paja Elküldve Február25, 2008 Megoszt Elküldve Február25, 2008 Nem tudtam ellenálni, az F-re én is felraktam a nyárikat a hétvégén.... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Február25, 2008 Megoszt Elküldve Február25, 2008 Jah, bár én azért megvárom még a március második felét, mert általános, hogy márciusban még esik egy kis hó :D Meg aztán korán reggel és késő este még eléggé fagypont körül alakulgat az idő... Jah, bár az a veszély még nem fenyeget, hogy cserélek, mert nincs még meg a felnim hozzá. :) Úgy néz ki Falken SN 828 lesz a nyári. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mikamaka Elküldve Február26, 2008 Megoszt Elküldve Február26, 2008 sziasztok kérdezném h kinek mekkora alufelni fér, fért a kocsija alá szélesítés vágás stb nélkül. pl: 7*15" et: 25..v 7*17 et35 stb... köszi, mer' ugye itt a tavasz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Február26, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Február26, 2008 kérdezném h kinek mekkora alufelni fér, fért a kocsija alá szélesítés vágás stb nélkül. pl: 7*15" et: 25..v 7*17 et35 stb... köszi, mer' ugye itt a tavasz 3,4,5 ajtós? 7x15 ET35-el 195/50R15-ös gumival még kényelmesen elfér általában ültetés mellett is. Elég általános méret így nem is túl drága, sem a gumi sem a felni. Vagy a legnagyobbat szeretnéd berakni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Február26, 2008 Megoszt Elküldve Február26, 2008 sziasztok kérdezném h kinek mekkora alufelni fér, fért a kocsija alá szélesítés vágás stb nélkül. pl: 7*15" et: 25..v 7*17 et35 stb... köszi, mer' ugye itt a tavasz A 7x15 ET40-el tuti, talán még ET35-el is, de ennél kisebb ET-nél már szélesítés kell. A nagyobbakat meg nem ismerem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mikamaka Elküldve Február26, 2008 Megoszt Elküldve Február26, 2008 hát csak aért kérdem mert nekem 7*15 et 25 -ös mim felnim van, 195/50-es gumival, mikor vettem felpróbáltuk hátra, nem ért bele sehová, de azt nem tudom h a hátsó keréknek van-e oldal irányú elmozdulása, pl szük kanyarban? kb 8-10mm van a kerék és a sárvédő belső pereme közt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Február26, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Február26, 2008 hát csak aért kérdem mert nekem 7*15 et 25 -ös mim felnim van, 195/50-es gumival, mikor vettem felpróbáltuk hátra, nem ért bele sehová, de azt nem tudom h a hátsó keréknek van-e oldal irányú elmozdulása, pl szük kanyarban? kb 8-10mm van a kerék és a sárvédő belső pereme közt... A 8-10 mm oldalirányban ugye? Akkor szerintem nem érhet bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mikamaka Elküldve Február26, 2008 Megoszt Elküldve Február26, 2008 ok kösz az infót. de majd megírom a tapasztalataimat ezzel a mérettel, 1-2 héten belül felkerül, remélem jó lesz... Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Február26, 2008 Megoszt Elküldve Február26, 2008 Nekem is ma hozta meg a futár a gumikat. :) Hosszas hezitálás után Fulda Ecocontrol mellett döntöttem. Remélem beválik. 2008.03. heti gyártásúak. Holnap átgumiztatom az alufelniket, de még egy darabig télikerekekkel járok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
csaba77 Elküldve Február27, 2008 Megoszt Elküldve Február27, 2008 Hello, most akarom lecserélni a gyári F580-as gumikata kocsin. Uniroyal R680-at néztem ki. Van valakinek tapasztalata ezekről az abroncsokról? Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Február27, 2008 Megoszt Elküldve Február27, 2008 Jah, bár az a veszély még nem fenyeget, hogy cserélek, mert nincs még meg a felnim hozzá. :) Úgy néz ki Falken SN 828 lesz a nyári. Én már megvettem a falkent...széééép, és ha ilyen marad az idő akkor feldobom, és remélem kiderül, hogy jó is :D Majd írok róla a tesztidőszak végén :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Február27, 2008 Megoszt Elküldve Február27, 2008 Én már megvettem a falkent...széééép, és ha ilyen marad az idő akkor feldobom, és remélem kiderül, hogy jó is :) Majd írok róla a tesztidőszak végén :D Az jó lesz. :D Ebként melyik, és mennyiért? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Imi 1.7TD Elküldve Február27, 2008 Megoszt Elküldve Február27, 2008 Nekem ez kerül fel az autóra, kíváncsi vagyok a michelin-re sokat hallottam róla ilyet is olyat is majd meglátjuk Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Február27, 2008 Megoszt Elküldve Február27, 2008 Az jó lesz. :D Ebként melyik, és mennyiért? Falken Sn828 175/70/13 gyári felnire szereléssel, szelepcserével, centírozással, régigumimegsemmisítéssel 39ezer. A guminak darabja akciósan 8490 volt az abaquanál. Időpontra mentem, húsz perc, alatt kész voltak (bejelentkezéssel, fizetéssel együtt). Kaptam pirellis ajándékcsomagot is :) Érdemes nézegetni náluk a felni+gumi akciókat :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Digger Elküldve Március9, 2008 Megoszt Elküldve Március9, 2008 Lehet, hogy 14"-os a kereked, de nem is 175/70-es gumi van rajta, hanem valamilyen ún. váltóméret. Ha jól emlékszem az a 185/65 lesz. 15"-nál a 195/50 a váltóméret, ugyanis a gumi kerülete a fontos a sebességmérés/megtett út tekintetében. Ezeknek a méreteknek közel azonos a kerülete, tehát egy fordulat alatt kb ugyanakkora utat tesz meg a kocsi a felni átmérőjétől függetlenül! :D Az elektromos topicból hoztam az idézetet. Ide jobban illik. Az én gumim 175/65R14-es, téli. Ezzel vettem a verdát. Ugyanilyen nyárit vegyek rá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Március9, 2008 Szerző Megoszt Elküldve Március9, 2008 Az elektromos topicból hoztam az idézetet. Ide jobban illik. Az én gumim 175/65R14-es, téli. Ezzel vettem a verdát. Ugyanilyen nyárit vegyek rá? Attól függ mit szeretnél. Ha meg akarod tartani a 14-es felnit, akkor szerintem 185/60R14. 175/70R13 -> 180,7 175/65R14 -> 183,18 185/60R14 -> 181,45 195/50R15 -> 180,95 (kerület cm-ben) Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Március12, 2008 Megoszt Elküldve Március12, 2008 Elvi kérdés: felrakjam a nyárigumit vagy várjak még vele? Húsvétra megyünk Munkácsra. Öt személy+csomagok+autópálya... A kormorán téli iszonyatosan csúszik...30-as tempónál satuféknél is megcsusszan...vizesen is szárazon is... Lehet ,hogy a falken már most jobban tapadna? Viszont fel kéne raknom előtte egy héttel...kis tesztidőszak :D Gondolom ha valami nemjó az egy hét alatt kiderül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március12, 2008 Megoszt Elküldve Március12, 2008 Felrakhatod, igazából csak a hajnali pár fokban érdemes vele jobban vigyázni, meg ha nyálkás az út. Az egyetlen szívás akkor lehet, ha közben esni fog a hó :D Munkácson nekem is van ismerettségem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Március12, 2008 Megoszt Elküldve Március12, 2008 Felrakhatod, igazából csak a hajnali pár fokban érdemes vele jobban vigyázni, meg ha nyálkás az út. Az egyetlen szívás akkor lehet, ha közben esni fog a hó :D Munkácson nekem is van ismerettségem :D Hajnalban remélem aludni fogok :D Tavalyelőtt márciusban esett kint...bár azóta enyhébb az idő...viszont kiszámíthatatlan :D Van kint néhány jó arc :D nameg asszony, a jó kis ukrán vodka.... :D meg a pezsgő :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március12, 2008 Megoszt Elküldve Március12, 2008 Hajnalban remélem aludni fogok :D Tavalyelőtt márciusban esett kint...bár azóta enyhébb az idő...viszont kiszámíthatatlan :D Van kint néhány jó arc :D nameg asszony, a jó kis ukrán vodka.... :D meg a pezsgő :D Hát jah, én is azért hagyom még fent a téliket, mert rendszeresen szoktam belefutni március végén is havazásba az évek során... én is egy szépleányt ismerek odakint, a vodkát és pezsgőt meg nem szeretem :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
loogan23 Elküldve Március12, 2008 Megoszt Elküldve Március12, 2008 vodkát és pezsgőt meg nem szeretem :D néha inkább én se szeretném... :D ...főleg másnap :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Március12, 2008 Megoszt Elküldve Március12, 2008 én még gondolkozok, de már centíroztattam a nyári garnitúrát sopronba megyünk hétvégén arra ugye alapból kicsit hűvösebb meg csapadékosabb a helyzet péntek reggel eldöntöm :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március12, 2008 Megoszt Elküldve Március12, 2008 én még gondolkozok, de már centíroztattam a nyári garnitúrát sopronba megyünk hétvégén arra ugye alapból kicsit hűvösebb meg csapadékosabb a helyzet péntek reggel eldöntöm :D Ja-ja, ma is egész nap esegetett/esett. :D Egy fél órája kezdett el felszakadozni. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március12, 2008 Megoszt Elküldve Március12, 2008 Ja-ja, ma is egész nap esegetett/esett. :D Egy fél órája kezdett el felszakadozni. :D Itt Börsön most is szakad ahogy kifér... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március12, 2008 Megoszt Elküldve Március12, 2008 Itt Börsön most is szakad ahogy kifér... :D Kb fél órája nem láttam a monitort, úgy besütött a nap. :D Örültem neki nagyon. :D Bár ahogy kinézek, nyugat felől látok sötét felhőket is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts