invictus Elküldve Június12, 2009 Megoszt Elküldve Június12, 2009 Most miről is beszélünk? :lol: Arról, hogy ha van egy csavarmeneted és egy anyameneted és terhelést adsz rá, akkor a 6. menet után már elenyésző erőt vesz fel. Ennyi. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június12, 2009 Megoszt Elküldve Június12, 2009 Arról, hogy ha van egy csavarmeneted és egy anyameneted és terhelést adsz rá, akkor a 6. menet után már elenyésző erőt vesz fel. Ennyi. :D Jaaaa, csavarmenet.... :D Csak mert hogy írtad, hoyg a 6.menet után már nincs erő, azon gondolkodtam hogy ki a rosseb bírja a 6.-menetig. :lol: De ezek szerint félreértés volt. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Június12, 2009 Megoszt Elküldve Június12, 2009 6 menetnél több már felesleges, mert a hetedikben már alig ébred erő. :lol: A 6 fordulat az már jónak tűnik. Ha nem így lenne, az anyacsavaroknak is magasabbnak kellene lenniük. 6 teljes fordulat az a mi esetünkben 9 mm. Kb. a kerékagy menetes része is ilyen vastag. Egyszer megszámolom hány fordulattal lehet kitekerni a kerékcsavart. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június12, 2009 Megoszt Elküldve Június12, 2009 A 6 fordulat az már jónak tűnik. Ha nem így lenne, az anyacsavaroknak is magasabbnak kellene lenniük. 6 teljes fordulat az a mi esetünkben 9 mm. Kb. a kerékagy menetes része is ilyen vastag. Egyszer megszámolom hány fordulattal lehet kitekerni a kerékcsavart. Jah, a metrikus anyában sem nagyon lehet 6 menetnél több. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
conquistador Elküldve Június13, 2009 Megoszt Elküldve Június13, 2009 Szerinted. De a szakirodalom szerint ez már elég, ha nem jut több :lol: Amúgy a kerékagyban sem sokkal hosszabb a menet :D Szakirodalom szerint a normál menetnél 1d a hasznos hossz MAXIMUM! Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Június13, 2009 Megoszt Elküldve Június13, 2009 Jaaaa, csavarmenet.... ;) Csak mert hogy írtad, hoyg a 6.menet után már nincs erő, azon gondolkodtam hogy ki a rosseb bírja a 6.-menetig. :lol: De ezek szerint félreértés volt. ;) :D :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Június22, 2009 Megoszt Elküldve Június22, 2009 http://www.autosszaki.hu/gumifelni/40503/f...celfelni-14-4db <<<ez jó az Astrára is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június22, 2009 Megoszt Elküldve Június22, 2009 http://www.autosszaki.hu/gumifelni/40503/f...celfelni-14-4db <<<ez jó az Astrára is? Jó <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Június22, 2009 Megoszt Elküldve Június22, 2009 Jó <_< Okés köszi:)Lehet beruházok rá, a 13as téli kerekek helyett....mert a gumik úgy is cserére szorulnak...így akkor veszek 14es-t télre is. A 13as felniket meg eladom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Június23, 2009 Megoszt Elküldve Június23, 2009 Sziasztok! Ha jól emlékszem akart valaki ilyesmit venni...ezt találtam>>> http://racing-bazar.hu/alkatresz/felni-gum...yari_14_gumival Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Június23, 2009 Megoszt Elküldve Június23, 2009 Sziasztok! Ha jól emlékszem akart valaki ilyesmit venni...ezt találtam>>> http://racing-bazar.hu/alkatresz/felni-gum...yari_14_gumival Talán rám gondoltál, mert ilyesmiket kerestem aztán ez lett belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Június23, 2009 Megoszt Elküldve Június23, 2009 Talán rám gondoltál, mert ilyesmiket kerestem aztán ez lett belőle. Ja igen <_< Akkor jól rémlett hogy kereste valaki...de akkor már megvan hogy ki :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Turci Elküldve Július2, 2009 Megoszt Elküldve Július2, 2009 Sziasztok! Nem tudom jó helyre írom e,de van egy garnitúra alufelnim -nyári gumival eladó!13"-os apró sérülések vannak a lakkozáson,de nem üt a felni és ki centíroztattam mind a 4-et!A gumik jó állapotban vannak 175/70!Az ára 20.ezer csak menjen a garázsból el!Ha valakit érdekel írjon ide vagy a 70/567-52-52-es számon elér!Ja opelre jó 4x100-as nekem is fenn volt! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Július2, 2009 Megoszt Elküldve Július2, 2009 Sziasztok! Nem tudom jó helyre írom e,de van egy garnitúra alufelnim -nyári gumival eladó!13"-os apró sérülések vannak a lakkozáson,de nem üt a felni és ki centíroztattam mind a 4-et!A gumik jó állapotban vannak 175/70!Az ára 20.ezer csak menjen a garázsból el!Ha valakit érdekel írjon ide vagy a 70/567-52-52-es számon elér!Ja opelre jó 4x100-as nekem is fenn volt! ITT lenne az igazi <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Július2, 2009 Megoszt Elküldve Július2, 2009 Sziasztok! Nem tudom jó helyre írom e,de van egy garnitúra alufelnim -nyári gumival eladó!13"-os apró sérülések vannak a lakkozáson,de nem üt a felni és ki centíroztattam mind a 4-et!A gumik jó állapotban vannak 175/70!Az ára 20.ezer csak menjen a garázsból el!Ha valakit érdekel írjon ide vagy a 70/567-52-52-es számon elér!Ja opelre jó 4x100-as nekem is fenn volt! Nem rossz ár, tuti ezren ugranak rá. Főleg hogy olcsó gumiméret, és olcsó áron !! Merre lax? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Digger Elküldve Július4, 2009 Megoszt Elküldve Július4, 2009 Ha azt mondom Kingstar, nem ugattok nagyon le? <_< Van vélemény, tapasztalat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július6, 2009 Megoszt Elküldve Július6, 2009 hali! Meg tudja valaki mondani mi a különbség a két felnitípus között? ET49 - ET 46? most lettem rá figyelmes, hogy az egyik felnim ET46, a másik 3 ET49! Ez valami bajt jelent? Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Július6, 2009 Megoszt Elküldve Július6, 2009 hali! Meg tudja valaki mondani mi a különbség a két felnitípus között? ET49 - ET 46? most lettem rá figyelmes, hogy az egyik felnim ET46, a másik 3 ET49! Ez valami bajt jelent? Ez azt jelenti, hogy nem teljesen egyforma geometriájú az összes felnid. Az ET szám nem más, mint szemből nézve a kerékagy felfekvő síkja és a felni középvonala közti távolság mm-ben. A 46-os kijjebb áll a kaszniból 3 mm-t. Nézd meg milyen a pótkerék felnije, hátha 49-es és cseréld át. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Július6, 2009 Megoszt Elküldve Július6, 2009 hali! Meg tudja valaki mondani mi a különbség a két felnitípus között? ET49 - ET 46? most lettem rá figyelmes, hogy az egyik felnim ET46, a másik 3 ET49! Ez valami bajt jelent? Az "ET" szám elméletileg a felni függőleges tengelyének és a felfogatás tengelyének a távolságát jelenti milliméterben. Nálad 3mm a különbség. Szerintem nem nagy a baj, de azért megnézném a helyedben a pótkereket és átcserélném. Feltéve, hogy jól tudom... Oopsz, megelőztél <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július6, 2009 Megoszt Elküldve Július6, 2009 Ez azt jelenti, hogy nem teljesen egyforma geometriájú az összes felnid. Az ET szám nem más, mint szemből nézve a kerékagy felfekvő síkja és a felni középvonala közti távolság mm-ben. A 46-os kijjebb áll a kaszniból 3 mm-t. Nézd meg milyen a pótkerék felnije, hátha 49-es és cseréld át. Értem! köszike a segítséget!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július7, 2009 Megoszt Elküldve Július7, 2009 Az "ET" szám elméletileg a felni függőleges tengelyének és a felfogatás tengelyének a távolságát jelenti milliméterben. Nálad 3mm a különbség. Szerintem nem nagy a baj, de azért megnézném a helyedben a pótkereket és átcserélném. Feltéve, hogy jól tudom... Oopsz, megelőztél :lol: A pótkerekem szerencsére 14-es volt, totál használhatatlan.... <_< De megoldódott a problémám! :lol: Ma vettem 4db ET49 - GM LQ - 5 1/2 Jx13-as felnit KORMORAN 175/70 R 13 82T gumikkal összesen 8000ért!! mondjuk esedékes volt már cserélni, mert az enyém kicsit elkopott elől ( xar dőlésszögek, és kerékösszetartás): Ja és egy potkeréknek valóra is szert tettem kemény 400 Ft-ért ( hogy milyen hülye emberek vannak a földön....., csak keresni kell őket :) :lol: : (5 1/2 J 13H2 ET46 GM KD) Volt felfordulás az udvaron :) ^_^ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Július7, 2009 Megoszt Elküldve Július7, 2009 A pótkerekem szerencsére 14-es volt, totál használhatatlan.... <_< Meg van húzatva az első lökösöd? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Július8, 2009 Megoszt Elküldve Július8, 2009 Meg van húzatva az első lökösöd? :lol: És az még csak a kezdet! Ez van ha asszony hajtja a verdát <_< :) látnád a többit..... :) Nem a kinézetre, hanem a megbízhatóságra mentünk mikor vettük, végül is bejött.... :lol: Csúnya is, nem is egy veszedelmes vadállat az úton, de MEGBÍZHATÓ, és KEVESET ESZIK !!! :lol: ^_^ ÉN SZERETEM! :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Július8, 2009 Megoszt Elküldve Július8, 2009 És az még csak a kezdet! Ez van ha asszony hajtja a verdát :) :P látnád a többit..... :( Nem a kinézetre, hanem a megbízhatóságra mentünk mikor vettük, végül is bejött.... :hiya: Csúnya is, nem is egy veszedelmes vadállat az úton, de MEGBÍZHATÓ, és KEVESET ESZIK !!! :D :D ÉN SZERETEM! :P Látod mondtam, hogy kapd le a hátsó szárnyat. :lol: Asszonypajtit megvicceli a leszorító erô és látod mit csinál szegény autóval. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Morfin Elküldve Július20, 2009 Megoszt Elküldve Július20, 2009 Üdv! Olyan gondom lenne hogy a két jobbos alumnak kicsit megvan rágva a széle. Az érdekelne hogy ilyet lehet-e javítani meg mennyiért szoktak ilyet csinálni? Fényezni is kéne az mennyi hogyha csak az a kettő lenne? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts