Szabyka Elküldve Február13, 2005 Megoszt Elküldve Február13, 2005 Gsi-re felmegy a 14''-os felni vagy csaka 15 ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Február13, 2005 Megoszt Elküldve Február13, 2005 Felmegy... :wink: Nekem is van 14-es slickem... :wink: Üdv.: Atommanó Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Február13, 2005 Megoszt Elküldve Február13, 2005 Nekem is van 14-es slickem... :wink: ne vagizz! :) :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 Szerintetek normális, hogy egy téli gumi aszfalton ilyen időben jobban csúszik mint a nyári? Havon, latyakon sokkal jobb, de keményebb fékezéskor száraz vagy nedves aszfalton jóval hamarabb megcsúszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 Szerintetek normális, hogy egy téli gumi aszfalton ilyen időben jobban csúszik mint a nyári? Havon, latyakon sokkal jobb, de keményebb fékezéskor száraz vagy nedves aszfalton jóval hamarabb megcsúszik. Mekkora ez a gumi a nyáridhoz képest? Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 Mekkora ez a gumi a nyáridhoz képest? Ugyanaz: 175/70 - 14 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 Szerintem a téligumi az összetétele miatt soha nem fog úgy tapadi, mint egy nyári, még télen sem. De azért jóval hamarabb nem kéne megcsúsznia... Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 Sikerült egy hónap alatt kb. 5-ször blokálni a kerekeket aszfalton, normális városi közlekedésben. A régi autómmal ez nem volt jellemző rám. Furcsálom. Sajna nem tudom, hogyan megy ez az autó nyári gumikkal, mert nem próbáltam.... de nem tartom normálisnak. Igaz, most járok először téli gumikkal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 Ne felejtsd el, hogy az Astra fékrásegítős... a régi kocsidon lehet, hogy jobban kellett taposni, hogy megálljon... Nem 175/70 R13 a kerék inkább ? mert olyan van Astrán, meg 175/65 R14 DE 170/70 R14 szerintem nincs... annak kicsit nagy lenne az átmérője... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 No meg nem lehet, hogy le volt épp ott fagyva az út?(aszfalton is lehet úgy,h szinte nem is látszik. Még akár egy kis méteres sáv is elég.De ha pont ott fékezel ... :shock: :? már jártam így.. :? ) Illetve kérdés még a márka is. Nekem anno az OFF Xr3i-men" ON cseréltem gumikat.. vmi nevesincs márkájút vettem. Sokkal szarabb volt mint a régi kopott.. MOndjuk ez kicsit eltért az eredeti témától :oops: A lényeg.amit már említettek.Vagy a fék különbség. Jobban harap. Vagy gumesz minőségre tippelnék. Illetve attól függ mennyire volt hideg.. a bűvös 7fok vagy mennyi... :shock: :oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 István! Véletlenül nem Barum (vagy hasonló gagyi) a téli gumma? Mert azzal magyarázható lenne az említett jelenség... Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 Gabi haveromnak barum van fenn igaz off autón de nagyon jól tapad! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 :) Ezt Ő mondta? :D Nekem is volt Barum téli, és egy rakás fos a kicsit "drágábbakhoz" képest (Toyo, Dunlop, Good Year). Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 :) Ezt Ő mondta? :lol: Nekem is volt Barum téli, és egy rakás fos a kicsit "drágábbakhoz" képest (Toyo, Dunlop, Good Year). neeem, az van fenn :!: szusin ráadásul de ez most nem számít... és a jégen mindene keresztül shimán mentünk, miközben mindenki szánkózott körülöttünk! Viszont amióta megvettem tőled a téli gumákat éjn sem csúszkálok a gsivel. Igaz guma nincs feltéve, gsi szétszedve, de a lényeg, hogy nem csúzkálok :D mikor adjam vissza amit kölcsönöztél nekem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 Legközelebbi összefutáson ráér. Én akkor sem hiszem, hogy a Barumra rá lehet húzni a "jó" jelzőt tapadás szempontjából. :) Suzuki meg azért megy jól a jégen, mert nincs súlya. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
aztec Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 Az is lehet azért van, mert kb 155s guma s ekkora szélességnél mind1. Nem tuom, de tény,h NAGYON JÓL ODAVOLTUNK a jeges havas földhöz :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 A trabantok is nagyon jól mennek a jégen a "cvikaus" gummákkal... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 Köszi mindenkinek a gumis véleményt. Amúgy tényleg 175/70 és Michelin Alpin. Na de meg van, hogy mi történt.... Folyt az egyik hátsó fékhenger... nem gondoltam volna, hogy ettől csúszkálni fog az autó. Most cseréltettem ki és fékpróba vizes aszfalton...az orrommal a szélvédőre majd felragadtam. Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy rossz hátsó féket igy megérzek...tényleg vigyázni kell a fékekkel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 Na ja, olajos gumival ne várj jó fékutat. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 Nem volt olajos, csak vagy nem fogtak a hátsók, mert kiment a nyomás a hátsó fékkörből fékezéskor vagy pedig ellenkezőleg, az olajos dob hamarabb blokkolt. De a lényeg, most szuper a fék. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 Csak pojén volt. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 Pedig igaz! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 Maholnap itt a tavasz. Adjatok légysz. egy pár tippet olcsó, de elfogadható nyári gumira. Nem szoktam a tapadás végső határát próbálgatni és a feleségem sem írja alá a túl nagy kiadást :) . De azért a biztonság is fontos. Szóval mit javasoltok, mi legyen? (A topicban inkább téligumidumát láttam....de már kellene gyűjteni a pínzt a nyárira.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 Maholnap itt a tavasz. Adjatok légysz. egy pár tippet olcsó, de elfogadható nyári gumira. Nem szoktam a tapadás végső határát próbálgatni és a feleségem sem írja alá a túl nagy kiadást :) . De azért a biztonság is fontos. Szóval mit javasoltok, mi legyen? (A topicban inkább téligumidumát láttam....de már kellene gyűjteni a pínzt a nyárira.) Hogy ha normál(175/65-14) méretben keresel majd nyári gumit, tudnám ajánlani a Dayton D100 v. D200 gumit, ami a megfelelő tapadás mellett megfelelő minőség is, sokan dícsérik.De sztem célszerű megvárni a NAGY tavaszi akciókat, mert elég jó árakkal szoktak kijönni ilyentájt a gumiker.-ek. Mondjuk tudni kell, hogy mindenki másra esküszik.De pl. Pesten a kátyúk miatt inkább a Falkent ajánlják, mert erős az oldalfala, és jobban bírja a kátyúkat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabyka Elküldve Február14, 2005 Megoszt Elküldve Február14, 2005 Itt nézz körül! Nagyon jó áraik vannak, folyamatos akciok! http://www.abaqua.hu/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts