dani89rk Elküldve Szeptember24, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2009 Igazából nem szoktak télre nagyobb kereket feltenni, sőt ha lehet akor keskenyebbet. Acélfelnit már lehet 8-10 ezer /4db körül venni. Én a gumisnál vettem, így legalább nem nyekereg hogy szar, mint amikor máshonnan viszem hozzá. Pölö katt ide. :rolleyes: Már miért szoktak feltenni keskenyebbet télen? Egyébként nyárit is le akarom cserélni hasonló méretre de csak majd ha lefutottam róla mert az elég jó állapotú még! Felnit az tudom nem olyan drága jószág ((amíg vasbóó van)), alut meg majd a nyárihoz aktuálisan... A kérdés inkább hogy 14-es felni be fér e alá kényelmesen 185/65 gumival. Üdv Dani Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember24, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2009 <_< Már miért szoktak feltenni keskenyebbet télen? Egyébként nyárit is le akarom cserélni hasonló méretre de csak majd ha lefutottam róla mert az elég jó állapotú még! Felnit az tudom nem olyan drága jószág ((amíg vasbóó van)), alut meg majd a nyárihoz aktuálisan... A kérdés inkább hogy 14-es felni be fér e alá kényelmesen 185/65 gumival. Üdv Dani Ha havon egy hójáró talp-al mész, vagy egy bakancsban melyikkel maradsz fönt a havon? Ha a tetején vagy akkor tapadsz jobban, vagy akkor ha lent vagy az alján? A kisebb felületű gumival "bevágja" magát a hóba-jégkásába stb, és leér az útig :rolleyes: ezeket nézd meg :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 Ha havon egy hójáró talp-al mész, vagy egy bakancsban melyikkel maradsz fönt a havon? Ha a tetején vagy akkor tapadsz jobban, vagy akkor ha lent vagy az alján? A kisebb felületű gumival "bevágja" magát a hóba-jégkásába stb, és leér az útig :rolleyes: http://rally.hu/yappa/rally/2008/hirek_vb/0207_sved2.jpg ezeket nézd meg -_- Ez még a hóig sem ér le. <_< :D Amúgy, úgy van ahogy mondod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 :A kérdés inkább hogy 14-es felni be fér e alá kényelmesen 185/65 gumival. 14-es felnire a 185/60 a váltóméret nem a 65. Amúgy én is télen keskenyebben (175) és nyáron (185)-el járok. Mint ahogy a többiek is mondják a keskenyebb a jobb téliből. Szerintem most vagyél csak (vagy cserélgesd megtartott felnikkel) 175-öst aztán ha elkopott a nyári abból vegyél szélesebbet és persze nyugodtan léphetsz akkor 14"-ra is fel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dáwid Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 Ez még a hóig sem ér le. :D -_- Amúgy, úgy van ahogy mondod. Persze, mert azon a képen ahol leér, nem látszik az sem hogy kerék van az autón, nem még az hogy milyen széles <_< :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 No, asszem lemegyek, és lesikálom a téli kerekeimet (tavasszal nagyon lusta voltam...) aztán elviszem a gumishoz egy kis egyensúlyozásra! Készüljünk a télre mégha most 23 fok is van!!! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 Én is elgondolkodtam hogy a téli 175/70 R13as kerekeimet 185/60 R14re cseréljem, csak azért nem lett belőle semmi mert nem találtam olyan gyári GM-es kadett felnit amit akartam...így marad a régi felni, és veszek rá 175/70R13-at... Barum Polaris azt hiszem 9.000 környékén /db... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 No, asszem lemegyek, és lesikálom a téli kerekeimet (tavasszal nagyon lusta voltam...) aztán elviszem a gumishoz egy kis egyensúlyozásra! Készüljünk a télre mégha most 23 fok is van!!! <_< Tényleg muszáj kiegyensúlyozni a gumit, vagy csak ha gond volt vele? Nekem is ég a pofám, de nyár közepén piszkáltam ki belőle a kavicsokat. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 Tényleg muszáj kiegyensúlyozni a gumit, vagy csak ha gond volt vele? Nekem is ég a pofám, de nyár közepén piszkáltam ki belőle a kavicsokat. :rolleyes: Nem árt egy centírozás. Ne akkor kelljen vinned a gumishoz, ha már felraktad, és elkezd rázni. Lehet hogy tárolás vagy pakolás közben leesett egy súly, pl. 2 darab ezrest megér. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 Tényleg muszáj kiegyensúlyozni a gumit, vagy csak ha gond volt vele? Nekem is ég a pofám, de nyár közepén piszkáltam ki belőle a kavicsokat. :rolleyes: Tízezrenként mindenképpen illik, de nekem a téli szezon kb 8-9 ezer. Node azért nem fogom lekapni mondjuk decemberben, csakhogy meglegyen a tízezer.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 Nem árt egy centírozás. Ne akkor kelljen vinned a gumishoz, ha már felraktad, és elkezd rázni. Lehet hogy tárolás vagy pakolás közben leesett egy súly, pl. 2 darab ezrest megér. Tízezrenként mindenképpen illik, de nekem a téli szezon kb 8-9 ezer. Node azért nem fogom lekapni mondjuk decemberben, csakhogy meglegyen a tízezer.... Logikus, viszem. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 És mit mondtok mi az a minimum profilmélység, ami még elfogadható téli guminál? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 És mit mondtok mi az a minimum profilmélység, ami még elfogadható téli guminál? :rolleyes: 4mm, azalatt csak nyári gumiként használható. Bár a kresz 1.6-mm ír elő profilmélységként, és nem tesz különbséget téli-nyári között. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 Megyek megnézem a donoron mennyi... azon téligumik vannak. remélem jó lesz :rolleyes: , szemre úgyhiszem volt annyi <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 Megyek megnézem a donoron mennyi... azon téligumik vannak. remélem jó lesz <_< , szemre úgyhiszem volt annyi :D Most nem azt mondom, hogy 3.5-nél el kell dobállni őket, de azért 2milis már nem sokat ér hóba. Tényleg megint jön a hószezon, jönnek a nyári gumis csúszkálók. Volt olyan hogy ötösével kerültem ki az utca elején az emelkedőnél az okosokat. -_- De az nem volt vicces amikor mögöttem nem bírtak megállni, és bele kellett gurulnom a pirosba, hogy ne lökjenek meg. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 nah megnéztem... sajna így sötétben jobb képet nem tudtam csinálni de ezen is kivehető. itt a kép mértem vonalzóval utánna a 200-ast, és annak a sárga széle pont 5 mm, a gumik pedig 5-6 mm-esek :rolleyes: Akkor ezekkel azért átvészelem a következő telet ugye? <_< aztán meg jövő nyáron veszek újakat! Azt mondják, hogy fontos a profilmélység is, nem csak a gumi lágysága, mert ha nincs megfelelő barázda a gumin, akkor nem tudja kiszorítani a latyakot, és ugyanaz léphet fel mint vizenfutáskor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 Most nem azt mondom, hogy 3.5-nél el kell dobállni őket, de azért 2milis már nem sokat ér hóba. Tényleg megint jön a hószezon, jönnek a nyári gumis csúszkálók. Volt olyan hogy ötösével kerültem ki az utca elején az emelkedőnél az okosokat. <_< De az nem volt vicces amikor mögöttem nem bírtak megállni, és bele kellett gurulnom a pirosba, hogy ne lökjenek meg. :rolleyes: Még 5 éve volt kb amikor jöttem az aszonyhoz, kocsival. Haza már 5-10 centis hóban kerülgettem a BMWket Ladákat, néhol a Wartburgokat. Volt ahol a friss hóban az egészen jó téli papucsban érezni lehetett, hogy milyen jól tapad- 70-80 al előzgettem másokat. Ilyenkor kéne kivezényelni az olyanokat, akik nem cserélik le a nyárijukat , mer az drága, meg csak a gumisnak jó- szóval utánképzésre. asszonygya: ugye 4 gumi az 4x10.000 az 40.000- két csere az olyan 2x6-8000, most nem ér meg annyit a biztonságuk? Évi 16.000 Ft plusz ktg... Mondjuk menet közben tanul az ember, a homasita gumiápoló az növeli gondolom az élettartamot - be is vetem az idéntől. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 Ezek mire való felnik voltak? A méretük 5.5J×14 4×100 ET 49. Kettő héderel a garázsban már jó ideje, de sajnálom kidobni vagy a MÉH-be vinni őket. Ha kell valakinek szívesen odaadom, nekem csak útban vannak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 Még 5 éve volt kb amikor jöttem az aszonyhoz, kocsival. Haza már 5-10 centis hóban kerülgettem a BMWket Ladákat, néhol a Wartburgokat. Volt ahol a friss hóban az egészen jó téli papucsban érezni lehetett, hogy milyen jól tapad- 70-80 al előzgettem másokat. Ilyenkor kéne kivezényelni az olyanokat, akik nem cserélik le a nyárijukat , mer az drága, meg csak a gumisnak jó- szóval utánképzésre. asszonygya: ugye 4 gumi az 4x10.000 az 40.000- két csere az olyan 2x6-8000, most nem ér meg annyit a biztonságuk? Évi 16.000 Ft plusz ktg... Mondjuk menet közben tanul az ember, a homasita gumiápoló az növeli gondolom az élettartamot - be is vetem az idéntől. Amikor megvettem a kocsit az első volt a 4+felni, új nyári gumi, összel meg a téli gumi csere, mert lefutott téliekel vettem. Nem volt kérdés, bele lett kalkuláva a szükséges pénzbe. És ugye 8 gumi kétszer annyi ideig tart, mint a 4, otthon cserélem a kerkeket, ehhez jön most majd a kiagyensúlyozás. Persze sokan mondják hogy régen se volt, mégis jó volt, én úgy vettem észre van értelme, nem is filóztam rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 Ezek mire való felnik voltak? A méretük 5.5J×14 4×100 ET 49. Kettő héderel a garázsban már jó ideje, de sajnálom kidobni vagy a MÉH-be vinni őket. Ha kell valakinek szívesen odaadom, nekem csak útban vannak. Add oda Kojaknak, majd valahogy elkoptatja őket. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember25, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2009 Ezek mire való felnik voltak? A méretük 5.5J×14 4×100 ET 49. Kettő héderel a garázsban már jó ideje, de sajnálom kidobni vagy a MÉH-be vinni őket. Ha kell valakinek szívesen odaadom, nekem csak útban vannak. Ezek D Kadett gyári felnik, ha jól gondolom. Veteránosokat esetleg érdekelhet, írd be az Adok-Veszek részbe (Eladó alkatrészek/Felni, gumi). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Szeptember26, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2009 Ezek D Kadett gyári felnik, ha jól gondolom. Veteránosokat esetleg érdekelhet, írd be az Adok-Veszek részbe (Eladó alkatrészek/Felni, gumi). Már megtettem korábban. :rolleyes: Nem volt sikerük, nem baj míg nem kérnek enni elférnek a garázsban <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Szeptember27, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember27, 2009 Már megtettem korábban. :rolleyes: Nem volt sikerük, nem baj míg nem kérnek enni elférnek a garázsban <_< Minden "lomnak" lesz gazdája- főleg az ilyennek- igen jó állapotúak. Ki ne dobd...majd csak akad vevő rá...csak ne nepper legyen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
joe Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Intéztem pici pénzért 190/60 '15-ös kerekeket. A vento alá berakta tesóm a 16osokat. http://imagerz.com/QEQTUUtvAwIBUl1OEgVR http://imagerz.com/QFdCWVgCAFI Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Október5, 2009 Megoszt Elküldve Október5, 2009 Lassan itt a téligumi szezon. Van valakinek tapasztalat interneten rendelt gumival? Kicsit szkeptikus vagyok: túltárolás, újrafútózás stb 175/65 R14-es méretben jöhetnek márka/típus tippek is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts