Kukcaman Elküldve Május21, 2020 Megoszt Elküldve Május21, 2020 Sziasztok! Még tudjátok mondani mi a neve/típus megnevezése ennek a felninek? Csak ezt a hírdetést találtam róla. (ilyennel vettük, astra f 1.6 8v) https://racingbazar.hu/adatlap/gumifelni/alufelni/opel-15-alufelni-4x100-nyari-205-50r15-gumikkal-olcson Köszi. Üdv Krisztián Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Május21, 2020 Megoszt Elküldve Május21, 2020 15 perce, Kukcaman írta: Sziasztok! Még tudjátok mondani mi a neve/típus megnevezése ennek a felninek? Csak ezt a hírdetést találtam róla. (ilyennel vettük, astra f 1.6 8v) https://racingbazar.hu/adatlap/gumifelni/alufelni/opel-15-alufelni-4x100-nyari-205-50r15-gumikkal-olcson Köszi. Üdv Krisztián Ez a Calibra gyári felnije. Csinosak. Asszem Ronal gyártmány. "Cav slabs" vagy hogy hivatkozik rá a brit. Ezzel érték el anno a legkisebb légellenállási együtthatót a Calibránál. 4x100, 6J, ET49, 56,6 a méretei. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kukcaman Elküldve Május21, 2020 Megoszt Elküldve Május21, 2020 8 perce, Róóóbi írta: Ez a Calibra gyári felnije. Csinosak. Asszem Ronal gyártmány. "Cav slabs" vagy hogy hivatkozik rá a brit. Ohh, köszi. Össze -vissza nézegettem. 195/55-gumival voltak még szerelve, de most 195/50-es lett megrendelve. Több méretet láttam erre a típusra, de melyik az igaz?. Itt a fórumban az utóbbi a helyes méret. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Május21, 2020 Megoszt Elküldve Május21, 2020 16 perce, Kukcaman írta: Ohh, köszi. Össze -vissza nézegettem. 195/55-gumival voltak még szerelve, de most 195/50-es lett megrendelve. Több méretet láttam erre a típusra, de melyik az igaz?. Itt a fórumban az utóbbi a helyes méret. Astrára? Kérlek szépen, 15 collnál 195/55 R15 és ennek váltóméretei, vagy 205/50 R15 85V. A nagykönyv szerint. Nekem rendőrfelnik vannak 185/60 R15-ös gumival, akkor pontos az órája is. Ez kb váltómérete a 195/55-nek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Május21, 2020 Megoszt Elküldve Május21, 2020 21 perce, Kukcaman írta: Ohh, köszi. Össze -vissza nézegettem. 195/55-gumival voltak még szerelve, de most 195/50-es lett megrendelve. Több méretet láttam erre a típusra, de melyik az igaz?. Itt a fórumban az utóbbi a helyes méret. Na de várjál, a 195/50 15-ös gumi átmérője 576mm, bőven csalni fog az órád. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kukcaman Elküldve Május21, 2020 Megoszt Elküldve Május21, 2020 1 óra, Róóóbi írta: Na de várjál, a 195/50 15-ös gumi átmérője 576mm, bőven csalni fog az órád. Ezt az oldalt követve gondoltam. http://www.autogumibolt.hu/auto/Opel/Astra%20F/454 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Május21, 2020 Megoszt Elküldve Május21, 2020 16 perce, Kukcaman írta: Ezt az oldalt követve gondoltam. http://www.autogumibolt.hu/auto/Opel/Astra%20F/454 Én innen másoltam ki, Haynes manual vonatkozó része. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kukcaman Elküldve Május21, 2020 Megoszt Elküldve Május21, 2020 4 perce, Róóóbi írta: Én innen másoltam ki, Haynes manual vonatkozó része. Köszi szépen a kiigazítást Link to comment Megosztás: More sharing options...
Róóóbi Elküldve Május21, 2020 Megoszt Elküldve Május21, 2020 9 perce, Kukcaman írta: Köszi szépen a kiigazítást Szívesen. Igazából egy a lényeg, váltóméreten belül legyen, akkor nem lesz baj. Nagy baj tulajdonképpen akkor sem lesz, ha eggyel alá vagy fölémész ennek, csak nem szokás javasolni. Például van az Astrához egy szett alum, gyári 14 collos, eggyel kisebb a per utáni szám (nem 60 hanem 55), bődületesen fölémér az óra meg alacsonyabban van az autó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Peter8230 Elküldve Július18, 2020 Megoszt Elküldve Július18, 2020 (edited) Sziasztok! Eladóva valt nekem 4db univerzalis könnyűfém felni! Kifejezetten F astrára bármikor felrakható mert tehermentesitve lettek a felnik! Csak uj gumi kell ra mert a regit én mar nem tenném fel! Ár : 40eft .képet szivesen küldök róla emailbe! Átveheto Budapest 21.kerbe! 15" a felni! Erd: funakoshi1955@gmail.com cimen Módosítva Július19, 2020 : Peter8230 Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve Október18, 2020 Megoszt Elküldve Október18, 2020 Sziasztok! Egy kérdés. Tudom, nem feltétlenül egészséges dolog, de megkérdezem. 4x98-as felni, valamilyen úton-módon, mondjuk mozgókúpos csavarral stabilan felrakható lenne? Lenne egy szett felni, de sajna ilyen a lyuk kiosztása. Gyakorlati tapasztalat érdekelne leginkább. Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október19, 2020 Megoszt Elküldve Október19, 2020 8 órája, tuskes írta: Sziasztok! Egy kérdés. Tudom, nem feltétlenül egészséges dolog, de megkérdezem. 4x98-as felni, valamilyen úton-módon, mondjuk mozgókúpos csavarral stabilan felrakható lenne? Lenne egy szett felni, de sajna ilyen a lyuk kiosztása. Gyakorlati tapasztalat érdekelne leginkább. Köszönöm! Attól függ az agyátmérő passzol-e vagy van-e hozzá tehermentesítő gyűrű. Ha igen, akkor szerintem nem gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve Október20, 2020 Megoszt Elküldve Október20, 2020 23 órája, zotya975 írta: Attól függ az agyátmérő passzol-e vagy van-e hozzá tehermentesítő gyűrű. Ha igen, akkor szerintem nem gond. Agyméret tehermentesítővel lehet csak passzentos. Talán 57,1-es. De azt hiszem inkább elengedem a dolgot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október20, 2020 Megoszt Elküldve Október20, 2020 5 órája, tuskes írta: Agyméret tehermentesítővel lehet csak passzentos. Talán 57,1-es. De azt hiszem inkább elengedem a dolgot. Ha az agyméretet össze tudod hozni akkor nem gáz a mozgókúpos csavar elvileg pont ilyenre találták ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tuskes Elküldve Október21, 2020 Megoszt Elküldve Október21, 2020 19 órája, zotya975 írta: Ha az agyméretet össze tudod hozni akkor nem gáz a mozgókúpos csavar elvileg pont ilyenre találták ki. Igen. Köszi a megerősítést! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ati88 Elküldve Október21, 2020 Megoszt Elküldve Október21, 2020 Hello. 195/65 15ös téli gumijaim vannak az autohoz. Igy vettem. Tudom, hogy nem ez való rá. De, szerintetek ez a pár télies hónapban mehet vele? Van valami negativ tulajdonsága? Úttartás pl. Havi kb.1ezer km megyek Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október21, 2020 Megoszt Elküldve Október21, 2020 47 perce, Ati88 írta: Hello. 195/65 15ös téli gumijaim vannak az autohoz. Igy vettem. Tudom, hogy nem ez való rá. De, szerintetek ez a pár télies hónapban mehet vele? Van valami negativ tulajdonsága? Úttartás pl. Havi kb.1ezer km megyek Szélesebb gumi jobban elviszi a nyomvájúban, meg többet eszik vele, kábé ennyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szürkeastra Elküldve Március30, 2021 Megoszt Elküldve Március30, 2021 Sziasztok, Kérdésem lenne, hogy az alábbi méretű felni jó lenne F ASTRA-ra? 51/2J14H2 ET 39 Köszönöm Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március30, 2021 Megoszt Elküldve Március30, 2021 7 órája, szürkeastra írta: Sziasztok, Kérdésem lenne, hogy az alábbi méretű felni jó lenne F ASTRA-ra? 51/2J14H2 ET 39 Köszönöm Igen. Annyi hogy a gyári acélfelni ET-je 49-es, szóval ez oldalanként 10mmn-rel kijjebb lesz a kerékjáratban, de az még bőven jó, nem fog beleérni a sárvédőbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve Március30, 2021 Megoszt Elküldve Március30, 2021 1 óra, tgabika76 írta: Igen. Annyi hogy a gyári acélfelni ET-je 49-es, szóval ez oldalanként 10mmn-rel kijjebb lesz a kerékjáratban, de az még bőven jó, nem fog beleérni a sárvédőbe. Ha van dobbetét, akkor már megvan az esélye. Nekem is nem tudom már, hogy ET49, vagy ET46-os az alu garnitúrám ami régebben volt fent nyárinak, de így dobbetéttel már szerintem beleérne a műanyagba. (azóta lemez van fent négy évszakossal) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szürkeastra Elküldve Április1, 2021 Megoszt Elküldve Április1, 2021 On 2021. 03. 30. at 17:35, tgabika76 írta: Igen. Annyi hogy a gyári acélfelni ET-je 49-es, szóval ez oldalanként 10mmn-rel kijjebb lesz a kerékjáratban, de az még bőven jó, nem fog beleérni a sárvédőbe. Köszönöm szépen Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április2, 2021 Megoszt Elküldve Április2, 2021 On 2021. 03. 30. at 19:22, Stevy írta: Ha van dobbetét, akkor már megvan az esélye. Nekem is nem tudom már, hogy ET49, vagy ET46-os az alu garnitúrám ami régebben volt fent nyárinak, de így dobbetéttel már szerintem beleérne a műanyagba. (azóta lemez van fent négy évszakossal) azért egy alufelni szélesebb szokott lenni 5 és fél collnál, az valószínűleg azért ér bele... a szélesség is számít! Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Június11, 2021 Megoszt Elküldve Június11, 2021 Érdekes jelenséggel küzdök. Tavaly ősszel kezdtem érezni, hogy balra húz a kormányom. (Nem a fideszes! :D) ) A szerelőm azt mondta, hogy szálszakadásos lehet az egyik gumim. Nem akartam hinni neki, de javasolta, hogy cseréljem le a kerekeimet a téliekre, és majd meglátom. Úgy is lett, A téli garnitúrám már vagy 5 éves, de hibátlan. Csodák csodája, úgy fut mintha sínen menne az autó! Lustaság fél egészség mostanáig húztam a kerékcserét vissza a nyári szettre. Persze a balra húzás nem szűnt meg, és előbb a jobb oldalon cseréltem hátulról előre fuss kerékcserét, amitől nem változott semmi, majd a bal oldalon is ugyanúgy. Pici változást érzékelek, de nem az igazi! Az a baj, hogy a gumin kívülről semmi hibát nem találok, ráadásul csak 2 nyári szezont futottak, tehát sokkal újabbak mint a téliek. A téli szettem román gyártású Continental, a nyári meg orosz gyártású Nokian, amit az ADAC annak idején az első 3 legjobban teljesítő gumik közé sorolt. Azt hiszem elmegyek velük a gumishoz tanácsért.... Amúgy szomorúan konstatálom, hogy a fórum megszűnik, aminek vagy 17 éve tagja vagyok. Dögöljön meg a fészbukkkk! 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Június11, 2021 Megoszt Elküldve Június11, 2021 1 órával ezelőtt, epk947 írta: Érdekes jelenséggel küzdök. Tavaly ősszel kezdtem érezni, hogy balra húz a kormányom. (Nem a fideszes! :D) ) A szerelőm azt mondta, hogy szálszakadásos lehet az egyik gumim. Nem akartam hinni neki, de javasolta, hogy cseréljem le a kerekeimet a téliekre, és majd meglátom. Úgy is lett, A téli garnitúrám már vagy 5 éves, de hibátlan. Csodák csodája, úgy fut mintha sínen menne az autó! Lustaság fél egészség mostanáig húztam a kerékcserét vissza a nyári szettre. Persze a balra húzás nem szűnt meg, és előbb a jobb oldalon cseréltem hátulról előre fuss kerékcserét, amitől nem változott semmi, majd a bal oldalon is ugyanúgy. Pici változást érzékelek, de nem az igazi! Az a baj, hogy a gumin kívülről semmi hibát nem találok, ráadásul csak 2 nyári szezont futottak, tehát sokkal újabbak mint a téliek. A téli szettem román gyártású Continental, a nyári meg orosz gyártású Nokian, amit az ADAC annak idején az első 3 legjobban teljesítő gumik közé sorolt. Azt hiszem elmegyek velük a gumishoz tanácsért.... Amúgy szomorúan konstatálom, hogy a fórum megszűnik, aminek vagy 17 éve tagja vagyok. Dögöljön meg a fészbukkkk! A szálszakadást nem lehet kiszűrni a centírozó gépen? Nem jelentkezik " ütésként" ha megváltozik a gumi szerkezete? Na igen bár én jelen vagyok ezen a közösségi oldalon, de fórumozás helyett nem használom, nincsenek témák, topikok, nem lehet visszaolvasni, vagy keresni. Szóval igen, dögöljön meg. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stevy Elküldve Június11, 2021 Megoszt Elküldve Június11, 2021 Széttartást nézték padon ? Másik topikban tárgyalt kopogás nekem se szűnt meg külső féltengelycsukló cserével. Úgyhogy vasárnap mikor időm lesz pótkereket felteszem a bal első helyére aztán megnézem nem ez az miatt van. Holnap meg megyek féknyereg csúszka szettért, aztán kicserélem majd azokat is, mert ma mentünk vásárolni, aztán visszafelé mikor már kicsit kopott úgy susogott a fék, hogy csak na. (gondolom nem tudott jól beállni, pedig korábban letisztítottam a csúszkákat is.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts