opelastras Elküldve Augusztus29, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2007 Gábor! Köszönöm, hogy ezt ilyen terjedelmesen leírtad, és megosztottad velünk a pozitív tapasztalataidat. Így legalább minden fórumozó, aki eddig még nem használta volna a Metabond termékeket, a gyakorlati oldalt is láthatja az előnyök felsorolásával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Augusztus29, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2007 ... Ahogy olvastam a metabond oldalán, ehhez az olajhoz kár is lenne bármilyen adalékot adni, mert egyszerűen "bele van tervezve" :unsure: Szerintem a "külső" (pl. más márkájú) adalékokkal akkor lehet a probléma, ha egyszerűen nem az adott márkájú/összetételű olajhoz való. Gondolom egy akármilyen "csodaszert" hozzáadnánk egy jól működő olajhoz, akkor egy nem kiszámított kémiai reakció zajlana le, ami valószínűleg káros lenne, mert módosítaná (inkább rontaná), a már megtervezett tulajdonságokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus29, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2007 Köszönöm, hogy ezt ilyen terjedelmesen leírtad, és megosztottad velünk a pozitív tapasztalataidat. Szívesen :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus29, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2007 Gondolom egy akármilyen "csodaszert" hozzáadnánk egy jól működő olajhoz, akkor egy nem kiszámított kémiai reakció zajlana le, ami valószínűleg káros lenne, mert módosítaná (inkább rontaná), a már megtervezett tulajdonságokat. Más márkákról és "csodaszerekről" nem nyilatkoznék, mert csak ezt a metabond kombót ismerem. De erre rá merem mondani, hogy semmilyen ártalmas hatása nincs, hosszútávon sem. Illetve kivétel még a motorlife nevű adalék, amit szintén volt alkalmam testközelből megismerni, az is meggyőző, nagyon hasonló a kémiája és mechanikája, mint a metabondé. (ennél a cégnél teszteltük csapágygörgővel a metabond olajat texaco ellenében, és a metabond adalékot is) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Augusztus29, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2007 Más márkákról és "csodaszerekről" nem nyilatkoznék, mert csak ezt a metabond kombót ismerem. De erre rá merem mondani, hogy semmilyen ártalmas hatása nincs, hosszútávon sem... Nekem nem igazán van még tapasztalatom, csak a metabond olajról, ami idáig nagyon ígéretes. Amire gondlotam az az, hogy egy jól működő dolognál szerintem óvatosabban kell belenyúlni a kémiájába, pl. ha a metabond -ra öntök egy pohár vizet, nem biztos, hogy jót tesz neki (bár, amit olvastam a működéséről még talán ezt is kivédené, de remélem érted a kisarkított példából, hogy mire gondolok). Biztos vagyok benne, hogy a metabond saját adalékai jók, hiszen nyílván a saját termékeihez fejlesztik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Augusztus29, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2007 Nah.. csak hogy lazitsak a témán: van valami jelentősége, hogy mibe van tárolva az olaj? Kérdés lényege: most volt olajcsere.. természetesen maradt az 5literből sacc 1liter(nincs olajhűtőm) Namármost a kanna elég nagy.. ha áttöltöm egy ásványvizes üvegbe, és a csomitartóban tartom,(mint a dobozzal is mindig)akkor ennek van valami negativ hatása? Link to comment Megosztás: More sharing options...
DP@i Elküldve Augusztus29, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2007 Üdv mindenkik! Jól értem, hogy nem ajánlott 150ekm felett C14SE-be GM olajat tölteni? Szerelő mindig azt teszi bele, és nem kell utántöltögetnem. Még azt sem tudom 10W40-es vagy 15W40-es... Előző tulajnak a mániája volt az Aral Tronic High 5W40, én már nem vettem bele azt idestova 4 éve. Na majd ráérősömben átolvasom jobban a szövegeket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus29, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2007 Nah.. csak hogy lazitsak a témán: van valami jelentősége, hogy mibe van tárolva az olaj? nincs. viszont egy évnél tovább ne tárold. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus29, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2007 Jól értem, hogy nem ajánlott 150ekm felett C14SE-be GM olajat tölteni? Szerelő mindig azt teszi bele, és nem kell utántöltögetnem. Még azt sem tudom 10W40-es vagy 15W40-es... Előző tulajnak a mániája volt az Aral Tronic High 5W40, én már nem vettem bele azt idestova 4 éve. Abba a mociba 10W40 kéne. GM/Opel és Aral olajat felejtsd el. :unsure: Ha visszaolvasol kicsit, megtalálod az ajánlottakat. :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DP@i Elküldve Augusztus30, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2007 Abba a mociba 10W40 kéne. GM/Opel és Aral olajat felejtsd el. :unsure: Ha visszaolvasol kicsit, megtalálod az ajánlottakat. :wacko: Rendben, elolvasgatom. 10W40 lesz, egy hónap múlva esedékes úgyis. Egyébként Ti mit ajánlotok? Én mindig tél előtt cseréltetem le, gondolván friss olaj jobban ken hidegben... két csere közt így fut az autó 15-18ekm-t. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve Augusztus30, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2007 Rendben, elolvasgatom. 10W40 lesz, egy hónap múlva esedékes úgyis. Egyébként Ti mit ajánlotok? Én mindig tél előtt cseréltetem le, gondolván friss olaj jobban ken hidegben... két csere közt így fut az autó 15-18ekm-t. Én visszavenném az intervallumot 10e km-re. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus30, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2007 10e km szerintem is, és az általam preferált olaj a metabond. de jó még a castrol magnatec vagy a mobil1 is pl. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Augusztus30, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2007 10e km szerintem is, és az általam preferált olaj a metabond. de jó még a castrol magnatec vagy a mobil1 is pl. Lezsírozva minden.Holnap megy arra autó, és felveszi a megbeszélt helyen a 30L 10W40-et, ill. az 5L 15W40 UNI-t. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus30, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2007 Lezsírozva minden.Holnap megy arra autó, és felveszi a megbeszélt helyen a 30L 10W40-et, ill. az 5L 15W40 UNI-t. :unsure: Már vár rátok :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
DP@i Elküldve Augusztus30, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2007 Én visszavenném az intervallumot 10e km-re. Ó... na jó, ennyit kaphat a vas. Igyekszem majd időben eljuttatni olajcserére, becs'szó :unsure: Na, már látom: Metabond Speed 10W40 5 literes kiszerelésben. Hát legyen. Namost ugyebár Opel Astra Sprint-em van, ami Speed olajjal már szinte sportautó, nemde?! :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus30, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2007 Csodákat azért ne várj :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Augusztus30, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2007 nincs. viszont egy évnél tovább ne tárold. Köszi.. :wacko: Ha annyit fog enni ebből is mint az 5w30as opel olajból, akkor nem kell neki egy év, hogy elfogyjon :lol: :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kontárgyerek Elküldve Augusztus31, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2007 Van itt sokminden leírva de azért megkérdezem: Szerintetek milyen olajat öncsek bele? Írok egy-két infót: C14NZ '92-es kiadás. 20.000 Km -rel ezelött volt egy mocifelújításom, mert megföztem. Az kiterjedt a dugatyugyűrükre, 2 szelepre, főtengelyszimering (csak a generátortárcsa felé mert a váltó felé jó volt) és hát persze a tömítéseket is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Augusztus31, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2007 Van itt sokminden leírva de azért megkérdezem: Szerintetek milyen olajat öncsek bele? Írok egy-két infót: C14NZ '92-es kiadás. 20.000 Km -rel ezelött volt egy mocifelújításom, mert megföztem. Az kiterjedt a dugatyugyűrükre, 2 szelepre, főtengelyszimering (csak a generátortárcsa felé mert a váltó felé jó volt) és hát persze a tömítéseket is. Függetlenül attól, hogy 15 éves autó és nyilván sokat szolgált az utakon, itt szerintem mindenki 10W-40-es viszkozitású, részszintetikus olajat ajánl Neked. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus31, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2007 rész szintetikus alatt félszintetikust értesz op astrás? am szeritnem is 10W40es mivel az a gyárija. egyébként az olaj tárolásárol annyit hogy pet palackbannem áll el sokáig ha jol rémlik amit egy ujrafeldolgozós ipse mondott, állitolag átmegy rajta avgy mi:) de tény az hogy nem is látni átlátsó flakonba olajakat Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kontárgyerek Elküldve Augusztus31, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2007 Függetlenül attól, hogy 15 éves autó és nyilván sokat szolgált az utakon, itt szerintem mindenki 10W-40-es viszkozitású, részszintetikus olajat ajánl Neked. Ez jó???? METABOND SPEED 10W40 Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus31, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2007 Ez jó???? METABOND SPEED 10W40 Hogyne :unsure: Szerintem ár/érték arányban a legjobb :wacko: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Kontárgyerek Elküldve Augusztus31, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2007 Ok akkor lecserélem rá. Idáig 15w40 -es opelolajat használtam. Nem tulajdonítottam nagy figyelmet az olajnak. De egy ideje mindha hangossabb volna a moci egy kicsit, meg mintha + érnekes hangok is haladszódnak. Ezek azok a tipikus hangok amit mindenki csak a saját kocsiján veszi észre. Lecserélem, kiváncsi vagyok hoz-e változást magával. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus31, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2007 Ok akkor lecserélem rá. Idáig 15w40 -es opelolajat használtam. Nem tulajdonítottam nagy figyelmet az olajnak. De egy ideje mindha hangossabb volna a moci egy kicsit, meg mintha + érnekes hangok is haladszódnak. Ezek azok a tipikus hangok amit mindenki csak a saját kocsiján veszi észre. Lecserélem, kiváncsi vagyok hoz-e változást magával. Ha nem is rögtön, de pár száz km után sztem fog :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus31, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2007 ha mondjuk már csapágyas a motor, akkor azon nem fog segíteni ez sem. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts