bazs Elküldve Szeptember7, 2005 Elküldve Szeptember7, 2005 Biztos akarod hallani :-) :-) biztos ;) :lol:
Stock16v Elküldve Szeptember7, 2005 Elküldve Szeptember7, 2005 mesélj csak! Szia Bazs! Na csak az történt hogy nekem eddig egy 7x16-os Mile Miglia felnim volt a gépen,mígnem láttam hírdetve 1 borbet t-t elől 7,5x16 et 20,hátul 9x16 et 30-al. Na gyorsan meghírdettem az enyémet hogy pénzt csináljak valahogy,mert a nyaralás 1 kicsit lesoványított. Hívott is 1 srác rögtön másnap,csak az volt a böki hogy az ország másik végéből. Mind1 megszerveztem az elszállítást 1futár szolgálattal ami valami hihetetlen áron vitte a kerekeket Nyíregyházáról Zalaegerszegre. 3200ft-ért! :shock: Ok a srác utalta a pénzt én küldtem a felnit. Hívom a másik srácot hogy el ne adja a borbetet mert kell mindenképpen és perpill nincs is kerék a gépem alatt. A legutolsó pillanatban kiderült hogy az első kettő sem 1forma mert más az et számuk,ami állítólag egy adapterrel orvosolva lett! Lemondtam.Gondoltam 3 különböző kerék 1 kocsin na ne!!! Hív a srác hogy enged az árból csak vegyem meg.Na jó legyen végülis föltéve nem látszik a különbség mert a pereme 1forma csak az 1iknek beljebb lóg a közepe et 20,a másiknak kevésbé et 35. Találkozót beszéltünk meg amire nem tudott eljönni,úgyhogy egy 100-ast kocsikáztam potyára olyan gumikkal hogy a rázatópad kutya######a ezekhez képest! Úgy volt hogy elhozza nekem Nyh-ra de nem tudom mivel jön mert még nem ért ide! ;) Ja elérni nem nagyon lehet telefonon,de hogy őszinte legyek már nem is akarom!! Hát ennyi,így jártam. Sorry egy kicsit hosszú lett.
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember12, 2005 Elküldve Szeptember12, 2005 Szevasztok! A kormoran nagyon gagyi márka? Most baromi olcsó a snowpro téli gumi (8999). Egyébként most a matador mp58-at néztem ki a H-s is 11eft alatt van. Bár télen nem száguldozik az ember de szerkezetileg csak jobb mint a T-s. Nekem óvatos nyugis közlekedésre kell a téligumi és az ár sem mindegy. Szóval... vélemény tapasztalat? kormoran matador
blaupunkt Elküldve Szeptember12, 2005 Elküldve Szeptember12, 2005 Mélykék "Probálkozz be 40000 Ft-al. " Azért próbálkozni, lehet ugye ;) De szvsz ennyiért inkább marad a padláson :lol: Üdv Blau
Sun Elküldve Szeptember12, 2005 Elküldve Szeptember12, 2005 Sziasztok 1 hete tulajdonosa vagyok egy 95-ös 1,4 8 szelepes olíva zöld Astra kombinak. Szeretnék téli gumit venni rá. Ha valakinek Fejér megyében van 4 db 14' jó állapotú acél felnije szívesen átvenném.
Szabyka Elküldve Szeptember12, 2005 Elküldve Szeptember12, 2005 Itt már rendelt valaki gumit ? Megbízhatóak ???
FPepe Elküldve Szeptember12, 2005 Elküldve Szeptember12, 2005 Hehe, néhol érdekes a nyelvezete, mint annak a bizonyos DVD-játékosnak ;) :smt003 Az áraik viszont nem rosszak, pláne hogy a kiszállítás is benne van :wink: Ezzel kapcsolatban 1 kérdés: téligumiból úgy hallottam, előnyösebb a keskenyebb gumi (lehet hülyeség), ez esetben az eredeti lemezfelnijeimre milyen szélességűt érdemes venni?
szantozoli Elküldve Szeptember13, 2005 Elküldve Szeptember13, 2005 FPepe! Ha 14-es a felnid, akkor téliből a 175/65 R14-es gumit ajánlanám, legalábbis nekem ilyen van, és a gumis ajánlotta, pedig olcsóbb volt, mint a nyári méretem. Állítólag a keskenyebb gumi kevésbé csúszkál a jégbordás utakon, nem dobálja a kocsit az egyik mélyedésből a másikba.
warwolf Elküldve Szeptember13, 2005 Elküldve Szeptember13, 2005 FPepe! Ha 14-es a felnid, akkor téliből a 175/65 R14-es gumit ajánlanám, legalábbis nekem ilyen van, és a gumis ajánlotta, pedig olcsóbb volt, mint a nyári méretem. Állítólag a keskenyebb gumi kevésbé csúszkál a jégbordás utakon, nem dobálja a kocsit az egyik mélyedésből a másikba. A dobálás azért icipicit megmarad, de mindenféleképpen a gyári méret javallott téliguminak.Hiszen az autó viselkedését is ehhez kalibrálták.Azárt célszerű nem a legolcsóbbat választani, mert téligumi között is van különbség.Nemkicsi!Függetlenül attól, hogy télen nincs racsingolás!Max. a kézifék van sűrűbben használva mint nyáron! ;)
FPepe Elküldve Szeptember13, 2005 Elküldve Szeptember13, 2005 Thx Szantozoli és Warwolf! Az eredeti méret 175/70R13, akkor ugyanilyet nézek majd téliből is. Télen talán még a legolcsóbb téligumi is jobb lehet, mint ha nyárival közlekednék :roll: Debica-ról vélemény? Az a honlap olyan, mintha szótárból fordították volna, érdemes olvasgatni :smt003
wzsolt_1.6_16V Elküldve Szeptember13, 2005 Elküldve Szeptember13, 2005 Szerintem a matador jobb választás. Legalább is itt jók a vélemények az MP58-ról http://www.reifentest.com/ Ja és olcsóbb is. Legalább is itt: http://www.autogumi.org
szantozoli Elküldve Szeptember13, 2005 Elküldve Szeptember13, 2005 Nekem a téli gumi az Eurotek, de meg vagyok vele elégedve. Másat még nem tapasztaltam, de bíztos, hogy a nyárinál kb. 1000x jobb télen! Volt már olyan tapasztalatom vele, hogy amíg az emberkék 40-50-nel "száguldoztak" előttem, addig én 70-80-nal simán elmentem mellettük. Az autón egy kicsit sem lehetett érezni, hogy csúszott volna az út, csak amikor kiszáltam a kocsiból akkor lepődetem meg, hogy alig tudok megállni a lábamon, és csak araszolni lehetett a jégen. Persze lehet hogy csak a szerencsén múlott, hogy nem csúsztam meg, de a nyárival való összehasonlítása a jeges úton akkor is nevetséges! ;) Senkinek nem ajánlom egyébként a gyorshajtást télen!!!!! Főleg közúti használatban nem!!!!! Véleményem szerint a téli gumit nem a téli gyorshajtásra, hanem a téli biztonságos közlekedésre találták ki!!!!!
warwolf Elküldve Szeptember13, 2005 Elküldve Szeptember13, 2005 Thx Szantozoli és Warwolf! Az eredeti méret 175/70R13, akkor ugyanilyet nézek majd téliből is. Télen talán még a legolcsóbb téligumi is jobb lehet, mint ha nyárival közlekednék :roll: Debica-ról vélemény? Az a honlap olyan, mintha szótárból fordították volna, érdemes olvasgatni :smt003 Én ERRE szavaznék, mert nekem is ez a téli, és nagyon bejött.S, az ára is elfogadható.Szerintem.Kétségtelen, hogy nem prémiummárka, de átlagos téli használatra kiváló.Sokan használják.
Szabyka Elküldve Szeptember13, 2005 Elküldve Szeptember13, 2005 Ezt nézzétek meg 195/50*15-be bombajó áron van! :shock:
Laci4 Elküldve Szeptember13, 2005 Elküldve Szeptember13, 2005 nemrossz.. kár h nem téli. már mennék is venni.. ennyiért....
bazs Elküldve Szeptember13, 2005 Elküldve Szeptember13, 2005 nemrossz.. kár h nem téli. már mennék is venni.. ennyiért.... ne csináld már! direkt vágod haza a verdádat? ez nem a te méreted!
Laci4 Elküldve Szeptember13, 2005 Elküldve Szeptember13, 2005 ne csináld már! direkt vágod haza a verdádat? ez nem a te méreted! Akkor mi az én méretem? Egyébként meg szerintem szinte mindenki ilyen papucsokkal rohangászik. vagy csak téliben lenne gáz? és mért vágná tönkre illetve mit?
Atommanó Elküldve Szeptember13, 2005 Elküldve Szeptember13, 2005 A Te méreted szerintem amire a Bazs gondol az 16-17 collnál kezdődik... :-) :-)
bazs Elküldve Szeptember14, 2005 Elküldve Szeptember14, 2005 nem én a 195/55R15-re gondolok mert ugye a gsi-re ez való ha kisebbet raksz rá, az jobban igénybeveszi a futóművet, teljesen más a karakterisztika, hamarabb hazavágod gumiban alapszabály: felfelé eltérni még csak-csak, de lefelé tilos kérdezz meg bármilyen gumist ;-)
bazs Elküldve Szeptember14, 2005 Elküldve Szeptember14, 2005 Egyébként meg szerintem szinte mindenki ilyen papucsokkal rohangászik. ne vedd figyelemebe az átlag astrákat más a futómű hangolása meg még sokminden más más autókat meg főleg ne! a 195/50R15 a népgumi, sok autóra jó a tiédre nem, ezt be kell látnod a gsi-nek ára van ;-)
mélykék76 Elküldve Szeptember14, 2005 Elküldve Szeptember14, 2005 ....a 195/50R15 a népgumi, sok autóra jó a tiédre nem, ezt be kell látnod a gsi-nek ára van ;-).... Neked milyen gumi is van a Gsi-n ? ;)
Laci4 Elküldve Szeptember14, 2005 Elküldve Szeptember14, 2005 A Te méreted szerintem amire a Bazs gondol az 16-17 collnál kezdődik... :-) :-);) majdnem azt olvastam h 16-17 centinél kezdődik :lol: 8) de ez itt off :wink: Mondjuk biztos jobban mutatna. mondjuk már így a régi-új rugókkal is jobban néz ki . Bár ez a kép kicsit csalóka mert 1: más szögből van fényképezve(mérési pontatlanságok) meg pont a másik oldala. majd még megprószálok csinálni összehasonlító képet. nem én a 195/55R15-re gondolok mert ugye a gsi-re ez való ha kisebbet raksz rá, az jobban igénybeveszi a futóművet, teljesen más a karakterisztika, hamarabb hazavágod gumiban alapszabály: felfelé eltérni még csak-csak, de lefelé tilos kérdezz meg bármilyen gumist Háát nem tom ha jól értelmezem egy centi a különbség.. az ennyire gáz lenne?
bazs Elküldve Szeptember14, 2005 Elküldve Szeptember14, 2005 Neked milyen gumi is van a Gsi-n ? ;) nagyobb, de nem kisebb ;-)
Recommended Posts