Lev Elküldve November9, 2009 Elküldve November9, 2009 Eresztő gumi! A bal elsőm ha felfújom egy két nap és 2,3bar-ról leenged 1,2-1,5közé. Vagy kéthete csinálja találtam is két gumis de még nem mentem be, mert nem esik útba :) Mennyit szoktak elkérni egy gumi vizsgálatra, gondolom vhol van benne vmi kis vacak (szeg, üveg...) javításra, foltozás? Lehetséges megoldás ha újraszelepelik attól is lehet ez a probléma hogy mennyi kb600 ft-tól akár egy új abroncs áráig!
wzsolt_1.6_16V Elküldve November9, 2009 Elküldve November9, 2009 mert nálunk mindig nyakigérő hó van... :) Elég az ha csak 2 nap van hó és latyak de menni kell. Végül is minek az a légzsák meg övfeszítő hiszen amennyit az kinyílik... :)
wzsolt_1.6_16V Elküldve November9, 2009 Elküldve November9, 2009 Eresztő gumi! A bal elsőm ha felfújom egy két nap és 2,3bar-ról leenged 1,2-1,5közé. Vagy kéthete csinálja találtam is két gumis de még nem mentem be, mert nem esik útba :) Mennyit szoktak elkérni egy gumi vizsgálatra, gondolom vhol van benne vmi kis vacak (szeg, üveg...) javításra, foltozás? Hát az ár tényleg attol főgg mi a baja, de jó estben akár egy ezresből is meg lehet úszni. Szüleim autójának kerekében volt egyszer egy csavar. Az csinálta, hogy mindig leeresztett 1.5-ig és azt tartotta, de he feljebb fújtam fél nap alatt leeresztett ismét 1.5-re. Aztán 10perc alatt megcsinálta egy gumis és azóta is jó.
epk947 Elküldve November10, 2009 Elküldve November10, 2009 én cseréltettem azokat is, amikor futóműfelújításom volt :lol: nekem is rázott, azzal a szett nyári gumivan változatlanul ráz :) centíroztattam, és nekem is azt mondták, hogy abban nincs semmi.... de érdekes, hogy most a téliekkel nem ráz, és a másik nyári gumikkal sem :D erre varjatok gombot :) de nekem egyformák (méretre, ballonosságra, stb) a gumik, mind lemezfelnin van, mégis azt csinálja azza a nyári garnitúrával :lol: Ha a gumi nem csúcs minőségű, könnyen lehet, hogy a minta fut rajta csámpásan. Attól viszont ráz rendesen, bár a kiegyensúlyozás jó. Volt már ilyenem. Ezért az ilyen román, jugoszláv, kínai stb gyártmányú vackokat csak talyiga kerékre érdemes felrakni!
astrásgyerek Elküldve November10, 2009 Elküldve November10, 2009 Ha a gumi nem csúcs minőségű, könnyen lehet, hogy a minta fut rajta csámpásan. Attól viszont ráz rendesen, bár a kiegyensúlyozás jó. Volt már ilyenem. Ezért az ilyen román, jugoszláv, kínai stb gyártmányú vackokat csak talyiga kerékre érdemes felrakni! csúcs minőség..... :) ha arra mennénk, akkor ferrarink lenne qua széles gumikkal, nah az lenne a csúcsminőség! :) :lol: B) ;) mindenki olyat használ, amire a pénze futja :D sajnos :lol:
Ballage83 Elküldve November10, 2009 Elküldve November10, 2009 Eresztő gumi! A bal elsőm ha felfújom egy két nap és 2,3bar-ról leenged 1,2-1,5közé. Vagy kéthete csinálja találtam is két gumis de még nem mentem be, mert nem esik útba :) Mennyit szoktak elkérni egy gumi vizsgálatra, gondolom vhol van benne vmi kis vacak (szeg, üveg...) javításra, foltozás? Én szelep gondra tippelek! 600-1000 Ft között megúszhatod!
Hjoe Elküldve November10, 2009 Elküldve November10, 2009 Sziasztok. Még bejáratos vagyok itt a forumon de kitartoan bogarászok. Észrevettem hogy csak én vagyok az az elvetemült aki 195/70R15 gumival készülök a térre :) Nekem nyáriban van 195/50 R15. Na de téliben ilyen széleset... :)
Reeckatee Elküldve November11, 2009 Elküldve November11, 2009 Sziasztok. Még bejáratos vagyok itt a forumon de kitartoan bogarászok. Észrevettem hogy csak én vagyok az az elvetemült aki 195/70R15 gumival készülök a térre :) Nem elvetemült vagy hanem félreinformált ugyanis ez a méret sztem durván nem okés arra az autóra. :D :)
epk947 Elküldve November11, 2009 Elküldve November11, 2009 csúcs minőség..... :) ha arra mennénk, akkor ferrarink lenne qua széles gumikkal, nah az lenne a csúcsminőség! :) B) ;) :P mindenki olyat használ, amire a pénze futja :D sajnos :lol: "erre varrjatok gombot :lol: " Kérdeztél, én csak válaszoltam....
dani89rk Elküldve November11, 2009 Elküldve November11, 2009 Nah két nap kín és gyötrelem net nélükül... Nagy keservesen de találtam egy gumist baján... És végül egy 40-es szeg volt benne, amit lefoltoztak, michelin szalonban 2800pénzért :) újra centírozva új szeleppel. Igaz a szelepet én is most cseréltem benne hátha az de sajna nem, de a többi kereken segített azok mostmár semmit nem engednek így legalább!
zsoltifiu Elküldve November11, 2009 Elküldve November11, 2009 Szia Fut vele:) Volt szerencsém ma kiprobálni szakado esöben és nem hagyot cserben.Joval stabilabb mint hiszitek és nagyon tapad. Nem elvetemült vagy hanem félreinformált ugyanis ez a méret sztem durván nem okés arra az autóra. :) :)
J0hnny Elküldve November11, 2009 Elküldve November11, 2009 Szia Fut vele:) Volt szerencsém ma kiprobálni szakado esöben és nem hagyot cserben.Joval stabilabb mint hiszitek és nagyon tapad. Nem gyári váltóméret,másrészt nagy hóban a vékonyabb gyári méretű kerék jobban tapad,mint a széles. Nálunk ugyan ritkán van nagy hó,de kinek mi a fontos. Nekem 175/70 R13 Firestone a téli,195/50 R15 a nyári és BfGoodrich,tehát nem tinglitangli kínai,nem is volt rá panaszom. Télen,esőben,latyakban nem csapatunk erőből,aki igen,azt a jó gumi se menti meg a hülyeségtől! :)
zsoltifiu Elküldve November11, 2009 Elküldve November11, 2009 Nem gyári váltóméret,másrészt nagy hóban a vékonyabb gyári méretű kerék jobban tapad,mint a széles. Nálunk ugyan ritkán van nagy hó,de kinek mi a fontos. Nekem 175/70 R13 Firestone a téli,195/50 R15 a nyári és BfGoodrich,tehát nem tinglitangli kínai,nem is volt rá panaszom. Télen,esőben,latyakban nem csapatunk erőből,aki igen,azt a jó gumi se menti meg a hülyeségtől! :) Nem is!Korlátok között nem is ! Amúgy nem értek egyet azzal hogy a keskenyebb jobban tapad.Én még emlékszem a keskeny 13 as télire és igen igen csúszkált ha nem figyeltem (pedig ne hankook volt)
Dáwid Elküldve November11, 2009 Elküldve November11, 2009 Nem is!Korlátok között nem is ! Amúgy nem értek egyet azzal hogy a keskenyebb jobban tapad.Én még emlékszem a keskeny 13 as télire és igen igen csúszkált ha nem figyeltem (pedig ne hankook volt) Adott körülmények között a keskenyebb (nagyobb hóban-mély latyakos trutymákban) kevésbé emelkedik el az úttól mert kevésbé úszik fel, de szárazon, vagy csak kicsit nedves úton nem venni észre. Szárazon még jobban is tapadhat a széles. olyan gumi ami mindig jó mindenre úgysincs :) el lehet dönteni ki melyik oldalra gyúr inkább :)
astrásgyerek Elküldve November11, 2009 Elküldve November11, 2009 Nem is!Korlátok között nem is ! Amúgy nem értek egyet azzal hogy a keskenyebb jobban tapad.Én még emlékszem a keskeny 13 as télire és igen igen csúszkált ha nem figyeltem (pedig ne hankook volt) de ha kérhetünk, azért csak óvatosan közlekedj a tél folyamán azokkal a "papucsokkal" :) Ahogy Dáwid is mondja, a vékonyabb jobb az extrém körülmények közt! :D Hidd csak el, tapasztalatból mondom!! :lol: relatíve száraz (de hideg) úton is jobb a téli vékonyabb gumi... Persze mint mindenben: ízlések és pofonok :) Van akinek ez jön be, van akinek az.... DE a tapasztalatok szerint jobb télen a vékonyabb....
Reeckatee Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Szia Fut vele:) Volt szerencsém ma kiprobálni szakado esöben és nem hagyot cserben.Joval stabilabb mint hiszitek és nagyon tapad. De akkor sem gyári méret :)
Hjoe Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Nem elvetemült vagy hanem félreinformált ugyanis ez a méret sztem durván nem okés arra az autóra. :) :) Ha jól néztem 14 km/h csal az órája 100-nál... 100 helyett 86-ot fog mutatni. Vagy?
Hjoe Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Nem is!Korlátok között nem is ! Amúgy nem értek egyet azzal hogy a keskenyebb jobban tapad.Én még emlékszem a keskeny 13 as télire és igen igen csúszkált ha nem figyeltem (pedig ne hankook volt) A Hankook szerinted sz.r gumi? Mondjuk nekem nyáriban van.
Reeckatee Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 A Hankook szerinted sz.r gumi? Mondjuk nekem nyáriban van. Átlag soförnek megteszi. Ha komolyabb tempókat akarsz autózni akkor viszont komolyabbat vegyél.
Hjoe Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Átlag soförnek megteszi. Ha komolyabb tempókat akarsz autózni akkor viszont komolyabbat vegyél. Mi az a komolyabb tempó? 160-at viszi...
epk947 Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Mi az a komolyabb tempó? 160-at viszi... Van ahol a 120 is sok lehet neki, főleg nagy esőben, kanyarban. Pl: Németországban, autópályán. Én már éreztem ilyen helyen, hogy sok (kint volt a 120-as tábla) és én meg 140-el mentem.... Nah, mindegy azért befordultam.... :)
Hjoe Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Van ahol a 120 is sok lehet neki, főleg nagy esőben, kanyarban. Pl: Németországban, autópályán. Én már éreztem ilyen helyen, hogy sok (kint volt a 120-as tábla) és én meg 140-el mentem.... Nah, mindegy azért befordultam.... :) Nagy esőben szerintem a nagymárka Michelin, Continental se viszi a 160-at.... Vagy ? Neked milyen Hankook van/volt ?
epk947 Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Nagy esőben szerintem a nagymárka Michelin, Continental se viszi a 160-at.... Vagy ? Neked milyen Hankook van/volt ? Nem volt Hankukkom soha, csak érzékeltetni akartam, hogy nem csak a 160 számít, mégha "H" jelű abroncsod is van.
Hjoe Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Nem volt Hankukkom soha, csak érzékeltetni akartam, hogy nem csak a 160 számít, mégha "H" jelű abroncsod is van. Aha. Én meg azt nem értettem hogy mi az hogy komolyabb tempóhoz komolyabb gumi kell....
Zolka Elküldve November12, 2009 Elküldve November12, 2009 Nem is!Korlátok között nem is ! Amúgy nem értek egyet azzal hogy a keskenyebb jobban tapad.Én még emlékszem a keskeny 13 as télire és igen igen csúszkált ha nem figyeltem (pedig ne hankook volt) Nézegettél mostanában gumiteszteket, szerintem nem, mert akkor nem szídnád a Hankook-ot?! Vagy van vele valamiféle személyes tapasztalatod? Például a W440 egy nagyon erős középkategoriás gumi megfizethető összegért szerintem! :)
Recommended Posts