Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Gumik, felnik

Tápiószecső

Recommended Posts

Jah, bár én azért megvárom még a március második felét, mert általános, hogy márciusban még

esik egy kis hó :D Meg aztán korán reggel és késő este még eléggé fagypont körül alakulgat az idő...

Jah, bár az a veszély még nem fenyeget, hogy cserélek, mert nincs még meg a felnim hozzá. :) Úgy néz ki Falken SN 828 lesz a nyári.

Megosztás:

kérdezném h kinek mekkora alufelni fér, fért a kocsija alá szélesítés vágás stb nélkül. pl: 7*15" et: 25..v 7*17 et35 stb... köszi, mer' ugye itt a tavasz

3,4,5 ajtós? 7x15 ET35-el 195/50R15-ös gumival még kényelmesen elfér általában ültetés mellett is. Elég általános méret így nem is túl drága, sem a gumi sem a felni.

Vagy a legnagyobbat szeretnéd berakni?

Megosztás:

sziasztok

kérdezném h kinek mekkora alufelni fér, fért a kocsija alá szélesítés vágás stb nélkül. pl: 7*15" et: 25..v 7*17 et35 stb... köszi, mer' ugye itt a tavasz

A 7x15 ET40-el tuti, talán még ET35-el is, de ennél kisebb ET-nél már szélesítés kell. A nagyobbakat meg nem ismerem.

Megosztás:

hát csak aért kérdem mert nekem 7*15 et 25 -ös mim felnim van, 195/50-es gumival, mikor vettem felpróbáltuk hátra, nem ért bele sehová, de azt nem tudom h a hátsó keréknek van-e oldal irányú elmozdulása, pl szük kanyarban? kb 8-10mm van a kerék és a sárvédő belső pereme közt...

Megosztás:

hát csak aért kérdem mert nekem 7*15 et 25 -ös mim felnim van, 195/50-es gumival, mikor vettem felpróbáltuk hátra, nem ért bele sehová, de azt nem tudom h a hátsó keréknek van-e oldal irányú elmozdulása, pl szük kanyarban? kb 8-10mm van a kerék és a sárvédő belső pereme közt...

A 8-10 mm oldalirányban ugye? Akkor szerintem nem érhet bele.

Megosztás:

Az jó lesz. :D

Ebként melyik, és mennyiért?

Falken Sn828 175/70/13

gyári felnire szereléssel, szelepcserével, centírozással, régigumimegsemmisítéssel 39ezer.

A guminak darabja akciósan 8490 volt az abaquanál.

Időpontra mentem, húsz perc, alatt kész voltak (bejelentkezéssel, fizetéssel együtt).

Kaptam pirellis ajándékcsomagot is :)

Érdemes nézegetni náluk a felni+gumi akciókat :D

Megosztás:

• 2 weeks later...
Lehet, hogy 14"-os a kereked, de nem is 175/70-es gumi van rajta, hanem valamilyen ún. váltóméret. Ha jól emlékszem az a 185/65 lesz. 15"-nál a 195/50 a váltóméret, ugyanis a gumi kerülete a fontos a sebességmérés/megtett út tekintetében. Ezeknek a méreteknek közel azonos a kerülete, tehát egy fordulat alatt kb ugyanakkora utat tesz meg a kocsi a felni átmérőjétől függetlenül! :D

Az elektromos topicból hoztam az idézetet. Ide jobban illik.

Az én gumim 175/65R14-es, téli. Ezzel vettem a verdát.

Ugyanilyen nyárit vegyek rá?

Megosztás:

Az elektromos topicból hoztam az idézetet. Ide jobban illik.

Az én gumim 175/65R14-es, téli. Ezzel vettem a verdát.

Ugyanilyen nyárit vegyek rá?

Attól függ mit szeretnél. Ha meg akarod tartani a 14-es felnit, akkor szerintem 185/60R14.

175/70R13 -> 180,7

175/65R14 -> 183,18

185/60R14 -> 181,45

195/50R15 -> 180,95

(kerület cm-ben)

Megosztás:

Elvi kérdés: felrakjam a nyárigumit vagy várjak még vele?

Húsvétra megyünk Munkácsra. Öt személy+csomagok+autópálya...

A kormorán téli iszonyatosan csúszik...30-as tempónál satuféknél is megcsusszan...vizesen is szárazon is...

Lehet ,hogy a falken már most jobban tapadna?

Viszont fel kéne raknom előtte egy héttel...kis tesztidőszak :D

Gondolom ha valami nemjó az egy hét alatt kiderül.

Megosztás:

Felrakhatod, igazából csak a hajnali pár fokban érdemes vele jobban vigyázni, meg ha nyálkás az út.

Az egyetlen szívás akkor lehet, ha közben esni fog a hó :D

Munkácson nekem is van ismerettségem :D

Hajnalban remélem aludni fogok :D

Tavalyelőtt márciusban esett kint...bár azóta enyhébb az idő...viszont kiszámíthatatlan :D

Van kint néhány jó arc :D nameg asszony, a jó kis ukrán vodka.... :D meg a pezsgő :D

Megosztás:

Hajnalban remélem aludni fogok :D

Tavalyelőtt márciusban esett kint...bár azóta enyhébb az idő...viszont kiszámíthatatlan :D

Van kint néhány jó arc :D nameg asszony, a jó kis ukrán vodka.... :D meg a pezsgő :D

Hát jah, én is azért hagyom még fent a téliket, mert rendszeresen szoktam belefutni

március végén is havazásba az évek során... én is egy szépleányt ismerek odakint, a

vodkát és pezsgőt meg nem szeretem :D

Megosztás:

én még gondolkozok, de már centíroztattam a nyári garnitúrát

sopronba megyünk hétvégén

arra ugye alapból kicsit hűvösebb meg csapadékosabb a helyzet

péntek reggel eldöntöm :D

Ja-ja, ma is egész nap esegetett/esett. :D Egy fél órája kezdett el felszakadozni. :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.