opel16v Elküldve Október12, 2009 Megoszt Elküldve Október12, 2009 Nem az Afrikai időjárást csekkoltad le véletlenül? Nálunk már szombatra -11 igértek.....phasszba bele :rolleyes: koponyeg.hu <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
fzoltika Elküldve Október12, 2009 Megoszt Elküldve Október12, 2009 Ha esetleg valakit érdekel: Cimborám megvált a vasától, maradt neki 4 felnire szerel téli gumija. Megválna tőlük... 10.000.- / db egyben persze... "f astráról megmaradt téli gumik.... Uniroyal ms+5 82T 175/70 r13, felni 5.5J/13H3 ET46 a gumik tavaly télen egyszer voltak fent az autón tehát nagyon jó állapotban vannak....ha esetleg van ismerősötök akinek kellhet szóljatok..." Képeket email-ben tudok küldeni(nemrég kezdtem a fórumozást...bocsi.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október12, 2009 Megoszt Elküldve Október12, 2009 Mennyi a maximális kor a guminak, ami még megfelel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október12, 2009 Megoszt Elküldve Október12, 2009 Mennyi a maximális kor a guminak, ami még megfelel? Sokmindentől függ. Ha megfelelően vannak tárolva akkor 3-4 szezont is kibírnak. Végülis akkor lehet pontosat mondani mikor felkerülnek az autóra, ott meglátszik a meg vannak érve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október12, 2009 Megoszt Elküldve Október12, 2009 Sokmindentől függ. Ha megfelelően vannak tárolva akkor 3-4 szezont is kibírnak. Végülis akkor lehet pontosat mondani mikor felkerülnek az autóra, ott meglátszik a meg vannak érve. Évre gondoltam, nem szezonra. Mert az hogy 6mm-es egy gumi, de 2000-ben gyártották, nem sok jót ígér. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Október12, 2009 Megoszt Elküldve Október12, 2009 Évre gondoltam, nem szezonra. Mert az hogy 6mm-es egy gumi, de 2000-ben gyártották, nem sok jót ígér. :rolleyes: Ezt nem lehet számszerüsíteni. Ahogy Reeckatee írta, sok mindentől függ. (pl. gumi anyaga, jellege, tárolása, üzemi használata, a futómű beállítása, a gumi ápolása, stb...) Azt hogy a kord szálak mikor szándékoznak veszíteni a tartásukból, esetleg elpattanni, azt nem lehet előre jelezni. Nem lehet rá következtetni a gumi külső állapotából/kinézetéből. Volt olyan kocsi a postánál, amelyen a Semperit gumik 2 évesen durrogtak el, vagy lettek szövetszakadásosak. Tökéletes külső állapotban voltak. Nekem van olyan téli gumi garnitúrám amelyben 7 évesek, nagyon jó állapotban vannak és nem akarnak tönkremenni. Futófelület jó, gumi állaga olyan, mint az új, sehol egy repedés, és tökéletes a futása. Már várom mikor fog tönkremenni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október12, 2009 Megoszt Elküldve Október12, 2009 Évre gondoltam, nem szezonra. Mert az hogy 6mm-es egy gumi, de 2000-ben gyártották, nem sok jót ígér. :rolleyes: Hát sztem egy szezon az egy évet jelent. Itt nálunk tél is egy van évente és nyár is. :D Hát a 2000 guminak azért én is békét hagynék... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve Október12, 2009 Megoszt Elküldve Október12, 2009 És márkában árban mi az ami szerintetek tartósnak remélhető? Van értelme pár ezerrel többet adni érte vagy nincs már külömbség? 14' 175/70-ben gondolkoznék vagy netán konkrét javaslat valakinek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október12, 2009 Megoszt Elküldve Október12, 2009 És márkában árban mi az ami szerintetek tartósnak remélhető? Van értelme pár ezerrel többet adni érte vagy nincs már külömbség? 14' 175/70-ben gondolkoznék vagy netán konkrét javaslat valakinek? Hankook, Kleber esetleg Kingstar (utóbbiból volt téli, egész jók voltak)......középkategória. Ha vannak még terveid az életben akkor ne menj ennél alább :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Október12, 2009 Megoszt Elküldve Október12, 2009 Ezt nem lehet számszerüsíteni. Ahogy Reeckatee írta, sok mindentől függ. (pl. gumi anyaga, jellege, tárolása, üzemi használata, a futómű beállítása, a gumi ápolása, stb...) Azt hogy a kord szálak mikor szándékoznak veszíteni a tartásukból, esetleg elpattanni, azt nem lehet előre jelezni. Nem lehet rá következtetni a gumi külső állapotából/kinézetéből. Volt olyan kocsi a postánál, amelyen a Semperit gumik 2 évesen durrogtak el, vagy lettek szövetszakadásosak. Tökéletes külső állapotban voltak. Nekem van olyan téli gumi garnitúrám amelyben 7 évesek, nagyon jó állapotban vannak és nem akarnak tönkremenni. Futófelület jó, gumi állaga olyan, mint az új, sehol egy repedés, és tökéletes a futása. Már várom mikor fog tönkremenni. Hát sztem egy szezon az egy évet jelent. Itt nálunk tél is egy van évente és nyár is. -_- Hát a 2000 guminak azért én is békét hagynék... :D Múlt telet még azzal a télivel húztam le amivel vettük az autót. 6 éves gumik voltak, de semmi gáz nem volt velük. szépen elcsomagolva, fűtött pincében szárazon szépen elvoltak. Semmi gáz nem volt velük, tök jól lehetett közlekedni a télen velük. Tavasszal azért letettük őket, de minden probléma nélkül kihúztam velük a telet. Idénre viszont már kéne másik <_< :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve Október12, 2009 Megoszt Elküldve Október12, 2009 Hankook, Kleber esetleg Kingstar (utóbbiból volt téli, egész jók voltak)......középkategória. Ha vannak még terveid az életben akkor ne menj ennél alább <_< Nah ezek közül az első kettőt már hallottam de nem ismerem. Eddig a családban a kocsikon Pirelli, Michelin, Fulda gumik voltak. Ezek jók mert 4-5szezont normális használattal tárolással elfutottak simán! Azt nem tudom hogy az olcsóbbak tudnak ilyet? Vagy a minőséget itt érdemes megfizetni, mert ha az általad emlitett márkák nem bírnak ki ennyi szezont akkor ott van olcsóbb hús híg lé vagy mifene :rolleyes: Feltételezve hogy mindkét gumit egyforma megpróbáltatásnak tesszük ki. 175/70széles gumihoz milyen vas felni illik szélességben hogyan kell ezt számolni? 175mm szélesség az ~6,8colnak felel meg, de a felni valamivel véknyabb mint a gumi de mennyivel, vagy ez gumifüggő? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október12, 2009 Megoszt Elküldve Október12, 2009 Nah ezek közül az első kettőt már hallottam de nem ismerem. Eddig a családban a kocsikon Pirelli, Michelin, Fulda gumik voltak. Ezek jók mert 4-5szezont normális használattal tárolással elfutottak simán! Azt nem tudom hogy az olcsóbbak tudnak ilyet? Vagy a minőséget itt érdemes megfizetni, mert ha az általad emlitett márkák nem bírnak ki ennyi szezont akkor ott van olcsóbb hús híg lé vagy mifene :rolleyes: Feltételezve hogy mindkét gumit egyforma megpróbáltatásnak tesszük ki. 175/70széles gumihoz milyen vas felni illik szélességben hogyan kell ezt számolni? 175mm szélesség az ~6,8colnak felel meg, de a felni valamivel véknyabb mint a gumi de mennyivel, vagy ez gumifüggő? Ezt a 175/70-et 13"-ban gondoltad? A szabvány 13-as, 5.5" széles felni jó nekik. 14"-ban kicsit sztem nagy a 175/70, még a 175/65 is nagyobb, mint az alapméret, de ez már szerepel a hivatalosan felszerelhető méretek listáján. Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Október13, 2009 Megoszt Elküldve Október13, 2009 Nekem meg lent van még Kaposváron a téli garnitúra :rolleyes: Nem baj, jövő hétre még 13 fokokat jósolnak <_< Az enyém is Siófokon van én meg 140 km re odébb hegyen-völgyön. Itt a tél, délután dobom fel a téli gumikat, holnapra 0-5-fokot mondanak. Mondtam én, hogy eljön a gumisok ideje. Link to comment Megosztás: More sharing options...
dani89rk Elküldve Október13, 2009 Megoszt Elküldve Október13, 2009 Ezt a 175/70-et 13"-ban gondoltad? A szabvány 13-as, 5.5" széles felni jó nekik. 14"-ban kicsit sztem nagy a 175/70, még a 175/65 is nagyobb, mint az alapméret, de ez már szerepel a hivatalosan felszerelhető méretek listáján. 175/70 is 14'-ban gondoltam innen az ötlet; http://www.marso.hu/gumi/Products/tyres.ph...l=&myshift= itt van ilyen méret, de valóban a 175/65-öt mutatja váltó méretek közt! Vagy nem kellene csökönyösnek lennem, erre a futóműre 13'-os kerék való? Menyire van változás ha 13' után 14' kereket kap a paripa mind téli ménd nyári gumiban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Október13, 2009 Megoszt Elküldve Október13, 2009 205/45/R16 belefér f astrába? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október13, 2009 Megoszt Elküldve Október13, 2009 205/45/R16 belefér f astrába? spzolinak mintha akkora lenne. :rolleyes: Mondjuk én nem tennék akkorákat az autó alá....jobb útakon még elmenne de Mo.-on is rossz utak vannak. Mindenek mellett még büntit is kaphatsz mert nem megengedett az F Astrára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Október13, 2009 Megoszt Elküldve Október13, 2009 spzolinak mintha akkora lenne. :rolleyes: Mondjuk én nem tennék akkorákat az autó alá....jobb útakon még elmenne de Mo.-on is rossz utak vannak. Mindenek mellett még büntit is kaphatsz mert nem megengedett az F Astrára. annak hol tok utánanézni h 15ösből mi a legbrutálabb ami van? (szélesség) mondjuk egy 15x6.5 felnin egy 215/45/R15 gumi simán jó nem? ha jol számolt a gép még 1 millivel kisebb is az átmérője mint a 195/50/R15 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október13, 2009 Megoszt Elküldve Október13, 2009 annak hol tok utánanézni h 15ösből mi a legbrutálabb ami van? (szélesség) mondjuk egy 15x6.5 felnin egy 215/45/R15 gumi simán jó nem? ha jol számolt a gép még 1 millivel kisebb is az átmérője mint a 195/50/R15 Ember! Ha sok a pénzed azt mindenképp üzemanyagra meg büntetésre akarod elkölteni? :rolleyes: F Astrára hivatalosan a maximális gumiméret 195/55 R15 (kivétel az X20XEV és C20XE, ezekre mehet a 205/50). Nekem a 14-est sem akarták volt engedélyezni. Széles gumikkal teljesen megváltozik az autó karakterisztikája azt ugy-e tudod? <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október13, 2009 Megoszt Elküldve Október13, 2009 annak hol tok utánanézni h 15ösből mi a legbrutálabb ami van? (szélesség) mondjuk egy 15x6.5 felnin egy 215/45/R15 gumi simán jó nem? ha jol számolt a gép még 1 millivel kisebb is az átmérője mint a 195/50/R15 Mindenáron több fogyasztást, kisebb gyorsulást, kevesebb komfortot, és sok szívást akarsz? :rolleyes: Amúgy F astrára a legtökéletesebb méret, és még olcsó is: 195/50R15 :D Hidd el nekem, én ilyenekkel szoktam versenyezni <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Október13, 2009 Megoszt Elküldve Október13, 2009 Ember! Ha sok a pénzed azt mindenképp üzemanyagra meg büntetésre akarod elkölteni? :rolleyes: F Astrára hivatalosan a maximális gumiméret 195/55 R15 (kivétel az X20XEV és C20XE, ezekre mehet a 205/50). Nekem a 14-est sem akarták volt engedélyezni. Széles gumikkal teljesen megváltozik az autó karakterisztikája azt ugy-e tudod? <_< hol nem akarták engedéjezni? amugy nemjárok ojan hejekre ahol emiatt baszogatnának, műszakin meg nem gond... :D tudom, amikor megvettem a drágaságot elég pálcikakerekeken gurult -_- Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október13, 2009 Megoszt Elküldve Október13, 2009 hol nem akarták engedéjezni? amugy nemjárok ojan hejekre ahol emiatt baszogatnának, műszakin meg nem gond... <_< tudom, amikor megvettem a drágaságot elég pálcikakerekeken gurult :D Nem akartak engedélyt adni az autó forgalomba való beiratásához, mondván: "ilyen kerékméretet nem lehet F Astrára szerelni". Aztán bevittem az autó müszaki könyvét és hopp, lett engedély :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Október13, 2009 Megoszt Elküldve Október13, 2009 jólvanna... meggyőztetek :rolleyes: azér egy 205öst lehet kiprobálok:P Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október13, 2009 Megoszt Elküldve Október13, 2009 Most már téligumi kell egyébként is, az meg inkább 185/60 vagy 175/65 legyen :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október13, 2009 Megoszt Elküldve Október13, 2009 Most már téligumi kell egyébként is, az meg inkább 185/60 vagy 175/65 legyen -_- Jaja. Az majd vágja a havat, mint bálna f...... az iszapot :rolleyes: <_< :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Október13, 2009 Megoszt Elküldve Október13, 2009 mér van ekkora árkülönbség két gumi (yokohoma as01) között? megéri a drágábbat venni? 195/50 R15 82 V 15 990.- 195/55 R15 85 V 23 990.- Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts