Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumik, felnik

Tápiószecső

Recommended Posts

eszembe se jutott:) de ez nálam már akkoris az elmegy kategoriába van=D

Egyszer voltak (nekem legalábbis) szép dísztárcsák a Ribin. Utángyári, és nem is volt drága, de opel embléma azért volt a közepén :D Csak volt egy elég ütős utam egy olyan úton ahol még egy ikarus busz kerekét is sikerült kiütni egy volánosnak, aztán a 4-ből egy maradt az is törve :D :D :D Nah ott viszont nem csak a dísztárcsáim repültek, szálltak ott a felniről a súlyok is :D 1 keréken maradt a többiről az is elszállt... jó is út volt. Azóta meg nem találtam ilyet, meg monnyuk másmilyet se ami tetszene, úgyhogy pócvágenfelni takarás céljából tettem rá 4 darabb mindenbótbankpaható sz.rt aztán várom hogy találok megint valamit ami tetszik :D F_nyk_pek-0218_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

tudom pont az nem látszik rajta rendesen, de csak ezt a képet találtam róla most. :)

Megosztás:

Egyszer voltak (nekem legalábbis) szép dísztárcsák a Ribin. Utángyári, és nem is volt drága, de opel embléma azért volt a közepén :D Csak volt egy elég ütős utam egy olyan úton ahol még egy ikarus busz kerekét is sikerült kiütni egy volánosnak, aztán a 4-ből egy maradt az is törve :D :D :D Nah ott viszont nem csak a dísztárcsáim repültek, szálltak ott a felniről a súlyok is :D 1 keréken maradt a többiről az is elszállt... jó is út volt. Azóta meg nem találtam ilyet, meg monnyuk másmilyet se ami tetszene, úgyhogy pócvágenfelni takarás céljából tettem rá 4 darabb mindenbótbankpaható sz.rt aztán várom hogy találok megint valamit ami tetszik :D

http://kepfeltoltes.hu/091017/F_nyk_pek-02...ltoltes.hu_.jpg

tudom pont az nem látszik rajta rendesen, de csak ezt a képet találtam róla most. :)

vmi ijen volt rajta amikor megvettem, de nekem ez túl nagypapás :D

Megosztás:

vmi ijen volt rajta amikor megvettem, de nekem ez túl nagypapás :D

Nekem az egész autó nagypapás jellegű úgyhogy nem akartam elrécingesíteni az egészet. Nekem ez a stílus illik hozzá :D Ha majd valami lesz változtatva a bódén is (hűtőmaszk, vagy lökös, vagy mittomén még milyen agymenés jön majd rám :D ) akkor lehet hogy más megy majd hozzá, de akkor meg már inkább felni. :) nemtom még mi lesz :D

Megosztás:

Nekem az egész autó nagypapás jellegű úgyhogy nem akartam elrécingesíteni az egészet. Nekem ez a stílus illik hozzá :D Ha majd valami lesz változtatva a bódén is (hűtőmaszk, vagy lökös, vagy mittomén még milyen agymenés jön majd rám :D ) akkor lehet hogy más megy majd hozzá, de akkor meg már inkább felni. :) nemtom még mi lesz :D

hát igen az lenne a legjobb de egyenlőre csak nyárra van felni :D

Megosztás:

Egyszer voltak (nekem legalábbis) szép dísztárcsák a Ribin. Utángyári, és nem is volt drága, de opel embléma azért volt a közepén :D Csak volt egy elég ütős utam egy olyan úton ahol még egy ikarus busz kerekét is sikerült kiütni egy volánosnak, aztán a 4-ből egy maradt az is törve :D :P ;) Nah ott viszont nem csak a dísztárcsáim repültek, szálltak ott a felniről a súlyok is :D 1 keréken maradt a többiről az is elszállt... jó is út volt. Azóta meg nem találtam ilyet, meg monnyuk másmilyet se ami tetszene, úgyhogy pócvágenfelni takarás céljából tettem rá 4 darabb mindenbótbankpaható sz.rt aztán várom hogy találok megint valamit ami tetszik :D

Nekem meg lelopták mind a 4et... :D ;) :P

Így parkoljatok romániában 20 percet a városközpontban! ;) Azt hittem megmarom magam mikor megláttam, hogy hiányoznak... pedig gyorscsatival is oda volt fogatva mindegyik 2 helyen is :D :D

Most megszántak a haverok, és 3 helyről van 4 db gyári dísztárcsám, igaz elég rossz állapotban, de legalább van... :D (1jó, 2 karcos, és egy, amiből hiányzik kis darab a széléből)

Láttam egy autósboltban pont ilyet, de ahogy te is említetted, ezeken nem volt jel :( az meg ugyi nem olyan jó....

Megosztás:

Nekem meg lelopták mind a 4et... :D :D :D

Így parkoljatok romániában 20 percet a városközpontban! :D Azt hittem megmarom magam mikor megláttam, hogy hiányoznak... pedig gyorscsatival is oda volt fogatva mindegyik 2 helyen is :D :D

Most megszántak a haverok, és 3 helyről van 4 db gyári dísztárcsám, igaz elég rossz állapotban, de legalább van... :) (1jó, 2 karcos, és egy, amiből hiányzik kis darab a széléből)

Ez rutin. Ellopnak mindent ami nincs legalább 15 méterre a földbe betonozva. ;) Viszont lelkiismeretesek román honfitársaink mert ennél nagyobb meglepetést nem okoznak pl. nem kapod az autód a csutakon, szal gondoskodnak az emberfiáról, hogy agyvérzést ne kapjon. :D

Bazz most sem látogattál meg....

Megosztás:

Ez rutin. Ellopnak mindent ami nincs legalább 15 méterre a földbe betonozva. :) Viszont lelkiismeretesek román honfitársaink mert ennél nagyobb meglepetést nem okoznak pl. nem kapod az autód a csutakon, szal gondoskodnak az emberfiáról, hogy agyvérzést ne kapjon. :D

Nem mert tovább menni mert féltette a kerekeit :D :D

Egyik osztálytársam félig ámerikáji, és nyaranta mindig kintvan. Nem gyengén autómeleg, ott is van egy kinti gépe, hogy legyen mivel elmenni a bótig, de kinti haverjai is foglalkoznak az autókkal rendesen. Amikor visszajött ősszel akkor mesélte hogy lelopták a haver jettájának a kerekeit (azon csak mi lepődtünk meg hogy egy 10 éves jettán mé' van 18-as polírozott alu, neki ez nem volt újság) az viszont még neki is, hogy milyen rendes lopósok vannak ott :D Nem téglán hagyták az autót, hanem tettek rá lemezfelnit gumival rendesen fölrekva :D :D Legalább nem kellett busszal hazamenni :D

Megosztás:

Ez rutin. Ellopnak mindent ami nincs legalább 15 méterre a földbe betonozva. Viszont lelkiismeretesek román honfitársaink mert ennél nagyobb meglepetést nem okoznak pl. nem kapod az autód a csutakon, szal gondoskodnak az emberfiáról, hogy agyvérzést ne kapjon.

Ez nagyváradon volt, nem mentem csak 25 Km-t a határtól, képzeld mi maradt volna az autóból, ha megyek 470 Km-t :D :D

Amúgy azért nem voltam belépve, mert nem volt netem :D , s csak napközbe 1-2 alkalommal havertól pillantottam be néha!

nem is voltam kint, ha minden igaz, jövő héten jön ide a barátnőm...

féltem a dísztárcsáim :P :D :D :D

Nem mert tovább menni mert féltette a kerekeit

Egyik osztálytársam félig ámerikáji, és nyaranta mindig kintvan. Nem gyengén autómeleg, ott is van egy kinti gépe, hogy legyen mivel elmenni a bótig, de kinti haverjai is foglalkoznak az autókkal rendesen. Amikor visszajött ősszel akkor mesélte hogy lelopták a haver jettájának a kerekeit (azon csak mi lepődtünk meg hogy egy 10 éves jettán mé' van 18-as polírozott alu, neki ez nem volt újság) az viszont még neki is, hogy milyen rendes lopósok vannak ott Nem téglán hagyták az autót, hanem tettek rá lemezfelnit gumival rendesen fölrekva Legalább nem kellett busszal hazamenni

RENDESEK!! :)

Gondolom azért még így is megérte nekik :D ;)

Megosztás:

De ez egy kerékre 1500-2000 :D

Amúgy tegnap este is cseréltettem az omin a két hátsó nyárit, 2000-ért csinálta a srác kerekenként, ez a drágábbik fajta volt.

Mondjuk szívott is egy nagyot a centírral, újra fel kellett rakni a gumit elforgatva :)

óccsó szerelő srác 3200 ért cseréli nekem Siófokon,4et kompletten súlyozással együtt. Most nem volt alkalmam rá hozzávinni, ellenben idehoztam Vasba, ahol a festékszórózott felnikre felrakatom őket.

2002 es gumikról van szó, amiken elég mélyek még mintázat lamellák, ezért még minimum 2 szezont nyúzni fogom őket, vagy passz a másik verdára (mert a nejem szerint a téli gumi nem létszükség--szerintem jó ha erre költ az ember..., aztán ha meglepetésszerűen cserélem nála akkor nem fog /tud morogni.)

Megosztás:

2002 es gumikról van szó, amiken elég mélyek még mintázat lamellák, ezért még minimum 2 szezont nyúzni fogom őket,

Kicsit öreg gumik... én biztosan nem raknám a sajátomra

(mert a nejem szerint a téli gumi nem létszükség--

Szép hozzáálás. Aztán besatuzik az ember előtt egy téligumis nyárival és már tört is az eleje.

Amig mindenki nyárigumizott addig mindenki (azaz a többség) óvatos volt, most hogy sokan téligumiznak bizony nyárival nagyon veszélyes lett lépésttartani a forgalommal. Még én is sokszor találkozom olyannal aki hülyeségnek tartja a téligumit. Bevallom engem is a tapasztlat győzött meg amikor először vezettem téligumis autót. Azután nem volt tovább kérdés, hogy mennyivel jobb...

Megosztás:

Ma voltam a gumisnál.

:D elszomorodtam...

amik voltak téligumival felnik a donorautón majdnehogy kukák :D eleve fiat felnik , de úgy ütnek, hogy nem emberi

volt amelyik csak 290, a másik oldalon meg 380 grammot vetr

de ez még elég jó volt, mert van amelyikre kiírta a gép, hogy 890 gramm :D

megyek, kiszedem a kopott gumis felniket a donor alól, és valahogy összevariálgatjuk a felniket, mert az ET számok sem egyformák :)

szerintetek úgy felrakhatom, hogy elöl és hátul páronként lesznek csak egyformák az ET számok???? :D :D

Megosztás:

Ma voltam a gumisnál.

:) elszomorodtam...

amik voltak téligumival felnik a donorautón majdnehogy kukák :D eleve fiat felnik , de úgy ütnek, hogy nem emberi

volt amelyik csak 290, a másik oldalon meg 380 grammot vetr

de ez még elég jó volt, mert van amelyikre kiírta a gép, hogy 890 gramm :D

megyek, kiszedem a kopott gumis felniket a donor alól, és valahogy összevariálgatjuk a felniket, mert az ET számok sem egyformák :D

szerintetek úgy felrakhatom, hogy elöl és hátul páronként lesznek csak egyformák az ET számok???? :D :D

ha tengelyenként egyformák akkor már nincs nagy gőz :D Azok a "kicsit" ütős felnik viszont nem gyengék :D szigszalagozz rá az egyik felére egy féltéglát centírozásképpen ;) :P

Megosztás:

Nah szóval!

lekaptam a felniket, felbakkoltam a donort :D

sorolom milyen felnijeim vannak:

3db ebből: ET49 5 1/2 J x 13 GM EV 1334-3 4/88

1db ebből: ET46 5 1/2 J x 13H2 GM KD N226IJ 1369

1db ebből: ET46 5 1/2 J x 13H2 GM LQ 2130109 52

és van 2 db 14-esem, de gondolom a kombináció az felejtős :D ezt alapból elvetettem :D Fel is raktam hátra a donorra...

Akkor:

előre 2db ET 49

hátra a két ET 46-os? vagy fordítva....vagy teljesen mindegy

Még mindíg nem értem mit is jelent pontosan az ET 46 és ET 49 közti 3-as különbség :)

Megosztás:

Nah szóval!

és van 2 db 14-esem, de gondolom a kombináció az felejtős :D ezt alapból elvetettem :D Fel is raktam hátra a donorra...

Akkor:

előre 2db ET 49

Még mindíg nem értem mit is jelent pontosan az ET 46 és ET 49 közti 3-as különbség :D

Ilyenem van nekem is hátul kettő. Elől kettő GM ET46-os. :)

Amúgy az ET szám: Vizit máj vebszájt

Minél nagyobb az ET szám, annál beljebb van a gumi.

Megosztás:

Nah szóval!

Akkor:

előre 2db ET 49

Még mindíg nem értem mit is jelent pontosan az ET 46 és ET 49 közti 3-as különbség :D

Én hátra tenném a szélesebbeket :)

Megosztás:

Nah szóval!

Akkor:

előre 2db ET 49

Még mindíg nem értem mit is jelent pontosan az ET 46 és ET 49 közti 3-as különbség :)

Az ET46-os 3mm-rel kijjebb lesz a kerékagyhoz képest, mint a 49-es. Van ehhez egy képem, ha megtalálom, berakom ide.

Megvan:

20065912.jpg

Megosztás:

Ilyenem van nekem is hátul kettő. Elől kettő GM ET46-os. :D

Amúgy az ET szám: Vizit máj vebszájt

Minél nagyobb az ET szám, annál beljebb van a gumi.

aha oki kösszike!

Én hátra tenném a szélesebbeket :D

mert te kemény vagy :D :D :D lehet én is az leszek :)

Az ET46-os 3mm-rel kijjebb lesz a kerékagyhoz képest, mint a 49-es. Van ehhez egy képem, ha megtalálom, berakom ide.

az jó lenne! köszi!

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.