jaygab Elküldve Október21, 2007 Megoszt Elküldve Október21, 2007 oksa.Köszi!! :lol: Visszaolvastam és most így a tömeg erejének hatására már kezdek emlékezni,hogy a Metabonddal jobb volt a gép. :lol: A SPEED megy bele most is!!! Viszont újabb kérdés.Asszem Futó mester egyszer azt írta nekem,hogy átmosni nem kell a motort,elég csak jó forrón leengedni és hagyni sokáig kicsöpögni.Ez gondolom még mindig így van....? Meta adalékot vagy fémfelület-nemesítőt viszont érdemes bele rakni?Nagy hidegben kicsit kopogós (hidrotőke),Meta olaj+adalék segíthet rajta?Ha igen ,melyik bigyó javasolt? :lol: köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Október21, 2007 Megoszt Elküldve Október21, 2007 Viszont újabb kérdés.Asszem Futó mester egyszer azt írta nekem,hogy átmosni nem kell a motort,elég csak jó forrón leengedni és hagyni sokáig kicsöpögni.Ez gondolom még mindig így van....? Meta adalékot vagy fémfelület-nemesítőt viszont érdemes bele rakni?Nagy hidegben kicsit kopogós (hidrotőke),Meta olaj+adalék segíthet rajta?Ha igen ,melyik bigyó javasolt? :lol: Azt javaslom, hogy kérd ki most is Futó Mester tanácsát a Metabond adalékokkal kapcsolatban (jómagam ugyanis elvi okokból semmilyen adalékot nem javaslok). Ha "jó forrón" fogod leengedi az olajat, akkor ne égesd meg a kezed! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október22, 2007 Megoszt Elküldve Október22, 2007 futó mester azt mondaná, hogy csodát ne várj tőle, de ha csak hidegen kopog lehet megérdemli meg van adva, hogy meik adalék meik mociba kell km függvényében sajnos pontosan nem tudom, pedig mi is forgalamzzuk, de a honlapon le van irva bocsi de most lusta és kedvtelen vok utánanézni:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 Ahogy Novyy mondta, rossz hidrotőkét nem javít a jó olaj és az adalék sem, de ha még nem halálozott el a tőke, akkor valószínű csökkenti majd a tüneteket a jó olaj és az adalék külön-külön is. Metabondból a speed ajánlott neked, adalékból meg vagy a GOLD, vagy a C. Itt olvashatsz róla: http://www.opel16v.hu/metabond/metabond.htm Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október24, 2007 Megoszt Elküldve Október24, 2007 gabi következőekben lécci ne ird ki teljesen a kép alatti nevet lehet pistizni novizni pitt ezni std de a dupla y csak kényszerűség volt:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Október26, 2007 Megoszt Elküldve Október26, 2007 Oksa.köszi a segítséget!!! Hidrotőke nem vészes csak nagy hidegben és szerencsére hamar abbahagyja(1perc durván).Lehet az még normális is talán??? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lacee Elküldve Október26, 2007 Megoszt Elküldve Október26, 2007 sokan cserélnének veled :lol: Oksa.köszi a segítséget!!! Hidrotőke nem vészes csak nagy hidegben és szerencsére hamar abbahagyja(1perc durván).Lehet az még normális is talán??? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október27, 2007 Megoszt Elküldve Október27, 2007 hát az igaz nekem csak 6 éves és ora szerint 70 sincs benne de nekem is kotyorászik:S Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október27, 2007 Megoszt Elküldve Október27, 2007 /Békéscsaba-kolbászfesztivál/ Futó úr mindenhol jelen van!Metaponty! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október27, 2007 Megoszt Elküldve Október27, 2007 Magától is van annak országos sikere, nem kellek én ahhoz :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 http://img222.imageshack.us/img222/6982/metaqx0.th.jpg /Békéscsaba-kolbászfesztivál/ Futó úr mindenhol jelen van!Metaponty! :( meg akartam nézni ezt a képet, de kiszedte a tartalomszűrő :P :cry: :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október29, 2007 Megoszt Elküldve Október29, 2007 meg akartam nézni ezt a képet, de kiszedte a tartalomszűrő :( :P :cry: :D Johnny olyan tartalom, amit már a tartalomszűrők is súlyos kockázatnak tekintenek ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November1, 2007 Megoszt Elküldve November1, 2007 meg akartam nézni ezt a képet, de kiszedte a tartalomszűrő :( :P :cry: :D Valahogy nem csodálkozom azon,hogy egy rendszergazdi nem tudja beállítani a gépét normálisan! ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve November7, 2007 Megoszt Elküldve November7, 2007 hmm. nézzétek csak, milyen érdekes cikket találtam az archivumban :( http://totalcar.hu/tanacsok/autodoktor/030108a/ itt egyenesen ajánlják az opel olajat ( megjegyzem, nem forgalmazó vagyok, mégcsak nem is használom :P ) mivel a cikk hosszú, idéznék is belőle : "Olajcsere. Az olajat meleg motorból engedd le, és mindenképpen az egyre több helyen kapható Opel 10W-40-es félszintetikus olajat ajánlom, mert égéstermékei a tapasztalatom szerint nem rakódnak le olyan intenzíven az EGR-rendszerben és a fojtószelep környékén, mint néhány más olajé." üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November7, 2007 Megoszt Elküldve November7, 2007 Régen (úgy 4 éve...) még viszonylag jó minőségű volt a 10W40 Opel olaj. Akkor még a totaltól vették, és nem újrahasznosított szemét volt a flakonokban. Most már sajnos az van, ami véleményem szerint max fűteni jó, bár füstöl kicsit :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve November7, 2007 Megoszt Elküldve November7, 2007 Régen (úgy 4 éve...) még viszonylag jó minőségű volt a 10W40 Opel olaj. Akkor még a totaltól vették, és nem újrahasznosított szemét volt a flakonokban. Most már sajnos az van, ami véleményem szerint max fűteni jó, bár füstöl kicsit :( igaz, elfelejtkeztem a dátumról :P sorry Link to comment Megosztás: More sharing options...
murx Elküldve November13, 2007 Megoszt Elküldve November13, 2007 Érdeklődnék, hogy ki mit tud a Pennzoil olajról, Astra 1.7DR-be lenne. (15W-40-es) Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve November13, 2007 Megoszt Elküldve November13, 2007 Sziasztok. Mindig elvesztem Opel16V metabondos könyvjelzőjét ehhh a lényeg leltem olajat kérnék véleményt róla esetleg feltünően olcsó :-O Mobil Super S Turbo Diesel itt az oldal http://olajshop.hu/termekek/mobil/szemelyg...w_40/4l/details Vélemény róla? TD Astrába jó lesz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve November13, 2007 Megoszt Elküldve November13, 2007 Szerintem nyugodtan próbáld ki, a mobil olajok nem szoktak rosszak lenni (ha eredeti). Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November13, 2007 Megoszt Elküldve November13, 2007 ...Mindig elvesztem Opel16V metabondos könyvjelzőjét ... Erre gondolsz? :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.7DTL Elküldve November13, 2007 Megoszt Elküldve November13, 2007 Erre gondolsz? :P Isten vagy erre gondoltam igen :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve November13, 2007 Megoszt Elküldve November13, 2007 Érdeklődnék, hogy ki mit tud a Pennzoil olajról, Astra 1.7DR-be lenne. (15W-40-es) A Penzzoil-ról részletes leírást az alábbi helyen találsz: http://www.meteor.hu/www/pennzoil/company.html Más autómárkáknál hallottam jó véleményeket a Penzzoil-ról, de nem találkoztam még Opel-tulajdonossal, aki rendszeresen használta volna. Feltételezésem szerint az itt fórumozóknak sincs sok tapasztalata ezzel az olajjal. A kérdés szerintem az, hogy miért éppen 15W-40-es ásványi olajat akarsz az autóba tölteni? Ennyire idős az autód és csipegeti a 10W-40-es részszintetikusat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve November13, 2007 Megoszt Elküldve November13, 2007 leltem olajat kérnék véleményt róla esetleg feltünően olcsó :-O Mobil Super S Turbo Diesel itt az oldal http://olajshop.hu/termekek/mobil/szemelyg...w_40/4l/details Vélemény róla? TD Astrába jó lesz? A benzinesbe és dízelbe egyaránt tölthető Mobil Super (Formula) S 10W-40-es, részszintetikus olajjal vannak kifejezetten pozitív tapasztalataim. Megnéztem a Te olajad terméklapját (http://www.szani-oil2000.hu/mobil_termeklapok.htm), nagyjából hasonlóak a paraméterei. Próbáld ki, szerintem nem fogsz csalódni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
murx Elküldve November14, 2007 Megoszt Elküldve November14, 2007 A Penzzoil-ról részletes leírást az alábbi helyen találsz: http://www.meteor.hu/www/pennzoil/company.html Más autómárkáknál hallottam jó véleményeket a Penzzoil-ról, de nem találkoztam még Opel-tulajdonossal, aki rendszeresen használta volna. Feltételezésem szerint az itt fórumozóknak sincs sok tapasztalata ezzel az olajjal. A kérdés szerintem az, hogy miért éppen 15W-40-es ásványi olajat akarsz az autóba tölteni? Ennyire idős az autód és csipegeti a 10W-40-es részszintetikusat? Tudom, hogy a Meteor árulja, csak arra lettem volna kiváncsi, hogy valakinek volt-e már tapasztalata ezzel a fajta olajjal! Link to comment Megosztás: More sharing options...
szobikari Elküldve November14, 2007 Megoszt Elküldve November14, 2007 A Penzzoil-ról részletes leírást az alábbi helyen találsz: http://www.meteor.hu/www/pennzoil/company.html Más autómárkáknál hallottam jó véleményeket a Penzzoil-ról, de nem találkoztam még Opel-tulajdonossal, aki rendszeresen használta volna. Feltételezésem szerint az itt fórumozóknak sincs sok tapasztalata ezzel az olajjal. A kérdés szerintem az, hogy miért éppen 15W-40-es ásványi olajat akarsz az autóba tölteni? Ennyire idős az autód és csipegeti a 10W-40-es részszintetikusat? Jól mondja a cartárs, 15-40es olajat legalább 200-250ezret futott autóba raknék. Vagy neked már ilyen komoly futásteljesítményed van ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts