opel16v Elküldve November14, 2007 Megoszt Elküldve November14, 2007 Jól mondja a cartárs, 15-40es olajat legalább 200-250ezret futott autóba raknék. Vagy neked már ilyen komoly futásteljesítményed van ? Az 1.7 szívódízelbe jó a 15-40, lazább illesztésű a motorja (mondhatni igénytelenebb :( ). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November14, 2007 Megoszt Elküldve November14, 2007 ja ezzel kezdte hogy 1.7 dieselbe kell, azokba meg amugy is 15 ös megy legalábbis itt gyakorta olvastam azt Link to comment Megosztás: More sharing options...
murx Elküldve November14, 2007 Megoszt Elküldve November14, 2007 Igen, ez egy 1.7DR Astra 93-as, 225eKm-el, és most lett 2000km ezelött gyűrűzve. Csak azért kérdezem ezt az olajat, mert Agipot hoznak ingyen, a Penzzoil-t meg olcsón meg tudom venni! Mindkettő 15W-40-es. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve November14, 2007 Megoszt Elküldve November14, 2007 Igen, ez egy 1.7DR Astra 93-as, 225eKm-el, és most lett 2000km ezelött gyűrűzve. Csak azért kérdezem ezt az olajat, mert Agipot hoznak ingyen, a Penzzoil-t meg olcsón meg tudom venni! Mindkettő 15W-40-es. Hát igen, nem gondoltam, hogy ennyire idős az autó. (A dízeleket nem ismerem, meglátszik, hogy az F Astra 1.7D topikot sosem látogatom.) Utánanéztem a motorkódnak, látom, hogy ez nem az ISUZU motoros, amelyet többek között azért is dícsérnek sokan, mert nem eszi az olajat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kontárgyerek Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 opel16v !!! Hogyan is van ez? Ha tőled rendelem a Metabondot akkor az neked is jó? Vagy csak félreolvastam? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 neki nem annyira,(puszit kap a forgalmazótól) de ha tőlem na nekem már inkább :P csak messze laksz, és rámegy a postára az egész :S Én Borsodban lakom, Miskolc környékén. aki errefelé lakik, annak tudok segiteni a metabondos olalyokkal kapcsolatban, de elég kevesen laknak közzülletek itt sajnos :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kontárgyerek Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 neki nem annyira,(puszit kap a forgalmazótól) de ha tőlem na nekem már inkább :cry: csak messze laksz, és rámegy a postára az egész :S Én Borsodban lakom, Miskolc környékén. aki errefelé lakik, annak tudok segiteni a metabondos olalyokkal kapcsolatban, de elég kevesen laknak közzülletek itt sajnos :P Majdnem minden héten járok oda... :( város ahol lakx? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kontárgyerek Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 Ja látom: Bekecs - Szerencs mellet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 ohóó nahát :( igen pontosan és mi kellene neked?? csak azért kérdezem, mert egy két nap nekem is kell, hogy beszerezzem az árukat. most is van itthon ez az pontosan: 10/40 es speed, neked az kell, meg van benzin és olaj adalék is üdv pübe tel szám csere, illetve a továbbiak, ne terheljük a topikot :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 Utánanéztem a motorkódnak, látom, hogy ez nem az ISUZU motoros, amelyet többek között azért is dícsérnek sokan, mert nem eszi az olajat. Több tévhit kering az opelekbe épített dízelekről és úgylátom te is a többséget erősíted. Az opel dízelek(16D,17YD,17DR,X17DTL és még sorolhatnám) ha megkapják a törődést,tehát 8000Km-ként olaj és szűrők cseréje és a gazdájuk hidegen nem kínozza őket,legalább az első termosztátnyitásig vár a "pörgetéssel",akkor a "világból kimennek". Az olajat kb ugyanannyira eszik,mint bármelyik bengás társaik,sőt.Nekem hordós agip TD 15w40-es olajjal 4000km alatt kb 2 deci fogyott el,pedig a mociban 170Ekm van már és elég sok rövidtáv van benne. A hangjuk hidegen változó,erőssen adagolófüggő,a CAV adagolós kisebb előtöltéssel dolgozik,ergo halkabb járású,de sokkal kényesebb,mint a bosch. A hidegen indulás problémája jobban előjön az opel dízelnél,de ha önindító,akksi,gyertyák,testkábelek rendbe vannak szedve,gond nem lehet. Az isuzu dízel mocijai(1.5D,1.5TD,1.7D,1.7TD) nagyon jó motorok,ezt mindenki elismeri.Nagyon kényesek a "hidegkínzás"-ra,rögtön HF problémával ajándékoznak meg,ha nem bánsz vele jól.Másrészt piszok drága hozzá bármi is,ha bele kell nyúlni. TD mocikba csakis 10w40,esetleg ha már nagyon "kivanalelke",akkor 15w40-es TD olaj,de a szívókba 100Ekm felett csakis ásványi 15w40 ajánlott.Amikor ezek a mocik(16D) kifejlesztése kerültek,leginkább ásványi olajak voltak még csak a piacon,szal bőven jó nekik a 15w40-es jóminőségű olaj,persze nem teszkós szutyok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 ...TD mocikba csakis 10w40,esetleg ha már nagyon "kivanalelke",akkor 15w40-es TD olaj,de a szívókba 100Ekm felett csakis ásványi 15w40 ajánlott.Amikor ezek a mocik(16D) kifejlesztése kerültek,leginkább ásványi olajak voltak még csak a piacon,szal bőven jó nekik a 15w40-es jóminőségű olaj,persze nem teszkós szutyok. Ezt meg tudom erősíteni, a miénk (17DR) a 10W40-es olajat elég rendesen ette (~2000km-en 1L-t), azóta már 15W40-es Metabond van benne, ebből még fél liter se fogyott ~3000km alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 hát azért a benzinesek nem eszik annyira, igaz nekünk 6 éves 70 ezer lesz benne lassan, de még nem töltögetünk uána, csak eccer olajcsere közt, de az is azért szerintem, mert a dekli csavarjánál csepegett, meg most már illene kicserélni a dekli tömítést .. de haveromnak már 13 éves lassan és ő se papanszkodik, hogy sokat töltögetne utána. és 100 nál már bőven több van benne Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 hát azért a benzinesek nem eszik annyira, igaz nekünk 6 éves 70 ezer lesz benne lassan, de még nem töltögetünk uána, csak eccer olajcsere közt, de az is azért szerintem, mert a dekli csavarjánál csepegett, meg most már illene kicserélni a dekli tömítést .. de haveromnak már 13 éves lassan és ő se papanszkodik, hogy sokat töltögetne utána. és 100 nál már bőven több van benne Mégegyszer mondom: ha jó gazdája volt! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 én azt ugy érettem, hogy a diselre gondolsz :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 Hogyan is van ez? Ha tőled rendelem a Metabondot akkor az neked is jó? Vagy csak félreolvastam? Van benne igazság, vagyis a rendelések után bizonyos százalékban én is kapok olajat utána :( Ha Pesten jársz, tudom neked intézni a dolgot én is. Van egy bolt a lágymányosi hídnál a budai oldalon, rögtön a budafoki út mellett, ott tudod átvenni. Szólj ha kell, és hogy mi kell. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 hát azért a benzinesek nem eszik annyira, igaz nekünk 6 éves 70 ezer lesz benne lassan, de még nem töltögetünk uána, csak eccer olajcsere közt, de az is azért szerintem, mert a dekli csavarjánál csepegett, meg most már illene kicserélni a dekli tömítést .. de haveromnak már 13 éves lassan és ő se papanszkodik, hogy sokat töltögetne utána. és 100 nál már bőven több van benne Ehhez csak csatlakozni tudok, az enyémben is 130 e fölött van már, és nem szoktam utána önteni. Mondjuk nem is 15 ezrenként cserélem az olajat, hanem 10 ezrenként. Johnny-nak is igaza van, miszerint a gondos gazdát meghálálja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 én is 10 nél cserélem, ha benne van az adalék akkor is Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 én is 10 nél cserélem, ha benne van az adalék akkor is Én most tettem bele először meta-t + adalékot, eddig teccccik. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 Én most tettem bele először meta-t + adalékot, eddig teccccik. :P És ha még tudnád milyen benne a rántotthús! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 És ha még tudnád milyen benne a rántotthús! :( Miért nem a párizsi szelet? :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 Miért nem a párizsi szelet? :( Hogy Pandacsöki Boborján szavaival éljek: -Boborján,mi a kedvenc étele? -Az ebéd...céklával! :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 céklával:D az meglehet, hogy sütésre már nem jo, de mondjuk ladékba mé beletenném, ha nem10es hanem 15 ös lenne azt az olajat, ami nekem az astrába 10 et lefutott teszteltük, és még ugy is sokkal jobb volt mint a sima elf olaj adalék nélkül Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 Hogy Pandacsöki Boborján szavaival éljek: -Boborján,mi a kedvenc étele? -Az ebéd...céklával! :( Cékla mi? Inkább kovi ubi. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November17, 2007 Megoszt Elküldve November17, 2007 céklát sose ettem még :( de látam gyereket aki evett és utána rozsaszínűt hányt :P :cry: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve November18, 2007 Megoszt Elküldve November18, 2007 Több tévhit kering az opelekbe épített dízelekről és úgylátom te is a többséget erősíted. Johnny, köszönöm a részletes tájékoztatást. Ahogy fent is írtam, a dízelekről sajnos vajmi keveset tudok (a dízeles fórumot sem látogatom), esetemben tehát nem is annyira tévhitről, mint inkább nemtudásról van szó. Ennek egyébként az is az oka, hogy a három Opel Astra F (szerelési) kézikönyvemből kettő egyáltalán nem foglalkozik a dízeles motorokkal. Csak a magyar nyelven is megjelent, Hans-Rüdiger Etzold által írt Így csináld!-ban vannak információk a dízeles motorokkal kapcsolatban, ez a könyv viszont a 2001-es évjáratú, X14NZ Classicom szempontjából egyes pontokon elavultnak számít, ezért nem szoktam forgatni. (Ezeket most nem sorolom, mert nem lényegi dolgokról van szó.) A többi német nyelvű sorozatnál a dízeles Opel Astra F-ről külön kötetet jelentettek meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts