atis c14se Elküldve Április12, 2009 Megoszt Elküldve Április12, 2009 Szerintem a kerékagy az 56.6mm Tehát akkor, nekem olyan tehermentesitő gyűrű kéne, aminek a belsö átmérőlye 56.6mm, a külső pedig 57mm, ha 57mm-es a felninek a furata??? Bocs ha nagyon hülyéket kérdezek, és idegesitelek vele, de sajnos tök süket vagyok ehez (is). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Április14, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Április14, 2009 Tehát akkor, nekem olyan tehermentesitő gyűrű kéne, aminek a belsö átmérőlye 56.6mm, a külső pedig 57mm, ha 57mm-es a felninek a furata??? Bocs ha nagyon hülyéket kérdezek, és idegesitelek vele, de sajnos tök süket vagyok ehez (is). Akkor nem igazán rá való a felni. Bömbiknek van 57-es furatú felniük. Tekerd körbe szigszalaggal a kerékagyat, hogy passzosan rámenjen. (mindjárt kapok a fejemre ;) ) Aztán fontold meg hogy eladod a felnit. Elvileg ki is lehet esztergáltatni is hogy passzoljon bele utána egy gyűrű, de én ezt nem csinálnám. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Április14, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Április14, 2009 Hát nem tudom,én nem hiszek ezekenek a teszteknek. Nyári gumiban azért dönöttem a Bf melett,mert a másik verdán is az van és baromi jó,na meg haver vekijén is az van és ott is igen jól vizsgázik. Én inkább a saját tapasztalatra támaszkodom. Saját tapasztalat mindennél előrevalóbb persze, de pár haveri tapasztalat alapján nem lehet reális képet kapni teszem azt 10 potenciálisan megvásárlandó gumi közül. Egyébként ezek is fontos információforrások, de én mindent erős fenntartással kezelek. Túl sok a változó az egyenletben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Április14, 2009 Megoszt Elküldve Április14, 2009 Akkor nem igazán rá való a felni. Bömbiknek van 57-es furatú felniük. Tekerd körbe szigszalaggal a kerékagyat, hogy passzosan rámenjen. (mindjárt kapok a fejemre ;) ) Aztán fontold meg hogy eladod a felnit. Elvileg ki is lehet esztergáltatni is hogy passzoljon bele utána egy gyűrű, de én ezt nem csinálnám. Sikerült megoldani a gondot! kimértem a hézagot a kerékagy és a felni perem között, 0.25mm . ilyen lemezt nem találtam , csak 0.2mm-est. vágtam belőle egy csíkot, ráhajtogattam a kerékagyra, és úgy toltam fel a felnit. Kimentem a miskolcot elkerülő gyorsforgalmira és ott 120-al mentem, és a kormány megse rezdült. Eddig 90-110 között rázott, most meg semmi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Április14, 2009 Megoszt Elküldve Április14, 2009 Sikerült megoldani a gondot! kimértem a hézagot a kerékagy és a felni perem között, 0.25mm . ilyen lemezt nem találtam , csak 0.2mm-est. vágtam belőle egy csíkot, ráhajtogattam a kerékagyra, és úgy toltam fel a felnit. Kimentem a miskolcot elkerülő gyorsforgalmira és ott 120-al mentem, és a kormány megse rezdült. Eddig 90-110 között rázott, most meg semmi. Azért nem rázott, mert 120-szal mentél ;) 90-110 között kellett volna menni ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Április14, 2009 Megoszt Elküldve Április14, 2009 Azért nem rázott, mert 120-szal mentél ;) 90-110 között kellett volna menni ;) ;) :P -_- Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április14, 2009 Megoszt Elküldve Április14, 2009 Akkor nem igazán rá való a felni. Bömbiknek van 57-es furatú felniük... BMW-ből csak az E30-asoknak, inkább a VW-csoportra jellemző ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április14, 2009 Megoszt Elküldve Április14, 2009 Megcsináltattam a jobb hátsó defektet, mert már fél nap után leengedett. 2000 hungarian forint. Amúgy egy jókora szög volt benne, a belső felében. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Április15, 2009 Megoszt Elküldve Április15, 2009 Vásároltam négy vadonatúj, prémium márkás gumit (175/70 R13). A felszerelés után az autó jobbra húzott. Vissza a gumishoz: légnyomás rendben, futómű rendben, centírozás rendben, ezért az első tengelyen megcseréltettem a gumikat. Az autó ezután balra húzott, ami vélhetően a gumi hibájára utal. Az újabb futómű ellenőrzés után az első tengely gumijai hátra kerültek és fordítva, most az autó (újra) erőteljesen jobbra húz. Megyek vissza a gumishoz, mert kértem a gumik felülvizsgálatát. Egyéb bölcs ötlet, ami megvigasztalna? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fori23 Elküldve Április15, 2009 Megoszt Elküldve Április15, 2009 Vásároltam négy vadonatúj, prémium márkás gumit (175/70 R13). A felszerelés után az autó jobbra húzott. Vissza a gumishoz: légnyomás rendben, futómű rendben, centírozás rendben, ezért az első tengelyen megcseréltettem a gumikat. Az autó ezután balra húzott, ami vélhetően a gumi hibájára utal. Az újabb futómű ellenőrzés után az első tengely gumijai hátra kerültek és fordítva, most az autó (újra) erőteljesen jobbra húz. Megyek vissza a gumishoz, mert kértem a gumik felülvizsgálatát. Egyéb bölcs ötlet, ami megvigasztalna? Valószinűleg a gumis korrektségén fog múlni a dolog. Azért írd be a gumi adatait, hátha van róla valami a neten: -gyártó -tipus -gyártási idő (hó, év) és ez egyezik-e mindegyiken (jelölések) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április15, 2009 Megoszt Elküldve Április15, 2009 Vásároltam négy vadonatúj, prémium márkás gumit (175/70 R13). A felszerelés után az autó jobbra húzott. Vissza a gumishoz: légnyomás rendben, futómű rendben, centírozás rendben, ezért az első tengelyen megcseréltettem a gumikat. Az autó ezután balra húzott, ami vélhetően a gumi hibájára utal. Az újabb futómű ellenőrzés után az első tengely gumijai hátra kerültek és fordítva, most az autó (újra) erőteljesen jobbra húz. Megyek vissza a gumishoz, mert kértem a gumik felülvizsgálatát. Egyéb bölcs ötlet, ami megvigasztalna? Esetleg nem pirelli? Azoknál sok gond volt a minta összeeresztésénél, nem szimmetrikus. Nézd meg, nem-e látsz benne ilyen hibát. ha igen, azt vidd vissza, ki kell cserélniük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Április15, 2009 Megoszt Elküldve Április15, 2009 Esetleg nem pirelli? Azoknál sok gond volt a minta összeeresztésénél, nem szimmetrikus. Nézd meg, nem-e látsz benne ilyen hibát. ha igen, azt vidd vissza, ki kell cserélniük. Nekem is van egy barátom, aki most vett 2 pirellit a celica-ra és bizony feltették, húz egyik irányba, más típussal viszont jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Április15, 2009 Megoszt Elküldve Április15, 2009 Esetleg nem pirelli? Azoknál sok gond volt a minta összeeresztésénél, nem szimmetrikus. Nézd meg, nem-e látsz benne ilyen hibát. ha igen, azt vidd vissza, ki kell cserélniük. Igen, Pirelliről van szó. Olvastam, hogy az Adac azért nem tudta idén az egyébként tesztgyőztesnek vélt P6-ot tesztelni, mert minőségbeli problémák voltak vele. Úgy látszik, ez a P4-re is igaz. Válaszolva a másik kérdésre: Pirelli Cinturato P4 175/70 R13 82T és 2008 48. hetében gyártották mind a négyet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április15, 2009 Megoszt Elküldve Április15, 2009 Rosszul olvastad, nem minőségi problémák voltak vele, hanem kétfélét szerzett be véletlen belőle az ADAC, az egyik a speciálisan fordokhoz készült típus volt, és nem volt kellőképpen megkülönböztetve. ;) De nézd meg végig figyelmesen a mintát, ha valamelyiken szemmel látható "ugrást" találsz a minta folytonosságában, akkor az hibás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Április16, 2009 Megoszt Elküldve Április16, 2009 Felni Tegnap vásároltam 1 szett ilyen felnit, újszerü Fulda abroncsokkal, 24000 Ft. (350 román lej) Az egyik meg van horzsolva, ki szeretném javítani, segitenétek javaslataitokkal? (gitt, festék stb) Link to comment Megosztás: More sharing options...
donpepe Elküldve Április16, 2009 Megoszt Elküldve Április16, 2009 üdv! felni vásárlás mellet döntöttem, csak azt nem tudom 14" vagy 15" tetessek fel. tudom hogy a 15 esztétikusabb de a gyári mérete nem az és nem tudom mennyivel "dobná" meg a km és sebesség mérő mutat, meg mi más hátránya lenne. amugy akit érdekel magyarország egyik márkafüggelten szervizében,(nem akarok cégnevet mondani) kamatmentes hitelre adnak most dolgokat meg szerintem elég jól akciók vannak most én is ezért döntöttem most a vásárlás mellet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április16, 2009 Megoszt Elküldve Április16, 2009 üdv! felni vásárlás mellet döntöttem, csak azt nem tudom 14" vagy 15" tetessek fel. tudom hogy a 15 esztétikusabb de a gyári mérete nem az és nem tudom mennyivel "dobná" meg a km és sebesség mérő mutat, meg mi más hátránya lenne. amugy akit érdekel magyarország egyik márkafüggelten szervizében,(nem akarok cégnevet mondani) kamatmentes hitelre adnak most dolgokat meg szerintem elég jól akciók vannak most én is ezért döntöttem most a vásárlás mellet. Ha váltóméretet veszel, akkor nem fog változni a sebesség arány. 185/60 14" vagy 195/50 15". Előbbiben nem vagyok biztos. Lehet 185/65. Amúgy már nekem megvan az új gumikészletem következő télre. 25 ezer forintért kapok négy darab Firestone 185/60 vagy 65 14"-os opel acélfelniken. Nagyon jó állapotúak. A gumik körülbelül 85%-osak. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
donpepe Elküldve Április16, 2009 Megoszt Elküldve Április16, 2009 Ha váltóméretet veszel, akkor nem fog változni a sebesség arány. 185/60 14" vagy 195/50 15". Előbbiben nem vagyok biztos. Lehet 185/65. Amúgy már nekem megvan az új gumikészletem következő télre. 25 ezer forintért kapok négy darab Firestone 185/60 vagy 65 14"-os opel acélfelniken. Nagyon jó állapotúak. A gumik körülbelül 85%-osak. ;) Hát (tudom háttal nem kezdünk mondatot:]) tavaly én nyáriből vettem kb egy 85%-os Firestone-t azt kéne most lecserélni mert a gumi repedezik, meg ami durva az oldalán keletkezett egy vágás. de ez még ha nem lenne elég jobb elején egy borsoszem méretü lyuk van. lehet hogy kibirná még ezt a nyarat de azért egy firestone-tól én többet vártam volna... De lehet hogy cask simán átbasztak a gumivan mikor vettem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április16, 2009 Megoszt Elküldve Április16, 2009 Ha váltóméretet veszel, akkor nem fog változni a sebesség arány. 185/60 14" vagy 195/50 15". Előbbiben nem vagyok biztos. Lehet 185/65. Amúgy már nekem megvan az új gumikészletem következő télre. 25 ezer forintért kapok négy darab Firestone 185/60 vagy 65 14"-os opel acélfelniken. Nagyon jó állapotúak. A gumik körülbelül 85%-osak. ;) 14"-ban 185/60 a váltóméret. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Április16, 2009 Megoszt Elküldve Április16, 2009 üdv! felni vásárlás mellet döntöttem, csak azt nem tudom 14" vagy 15" tetessek fel. tudom hogy a 15 esztétikusabb de a gyári mérete nem az és nem tudom mennyivel "dobná" meg a km és sebesség mérő mutat, meg mi más hátránya lenne. amugy akit érdekel magyarország egyik márkafüggelten szervizében,(nem akarok cégnevet mondani) kamatmentes hitelre adnak most dolgokat meg szerintem elég jól akciók vannak most én is ezért döntöttem most a vásárlás mellet. Egy kis segitség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 Hátul 185/60 van de elöl csak 165/60...maradhat így? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 Hátul 185/60 van de elöl csak 165/60...maradhat így? Elöl elég karcsú az a szélesség, én biztos nem hagynám fent. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 Elöl elég karcsú az a szélesség, én biztos nem hagynám fent. A szélesség még hagyján, de átmérőben is jóval kisebb. Sztem csere 185/60-ra ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Április17, 2009 Megoszt Elküldve Április17, 2009 A szélesség még hagyján, de átmérőben is jóval kisebb. Sztem csere 185/60-ra ;) Így van, jó az a 185/60 R14...nekem is az a nyári...de lehet a téli is az lesz idén...csak előbb a 13as felniket el kéne adnom, és találnom kéne ilyen felniket>>> http://kepfeltoltes.hu/view/090228/Kadett_...ltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
donpepe Elküldve Április19, 2009 Megoszt Elküldve Április19, 2009 elöször is thx az infokat ott felül. GFGoodrich-->kinek mi jut eszébe róla?esetleg valakinek tapasztalat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts