Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Azt kell mondjam, h ilyen 1-2 fokban nem vettem észre, h kevésbé tapadna a papucsom. (Dunlop SP01, 195/50r15)

Vagy én vok a hülye, és nem érzem?

en amiota feltettem a nyari dunlop helyett a teli toyokat, csuszkalok osszevissza :? de majd hoban remelem jobb lesz :P

Elküldve

Egyébként miben más (a válasz jöhet a futóműbe is akár :D )?

Én úgy tudom -lehet rosszul- hogy csak erősebb (lengőkar, csapágy ...)

és feszesebbre hangolt (rugó, lengéscsillapító)

De a geometria nem tudom más-e lehet hogy nem.

Elküldve

Én úgy tudom -lehet rosszul- hogy csak erősebb (lengőkar, csapágy ...)

és feszesebbre hangolt (rugó, lengéscsillapító)

De a geometria nem tudom más-e lehet hogy nem.

Meg esetleg vastagabb stabilizátor-rúd, hátul, meg külön stabi a torziós híd mellé.

Ezért nem értem én sem, hogy ehhez hogy jön a geo változás.

Elküldve

Kezdjük ott, hogy alapból 195/55-15-ös gumákkal adták ki, hogy a feszes úttartás mellé párosuljon némi komfort is.De ez a méret iszonyat drága, a standard 195/50-15-ös mérethez mérten.Ha ezzel a gumimérettel nézed a 185/60-15-ös váltót, akkor 5.7%-os eltérés lesz.De ha a gyári mérettel, tehát a /55-tel, akkor viszont annyi, mint ott fentebb leírtam.

Elküldve

a 185/60 R14 és 185/60 R15 között 4.4% a különbség, ez szerintem már sok... a 185/65 R15 az meg pláne nagyon sok (7.6%) F Astrára.

Most olvasom Wolfi írását, najó :P sima F Astrára sok :D

Elküldve

annyira felesleges ez a gondolatmenet

meg kéne már szokni, hogy a normál F astra és a GSi astra gyári gumimérete más

amúgy pedig nem baj, ha felfelé térsz el a váltómérettől, ha lefelé, az már inkább

azaz sima astrára mehet a 195/55R15, de a GSi-re 195/50R15-öt rakni gáz

nem kívánom ezt tovább ragozni, tehát ha ezek itán még kérdés van ezzel kapcsolatban, javaslom a topik visszafelé olvasását ;-)

Elküldve
annyira felesleges ez a gondolatmenet

meg kéne már szokni, hogy a normál F astra és a GSi astra gyári gumimérete más

amúgy pedig nem baj, ha felfelé térsz el a váltómérettől, ha lefelé, az már inkább

azaz sima astrára mehet a 195/55R15, de a GSi-re 195/50R15-öt rakni gáz

nem kívánom ezt tovább ragozni, tehát ha ezek itán még kérdés van ezzel kapcsolatban, javaslom a topik visszafelé olvasását ;-)

en msot hogy nezegettem az elado GSIket, egyen sem lattam 195/55os gumit. a legtobbon 195/50, egyketton 205/50volt. pedig megneztem parat...

Elküldve

persze, mert mindenki olcsó gumit vesz, holott a jó gumi az egyik legfontosabb dolog

a 195/50R15 ~10e, a 195/55R15 meg ~20e

amúgy a 205/50R15 a 195/55R15 váltója, tehát az jó méret

Elküldve
persze, mert mindenki olcsó gumit vesz, holott a jó gumi az egyik legfontosabb dolog

a 195/50R15 ~10e, a 195/55R15 meg ~20e

amúgy a 205/50R15 a 195/55R15 váltója, tehát az jó méret

igen azt tudom, hogy a 205/50valtomeret. de ha ugy nezzuk a 195/50is "valtomeret" mert nagyon kicsi a kulonbseg(3.3%) bar akkor tenyleg nem valotmeret, 0.3%on mulik :P)).

Elküldve

ha mar igy belelendultunk, _sima_ F astran 195/50gumi mellett milyen kulonbseg jelentkezik 6*15 es 6.5*15os felni kozott. vagy maskepp felteve a kerdest: apamnak van 1 garnitura 15os felnije Gastrara, ami 6*15.ez passzol Fre is... ez megteszi, vagy erdemes 6.5*15os felnit szerezni. ET meg ilyenektol tekintsunk el :P

ui:

annyit forumozok mostanaba, hogy melora nem marad ido :D ha igy haladok ki fognak baxni :D

Elküldve

tökmindegy, mindkettőre felrakható, nincs különbség

(persze lehetne ecsetelni a feszesebb oldalfalat a szélesebb felni miatt, meg ilyenek, de ilyen méretnél ez elhanyagolható; ha 8x15 lenne, az már más)

Elküldve
tökmindegy, mindkettőre felrakható, nincs különbség

(persze lehetne ecsetelni a feszesebb oldalfalat a szélesebb felni miatt, meg ilyenek, de ilyen méretnél ez elhanyagolható; ha 8x15 lenne, az már más)

ok :P :bounce:

Elküldve

F Astránál mindegyiknél jó a 195/50R15 méret. Ugyan GSi-nél jelent 1-2% csalást lefelé, de ez nem számottevő a sebességkijelzésben, amúgy is a GSi-k órája csal a legtöbbet. :D

(a futómű pedig ugyanaz mint pl. az 1.6 ecotecen, amin ez a méret gyári váltó :P )

Elküldve

Valakinek van esetleg tapasztalata Yokohama téli gumiról? Azt hiszem túl sokfélét olvastam és hallottam a kül. márkákról, nem tudom, hogy mit is kéne venni. Segítsetek pls!!!!

Az alábbi jelöltek vannak, árban nagyjából megegyeznek

Yokohama

Barum Polaris2

Semperit

Melyik???? :roll:

Elküldve
Valakinek van esetleg tapasztalata Yokohama téli gumiról? Azt hiszem túl sokfélét olvastam és hallottam a kül. márkákról, nem tudom, hogy mit is kéne venni. Segítsetek pls!!!!

Az alábbi jelöltek vannak, árban nagyjából megegyeznek

Yokohama

Barum Polaris2

Semperit

Melyik???? :roll:

Szerintem magasan Yokohama.

Barum Polaris 2-t meg nem nagyon ajánlották nekem eddig sehol.

Semperit elvileg nem rossz.

Elküldve

Barum alapvetően kiesett. Semperit jó, de típus szerint nagy különbségek vannak köztük. Yokohama jó hírű, bár még nem próbáltam belőle télit (slikket igen, az teccett :P ).

Elküldve

Köszi! Tegnap már ott tartottam, hogy Semperit, de az Auchanban (tudom, ciki) nem volt, csak két darab. Yokohamát viszont most olcsóért ajánlották...13.000-ért

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.