olcsóbb, mint a fent említett Pirellik. Akkor úgy kérdezem, hogy szerintetek ezek közül melyiket érdemesebb megvenni? Barum <> Pirelli :?: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 O.K. De szerintem 185/60 R14-be elég szarul nézne ki egy peremvédős gumi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
2004tiborc Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Az én autómon 6x14-es alufelnik vannak, 180/60R14-es gumikkal. (Igy vettem.) A gumikat cserélni kell és 175/65R14-et szeretnék. Rá lehet tenni ezekre a felnikre? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Az én autómon 6x14-es alufelnik vannak, 180/60R14-es gumikkal. (Igy vettem.) A gumikat cserélni kell és 175/65R14-et szeretnék. Rá lehet tenni ezekre a felnikre? Gond nélkül.Sztem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Igen, simán. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
2004tiborc Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Köszi a gyors válaszokat! :D Még volna egy kérdésem: nem igazán értem, hogy mi az előnye a széles gumiknak (kivéve száraz, sima úton). Mindenhol azt látom, hogy minél szélesebb gumit próbálnak feltenni az emberek, szerintem a 175-os elég széles az autómra, főleg, hogy nem akarok száguldozni vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Kell egy optimális méretet találni, ez a lényeg. Szerintem F Astrára a legoptimálisabb méret a 195/50R15. A legjobb úttartást ilyen méretben lehet elérni szerintem egy jó gumival! Persze ez nem azt jelenti, hogy a 175 nem elég. :D Az esőmintás guminál kisebb a tapadási felület az úthoz, és abból célszerű egyel nagyobb méretet választani, mint a gyári. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Kell egy optimális méretet találni, ez a lényeg. Szerintem F Astrára a legoptimálisabb méret a 195/50R15. A legjobb úttartást ilyen méretben lehet elérni szerintem egy jó gumival! Persze ez nem azt jelenti, hogy a 175 nem elég. :D Az esőmintás guminál kisebb a tapadási felület az úthoz, és abból célszerű egyel nagyobb méretet választani, mint a gyári. Aztán télen pedig egy jó minőségű gyári méretet, és teljesen okés a helyzet. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
2004tiborc Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Mivel én keveset használom az autot (kevesebb mint évi 10e km :D ), azon gondolkodom, hogy vagy négy évszakos, vagy téli gumikat vegyek. Tudom, hogy a téli gumi nem jó nyáron, de még mindig jobb, mint forditott esetben. Ha két külön garniturát vennék, akkor a gumik megöregednének mielőtt még sikerülne lejárnom őket. Ti milyen méretet ajánlotok? Négy évszakosat vagy télit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Nekem az a véleményem, hogy ami mindenre jó, az semmire sem jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
2004tiborc Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Még annyit akarok mondani, hogy amerre járok, olyanok az utak mintha nemrég bombáztak volna, a megengedett max. sebesség 100 km/h, u.h. 120 8) fölé nemigen merészkedem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kess Elküldve Március31, 2005 Megoszt Elküldve Március31, 2005 Nekem az a véleményem, hogy ami mindenre jó, az semmire sem jó. egyetértek ha nem is 2 felnigarnitúrád lesz...legalább 2 garnitúra gumi legyen Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts