spzoli Elküldve Március5, 2015 Elküldve Március5, 2015 R64 az nem tudom micsoda. Méresd meg az eladóval a közepet. Am valszeg kell majd hozzá gyűrű. 1
Bundee Elküldve Március12, 2015 Elküldve Március12, 2015 Hali! Használ(t) valaki közületek Bridgestone EP150 "Ecopia" gumit? Az ER300-as Turanzát ismerem,de azt már alig-alig kapni, a T001 Turanza is kevés helyen kapható és drága, és csak 195-ben van, ezmeg van sok méretbe, meg árba se vészes. Illetve a GoodYear Efficient Gripről van valakinek tapasztalata?
Imi (Astra) Elküldve Március21, 2015 Elküldve Március21, 2015 Halihó Mindenkinek! :) Ki mikor dobja fel a nyári gumikat? Lassan gondolkodom, hogy az idő miatt lehetne, ne kopjon a téli...
hetyke Elküldve Március22, 2015 Elküldve Március22, 2015 Halihó Mindenkinek! :) Ki mikor dobja fel a nyári gumikat? Lassan gondolkodom, hogy az idő miatt lehetne, ne kopjon a téli... lassan 2 hete felmentek... :) 1
zotya975 Elküldve Március22, 2015 Elküldve Március22, 2015 Halihó Mindenkinek! :) Ki mikor dobja fel a nyári gumikat? Lassan gondolkodom, hogy az idő miatt lehetne, ne kopjon a téli... lassan 2 hete felmentek... :) Reggelente itt még 1-2 fok van áprilisig várok.
Edmond001 Elküldve Március22, 2015 Elküldve Március22, 2015 Üdv.Ha gépkönyv szerinti váltóméretre cserélem a kerekeket,akkor a guminyomás is a gyári kerékkel megeggyező legyen? 175/70R13-ról,195/50R15-re.Astra F.
wookie Elküldve Március22, 2015 Elküldve Március22, 2015 Halihó Mindenkinek! :) Ki mikor dobja fel a nyári gumikat? Lassan gondolkodom, hogy az idő miatt lehetne, ne kopjon a téli... Pont tegnap raktam fel őket.
Stevy Elküldve Március22, 2015 Elküldve Március22, 2015 Hát reggel itt is hideg van, de én már csak a következő hónap elejéig a műszakiig hagyom fent a lemezfelniket.
gaga1 Elküldve Március24, 2015 Elküldve Március24, 2015 Gumiszerelés otthon,hátha érdekel valakit. :D
zotya975 Elküldve Március24, 2015 Elküldve Március24, 2015 Gumiszerelés otthon,hátha érdekel valakit. :D Nem rossz, de ugye még akkor is ki kell egyensúlyozni. :icon1:
gaga1 Elküldve Március24, 2015 Elküldve Március24, 2015 Nem rossz, de ugye még akkor is ki kell egyensúlyozni. :icon1: Arra még nem találtam "okosságot",de ami késik nem múlik!
Silver79 Elküldve Április2, 2015 Elküldve Április2, 2015 Sziasztok! 5,5jx14 ET39 felni Astra F- re felrakható? Gumi 185/60-as menne rá.
FPepe Elküldve Április2, 2015 Elküldve Április2, 2015 Sziasztok! 5,5jx14 ET39 felni Astra F- re felrakható? Gumi 185/60-as menne rá. Igen, ha a furata 56.6mm. Nekem ilyen a télikerekem, csak más gumival. Ez egyébként G Astra felni eredetileg.
Silver79 Elküldve Április4, 2015 Elküldve Április4, 2015 Igen, ha a furata 56.6mm. Nekem ilyen a télikerekem, csak más gumival. Ez egyébként G Astra felni eredetileg. Köszi a gyors választ. A pontos furat méretet sajnos nem tudom megmérni mert nem fér oda a tolómérő rendesen, de szerintem 56,6 körül van. Abban tud még valaki segíteni, hogy ehhez nagyon közeli értékű felni van e más autóra? Nem akarok a gumisnál szebesülni vele, hogy mégse jó a méret. Amit még találtam a felnin: GM HW ANH 11-06 NH10 Nem tudom valakinek mond-e ez valamit. Googleba nem nagyon találtam.
beligrom Elküldve Április9, 2015 Elküldve Április9, 2015 R16 9J ET25 beférhet hátra hajlítgatás meg vagdosás nélkül?
wookie Elküldve Április9, 2015 Elküldve Április9, 2015 Tuti hogy nem. Még ha balra be is férne, jobbra már nem.
Astrila Elküldve Május6, 2015 Elküldve Május6, 2015 Sziasztok! Lassan négy éve birtoklok egy C14SE-s csodát és olyan kérdéssel fordulok hozzátok, amit már biztos százan feltettek már és a gumidoktor is emiatt lett inkább prosztatadoktor. Mekkora felni való a vashoz és ahhoz a felnihez milyen gumi passzol? Ilyen táblázatot keresek már jó ideje és akkor döntöttem el, hogy a többi sorstársat kérdezem meg. Tisztában vagyok a következőkkel: Váltóméretet kell figyelembe venni, és ezt választottam ki: 195/50 R15 4x100 osztókör, középfurat átmérő 56.5mm. De a felni szélességére nem találtam konkrét adatot, hogy mekkora legyen. Ebben kérném a segítségeteket. Leültetve nincs, tuning nincs, csak 12 egymás mögé tett piros wunderbaum a visszapillantón (csak hogy menjen a kocsihoz) és jelenleg 13-as talicskakereken gördül a szekér. Köszi előre is!
pszilaj Elküldve Május6, 2015 Elküldve Május6, 2015 Sziasztok! Lassan négy éve birtoklok egy C14SE-s csodát és olyan kérdéssel fordulok hozzátok, amit már biztos százan feltettek már és a gumidoktor is emiatt lett inkább prosztatadoktor. Mekkora felni való a vashoz és ahhoz a felnihez milyen gumi passzol? Ilyen táblázatot keresek már jó ideje és akkor döntöttem el, hogy a többi sorstársat kérdezem meg. Tisztában vagyok a következőkkel: Váltóméretet kell figyelembe venni, és ezt választottam ki: 195/50 R15 4x100 osztókör, középfurat átmérő 56.5mm. De a felni szélességére nem találtam konkrét adatot, hogy mekkora legyen. Ebben kérném a segítségeteket. Leültetve nincs, tuning nincs, csak 12 egymás mögé tett piros wunderbaum a visszapillantón (csak hogy menjen a kocsihoz) és jelenleg 13-as talicskakereken gördül a szekér. Köszi előre is! A gyári asszem 5,5Jx13 ET46 és ET49. A 6-7J szélességű aláfér szerintem. Főleg ha az ET száma 40 körüli.
Astrila Elküldve Május6, 2015 Elküldve Május6, 2015 A gyári asszem 5,5Jx13 ET46 és ET49. A 6-7J szélességű aláfér szerintem. Főleg ha az ET száma 40 körüli. Köszönöm a gyors választ! Igen, a gyári 5,5-ös. Szeretném kihasználni a szélességi lehetőséget, olyan széleset, amilyet ajánlatos, persze olyan keretek között, hogy a gyári alkatrészek elbírják, tehát nagy futómű átalakításba most nem vágnék bele. Milyen érzékelhető különbség van egy 6-os és egy 7-es szélességű felni között? 82 lovas kocsira milyet érdemes? Mert azért tisztában vok, hogy ez nem egy GSI... Köszi
hetyke Elküldve Május6, 2015 Elküldve Május6, 2015 Köszönöm a gyors választ! Igen, a gyári 5,5-ös. Szeretném kihasználni a szélességi lehetőséget, olyan széleset, amilyet ajánlatos, persze olyan keretek között, hogy a gyári alkatrészek elbírják, tehát nagy futómű átalakításba most nem vágnék bele. Milyen érzékelhető különbség van egy 6-os és egy 7-es szélességű felni között? 82 lovas kocsira milyet érdemes? Mert azért tisztában vok, hogy ez nem egy GSI... Köszi 7-es rámegy, de a 6.5 az optimális. Nem a felni számít, (ilyen méretben még nem annyira nehéz a felni) hanem a gumi. Széles gumi, nagyobb súrlódó felület. Ha szervós, és nem zavar, hogy keményebb a rugózás, akkor szélesebb felni+gumi. Lehet rárakni 185/55R15-öt is... Azzal optikailag a keskenyebb felnin is egyenes lesz az oldalfal. Szerintem vedd meg ami tetszik, ne csak a szélességgel törődj, mert attól még, hogy széles, de nem jön be, nem lesz jobb a boldogságérzeted. Nekem 6.5 felnin 195/50R15 van, és 38 ET. Már eleve sokat dob egy alufelni a vasfelni helyén...
Astrila Elküldve Május6, 2015 Elküldve Május6, 2015 Én nem ragaszkodom a szélesebb kerékhez/gumihoz, sőt. Csak azért foglalkozom vele annyit, mert nem akarom tönkretenni a felfüggesztést, ezért akarom megtalálni a kocsihoz a legideálisabb választást, ezért nem is 17-es meg hasonló méretben gondolkodom. Mert nem véletlen, hogy nem olyannal adták ki gyárilag. Igen, van benne szervó. Csak azt nem találtam meg eddig, hogy ha van egy gumi (pl.190/50R15-38ET) akkor az jó egy 6,5-es és egy 7-es felnire is? Vagy ilyenkor hogyan változik a felniméret? Mi az intervallum? Pl. ehhez a két mérethez 190/50R15 ill. 185/55R15 milyen felni passzolna? Az általad említett gumi és felni milyen astrán van? Azt ajánlanád az én kocsimra is? Köszi
pszilaj Elküldve Május7, 2015 Elküldve Május7, 2015 A felni szélessége coll-ban van megadva. Pontosabban a kerékpánt szélessége, ahová a gumi felfekszik. Egy 7J széles felni ugye 175mm széles, amire 195-ös guminál kisebbet nem érdemes rárakni, mert akár így is kinézhet... :D De itt láthatod a gumiméretekhez ajánlott felniméreteket. https://www.gumimarket.hu/Informacio.aspx?oldal=Gumi+kisokos&i=4
hetyke Elküldve Május7, 2015 Elküldve Május7, 2015 Én nem ragaszkodom a szélesebb kerékhez/gumihoz, sőt. Csak azért foglalkozom vele annyit, mert nem akarom tönkretenni a felfüggesztést, ezért akarom megtalálni a kocsihoz a legideálisabb választást, ezért nem is 17-es meg hasonló méretben gondolkodom. Mert nem véletlen, hogy nem olyannal adták ki gyárilag. Igen, van benne szervó. Csak azt nem találtam meg eddig, hogy ha van egy gumi (pl.190/50R15-38ET) akkor az jó egy 6,5-es és egy 7-es felnire is? Vagy ilyenkor hogyan változik a felniméret? Mi az intervallum? Pl. ehhez a két mérethez 190/50R15 ill. 185/55R15 milyen felni passzolna? Az általad említett gumi és felni milyen astrán van? Azt ajánlanád az én kocsimra is? Köszi Igazából a fentebb látható sínautó, és a bringagumi kinézet közt bármire felmegy a 2 gumi de normálisan 6-7.5 közt mutat... szerintem! Ez persze ízlés kérdése! Van akinek bejön a sínautós effektus, nekem az nagyon durván hülyén mutat. Nekem X16XEL-en van, de ugyan ez volt az 1.2-es 64 lovas Fabia-n is, és megette simán. Stabilabb lesz tőle az autó. Kényelem, és futómű kímélet szompontjából 6.5-7... Egyébként ritka az ennél szélesebb használtan, míg újonnan elég húzós áron kapható. Szerintem ha találsz valamit jó áron szép állapotban és 6 colos, akkor ne vesd el, mert keskeny lenne... Jó az is. Én inkább a felni állapotát preferálnám. Egy szép, megbízható keskenyebb jobb, mint egy tojás széles.
epk947 Elküldve Május9, 2015 Elküldve Május9, 2015 Rá kéne már vennem magamat, hogy váltsak nyári kerékre! :confused: De a lustaságom eddig mindig vissza tartott... :icon4: Na, talán holnap!
zotya975 Elküldve Május10, 2015 Elküldve Május10, 2015 Rá kéne már vennem magamat, hogy váltsak nyári kerékre! :confused: De a lustaságom eddig mindig vissza tartott... :icon4: Na, talán holnap! Én is csak 2 hete raktam átt.
Recommended Posts