Tápiószecső Elküldve Szeptember18, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 175/70 R13 Gumihoz milyen acélfelni jó? (el kezdtek etetni bontóban, hogy ami jó az R14 re az jó lesz a R13-ra is.... ) Mire figyeljek ha veszek vasat a téli garnitúrámhoz? Meg egyáltalán mennyit ér az egész használtan? Piaci ár, kb... 13x5,5J ET49 Ha minden igaz ilyen a gyári. A 14-es természetesen nem jó. 4 darabért én 10 körül adnék, ha nagyon szép állapotban van akkor 15 körül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 13x5,5J ET49 Ha minden igaz ilyen a gyári. A 14-es természetesen nem jó. 4 darabért én 10 körül adnék, ha nagyon szép állapotban van akkor 15 körül. Van ET46-os és ET49-es is Opelhez, mindkettő jó, de nem keverve! Ezt nézd meg mindegyik felnin. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 A gumi teljes futófelületén meg kell lenni a mintázatnak és min 2 mm. Én 3,5 körül cserélem a nyárit, a télit 4-5 között. Ezek átlagok nálam, mert nyilván nem dobom el a nyárit augusztus végén ha már egy helyen mérni tudok 3,5-öt, hanem kihúzom a szezon végéig. Nem kötekedni akarok, de áprilisban az oktató körbeadott egy profilmélységmérőt azon 1.6mm volt a minimális mélység körben az egész futófelületen nyárin is meg télin is, mivel MO-on nincs külön szabály a téli gumira. Azt viszont elmondta hogy a téli 4mm alatt nem alkalmas téli guminak csak a jogszabály miatt a rendőr nem büntet 1.6-felett. Állitólag a gumin keresztben futó bordák ahol lehet ellenőrizni a kopást is 1.6-nál vannak. Mondjuk én nem vártam eddig 2mm körül ledobálltam őket. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Seniman Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 Nem kötekedni akarok, de áprilisban az oktató körbeadott egy profilmélységmérőt azon 1.6mm volt a minimális mélység körben az egész futófelületen nyárin is meg télin is, mivel MO-on nincs külön szabály a téli gumira. Azt viszont elmondta hogy a téli 4mm alatt nem alkalmas téli guminak csak a jogszabály miatt a rendőr nem büntet 1.6-felett. Állitólag a gumin keresztben futó bordák ahol lehet ellenőrizni a kopást is 1.6-nál vannak. Mondjuk én nem vártam eddig 2mm körül ledobálltam őket. :huh: A 4-5mm alatti téligumi nem való már semmire.Közlekedni persze lehet vele,de meg sem közeliti egy nagyobb profilmélységű gumi kapaszkodóképességét.De ha megint 10 fokos telünk lesz,ennek nem nagyon lesz jelentősége <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 A 4-5mm alatti téligumi nem való már semmire.Közlekedni persze lehet vele,de meg sem közeliti egy nagyobb profilmélységű gumi kapaszkodóképességét.De ha megint 10 fokos telünk lesz,ennek nem nagyon lesz jelentősége :huh: Hát nagyon remélem hogy nem lesz komoly tél, a téli gumira szánt pénzt elvitte a vezszijszakadás meg a cica, a régi meg már kopott. Ha hó lesz, meg hideg asszem le kell mondanom a kocsiról a télen , nem kockáztatok meg egy árokba csúszást, a többit meg ne is emlitsem. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember18, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2008 Hát nagyon remélem hogy nem lesz komoly tél, a téli gumira szánt pénzt elvitte a vezszijszakadás meg a cica, a régi meg már kopott. Ha hó lesz, meg hideg asszem le kell mondanom a kocsiról a télen , nem kockáztatok meg egy árokba csúszást, a többit meg ne is emlitsem. <_< Pedig egy kis csúszkálást ki KELL próbálni! Ha lehet a próbát ne az árok mellett kezd el, hanem egy jó nagy üres parkolóban, vagy egy forgalommentes úton. :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imike20 Elküldve Szeptember19, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2008 Sziasztok! Szeretnék téli gmuit venni a gyári 13" acélfelnire. E kettő közül szeretném valamelyiket. Nokian Nordman 2 vagy Nokian W Melyiket lenne a jobb? Vagy esetleg más fajta? Előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember19, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2008 Pedig egy kis csúszkálást ki KELL próbálni! Ha lehet a próbát ne az árok mellett kezd el, hanem egy jó nagy üres parkolóban, vagy egy forgalommentes úton. <_< Ezen már én is gondolkodtam, de errefele elég kevés az ilyen hely. Az asszonyt akartam bekönyörögni a volán mögé hogy próbálja ki azt is nehéz volt megoldani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember19, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember19, 2008 Sziasztok! Szeretnék téli gmuit venni a gyári 13" acélfelnire. E kettő közül szeretném valamelyiket. Nokian Nordman 2 vagy Nokian W Melyiket lenne a jobb? Vagy esetleg más fajta? Előre is köszönöm. Mivel az előbbiről még a gyártó honlapján sincs infó (lehet valami kifutott modell), én a W-t választanám. A marketingduma rendben, ráadásul olcsóbb is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Szeptember19, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2008 http://www.marso.hu/gumi/Katalogus/Nokian/...2-gumi-199.html http://www.nokiantyres.com/tyre?id=1036078...Hakkapeliitta+5 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember19, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember19, 2008 http://www.marso.hu/gumi/Katalogus/Nokian/...2-gumi-199.html http://www.nokiantyres.com/tyre?id=1036078...Hakkapeliitta+5 Ja hogy ez hakkapeliitta... <_< Ezek alalpján is maradnék a W-nél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Szeptember19, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2008 Ezen már én is gondolkodtam, de errefele elég kevés az ilyen hely. Az asszonyt akartam bekönyörögni a volán mögé hogy próbálja ki azt is nehéz volt megoldani. Csukja csak össze ő ? <_< :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Szeptember19, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2008 Ja hogy ez hakkapeliitta... <_< Ezek alalpján is maradnék a W-nél. más nincs is náluk :huh: illetve van egy oldal, amit találtam még róla, de nem nyitja meg én még gondolkodom a nokian W meg a pirelli winter carving között esetleg még snowcontrol Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Szeptember19, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2008 érdekes még a conti ts800-as mintázata is Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember19, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember19, 2008 érdekes még a conti ts800-as mintázata is Érdekes, meg randa. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember19, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2008 Csukja csak össze ő ? <_< :huh: Nem erről van szó, csak jövőre ő is vizsgázni akar, aztén kicsit beleült megpróbálni milyen. De már nem igazán tetszik neki. Mármint a vezetés. Azt mondta nagy a forgalom, sok a barom ...stb. Nem szereti a kihivásokat. De nem bánom marad nekem az Opel. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
szokola Elküldve Szeptember19, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2008 Érdekes, meg randa. <_< A randasága ellenére, a tesztjei alapján én ezt fogom választani pedig :huh:) 175/65/r14 méretben 11.000 Ft körül mondták az árát. a. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Szeptember19, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Szeptember19, 2008 A randasága ellenére, a tesztjei alapján én ezt fogom választani pedig <_<) 175/65/r14 méretben 11.000 Ft körül mondták az árát. Legyen vele szerencséd. Sem a hónak nem látom a helyét, sem a keresztirányú lamellák nincsenek benne. De lehet hogy jó lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Seniman Elküldve Szeptember19, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2008 Érdekes, meg randa. <_< Fenyőmintás.Pont faca karácsonyra :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Nem erről van szó, csak jövőre ő is vizsgázni akar, aztén kicsit beleült megpróbálni milyen. De már nem igazán tetszik neki. Mármint a vezetés. Azt mondta nagy a forgalom, sok a barom ...stb. Nem szereti a kihivásokat. De nem bánom marad nekem az Opel. :huh: Gondolj öregkorodra! Aztán lehetsz házi taxis mint én! <_< Pedig van is jogsija, ráadásul 40 évesen szerezte és elsőre átment csont nélkül, tehát nem volt tehetségtelen. No de a kényelem.... az kérem nagy úr! Persze a duma ugyanaz, a forgalom.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 Gondolj öregkorodra! Aztán lehetsz házi taxis mint én! <_< Pedig van is jogsija, ráadásul 40 évesen szerezte és elsőre átment csont nélkül, tehát nem volt tehetségtelen. No de a kényelem.... az kérem nagy úr! Persze a duma ugyanaz, a forgalom.... Nálam is hasonló a helyzet, azzal a külömbséggel, hogy az aszonynak nincs jogsija. Nem is akar, ugyanúgy a forgalomra hivatkozva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 OFF nálunk annyiban hasonló, hogy pesten nem vállal vezetést asszonypajtás, vidéken gond nélkül vezetget Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 OFF ...pesten nem vállal vezetést asszonypajtás, vidéken gond nélkül vezetget Ezzel én is így vagyok... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Szeptember20, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2008 OFF nálunk annyiban hasonló, hogy pesten nem vállal vezetést asszonypajtás, vidéken gond nélkül vezetget Az enyém is vidék NP, de túl bátran nyomja neki- a pályán a legnagyobb forgalomban nekiállt belsősávozni- aztán csodálkozott hogy erősebb kocsival majd' félretolják. Pesten meg majdnem sírt, amikor 40-70 es tempóban tötyögtem, mert ugye nagy a forgalom- (Szombathely Sárvár, Siófokhoz van szokva, meg a 8as út...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember21, 2008 Megoszt Elküldve Szeptember21, 2008 Gondolj öregkorodra! Aztán lehetsz házi taxis mint én! :huh: Pedig van is jogsija, ráadásul 40 évesen szerezte és elsőre átment csont nélkül, tehát nem volt tehetségtelen. No de a kényelem.... az kérem nagy úr! Persze a duma ugyanaz, a forgalom.... Csak ő bicajjal meg kismocival mászkál már vagy 20-éve és ennyi idő után az ember kezdi alsóbbrendünek érezni magát. Nekem is kellett egy kis idő amig átszoktam mindig megijedtem ha vki gyorsan jött oldalról, a kétkerekünek ritkán adják meg az elsőbbséget. Aztán amikor visszaültem a bringára mindig el akartak gyúrni mert mentem bátran mint a kocsival. :D Most az zavar leginkább hogy eljutunk szép tájakra és én nem tudok nézegetni. Hacsak egy kicsit félrenézek hátul mindenki visítt. <_< OFF Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts