Nofear Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Kösz Sanci már nézem is B) Pont erre gondoltam. Örök hálám. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Január15, 2009 Megoszt Elküldve Január15, 2009 Ne nekem hálálkodj hanem aki oda pakolta ezeket a dolgokat azaz Sznupinak. Tőle is kérdezhetsz dolgokat, vágja a témát kocsiügyben. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imike20 Elküldve Január18, 2009 Megoszt Elküldve Január18, 2009 Sziasztok! Arra lennék kíváncsi hogy alufelnin lévő koszt meg mindenfélét Brigéciolal le lehet takarítani? Nem lesz baja a felninek? A Gumit bántja ez a lötyi? Előre is köszönö. Még anyit kérdeznék hogy Brigéciolból meglyik a jó? Mert van több fajta is Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Január19, 2009 Megoszt Elküldve Január19, 2009 Sziasztok! Arra lennék kíváncsi hogy alufelnin lévő koszt meg mindenfélét Brigéciolal le lehet takarítani? Nem lesz baja a felninek? A Gumit bántja ez a lötyi? Előre is köszönö. Még anyit kérdeznék hogy Brigéciolból meglyik a jó? Mert van több fajta is Hát az attól függ, hogy milyen koszt akarsz eltávolítani. Algorex alufelni tisztítóval már próbáltad? Ha csak Brigéciol jöhet szóba, akkor ajánlom a Brigéciol 2000-et(mondjuk ez konkrétan motormosó, nem tudom, hogy a gumit bántja-e)! A szennyeződés mértékétől függően vízzel higítható. Ez csak egy ötlet...a klubtársak biztos tudnak más tippet is B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Január20, 2009 Megoszt Elküldve Január20, 2009 A Brigéciol 2000 azért jó mert víz alapú és könnyen le lehet vakarni anélkül, hogy nyoma maradna. A "hagyományos" Brigéciol viszont petróleum tartalmának köszönhetően veszélyben tart minden gumi és műanyag részt. Én az előbbit használom felni tisztításra ha már a fékport másképp nem tudom levakarni és a gumit sem kapja szét jókedvéből. Snassz natúr úgy ahogy van borítom bele egy clines sprés flakonba és hígítás nélkül fújom le a retkes részt utána 10-15 perc és vízsugár neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Január20, 2009 Megoszt Elküldve Január20, 2009 Sziasztok! Valaki nem tud esetleg ajánlani Győr vagy környékén olyat aki homokfúvással foglalkozik? (alufelnit)...ja meg olyat aki szinterezéssel, porfestéssel foglalkozik? Köszi Felcsaptá Chip Foose-nak? B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Január21, 2009 Megoszt Elküldve Január21, 2009 Felcsaptá Chip Foose-nak? B) Áh nem....az az ember igen jókat tud alkotni....de egy felnit nem sima festéssel kéne megcsináltatnom mert az elsö gumi feltételnél le is jönne....csunya már a felni az az igazság. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Elkezdtem utána érdeklődni annak hogy a régi nyári gumijaimat vissza tehetem-e idén még....hát 4ből 1 azonnal nemet mondott, 3 igent, bár hozzá tették ezt nekem kell eldönteni...na mondom köszi...Az az igazság nem tudom mennyi idős a gumi, mert tavasszal ezzel a nyárival vettem...és nekem azért elég öregecsének tűnik... A másik gondom meg az hogy megtartsam-e az alufelnim (amire szerintem minimum egy festés ráférne, azt is igy vettem) vagy vegyek 14es acélfelniket...mondjuk acélfelniből van ami tetszik Opeles...az a 3szöges...de megkeresem és linkelem B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 http://www.autosszaki.hu/kepek/apro/40503_1229267042n.jpg Meg még a rendőrségi acélfelni is bejön...de arról meg azt hallottam a futóművet nagyon megterheli mert hogy 15"ös és nehéz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január22, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Január22, 2009 Az az igazság nem tudom mennyi idős a gumi... Nézd meg a DOT számát, abból kiderül. Ha nem tudod mi az keress egy 4jegyű számot ami előtt jó eséllyel ott lesz a DOT felirat. (hét,év) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Elkezdtem utána érdeklődni annak hogy a régi nyári gumijaimat vissza tehetem-e idén még....hát 4ből 1 azonnal nemet mondott, 3 igent, bár hozzá tették ezt nekem kell eldönteni...na mondom köszi...Az az igazság nem tudom mennyi idős a gumi, mert tavasszal ezzel a nyárival vettem...és nekem azért elég öregecsének tűnik... A másik gondom meg az hogy megtartsam-e az alufelnim (amire szerintem minimum egy festés ráférne, azt is igy vettem) vagy vegyek 14es acélfelniket...mondjuk acélfelniből van ami tetszik Opeles...az a 3szöges...de megkeresem és linkelem B) A gumira rá van írva mikor gyártották, egy négyjegyű szám van bekeretezve,elöl a gyártás hete, utánna az évszám két utolsó betűje.pölö. 0308. A profilmélység meg min. 1.6 mm, vannak körben kopásjelzők, ott meg lehet nézni hol tartasz. TWI feliraz jelzi helyüket a futófelület szélén de inkább már az oldalfalon van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Okés köszi szépen...megyek át garázsba és megnézem B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Nézd meg a DOT számát, abból kiderül. Ha nem tudod mi az keress egy 4jegyű számot ami előtt jó eséllyel ott lesz a DOT felirat. (hónap,év) A gumira rá van írva mikor gyártották, egy négyjegyű szám van bekeretezve,elöl a gyártás hete, utánna az évszám két utolsó betűje.pölö. 0308. A profilmélység meg min. 1.6 mm, vannak körben kopásjelzők, ott meg lehet nézni hol tartasz. TWI feliraz jelzi helyüket a futófelület szélén de inkább már az oldalfalon van. Csak megjegyezném, hogy számok jelentése csak részben igaz. B) ;) Értelmezése pedig a következő: a három számjegyűek első két számjegye a gyártás hetét, utolsó számjegye pedig a gyártás évszámának végét jelenti. Pl.: 358 = 1998 35-ödik hete.A négy számjegyű DOT-oknál az első két szám szintén a gyártás hetét, míg az utolsó kettő az évszám végét jelentik. Pl.: 2305 = 2005 23-adik hete. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január22, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Január22, 2009 Csak megjegyezném, hogy számok jelentése csak részben igaz. B) :blush: Értelmezése pedig a következő: a három számjegyűek első két számjegye a gyártás hetét, utolsó számjegye pedig a gyártás évszámának végét jelenti. Pl.: 358 = 1998 35-ödik hete.A négy számjegyű DOT-oknál az első két szám szintén a gyártás hetét, míg az utolsó kettő az évszám végét jelentik. Pl.: 2305 = 2005 23-adik hete. Rémlett nekem is hogy nem hónap lesz, de mondom nap nem lehet közte meg nem volt semmi becachelve. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Csak megjegyezném, hogy számok jelentése csak részben igaz. B) :blush: Értelmezése pedig a következő: a három számjegyűek első két számjegye a gyártás hetét, utolsó számjegye pedig a gyártás évszámának végét jelenti. Pl.: 358 = 1998 35-ödik hete.A négy számjegyű DOT-oknál az első két szám szintén a gyártás hetét, míg az utolsó kettő az évszám végét jelentik. Pl.: 2305 = 2005 23-adik hete. Cimbora gumijain (Apollo Tyres) volt valami ilyesmi Dot jelölés: FH0605T2/4M2. Aztán kb. a nyolcvannyolcadik fórumon tudtuk meg: F=factory, H=az adott gyár (asszem Heidenau), 06=hét, 05=év, T=műszak (második), 4=a hét negyedik napja, M=manufacturer (2-es számú emberke kanyarintotta). Nah, ha az a gumi gyári hibás, aztán elszáll a pályán, s valaki meghal... talán még le is csukják a csávót gondatlanságból elkövetett emerölésért ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Cimbora gumijain (Apollo Tyres) volt valami ilyesmi Dot jelölés: FH0605T2/4M2. Aztán kb. a nyolcvannyolcadik fórumon tudtuk meg: F=factory, H=az adott gyár (asszem Heidenau), 06=hét, 05=év, T=műszak (második), 4=a hét negyedik napja, M=manufacturer (2-es számú emberke kanyarintotta). Nah, ha az a gumi gyári hibás, aztán elszáll a pályán, s valaki meghal... talán még le is csukják a csávót gondatlanságból elkövetett emerölésért ;) Ugyanmár... B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thuby Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Ugyanmár... B) Jójó, kis túlzással... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Jójó, kis túlzással... ;) Kis túlzással sem :blush: De nem akarok offolni. B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Na elvileg 4,5éves a gumi....azt hiszem elgondolkodtató hogy csere lesz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Alex0403 Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Áh nem....az az ember igen jókat tud alkotni....de egy felnit nem sima festéssel kéne megcsináltatnom mert az elsö gumi feltételnél le is jönne....csunya már a felni az az igazság. Mennyi penngőt szánsz a felnikre? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Mennyi penngőt szánsz a felnikre? Előbb megkéne tudnom mennyibe lenne a homokfúvás meg a porfestés....mert igy nem tudom mit mondjak... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Előbb megkéne tudnom mennyibe lenne a homokfúvás meg a porfestés....mert igy nem tudom mit mondjak... De már elgondolkodtam azon is hogy acélfelnire rakom a 14es nyári gumikat.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peti85 Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 OOpszi magammal beszélgetek B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Losee Elküldve Január22, 2009 Megoszt Elküldve Január22, 2009 Ma vettem nyárra alufelnit. Áá, kolléga B) ;) Amíg nem vettem meg, addig nem is láttam élőben ilyet, azóta meg láttam Fehérváron egy Astrát meg Kadettet is ilyennel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Január23, 2009 Szerző Megoszt Elküldve Január23, 2009 Előbb megkéne tudnom mennyibe lenne a homokfúvás meg a porfestés....mert igy nem tudom mit mondjak... Nekem 4 felnit 15-ért csináltak jópár éve. Félig meddig ismerősön keresztül. 20nál többet én tuti nem adnék érte. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts