invictus Elküldve Június12, 2009 Elküldve Június12, 2009 Most miről is beszélünk? :lol: Arról, hogy ha van egy csavarmeneted és egy anyameneted és terhelést adsz rá, akkor a 6. menet után már elenyésző erőt vesz fel. Ennyi. :D
zotya975 Elküldve Június12, 2009 Elküldve Június12, 2009 Arról, hogy ha van egy csavarmeneted és egy anyameneted és terhelést adsz rá, akkor a 6. menet után már elenyésző erőt vesz fel. Ennyi. :D Jaaaa, csavarmenet.... :D Csak mert hogy írtad, hoyg a 6.menet után már nincs erő, azon gondolkodtam hogy ki a rosseb bírja a 6.-menetig. :lol: De ezek szerint félreértés volt. :lol:
RobesPierre Elküldve Június12, 2009 Elküldve Június12, 2009 6 menetnél több már felesleges, mert a hetedikben már alig ébred erő. :lol: A 6 fordulat az már jónak tűnik. Ha nem így lenne, az anyacsavaroknak is magasabbnak kellene lenniük. 6 teljes fordulat az a mi esetünkben 9 mm. Kb. a kerékagy menetes része is ilyen vastag. Egyszer megszámolom hány fordulattal lehet kitekerni a kerékcsavart.
zotya975 Elküldve Június12, 2009 Elküldve Június12, 2009 A 6 fordulat az már jónak tűnik. Ha nem így lenne, az anyacsavaroknak is magasabbnak kellene lenniük. 6 teljes fordulat az a mi esetünkben 9 mm. Kb. a kerékagy menetes része is ilyen vastag. Egyszer megszámolom hány fordulattal lehet kitekerni a kerékcsavart. Jah, a metrikus anyában sem nagyon lehet 6 menetnél több. :lol:
conquistador Elküldve Június13, 2009 Elküldve Június13, 2009 Szerinted. De a szakirodalom szerint ez már elég, ha nem jut több :lol: Amúgy a kerékagyban sem sokkal hosszabb a menet :D Szakirodalom szerint a normál menetnél 1d a hasznos hossz MAXIMUM!
epk947 Elküldve Június13, 2009 Elküldve Június13, 2009 Jaaaa, csavarmenet.... ;) Csak mert hogy írtad, hoyg a 6.menet után már nincs erő, azon gondolkodtam hogy ki a rosseb bírja a 6.-menetig. :lol: De ezek szerint félreértés volt. ;) :D :lol: :D
Peti85 Elküldve Június22, 2009 Elküldve Június22, 2009 http://www.autosszaki.hu/gumifelni/40503/f...celfelni-14-4db <<<ez jó az Astrára is?
FPepe Elküldve Június22, 2009 Elküldve Június22, 2009 http://www.autosszaki.hu/gumifelni/40503/f...celfelni-14-4db <<<ez jó az Astrára is? Jó <_<
Peti85 Elküldve Június22, 2009 Elküldve Június22, 2009 Jó <_< Okés köszi:)Lehet beruházok rá, a 13as téli kerekek helyett....mert a gumik úgy is cserére szorulnak...így akkor veszek 14es-t télre is. A 13as felniket meg eladom.
Peti85 Elküldve Június23, 2009 Elküldve Június23, 2009 Sziasztok! Ha jól emlékszem akart valaki ilyesmit venni...ezt találtam>>> http://racing-bazar.hu/alkatresz/felni-gum...yari_14_gumival
brezsó Elküldve Június23, 2009 Elküldve Június23, 2009 Sziasztok! Ha jól emlékszem akart valaki ilyesmit venni...ezt találtam>>> http://racing-bazar.hu/alkatresz/felni-gum...yari_14_gumival Talán rám gondoltál, mert ilyesmiket kerestem aztán ez lett belőle.
Peti85 Elküldve Június23, 2009 Elküldve Június23, 2009 Talán rám gondoltál, mert ilyesmiket kerestem aztán ez lett belőle. Ja igen <_< Akkor jól rémlett hogy kereste valaki...de akkor már megvan hogy ki :)
Turci Elküldve Július2, 2009 Elküldve Július2, 2009 Sziasztok! Nem tudom jó helyre írom e,de van egy garnitúra alufelnim -nyári gumival eladó!13"-os apró sérülések vannak a lakkozáson,de nem üt a felni és ki centíroztattam mind a 4-et!A gumik jó állapotban vannak 175/70!Az ára 20.ezer csak menjen a garázsból el!Ha valakit érdekel írjon ide vagy a 70/567-52-52-es számon elér!Ja opelre jó 4x100-as nekem is fenn volt!
ivannorbi Elküldve Július2, 2009 Elküldve Július2, 2009 Sziasztok! Nem tudom jó helyre írom e,de van egy garnitúra alufelnim -nyári gumival eladó!13"-os apró sérülések vannak a lakkozáson,de nem üt a felni és ki centíroztattam mind a 4-et!A gumik jó állapotban vannak 175/70!Az ára 20.ezer csak menjen a garázsból el!Ha valakit érdekel írjon ide vagy a 70/567-52-52-es számon elér!Ja opelre jó 4x100-as nekem is fenn volt! ITT lenne az igazi <_<
webshark Elküldve Július2, 2009 Elküldve Július2, 2009 Sziasztok! Nem tudom jó helyre írom e,de van egy garnitúra alufelnim -nyári gumival eladó!13"-os apró sérülések vannak a lakkozáson,de nem üt a felni és ki centíroztattam mind a 4-et!A gumik jó állapotban vannak 175/70!Az ára 20.ezer csak menjen a garázsból el!Ha valakit érdekel írjon ide vagy a 70/567-52-52-es számon elér!Ja opelre jó 4x100-as nekem is fenn volt! Nem rossz ár, tuti ezren ugranak rá. Főleg hogy olcsó gumiméret, és olcsó áron !! Merre lax?
Digger Elküldve Július4, 2009 Elküldve Július4, 2009 Ha azt mondom Kingstar, nem ugattok nagyon le? <_< Van vélemény, tapasztalat?
astrásgyerek Elküldve Július6, 2009 Elküldve Július6, 2009 hali! Meg tudja valaki mondani mi a különbség a két felnitípus között? ET49 - ET 46? most lettem rá figyelmes, hogy az egyik felnim ET46, a másik 3 ET49! Ez valami bajt jelent?
RobesPierre Elküldve Július6, 2009 Elküldve Július6, 2009 hali! Meg tudja valaki mondani mi a különbség a két felnitípus között? ET49 - ET 46? most lettem rá figyelmes, hogy az egyik felnim ET46, a másik 3 ET49! Ez valami bajt jelent? Ez azt jelenti, hogy nem teljesen egyforma geometriájú az összes felnid. Az ET szám nem más, mint szemből nézve a kerékagy felfekvő síkja és a felni középvonala közti távolság mm-ben. A 46-os kijjebb áll a kaszniból 3 mm-t. Nézd meg milyen a pótkerék felnije, hátha 49-es és cseréld át.
Breki Elküldve Július6, 2009 Elküldve Július6, 2009 hali! Meg tudja valaki mondani mi a különbség a két felnitípus között? ET49 - ET 46? most lettem rá figyelmes, hogy az egyik felnim ET46, a másik 3 ET49! Ez valami bajt jelent? Az "ET" szám elméletileg a felni függőleges tengelyének és a felfogatás tengelyének a távolságát jelenti milliméterben. Nálad 3mm a különbség. Szerintem nem nagy a baj, de azért megnézném a helyedben a pótkereket és átcserélném. Feltéve, hogy jól tudom... Oopsz, megelőztél <_<
astrásgyerek Elküldve Július6, 2009 Elküldve Július6, 2009 Ez azt jelenti, hogy nem teljesen egyforma geometriájú az összes felnid. Az ET szám nem más, mint szemből nézve a kerékagy felfekvő síkja és a felni középvonala közti távolság mm-ben. A 46-os kijjebb áll a kaszniból 3 mm-t. Nézd meg milyen a pótkerék felnije, hátha 49-es és cseréld át. Értem! köszike a segítséget!!!
astrásgyerek Elküldve Július7, 2009 Elküldve Július7, 2009 Az "ET" szám elméletileg a felni függőleges tengelyének és a felfogatás tengelyének a távolságát jelenti milliméterben. Nálad 3mm a különbség. Szerintem nem nagy a baj, de azért megnézném a helyedben a pótkereket és átcserélném. Feltéve, hogy jól tudom... Oopsz, megelőztél :lol: A pótkerekem szerencsére 14-es volt, totál használhatatlan.... <_< De megoldódott a problémám! :lol: Ma vettem 4db ET49 - GM LQ - 5 1/2 Jx13-as felnit KORMORAN 175/70 R 13 82T gumikkal összesen 8000ért!! mondjuk esedékes volt már cserélni, mert az enyém kicsit elkopott elől ( xar dőlésszögek, és kerékösszetartás): Ja és egy potkeréknek valóra is szert tettem kemény 400 Ft-ért ( hogy milyen hülye emberek vannak a földön....., csak keresni kell őket :) :lol: : (5 1/2 J 13H2 ET46 GM KD) Volt felfordulás az udvaron :) ^_^
Reeckatee Elküldve Július7, 2009 Elküldve Július7, 2009 A pótkerekem szerencsére 14-es volt, totál használhatatlan.... <_< Meg van húzatva az első lökösöd? :)
astrásgyerek Elküldve Július8, 2009 Elküldve Július8, 2009 Meg van húzatva az első lökösöd? :lol: És az még csak a kezdet! Ez van ha asszony hajtja a verdát <_< :) látnád a többit..... :) Nem a kinézetre, hanem a megbízhatóságra mentünk mikor vettük, végül is bejött.... :lol: Csúnya is, nem is egy veszedelmes vadállat az úton, de MEGBÍZHATÓ, és KEVESET ESZIK !!! :lol: ^_^ ÉN SZERETEM! :P
Reeckatee Elküldve Július8, 2009 Elküldve Július8, 2009 És az még csak a kezdet! Ez van ha asszony hajtja a verdát :) :P látnád a többit..... :( Nem a kinézetre, hanem a megbízhatóságra mentünk mikor vettük, végül is bejött.... :hiya: Csúnya is, nem is egy veszedelmes vadállat az úton, de MEGBÍZHATÓ, és KEVESET ESZIK !!! :D :D ÉN SZERETEM! :P Látod mondtam, hogy kapd le a hátsó szárnyat. :lol: Asszonypajtit megvicceli a leszorító erô és látod mit csinál szegény autóval. :D
Morfin Elküldve Július20, 2009 Elküldve Július20, 2009 Üdv! Olyan gondom lenne hogy a két jobbos alumnak kicsit megvan rágva a széle. Az érdekelne hogy ilyet lehet-e javítani meg mennyiért szoktak ilyet csinálni? Fényezni is kéne az mennyi hogyha csak az a kettő lenne?
Recommended Posts