Tápiószecső Elküldve Február18, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Február18, 2009 Egyik ismerősömnek is nemrég volt defektje. 18 éve van jogsija, ez az első esete. :blush: Amúgy neked is bármikor lehet, lásd a legutóbbi kátyús eseted. Ha csak nem ennyivel úszod meg, akkor szám szerint lenne már 1. :lol: Tiszta sor. Én nem mondtam, hogy biztosan soha nem fogok kapni. Egyébként a pirosban benne van, de csak azért mert olyan hülye helyen van hogy ha nincs ott, akkor nem lehet használni a csomagtartót. Utazásaim 90%-át egyébként 50-100km-es körzeten belül bonyolítom, ha mégis kapnék telefonálok egyet és hoznak. Nem 20 évvel ezelőtt vagyunk. Az is biztos hogy néhány km-es körzetben gumis is van. Én is gondolkodtam ilyesmin...végülis egy 10 kilót simán lehet vele spórolni. Szerszámokkal van 15 is, de a fenti probléma neked is áll. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Február18, 2009 Megoszt Elküldve Február18, 2009 Tiszta sor. Én nem mondtam, hogy biztosan soha nem fogok kapni. Egyébként a pirosban benne van, de csak azért mert olyan hülye helyen van hogy ha nincs ott, akkor nem lehet használni a csomagtartót. Utazásaim 90%-át egyébként 50-100km-es körzeten belül bonyolítom, ha mégis kapnék telefonálok egyet és hoznak. Nem 20 évvel ezelőtt vagyunk. Az is biztos hogy néhány km-es körzetben gumis is van. Szerszámokkal van 15 is, de a fenti probléma neked is áll. Akkor kell beszerelni gáztartályt/gázositani!..de ez már off :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Február19, 2009 Megoszt Elküldve Február19, 2009 Nekem még mindig az van benne. :blush: 175/75 R14 Sajnos bal hátsó pirellim megadta magát. 0,6 bar nyomás volt benne, mikor indultam Veszprémbe. :) zotya: de félig igaz. mivel kisebb a fajsúlya, így könnyebb a levegőnél és a lufiban is túlnyomás van. :D Biztos a méret? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Február19, 2009 Megoszt Elküldve Február19, 2009 Hány defekted volt mondjuk az elmúlt 10 évben? Tényleg érdekel. Nekem számszerint 0. És közeli ismerősről sem tudok akinek lett volna. És hogy ne csak időtartam legyen, a futásteljesítmény alsó hangon is néhány100ezer. Lehet csak én születtem szerencsés csillagzat alatt, de én teljesen feleslegesnek tartom. Bár egy külföldi többezer km-es útra azért valószínűleg én is bepakolnám. Csak a jelenlegi ótót számításba véve (3 és fél év) kettő lassú defektem volt, ami annyit jelent, hogy estétől reggelig a garázsban leszállt nullára. A szerencse az volt, hogy nem az úton ért, de ha nem vagyok szerencsés akkor töténhetett volna másképp is. (szög volt az Istenadta!) Erre mondjuk jó lenne a flakon is amíg gumishoz kerül az ember. Az előző kocsik vállalati kocsik voltak és 1994-ig visszamenőleg Astrák. Ezalatt legalább 3 vagy négy defektet kaptam amikor kereket kellett cserélnem. Az egyik olyan durrdefekt volt, hogy magam is csodájára jártam. Törökbálintról mentem fel az íven az M0-ra erős esőben. A látási viszonyok nagyon rosszak voltak, és csak egy csattanást hallottam és a kocsi elkezdett kígyózva haladni (persze a korrigálásomnak köszönhetően) kb. 80-90-es tempónál. A kocsiban 4-en ültünk. Szakadó esőben megcsináltam a bal első kerékcserét és másnap vittem a kereket a gumishoz javíttatni. Addig rá sem néztem, mert örültem, hogy túl vagyok az ázáson. A gumis vigyorral mutatta, hogy egy 25 centi hosszú szögvasat vett ki a kerékből, ami már belül volt a gumin..... Persze a gumi ment a kukába. No csak ennyit a defektmentességről... Szerencsére külföldön utoljára 1993-ban kaptam defektet (autópályán Olaszországban), az is durrdefekt volt, bal hátsón Skoda 130 GL utánfutóval. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Február19, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Február19, 2009 Csak a jelenlegi ótót számításba véve (3 és fél év) kettő lassú defektem volt... Akkor neked tényleg szükséged van rá. :lol: Én maradok a jószerencsémnél. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február19, 2009 Megoszt Elküldve Február19, 2009 Biztos a méret? :lol: oppá. 175/70 R14. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Február19, 2009 Megoszt Elküldve Február19, 2009 oppá. 175/70 R14. :blush: :lol: A 14-esre is ez a méret menne? :D Nekem ez van 13-ason, hm? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február19, 2009 Megoszt Elküldve Február19, 2009 :blush: A 14-esre is ez a méret menne? :D Nekem ez van 13-ason, hm? :lol: Van ilyen méret is 14-esre. Nekem is 13-as 175/70-es gumik vannak a kocsin. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Február19, 2009 Megoszt Elküldve Február19, 2009 Van ilyen méret is 14-esre. Nekem is 13-as 175/70-es gumik vannak a kocsin. :) na, jó, persze, de F Astrára gyárilag??? :lol: Vagy valamiről lemaradtam? :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február19, 2009 Megoszt Elküldve Február19, 2009 na, jó, persze, de F Astrára gyárilag??? :) Vagy valamiről lemaradtam? :lol: Lehet. klikk ide :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Február19, 2009 Megoszt Elküldve Február19, 2009 Lehet. klikk ide :blush: Na, látod!? Ott sem ir 175/70 R14-re!!! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február19, 2009 Megoszt Elküldve Február19, 2009 Na, látod!? Ott sem ir 175/70 R14-re!!! :blush: Lefotózhatom neked, hogy ekkora a pótkerekem. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Február19, 2009 Megoszt Elküldve Február19, 2009 Lefotózhatom neked, hogy ekkora a pótkerekem. :lol: Nem kell, nem kötekedni akartam :) , csak ez nekem új. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Február19, 2009 Megoszt Elküldve Február19, 2009 Nem kell, nem kötekedni akartam :) , csak ez nekem új. :blush: Szúúúszááá... én is meglepődtem ilyen szokatlan és ritka méreten. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Február20, 2009 Megoszt Elküldve Február20, 2009 Lefotózhatom neked, hogy ekkora a pótkerekem. :blush: Lehet, hogy neked 175/70/14-es a pótkereked, csak az nem váltóméret Fastrára. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 16-os kerek, 215-ös gumikkal mennyire férnek el hátúl? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 16-os kerek, 215-ös gumikkal mennyire férnek el hátúl? necces, erősen ET függő :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 necces, erősen ET függő :blush: Érdemes a kasztniból kivágni??? (lesz rajta sárvédőszélesítés üvegszálból) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 Érdemes a kasztniból kivágni??? (lesz rajta sárvédőszélesítés üvegszálból) mindenképpen fel kell próbálni rá a végleges felnijével. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Johnny82 Elküldve Február25, 2009 Megoszt Elküldve Február25, 2009 mindenképpen fel kell próbálni rá a végleges felnijével. Rendben, köszi. :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Március7, 2009 Megoszt Elküldve Március7, 2009 elől 185/65 hátul 185/70 és errefelé is szarok az utak nagyon amúgy a 195/50 r14 esbe azmár nagyonperes? a mostani is kicsit peres elvileg :) és ha pl:hátra nagyobbak mennének? az jó? elől meg marad kisebb? :huh: miért nem 4 egyformát raksz fel? 195/50R15 a váltóméret nem R14 Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Március7, 2009 Megoszt Elküldve Március7, 2009 miért nem 4 egyformát raksz fel? 195/50R15 a váltóméret nem R14 Ugye, mondtam illetve céloztam én arra hogy nem mindegy! :D Oda kell figyelni a részletekre is! :) Milyen fontos dolgokat hallgatott el a kérdését illetően, ugye!? :D :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
PottR Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 sziasztok! A cégemnél van eladó acélfelni és gumi is, amit elég olcsón :huh: tudnék megszerezni. A felni Dunlop tipusú 4x 100-as lyukkiosztású, 15 collos és ET43-as. A gumi: 185/65 R15 A kérdéseim a következők: Befér-e, érdemes-e felrakni ezeket a felniket, ezekkel a gumikkal? Ha igen, akkor milyen fogyasztásváltozás várható és a fék hatásfokára van-e érezhető hatása? Nekem most 13" acélfelnik vannak 175/65-ös gumikkal. A kilométerórám 100km/h-nál 120-at mutat. Gondolom ez is változna. Válaszaitokat előre is köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 sziasztok! A cégemnél van eladó acélfelni és gumi is, amit elég olcsón :) tudnék megszerezni. A felni Dunlop tipusú 4x 100-as lyukkiosztású, 15 collos és ET43-as. A gumi: 185/65 R15 A kérdéseim a következők: Befér-e, érdemes-e felrakni ezeket a felniket, ezekkel a gumikkal? Ha igen, akkor milyen fogyasztásváltozás várható és a fék hatásfokára van-e érezhető hatása? Nekem most 13" acélfelnik vannak 175/65-ös gumikkal. A kilométerórám 100km/h-nál 120-at mutat. Gondolom ez is változna. Válaszaitokat előre is köszönöm! Az astra gyári mérete 175/70 R13. Nem véletlen csal az órád annyit,bár gyárilag is benne van 5% plusz. Szal ha R15-re váltasz,akkor inkább 195/50,mert ez olcsóbb,elég gyakran használt méret. Fogyasztásra minimális hatása lesz,tapadásod jobb lesz fékúton és kanyarokban is. Ha van szervód nem nagyon fogod észre venni,ha nincs és béna módon te is a szőke nők közé tartozol és parkolás közben álló helyzetben tekered a kormányt,akkor fájni fog az alkarod! :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március9, 2009 Megoszt Elküldve Március9, 2009 A felni jó lehet, ha az agyméret is stimmel, vagy találsz hozzá központosítót. A gumi magas, de befér, ha éppen arról van szó :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts