Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Hát én eddig úgy 50-50%-ig hallottam jó és rossz véleményeket is...

Állítólag eldugíthat ezt azt, mert leszedi a régi lerakódásokat is, és nem mindig bontja le... :?

Én kihagynám, de Te tudod... :wink:

Üdv.: Atommanó

Elküldve

Anti! Meggyőztél.......KIHAGYOM ! Nekem mindig fentartásaim voltak ezzel kapcsolatban de most megerősödött bennem. Főleg a hidrostössel miatt nehogy mégjobban tropára menjen az amugy is hulladék tőke :?

Elküldve

Na persze eszem ágában sem volt lebeszélni róla, csak a véleményem mondtam el...

Pedig ha kipróbálod, akkor elsö kézböl kaptunk volna infót a dologról... :roll:

Hm hirotökék.... :wink:

Üdv.: Atommanó

Elküldve

Hidrótőke a nagy kérdés (c20xe) (Láttam Sonique fényképeit) Hmmm.......lenne kis lovetta biztos beneveznék én is egy ilyen vásárlásra :wink: Így sajnos marad a reggeli "klapper" elés :)

Elküldve

Ég és föld lesz.........halkan fog duruzsolni és picit erősebb lesz a motor.

Most cseréltem le az olajat. 5W40 Valvoline. Az opel olaj egy nagy kaki !

(10W40)

Majdnem elsírtam magam,hogy mivé vált 1-2000km alatt !!!!!

Fekete, koszos ,kormos ,szutykos...........nemtom mi :)

Beinditottam az autot az uj olajjal és picit másabb lett a hangja. Majd még menni kell vele.Mondjuk az opel olaj előnyére szolgáljon,hogy jól összegyüjtötte magába a sok kormot meg piszkot.

De nem semmi,hogy kb. 2000km-t bírt.......picit kevés sztem.

Elküldve

Nékem is gondom van az Opel olajjal, mert a gépem 8e. km alatt megkajálta a majd 1 litert.Igaz, van úgy, hogy olykor 3-4 napot is áll a gép, sokat használom városban, rövid távon, a mocija pedig nem lehet szétkopva, mert a fogyasztásom viszont elfogadható.Városban 8.5 körül, hosszútávon pedig nem megy 6L fölé.Opel 16V nekem is javasolta a Valvoline-t, úgyhogy még van 2e. km, és utána csere.Ezzel az olajjal nem merek elmenni 15e.-t, mint amit a gyári intervallum előírna.Én még anno "diák" koromban sem hallottam olyan olajról, ami 15-20-25e. km-t elmenne.Pedig nem is olyan régen volt. :)

Elküldve

Majd beszámolok,hogy milyen a Valvoline öl. Nekem nem ette az olajat csak azt vettem észre,hogy mintha "hangosodna" a motor.........

Most csere után este járt pár percet a motor és kulturáltabbnak tűnt a hangja. Nah mind 1. Majd pár km után kiderül.....

Elküldve
Majd beszámolok,hogy milyen a Valvoline öl. Nekem nem ette az olajat csak azt vettem észre,hogy mintha "hangosodna" a motor.........

Most csere után este járt pár percet a motor és kulturáltabbnak tűnt a hangja. Nah mind 1. Majd pár km után kiderül.....

Engem, majd az érdekelne, hogy attól, hogy vékonyabb az olaj jobban kajolja, vagy mert minőségibb/nem használódik el olyan gyorsan és nem bántja :?:

Jut eszembe mi a vélemény a BP olajokról?

konkrétan a Visco 7000 Sport 5W-50, illetve a Visco 3000 10W-40-ről

http://www.bp.hu/www/2_1_1.php

Elküldve

Waooo :) Ma volt szerencsém menni az autóval pár 10km-t (100km legalább) és megálltunk egy parkolóban az autó elött beszélgettünk járó motornál és tőlünk 3-4 autóra állt egy ugyszintén járó motorú Jeep. Arra lettem figyelmes,hogy szinte csak annak az autónak a hangját hallottam a mienket meg alig(pici hidrótőke cicergés) :wink:

Egyszóval arra kezdek rájönni,hogy olaj-olaj között baromi nagy a különbség !!!! Hiába, nincsenek véletlenek(opel 5W40 7rugó ,Valvoline 5W40 14rugesz) drága volt de megérte. Mindennél fontosabb,hogy a motor ne menjen szét.A hidegindításról nem is beszélve.

Elküldve

Hol? nekem ezt 6 papír felett ígérték! :roll:

Na ez érdekelne engem is meg hogy jó vagy nem, a második garnitúra gyárit használtam el és az utóbbi s... volt. Pedig már mások is panaszkodtak rá de nem hittem nekik. :)

Elküldve
Nem mertem eddig még betölteni a Visco 3000 10w-40-et nem kaptam hozzá elég biztatást. :drinkers:

Akkor majd biztatok én :) : ha 10W40 akkor már beleöntheted, mivel ilyen kell bele, hogy aztán kibír-e majd 10e-t az meg ki fog derülni.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.