Alex0403 Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Lassan itt a téligumi szezon. Van valakinek tapasztalat interneten rendelt gumival? Kicsit szkeptikus vagyok: túltárolás, újrafútózás stb 175/65 R14-es méretben jöhetnek márka/típus tippek is! Személy szerint gumit nem veszek neten, mert ha előfordulnak ezek a problémák, akkor macerás a visszacsere....Gumit mindig a gumisnál veszek(nagyon kicsi az árkülönbség), ő fel is rakja, és válalja is érte a felelőséget, persze csak arra a gumira amit nála veszel. A gumisom becsületes ember, amit egyátalán nem bánok, elvégre a tyúkszaros életem is múlhat rajta :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Ma levittem gumishoz a repedt, enyhén púpos gumit. Azt mondta, hogy macskák dobálására még használható. :D Tehát szerválnom kell még kettő darab 175/70R14 gumit, vagy egy ilyen méretű és típusú Fuldát, ilyen kopottsággal. -_- Mind a négy fulda és három évesek még. Gyári GM felnin. 185/65R14-es gumikat tudok szerezni autószerelőmtől, esetleg rakjam azokat? Megnéztük, pont ugyanakkorák magasságra, mint a Fuldák csak szélesebbek. :rolleyes: Amúgy Michelin Alpin a kettő 185-ös és végülis jobb állapotban vannak, mint az egyik pár Fulda. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Október6, 2009 Megoszt Elküldve Október6, 2009 Személy szerint gumit nem veszek neten, mert ha előfordulnak ezek a problémák, akkor macerás a visszacsere....Gumit mindig a gumisnál veszek(nagyon kicsi az árkülönbség), ő fel is rakja, és válalja is érte a felelőséget, persze csak arra a gumira amit nála veszel. A gumisom becsületes ember, amit egyátalán nem bánok, elvégre a tyúkszaros életem is múlhat rajta :rolleyes: Ma beugrottam 1 gumishoz és kérdezgettem, hogy mennyiért, meg minden. Mondta, hogy 3 év garit vállal az általa felszerelt(+ott vásárolt) gumira. Mondom ez korrekt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 Ma beugrottam 1 gumishoz és kérdezgettem, hogy mennyiért, meg minden. Mondta, hogy 3 év garit vállal az általa felszerelt(+ott vásárolt) gumira. Mondom ez korrekt. A DAC pálya melletti gumisnál van kedvezményre jogosító kártyám. Ha kell, szólj! Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 A DAC pálya melletti gumisnál van kedvezményre jogosító kártyám. Ha kell, szólj! Köszi! :rolleyes: Pénteken megbeszéljük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Október7, 2009 Megoszt Elküldve Október7, 2009 Ma beugrottam 1 gumishoz és kérdezgettem, hogy mennyiért, meg minden. Mondta, hogy 3 év garit vállal az általa felszerelt(+ott vásárolt) gumira. Mondom ez korrekt. Bizony korrekt :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október9, 2009 Megoszt Elküldve Október9, 2009 A túlfújt abroncsok fogyasztásban mennyit hoznak? Érdemes túlfújni vagy inkább ne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Október9, 2009 Megoszt Elküldve Október9, 2009 A túlfújt abroncsok fogyasztásban mennyit hoznak? Érdemes túlfújni vagy inkább ne? Hozni lehet, hogy hoznak, viszont a tapadást könnyebben elveszíted, úgyhogy szerintem nem érdemes eltérni az előírttól :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október9, 2009 Megoszt Elküldve Október9, 2009 A túlfújt abroncsok fogyasztásban mennyit hoznak? Érdemes túlfújni vagy inkább ne? Hát én semmit nem vettem észre, inkább csak rögeszméből fújom túl őket, de szerintem max.3-5 deci a nyereség. Amúgy érdekes a tecsós kúton fújom őket 2.3-ra, most az unixos kamionnál meg 2.5-őt mértek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Október9, 2009 Megoszt Elküldve Október9, 2009 A túlfújt abroncsok fogyasztásban mennyit hoznak? Érdemes túlfújni vagy inkább ne? Sokat eszik az újonc? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Október9, 2009 Megoszt Elküldve Október9, 2009 A túlfújt abroncsok fogyasztásban mennyit hoznak? Érdemes túlfújni vagy inkább ne? Ha el akarod füstölni őket, akkor feltétlenül ajánlom, nagyobb lesz a BÁMMM :rolleyes: <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Október10, 2009 Megoszt Elküldve Október10, 2009 Amikor megvettem a kocsit az első volt a 4+felni, új nyári gumi, összel meg a téli gumi csere, mert lefutott téliekel vettem. Nem volt kérdés, bele lett kalkuláva a szükséges pénzbe. És ugye 8 gumi kétszer annyi ideig tart, mint a 4, otthon cserélem a kerkeket, ehhez jön most majd a kiagyensúlyozás. Persze sokan mondják hogy régen se volt, mégis jó volt, én úgy vettem észre van értelme, nem is filóztam rajta. lassan itt téli gumi szezon! Volt már aki felrak(at)ta a gépére? Elvégre tyúkszaros életünk múli rajta, a hőmérséklet meg inkább alkalmas a téli gumira ,mint a nyárira. Van akkor 4 szép acélfelni, ebből 2 rozsdás volt, 1 közepesen koszos nyúzott, egy szépen fújva. Gnodoltam, jó lesz a trinát feketében, aztán mégis vettem egy fekete huligán/máv vagonra való festékszórót, mert azzal mégis egyenletesen lehet dolgozni, az ecset meg úgyis csak szépen összes-vissza hordja fel, rozsdátlanítás volt, illetve nem lett tökéletes: ahol a RO55 szépen belefogott, hát ott a fehéres árnyalatot nehéz volt lenyomni a feketével. Tudom, le kelett volna zsíralanítani, mosni. Most száradnak, illetve majd meglátom mennyire lesz szép, ha nem akkor marad az ecset. Szinterezésre nem akarok költeni, a szemcse/homokfújásra sem, úgy már új felnit is vehettem volna. Érdemes túlfújni vagy inkább ne? Egy picit igen, a defektek inkább túl alacsony nyomásnál történnek meg. Mivel a kombira hátul akár 3,2-t is javasol (a gumi meg max 3,0 maxot enged)- full loadnál, amúgy 2,4 vagy 2,8 .. hadd ne menjek már tankfedelet nézegetni. Szóval egészséges egy picit többet rakni, főleg hűvösben, esőben viszont én vennék le belőle, . Más vélemény? ja ezt találtam: http://www.vredestein.hu/Onlineadvies_Advi...sionID=33798945 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október10, 2009 Megoszt Elküldve Október10, 2009 lassan itt téli gumi szezon! Volt már aki felrak(at)ta a gépére? Elvégre tyúkszaros életünk múli rajta, a hőmérséklet meg inkább alkalmas a téli gumira ,mint a nyárira. Van akkor 4 szép acélfelni, ebből 2 rozsdás volt, 1 közepesen koszos nyúzott, egy szépen fújva. Gnodoltam, jó lesz a trinát feketében, aztán mégis vettem egy fekete huligán/máv vagonra való festékszórót, mert azzal mégis egyenletesen lehet dolgozni, az ecset meg úgyis csak szépen összes-vissza hordja fel, rozsdátlanítás volt, illetve nem lett tökéletes: ahol a RO55 szépen belefogott, hát ott a fehéres árnyalatot nehéz volt lenyomni a feketével. Tudom, le kelett volna zsíralanítani, mosni. Most száradnak, illetve majd meglátom mennyire lesz szép, ha nem akkor marad az ecset. Szinterezésre nem akarok költeni, a szemcse/homokfújásra sem, úgy már új felnit is vehettem volna. Egy picit igen, a defektek inkább túl alacsony nyomásnál történnek meg. Mivel a kombira hátul akár 3,2-t is javasol (a gumi meg max 3,0 maxot enged)- full loadnál, amúgy 2,4 vagy 2,8 .. hadd ne menjek már tankfedelet nézegetni. Szóval egészséges egy picit többet rakni, főleg hűvösben, esőben viszont én vennék le belőle, . Más vélemény? ja ezt találtam: http://www.vredestein.hu/Onlineadvies_Advi...sionID=33798945 Én még nem raktam fel a télit, ugye 7-fok alatt kell, itt meg reggel is volt vagy 12. Majd ha nem megy 15-fölé akkor feldobom őket, szerintem most még a téli kopna mint állat, még meleg van. Én úgy emlékszem a tankfedélen elöl 2.0, hátul meg 1.8-van pakolva 2.0 de nem tuti. Én mind a 4-et 2.3-ra fújom a tecsós óra szerint. Az unixosok meg 2.5-őt mértek. Ahány óra annyi érték. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Október10, 2009 Megoszt Elküldve Október10, 2009 Egy picit igen, a defektek inkább túl alacsony nyomásnál történnek meg. Mivel a kombira hátul akár 3,2-t is javasol (a gumi meg max 3,0 maxot enged)- full loadnál, amúgy 2,4 vagy 2,8 .. hadd ne menjek már tankfedelet nézegetni. Szóval egészséges egy picit többet rakni, főleg hűvösben, esőben viszont én vennék le belőle, . Más vélemény? ja ezt találtam: http://www.vredestein.hu/Onlineadvies_Advi...sionID=33798945 Szerintem (ahogy Zotya írta) 2,0-2,2, vagy 2,3. Többet ne tegyél bele. Menet közben a gumiban a rugalmas benyomódással arányosan hővé alakul a deformációs munka, ami növeli a gumiabroncs nyomását. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Október10, 2009 Megoszt Elküldve Október10, 2009 Én még nem raktam fel a télit, ugye 7-fok alatt kell, itt meg reggel is volt vagy 12. Majd ha nem megy 15-fölé akkor feldobom őket, szerintem most még a téli kopna mint állat, még meleg van. Én úgy emlékszem a tankfedélen elöl 2.0, hátul meg 1.8-van pakolva 2.0 de nem tuti. Én mind a 4-et 2.3-ra fújom a tecsós óra szerint. Az unixosok meg 2.5-őt mértek. Ahány óra annyi érték. Én le se cseréltem a télit tavasszal, aztán olyan keveset kopott, hogy jövő őszig még bírná ez a szett. :rolleyes: <_< Hátul üresen 1.9, telipakolva 3.0. Az tankajtón ez van írva. Elől mindig 2.1-t ír. Amúgy én nyáron 2.5-re nyomom fel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október11, 2009 Megoszt Elküldve Október11, 2009 Én le se cseréltem a télit tavasszal, aztán olyan keveset kopott, hogy jövő őszig még bírná ez a szett. <_< :D Hátul üresen 1.9, telipakolva 3.0. Az tankajtón ez van írva. Elől mindig 2.1-t ír. Amúgy én nyáron 2.5-re nyomom fel. Hát azért a téli se olyan jó a meleg asztfalton szerintem. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október11, 2009 Megoszt Elküldve Október11, 2009 Sokat eszik az újonc? <_< Nem eszik sokat csak a könyvben szemet szúrt a csomó ECO felirat meg maximálisan csökkenthető fogyi blá blák. Ahhoz elöl 2.7 hátul 2.5 kellett volna bele de nagyon pattogott :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október11, 2009 Megoszt Elküldve Október11, 2009 szemet szúrt a csomó ECO felirat meg maximálisan csökkenthető fogyi blá blák. Mint például? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október11, 2009 Megoszt Elküldve Október11, 2009 Mint például? :rolleyes: Hát hogy túlfújt gumikkal el lehet érni a maximális fogyasztáscsökkentést s ilyenek. Van a tanksapkán egy olyan matrinya amin van ECO és COMFORT érték megadva. Kiváncsi voltam s kipróbáltam de olyan volt az autó mint egy merev felfügesztéses lószekér. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Október11, 2009 Megoszt Elküldve Október11, 2009 Hát hogy túlfújt gumikkal el lehet érni a maximális fogyasztáscsökkentést s ilyenek. Van a tanksapkán egy olyan matrinya amin van ECO és COMFORT érték megadva. Kiváncsi voltam s kipróbáltam de olyan volt az autó mint egy merev felfügesztéses lószekér. :rolleyes: Ezek szerintem nem a mi úthálózatainkra vannak feltüntetve, bár nem tudom felétek milyenek az utak, de nekem még a /70-essel is ráz mint állat 2,2-nél. Közben nyugat európában az a nyomás teljesen elfogatott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október11, 2009 Megoszt Elküldve Október11, 2009 Ezek szerintem nem a mi úthálózatainkra vannak feltüntetve, bár nem tudom felétek milyenek az utak, de nekem még a /70-essel is ráz mint állat 2,2-nél. Közben nyugat európában az a nyomás teljesen elfogatott. Nem csak az hogy ráz, hanem pattog. Meg azért az extrém túlfújás a fékutat is növeli. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október12, 2009 Megoszt Elküldve Október12, 2009 Itt a tél, délután dobom fel a téli gumikat, holnapra 0-5-fokot mondanak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október12, 2009 Megoszt Elküldve Október12, 2009 Itt a tél, délután dobom fel a téli gumikat, holnapra 0-5-fokot mondanak. Dettó... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október12, 2009 Megoszt Elküldve Október12, 2009 Nekem meg lent van még Kaposváron a téli garnitúra :rolleyes: Nem baj, jövő hétre még 13 fokokat jósolnak <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Október12, 2009 Megoszt Elküldve Október12, 2009 Nekem meg lent van még Kaposváron a téli garnitúra <_< Nem baj, jövő hétre még 13 fokokat jósolnak :D Nem az Afrikai időjárást csekkoltad le véletlenül? Nálunk már szombatra -11 igértek.....phasszba bele :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts