Alex0403 Elküldve Január23, 2009 Elküldve Január23, 2009 Előbb megkéne tudnom mennyibe lenne a homokfúvás meg a porfestés....mert igy nem tudom mit mondjak... Ragaszkodsz a homokfújáshoz? Mert én ismerek egy másik technológiát is... ABL technológia. A felniket egy erős vegyületbe mártják, ami majdnem fémtisztára lemarja a festéket. Utána szemcseszórással eltávolitják a maradék festék anyagot, valamint kb 20micro felületi érdeséget kap, a jobb tapadás érdekébe. Álltalába, ha alufelnit, vagy lemezfelnit fényezek, és nagyon rossz állapotba van, akkor leviszem az ABL-hez, és utána festem le. Két-három alapozo réteg, közte csiszolás, majd mehet rá a szín...olyat amilyet a kuncsaft akar. A hátránya, hogy ez Zircen van...Nem Győrbe.
Tápiószecső Elküldve Január23, 2009 Szerző Elküldve Január23, 2009 Ragaszkodsz a homokfújáshoz? Mert én ismerek egy másik technológiát is... ABL technológia. A felniket egy erős vegyületbe mártják, ami majdnem fémtisztára lemarja a festéket. Utána szemcseszórással eltávolitják a maradék festék anyagot, valamint kb 20micro felületi érdeséget kap, a jobb tapadás érdekébe. Álltalába, ha alufelnit fényezek, és nagyon rossz állapotba van, akkor leviszem az ABL-hez, és utána festem le. Két-három alapozo réteg, közte csiszolás, majd mehet rá a szín...olyat amilyet a kuncsaft akar. A hátránya, hogy ez Zircen van...Nem Győrbe. ÁltalábaN GyőrbeN a homokfúvás nem szemcseszórás? B) Meg most lemarja fémtisztára vagy nem?
Alex0403 Elküldve Január23, 2009 Elküldve Január23, 2009 ÁltalábaN GyőrbeN a homokfúvás nem szemcseszórás? B) Meg most lemarja fémtisztára vagy nem? Lehet hogy én fogalmazok rosszul.... Letisztitja, de nem 100%-osan...néhol maradhat rajta festék Nekem a szemcseszórás nem homokszórás. Homokszórásnál, finom üveghomokot fújnak nagy nyomással a tisztitandó felületre. A szemcseszórás, pedig nem homok, hanem apró fém gólyók...olyan apró, hogy szabad szemmel alig látod. Ez adja a 20micro felületi érdeséget
Peti85 Elküldve Január23, 2009 Elküldve Január23, 2009 És ez igy kb. mennyibe fájna nekem? Mert jól hangzik....mennyire tartós ez a festés? Én azért porfestetni akarom mert az állítólag jobb.
Alex0403 Elküldve Január23, 2009 Elküldve Január23, 2009 És ez igy kb. mennyibe fájna nekem? Mert jól hangzik....mennyire tartós ez a festés? Én azért porfestetni akarom mert az állítólag jobb. kb 5000 Ft /felni Hogy mennyire tartós? Olyan anyagokat fújok rá, amit autóra is...tehát legallább annyira tartós. A Porfesték anyival jobb, hogy ott nagy hő hatására ráég...deha nincs alákezelve (alapozva), akkor ugyanúgy lejön róla...
Tápiószecső Elküldve Január23, 2009 Szerző Elküldve Január23, 2009 Lehet hogy én fogalmazok rosszul.... Letisztitja, de nem 100%-osan...néhol maradhat rajta festék Nekem a szemcseszórás nem homokszórás. Homokszórásnál, finom üveghomokot fújnak nagy nyomással a tisztitandó felületre. A szemcseszórás, pedig nem homok, hanem apró fém gólyók...olyan apró, hogy szabad szemmel alig látod. Ez adja a 20micro felületi érdeséget Ok. De ez mitől jobb? A homok is leszed mindent, minek előtte vegyszerezni? És a homok is bizonyára biztosít valami felületi érdességet.
Peti85 Elküldve Január23, 2009 Elküldve Január23, 2009 kb 5000 Ft /felni Hogy mennyire tartós? Olyan anyagokat fújok rá, amit autóra is...tehát legallább annyira tartós. A Porfesték anyival jobb, hogy ott nagy hő hatására ráég...deha nincs alákezelve (alapozva), akkor ugyanúgy lejön róla... Értem....és akkor a gumi felrakásnál nem jön le nekem ugye?
Alex0403 Elküldve Január23, 2009 Elküldve Január23, 2009 Ok. De ez mitől jobb? A homok is leszed mindent, minek előtte vegyszerezni? És a homok is bizonyára biztosít valami felületi érdességet. Igazából nem jobb...ugyan az a végeredmény!! Nem montam hogy jobb. Én csak leírtam egy lehetőséget, a sok közül. A homokszórással is ugyanezt a végeredményt éred el, de nálunk a környéken sincs homokszórás... Így marad az ABL
Alex0403 Elküldve Január23, 2009 Elküldve Január23, 2009 Értem....és akkor a gumi felrakásnál nem jön le nekem ugye? Gumifelrakásnál hogy lejönn e vagy sem, az szerintem a gumiszerelőn múlik. Az enyém fel tudta úgy rakni, hogy megse karcolta a felnit...vagy legallábbis nem látszik B)
Peti85 Elküldve Január23, 2009 Elküldve Január23, 2009 Gumifelrakásnál hogy lejönn e vagy sem, az szerintem a gumiszerelőn múlik. Az enyém fel tudta úgy rakni, hogy megse karcolta a felnit...vagy legallábbis nem látszik :blush: Jol van ;) Nekem ezt ugy mondták...én meg elhittem B) de akkor bénán csinálták :D
Peti85 Elküldve Január23, 2009 Elküldve Január23, 2009 Amugy érdekel a dolog...csak még most tervezgetem hogy mit hogyan...meg még terveznem kell alufelni közepet is mert egy hiányzik...igy csináltatok 4 egyformát rá...
Alex0403 Elküldve Január23, 2009 Elküldve Január23, 2009 Jol van ;) Nekem ezt ugy mondták...én meg elhittem B) de akkor bénán csinálták :blush: Előfordulhat! Ismerek olyan gumist, aki akárhogy vigyázz, meg odafigyel a felni külső peremén, megsérti a fényezést, amikor felrakja a gumit.
szobikari Elküldve Január23, 2009 Elküldve Január23, 2009 Na elvileg 4,5éves a gumi....azt hiszem elgondolkodtató hogy csere lesz... Van két db eladó téligumim B) Nagyon ócó! ;)
Peti85 Elküldve Január23, 2009 Elküldve Január23, 2009 Van két db eladó téligumim B) Nagyon ócó! ;) Köszi köszi...de ha csere akkor 4 db...és nyárit akarom cserélni :blush:
epk947 Elküldve Január23, 2009 Elküldve Január23, 2009 Értem....és akkor a gumi felrakásnál nem jön le nekem ugye? Jó minőségű porfestés esetén nem jön le a festék a gumiszereléskor. A cégemnél szerelt hőcserélő kereteket festetjük így, és még az éleken is csak nehezen lehet kalapáccsal megsérteni a festéket. Van olyan hőcserélőnk ami több mint 10 éves, és a festék még tökéletes rajta, pedig akár 100 fokos hőingadozásokat is kap.
Tápiószecső Elküldve Január23, 2009 Szerző Elküldve Január23, 2009 Jó minőségű porfestés esetén nem jön le a festék a gumiszereléskor. A cégemnél szerelt hőcserélő kereteket festetjük így, és még az éleken is csak nehezen lehet kalapáccsal megsérteni a festéket. Van olyan hőcserélőnk ami több mint 10 éves, és a festék még tökéletes rajta, pedig akár 100 fokos hőingadozásokat is kap. De ők most nem arról beszéltek.
epk947 Elküldve Január23, 2009 Elküldve Január23, 2009 De ők most nem arról beszéltek. Miért is nem? IDÉZET(Peti85 @ 2009-01-23 - 10:01) * És ez igy kb. mennyibe fájna nekem? Mert jól hangzik....mennyire tartós ez a festés? Én azért porfestetni akarom mert az állítólag jobb. kb 5000 Ft /felni Hogy mennyire tartós? Olyan anyagokat fújok rá, amit autóra is...tehát legallább annyira tartós. A Porfesték anyival jobb, hogy ott nagy hő hatására ráég...deha nincs alákezelve (alapozva), akkor ugyanúgy lejön róla... -------------------- 96' Astra F Sedan X14XE
Tápiószecső Elküldve Január23, 2009 Szerző Elküldve Január23, 2009 Miért is nem? IDÉZET(Peti85 @ 2009-01-23 - 10:01) * És ez igy kb. mennyibe fájna nekem? Mert jól hangzik....mennyire tartós ez a festés? Én azért porfestetni akarom mert az állítólag jobb. kb 5000 Ft /felni Hogy mennyire tartós? Olyan anyagokat fújok rá, amit autóra is...tehát legallább annyira tartós. A Porfesték anyival jobb, hogy ott nagy hő hatására ráég...deha nincs alákezelve (alapozva), akkor ugyanúgy lejön róla... Nem kell azé kajabálni. ;) Ha más is szeret kifestőkönyvest játszani beszállhat. B)
Reeckatee Elküldve Január23, 2009 Elküldve Január23, 2009 És ez igy kb. mennyibe fájna nekem? Mert jól hangzik....mennyire tartós ez a festés? Én azért porfestetni akarom mert az állítólag jobb. A tartóssága sztem javarészt felületfüggô. Ha jó is a festék és annak felviteli minôsége, azért a felni sokmindennek ki van téve. Sztem ez is sokat számít. (Nem akarok okoskodni mert nem vágom annyira a porfestést B) de ez sztem a porfestésre is érvényes...)
Alex0403 Elküldve Január23, 2009 Elküldve Január23, 2009 A tartóssága sztem javarészt felületfüggô. Ha jó is a festék és annak felviteli minôsége, azért a felni sokmindennek ki van téve. Sztem ez is sokat számít. (Nem akarok okoskodni mert nem vágom annyira a porfestést :D de ez sztem a porfestésre is érvényes...) Nem okoskodsz....Igazad van! :lol:
atis c14se Elküldve Január24, 2009 Elküldve Január24, 2009 A tartóssága sztem javarészt felületfüggô. Ha jó is a festék és annak felviteli minôsége, azért a felni sokmindennek ki van téve. Sztem ez is sokat számít. (Nem akarok okoskodni mert nem vágom annyira a porfestést :D de ez sztem a porfestésre is érvényes...) A porfestés lényege: a kezelendő felületet a por alapú anyaggal elektrosztatikusan lefújják. Utána beküldik egy kemencébe és 180 fokra felmelegitik, és a felszórt por úgymond ráolvad. A felületelőkészités pedig a homokszórás. A buszokon a korlátok is így vannak csinálva. Remélem jól tudom ezeket, ha netán tévedek akkor a helyesbitést szivesen fogadom!
MOMO107 Elküldve Január24, 2009 Elküldve Január24, 2009 Sziasztok eléggé nekem fontos és sürgős kérdésem lenne. Szeretnék véleményeket kérni a Brock B2, meg egyáltalán a Brock alufelni minőségéről, tapasztalatokról. A nagy összehasonlítás számomra, hogy : ATS CUP, vagy BROCK B2? 7"/15" 4*100 persze:) KÖSZÖNÖK MINDEN SEGÍTSÉGET!!!!! ÍRJATOK!!!!
Tápiószecső Elküldve Január26, 2009 Szerző Elküldve Január26, 2009 Köszi a segítséget!!!!! Nem gondolod, hogy senkinek nincs vele tapasztalata? :D
zotya975 Elküldve Január26, 2009 Elküldve Január26, 2009 Nem gondolod, hogy senkinek nincs vele tapasztalata? :D Én próbáltam rákeresni az emlitett felnikre a gugliban, de nem sok mindent találtam róluk azon kívül, hogy lehet venni. :lol:
Recommended Posts