Novy Elküldve Augusztus13, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2007 most ezzel csak közöltél velünk valamit vagy volt valahol rejtett kérdés is?:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Augusztus13, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2007 :) Ja, csak úgy... B) olyan üres volt a topik... :) Amúgy meg a váltóolaj cserével kapcsolatban érdekelnek a tapasztalatok, ha esetleg valaki már vetemedett ilyesmire. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus13, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2007 én még nem cseréltem de gabitol azt hallottam vagyis olvastam, hogy le kell szedni a váltó alján egy lemezt és akkor folyik amerre akar, aztán a gumit megtisztitani ami benne van, és felőlről kell beletölteni a legtetején van egy szelep szuszogó vagy micsoda:D és azt kell kitekerni és azon kerestül feltölteni, és aszintet pedig oldalrol egy lyukon keresztül ellenőrizni egy drékszögben meghajtott valamivel, és bizonyos távolságira kell lennie az olalynak onnét:) szoval én ennyit tudok:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Stefan Elküldve Augusztus13, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2007 ...le kell szedni a váltó alján egy lemezt és akkor folyik amerre akar... Na, akkor ugyanúgy van, mint a Morzsán. A szerelős könyv is úgy írja, hogy le kell szedni a differenciálmű fedelét. A betöltő (ami egyben a levegőzője is) meg egy pici rész, szóval valószínű kell majd tölcsér is. Elképzelem, hogy leeresztésnél fekszik az ember alatta és az a majdnem 2 liter jó kis dzsuvás olaj mind a nyakába... majd kell egy lavór :) Nekem 1,8 litert ír, úgyhogy majdnem két flakon tartalma belemegy. Metabond GL-4 80W90 -et akarok majd belerakni. Az jó bele szerintetek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus13, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus13, 2007 A versenyautón a leeresztés meg van oldva okosban. Egyik kartercsavar menete át van fúrva a házon belülre, így ha azt kicsavarjuk, lejön az olaj, és nem kell leszedni a váltókartert :) Jó az az olaj bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus15, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2007 Múlt héten beleöntöttük a dieselbe a 15W-s Metabond Uni-t, kíváncsi leszek, ebből mennyit fog megenni a motor. A 10W-s Castrolt eléggé ette. Gábor, a Metabondos katalógus, árlista nincs fenn az új honlapon, vagy csak én nem találom? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus15, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2007 660km szerencs pest balcsi oda vissza autopályán helyenként 160al, pesten felmentünk a hidegvölgyi tra, budaörsi tesco szoval volt bőven város is és 40 literből ha jol számoltam ez egy 6,06 os fogyiez se rossz:D, és meglepően közeli a kettő nem?:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus15, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2007 Jaja, hasonló motorú az autónk :) A Tiédben milyen olaj van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Augusztus15, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2007 Mindenkinek milyen szép adatok vannak fogyasztás szinten! Nekem csak nem jön ki 7,4 alatti.Lehet, hogy a pedálállás miatt. :) Mondjuk előztem le pályán CLS500-at is.Nem is értették,mit csinálok a seggükben.Persze rendes voltam és nem villogtattam, megvártam mig lehúzódnak. Az is igaz, hogy siettem. Bár ezzel az ismerősök szivatnak; hogy biztos tolatott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Augusztus15, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2007 Hát igen, a gázpedálállás sokat számít. Én a C20NE-nél azzal tudom szabályozni az 5.94l/100km és a 15.43l/100km-es értékek között, és azért ez elég tág tartomány szerintem... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Augusztus15, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2007 Hát igen, a gázpedálállás sokat számít. Én a C20NE-nél azzal tudom szabályozni az 5.94l/100km és a 15.43l/100km-es értékek között, és azért ez elég tág tartomány szerintem... B) :) Jó kis motor a C20NE is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus15, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2007 5.9 liter az szép:S amugy az az 500as igencsak nem sietett sehova szerintem:) mi touareget előztünk vagy 4szer mert ha 130al mentünk ki kelett előzni de ha 110re lassultunk valami miatt egyből kielőzött, lehet neki a tempomat beragadt::) ja igen természetesen metabondos cucc van benne olaly+adalék is am teljesen egyformaa mocink csak ez a környezetvédelmi előírásoknak jobban eleget tesz vagy mivan ezzel 1.4 8v xc14nz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus15, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus15, 2007 motomici ez a kép egy model vagy eedeti auto??:) kajakra ugy néz ki, mintha modelről lenne szó:)tetszik Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Augusztus16, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus16, 2007 srácok.. lehet én vok eltévedve, de ez az olaj topik, nem a fogyasztás... még mielött valamelyik modi szóóóna :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus17, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2007 jaa igen vigyázzunk azé:unsure: köcc Link to comment Megosztás: More sharing options...
mackosajt Elküldve Augusztus17, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus17, 2007 Na csak hogy megtörjem a csendet, még a múlthéten kapott friss metabond speed 10-40-es olajat a drágám! Ráfért szegényre, mert sajna a hátsó főtengelyszimmeringem cserére szorul, ugyanis annak köszönhetően fogyogat. Amúgy ami lejött, még éppen bírta volna egy darabig. :unsure: Így 10e km-en eltűnik 2,5 lityi. Most csak abban bízom, hogy a szimmering cseréjekor a kuplungom jó állapotban legyen... különben drága muri lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Augusztus18, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2007 motomici ez a kép egy model vagy eedeti auto??:wacko: kajakra ugy néz ki, mintha modelről lenne szó:)tetszik Ez a sajátom. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus18, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2007 Most csak abban bízom, hogy a szimmering cseréjekor a kuplungom jó állapotban legyen... különben drága muri lesz. Szerintem,ha van rá zséd,cseréld a kupéungot mindenestől és akkor többet nem kell szétszedni.Persze csak akkor,ha nagyon gáz állapotban a van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus18, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus18, 2007 12 ezr után nekünk is igen jo állapotban volt még az olaly Link to comment Megosztás: More sharing options...
Petya_1106 Elküldve Augusztus26, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2007 Sziasztok Olvastam itt a hozzaszolasokat, es lattam, hogy majdnem mindenki 10w40-es olajat ont a motorba. Az Astra-m 92-es 1.6i-s es 158000km van benne. En 1 hete csereltem az olajat, akkor meg nem olvastam itt a hozzaszolasokat, es en Valvoline SAE 15W40-es(full fekete kannaban van) olajat raktam bele. Ez mennyiben lesz rosszabb mint a 10W40-es olajak? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Augusztus26, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2007 sűrűb, és ha nicns kikopva a motorod, lehet nem jut el mindenhová, ahova kellene:S esetleg eldugul valahol, ami elég nagy bibit tud okozni, de nem feltétlenül! lehet nem lesz semmi baja igy se de a hidrotőke nem tudom mit szol hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelastras Elküldve Augusztus26, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2007 Sziasztok Olvastam itt a hozzaszolasokat, es lattam, hogy majdnem mindenki 10w40-es olajat ont a motorba. Az Astra-m 92-es 1.6i-s es 158000km van benne. En 1 hete csereltem az olajat, akkor meg nem olvastam itt a hozzaszolasokat, es en Valvoline SAE 15W40-es(full fekete kannaban van) olajat raktam bele. Ez mennyiben lesz rosszabb mint a 10W40-es olajak? A Valvoline jó minőséget képvisel az olajpiacon. Ahogy a kérdésedből is kiderül, nem a márkával van gond, hanem a viszkozitással. Bár 15 éves autód van, ami jócskán többet futott, mint 100.000 km, a következő olajcserénél feltétlenül próbálj ki egy részszintetikus, 10W-40-es olajat. Ha azzal az olajfogyasztásod jelentősen megnőne, akkor viszont maradj a 15W-40-es ásványinál. A két olajat ne keverd. Amikor a Te autódat gyártották, akkor az olajok minősége még nem volt olyan jó, mint ma. A 90-es évek első felében az Opel még az egyfokozatú olajok használatát is jóváhagyta, ma már a hipermarketekben nem is kapni ilyen olajat. A 15W-40-es ásványi olaj is el fogja látni a feladatát, de közel sem olyan minőségben, mint egy részszintetikus olaj. A hivatalos csereintervallum 15 ezer km / 1 év. Ha az autóval rendszeresen kis távolságat teszel meg, akkor feltétlenül javasolt a csere már 10 ezer km-nél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus26, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2007 Sztem nem lesz semmi gond vele, max télen nagyon hidegben fordulhat elő, hogy lassabban épül fel az olajnyomás, jobban megdermed. A diesel gépbe nemrég öntöttünk 15W40-es Metabond Uni-t, azóta megtett a gép kb. 1000km-t, de még semmi fogyás nem tapasztalható. Előtte a 10W40-es Castrolból ilyenkor már látszott a fogyás. Úgy látszik, ennek a motornak ez kell. :unsure: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus26, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2007 Sztem nem lesz semmi gond vele, max télen nagyon hidegben fordulhat elő, hogy lassabban épül fel az olajnyomás, jobban megdermed. A diesel gépbe nemrég öntöttünk 15W40-es Metabond Uni-t, azóta megtett a gép kb. 1000km-t, de még semmi fogyás nem tapasztalható. Előtte a 10W40-es Castrolból ilyenkor már látszott a fogyás. Úgy látszik, ennek a motornak ez kell. :unsure: Csak is 15w40 kell bele,nekem volt benne Valvo durablend 10w40,de sírtam az indítás után a hang miatt! Nekem most hordós Agip 15w40 van benne,de eddig egész jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Augusztus26, 2007 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2007 Én nem tartok tőle hogy bármi baja lenne, az olajtól (mármint a 15W40- es től). 150 e km elég sok ahhoz, hogy nagyobb legyen az illesztési házag a kopó alkatrészeken, és a hidrotőke is csendesebb lesz tőle. Javasolnám a Metabond adaléhot hozzá. Ártani nem fog, sőtt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts