opel16v Elküldve Október27, 2007 Megoszt Elküldve Október27, 2007 Mert nagyságrendi különbség van köztük. És pont ez a nagyságrend nincs meg a 3 vagy 4 vagy 5 mm közt. Pusztán csak rosszabb valamivel. De ha leesik egy hó, akkor mindjárt nagyságrendnyi a különbség. Ez mondjuk olyan embernek nem olyan veszélyes mint te, de vannak akik nem tudják kezelni a necces helyzeteket, náluk ilyenkor tömegpusztító fegyverré válhat az autó... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 Nekem ilyen van. Most vettem, direkt a drágább megoldást választottam, hiába volt ott olcsóbb gumi. :( Eddig meg vagyok vele elégedve. Bár még nem vezettem soha télen mivel most szereztem meg a jogsit a nyáron, de tapadni tapad... Majd ha hó lesz kivi leszek mit művel... Eddig esőben nagyon jó volt. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Október30, 2007 Megoszt Elküldve Október30, 2007 Bár még nem vezettem soha télen Akkor majd igyekezz kipróbálni (hóban, jégen) egy olyan kocsit is amelyiken nyári gumi van. Meg fogsz lepődni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Október30, 2007 Megoszt Elküldve Október30, 2007 http://www.shina.ru/shini/big/hankook_w_440.jpg Bár még nem vezettem soha télen mivel most szereztem meg a jogsit a nyáron, de tapadni tapad... Majd ha hó lesz kivi leszek mit művel... Eddig esőben nagyon jó volt. :( Akkor gyakorolj sokat olyan terepen, ahol lehet, nehogy meglepi érjen közúton. Az esőben való tapadás még mindig messze van a hóban, meg a jégen való tapadástól. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Október30, 2007 Megoszt Elküldve Október30, 2007 Jaja..érdemes egy kihalt nagyobb parkolóban tesztelni elösször.. gyakorolni milyen amikor meg megcsúszik.. én ugyan nem vagyok profi soför, de igy tettem.. rá rásegítettem kézivel is.. stb... nem rossz "móka" de főként az a jó benne, hogy ha menet közben ér valami hasonló, akkor nem ér szüz élményként... na de hogy ne legyen off, gumi.. :P :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsoltee Elküldve Október30, 2007 Megoszt Elküldve Október30, 2007 Ha leesik a hó kipróbálom... Bár nemtom hol van olyan parkoló itt a környéken ami elég nagy és nincs szegélyekkel elválasztva... Amikor szakadt az eső akkor is mentem direkt autózni hogy szokjam a körülményeket. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Október30, 2007 Megoszt Elküldve Október30, 2007 Szerintem Budapestre teljesen felesleges jó téli gumit venni,mivel az esetek 90%-ban el van takarítva a hó a nagyobb utakról.....Mivel tavaly nem volt hó sikerült a felére elkoptatnom a vadi új téli gumikat.....Biztos szét b@szott volna az ideg ha 20e-ft-s gumik lettek volna.Szerencsére "csak" barum volt amire még mindíg azt mondom hogy nem rossz,leszámítva hogy kicsit hangos esőben. Abban is egyet értek Tápiószecsővel hogy simán lehet cserélni a gumiket elöl és hátul,semmi különbséget nem érzek köztte,pedig elég durván van ültettve az autóm. Akik nem tudják kezelni a necces helyzeteket,azoknak mindegy milyen gumi van az autójukon..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Október30, 2007 Megoszt Elküldve Október30, 2007 Akik nem tudják kezelni a necces helyzeteket,azoknak mindegy milyen gumi van az autójukon..... Innét indultunk múlt héten, most visszatértünk az alapproblémához. Szerény vélemény szerint a döntő többség, beleértve magamat is, nem tudja kezelni az igazán problémás helyzeteket. Ha hihetünk azoknak a különbségeknek, amelyek a gumitesztekben szerepelnek, akkor szerintem éppen a vezetéstechnikailag alulképzetteknek érdemes közepes vagy prémium minőségű gumira beruházniuk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wizzards Elküldve November1, 2007 Megoszt Elküldve November1, 2007 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy az f astra felnijének mi az ET száma? Nem merek addig alufelnit venni amíg nem tudom pontosan hogy milyen felnit tudok rárakni! Előre is köszi! Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve November1, 2007 Megoszt Elküldve November1, 2007 Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy az f astra felnijének mi az ET száma? Nem merek addig alufelnit venni amíg nem tudom pontosan hogy milyen felnit tudok rárakni! Előre is köszi! Üdv Alufelniben nekem a Rial Viper 7X15 ET38 volt fent, és tökkéletes volt....... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November1, 2007 Megoszt Elküldve November1, 2007 Gyári ET49 De ha szélesebb a felni, akkor ET35-40. 7"ig megy rá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November1, 2007 Megoszt Elküldve November1, 2007 Nekünk a Caravanon az alap 175 széles gumi 28-as ET-jű felnivel is simán elfért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cai Elküldve November4, 2007 Megoszt Elküldve November4, 2007 Sziasztok!! 15"-os alufelniket szeretnék majd tavasszal az F-es Astrámra!! Azt szeretném megkérdezni, hogy elfér-e a kerékjáratokba, nem lesz kond vele? Esetleg tudtok ajánlani valami gumi méretett is... Előre is köszi!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November4, 2007 Szerző Megoszt Elküldve November4, 2007 Sziasztok!! 15"-os alufelniket szeretnék majd tavasszal az F-es Astrámra!! Azt szeretném megkérdezni, hogy elfér-e a kerékjáratokba, nem lesz kond vele? Esetleg tudtok ajánlani valami gumi méretett is... Előre is köszi!!! A 195/50R15-ös gumiméret 6,5 vagy 7X15-ös ET 35-45 felnin elég általános méret. (inkább 35 körüli ET-t javaslok) Valószínű neked is jó lesz. 5 ajtós? Általában csak extrém esetekben szokott gond lenni. Túlzott ültetés, 8-9 col széles vagy 16-17col átmérőjű felnik. Esetleg túlságosan kicsi ET-k (<20). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cai Elküldve November4, 2007 Megoszt Elküldve November4, 2007 A 195/50R15-ös gumiméret 6,5 vagy 7X15-ös ET 35-45 felnin elég általános méret. (inkább 35 körüli ET-t javaslok) Valószínű neked is jó lesz. 5 ajtós? Általában csak extrém esetekben szokott gond lenni. Túlzott ültetés, 8-9 col széles vagy 16-17col átmérőjű felnik. Esetleg túlságosan kicsi ET-k (<20). 4 ajtós sedanom van... én is 35-ös ET-re gondoltam! Ültetést nem tervezek, főleg a magyar utakra nem:(!! A 195/50R15 elég barátságosan hangzik.... Köszi szépen!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November4, 2007 Szerző Megoszt Elküldve November4, 2007 4 ajtós sedanom van... én is 35-ös ET-re gondoltam! Ültetést nem tervezek, főleg a magyar utakra nem:(!! A 195/50R15 elég barátságosan hangzik.... Köszi szépen!!!! Sedannál kicsit más a helyzet, ott könnyebben beleér hátul, de nem tudom pontosan hol vannak a határok. Olvass vissza már sokszor volt szó erről, de majd jön valaki biztos aki kiigazít. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November4, 2007 Megoszt Elküldve November4, 2007 Jól gondolom hogy a 195/50 R15 viszont nem váltóméret? Sietni fog a sebességmérőd... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November4, 2007 Megoszt Elküldve November4, 2007 Jól gondolom hogy a 195/50 R15 viszont nem váltóméret? Sietni fog a sebességmérőd... Ki nézi azt Gabi? :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve November4, 2007 Megoszt Elküldve November4, 2007 Ki nézi azt Gabi? :( Igazad van, senki, de akkor meg mindenki le fogja tolni az útról, mert 90-nél illedelmesen elveszi a lábát a gázról ahogy kell, közbe' akkor még csak 80-al tötymörög... :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November4, 2007 Megoszt Elküldve November4, 2007 Igazad van, senki, de akkor meg mindenki le fogja tolni az útról, mert 90-nél illedelmesen elveszi a lábát a gázról ahogy kell, közbe' akkor még csak 80-al tötymörög... :( Az óra gyárilag is csal,nekem 205/50 van fent és 5km/h-át csal minden sebtartományban! De januártól én is 195/50-el fogok rohangálni,ha meglesznek a gumik a felnire!/Good Year Eagle F1 GSD3/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve November4, 2007 Megoszt Elküldve November4, 2007 Jól gondolom hogy a 195/50 R15 viszont nem váltóméret? Sietni fog a sebességmérőd... Ha jol gondolom, ettől lassulni fog az óra. Ha nagyobb a kerékátmérő, attol kevesebbet mutat az óra. Amugy eu nem is baj. Nekm a gyári kerékmérettel 15 öt csal felfelé. 60 felett kb. már mindenhol. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Cai Elküldve November4, 2007 Megoszt Elküldve November4, 2007 hm... Biztos van itt valaki, akinek az Astra sedan autója van, és 15"-os alukerekeken gurul nyáron!! Elfér a kerék járatban?? Milyen gumi az ideális rá??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November4, 2007 Megoszt Elküldve November4, 2007 Ha jol gondolom, ettől lassulni fog az óra. Ha nagyobb a kerékátmérő, attol kevesebbet mutat az óra. Amugy eu nem is baj. Nekm a gyári kerékmérettel 15 öt csal felfelé. 60 felett kb. már mindenhol. Kisebb az átmérője a 195/50-nek, de csak nagyon minimálisan. Így nem lesz észrevehető a csalás. :( Sedan esetében a 7 col széles felninél kell vigyázni, annak max 38 lehet asszem az ET-je, a 35-ös teljesen jó :P 195/50R15 az optimális méret szerintem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November4, 2007 Megoszt Elküldve November4, 2007 A 195/50R15 pontosan váltómérete az Astrák alap 175/70R13, ill. 185/60R14 méretének, úgyhogy sztem semmivel se fog többet csalni vele a kmóra. Amúgy asszem Gepardnak van a sedanján 15-ös kerék, tőle érdeklődj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve November4, 2007 Megoszt Elküldve November4, 2007 hm... Biztos van itt valaki, akinek az Astra sedan autója van, és 15"-os alukerekeken gurul nyáron!! Elfér a kerék járatban?? Milyen gumi az ideális rá??? Pl. Gepard sedanja alatt is olyan cucc van, mint ahogy azt fentebb Opel16V leírta.Nem ér bele sehol, és 40mm ültetés is van a gép alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts