individor Elküldve Augusztus9, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2005 elsősorban az érdekel, nem -e lesz valami hiba tőle??? meg hogy jól-e mér az óra mert a 14"-nek nagyobb a kerülete. amúgy 13" 175/70 van rajta a régin meg 14" 175/65 volt Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Augusztus9, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2005 nem nagyobb a kerülete, a két gumi váltómérete egymásnak a lényeg, hogy a teljes átmérő egyezzen, az pedig megvan felteheted, nem változik semmi negatív irányba ;-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Augusztus9, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2005 akkor most egy hülye kérdés jön: miért jobb a 14-es mint a 13-as ha egyforma az átmérő????? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Augusztus9, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2005 akkor most egy hülye kérdés jön: miért jobb a 14-es mint a 13-as ha egyforma az átmérő????? Mert pl. egy bizonyos féktárcsa méret felett már csak a 14es felni megy fel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Augusztus9, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2005 Mert pl. egy bizonyos féktárcsa méret felett már csak a 14es felni megy fel. haggyámá bazs lehet hogy a jóemberéletét mentem meg éppen :lol: honnan tudhattam volna, hogy váltóméret a 2 gumija egymásnak Az egyik ok amit a Tom mondott...sztem a te esetedben ez az egyetlen, ha csak nem utazol az optikára, mert a 14es mégiscsak szebb mint a 13as. A másik az lenne, hogy szélesebb legyen a gumi úttal éritkező felülete, de ez a te esetedben elhanyagolható Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Augusztus9, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2005 ühümm tehát akkor nem kell nagyon kaparnom a 14-es felnik után.... tunning nem izgat, széleset nem akarok csak nyugodt családi autózást :lol: köszi mindenkinek az infókat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Augusztus9, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2005 haggyámá bazs lehet hogy a jóemberéletét mentem meg éppen :lol: honnan tudhattam volna, hogy váltóméret a 2 gumija egymásnak írta, hogy az előzőn volt :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Augusztus9, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2005 írta, hogy az előzőn volt :) de attol, hogy rátették az előzőre attól még lehet rossz méret ááááááá Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Augusztus9, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2005 nem hiszem, hogy úgy használta volna ;-) vagy akkor végig para volt, mint most :lol: :) :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Augusztus9, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2005 nem hiszem, hogy úgy használta volna ;-) vagy akkor végig para volt, mint most :lol: :) :( Szét lesztek ültetve!!! :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
individor Elküldve Augusztus9, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2005 most az utóbbi pár hsz-t nem vágom..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Augusztus9, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2005 most az utóbbi pár hsz-t nem vágom..... nem baj, lényegtelen :D csak Redi nagyon rákészült a szigetre és csúszott egy napot így félrebeszél :lol: :) :( de ez itt off ;-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus10, 2005 Szerző Megoszt Elküldve Augusztus10, 2005 Az egyik ok amit a Tom mondott...sztem a te esetedben ez az egyetlen, ha csak nem utazol az optikára, mert a 14es mégiscsak szebb mint a 13as. A másik az lenne, hogy szélesebb legyen a gumi úttal éritkező felülete, de ez a te esetedben elhanyagolható Plusz kisebb a gumi oldalfala, így kanyarban kevésbé tud elmozdulni a felnin -> stabilabb, jobb kormányreakciók. Persze ebben az esetben ez minimális különbség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyuri_bácsi Elküldve Augusztus10, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2005 Állítólag a glicerin jót tesz a gumiknak, nem kezdenek olyan hamar repedni. Az enyimek már repedeznek, szerintetek érdemes kenni? Amúgy a futófelület még jó lenne... Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Augusztus10, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2005 Állítólag a glicerin jót tesz a gumiknak, nem kezdenek olyan hamar repedni. Az enyimek már repedeznek, szerintetek érdemes kenni? Amúgy a futófelület még jó lenne... kezelni érdemes, de szerintem vegyél inkább speciális gumiápolót (pl Sonax) Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Augusztus10, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2005 Nézzétek csak!! http://www.gumik.com/start.html Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus10, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2005 Hasonlót Én is tudok: http://www.gumiexpressz.hu/ Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus11, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2005 Hasonlót Én is tudok: http://www.gumiexpressz.hu/ Ez igen érdekes! Opel AstraF 1.6 16V és amit ír: Gyári méret: 195/55R15 :shock: Én nem így tudom! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus11, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2005 Ez váltóméret. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus11, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2005 Az rendben hogy váltóméret de szerintük ez a gyári méret. Váltóméretnek is felsorol több méretet bár azok is mind r15-ösök. Szerintem összekevertek valamit az adatbázisban amiből az oldal dolgozik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Augusztus11, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2005 Elképzelhető hogy külföldön ez volt a gyári gumiméret és csak nálunk adták 14es papucsokkal. Általában ezek az adatbázisok külföldi háttéranyagokból dolgoznak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus11, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2005 Az enyém is külföldi és 14-esek vannak rajta. :lol: Szerintem F-ben és lemezfelniben gondolkodva 14 volt a max gyári. (ez csak saját vélemény/tipp) Nem lehet inkább az G astrával keverhetik bár nem tudom ott mi a gumiméret csak azokon látok sokszor 15-ös felnit Na de ezen kár vitatkozni mindenki tudja a saját méretét :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Augusztus13, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2005 Csak érdekesség képpen.A Corsámon elöl Armstrong 155-03-as gumi van.Csúszik.Gatya.Ócska. Hátul Trayal 165-13.Kemény.Pattog, semmi rugalmasság.Szintén ócska.Szóval ezek a gumik tényleg csak arra valók, hogy az autónk ne a felnin szikrázva guruljon.Már nagyon várom Bszemest, mert Python hoz nekem v.mi klassz dolgot.Meg talán Hemi is. :mrgreen: :smt006 Link to comment Megosztás: More sharing options...
fekosz Elküldve Augusztus16, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2005 Csak érdekesség képpen.A Corsámon elöl Armstrong 155-03-as gumi van.Csúszik.Gatya.Ócska. Hátul Trayal 165-13.Kemény.Pattog, semmi rugalmasság.Szintén ócska.Szóval ezek a gumik tényleg csak arra valók, hogy az autónk ne a felnin szikrázva guruljon.Már nagyon várom Bszemest, mert Python hoz nekem v.mi klassz dolgot.Meg talán Hemi is. :mrgreen: :smt006 Hali, nekem a Trayal gumi bevált. Igaz télibe használom, de tök jó!!!! Nem csúszik meg, kapaszkodik rendesen és mindenhonnan kijött eddig, ahova más be sem ment volna. Nekem nem pattog, igaz csak 2 bar-ig nyomom elöl és hátul is :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus17, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2005 Lenne egy amatőr kérdésem: mit jelent az alufelniknél az ET szám, és mennyinek kell lennie az F Astrámhoz? Nem röhögni :mrgreen: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts