Butragueno Elküldve Augusztus29, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2005 I_S Miért cserélsz? Nem vagy megelégedve?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Augusztus29, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2005 De... abszolút bejött, mert kb 1500 híja az olajcseréig, de még semmi hangja nincs a tőkéknek, nem kajált belőle szemmel láthatólag szinte semmit, nem koszos, szép áttetsző csak picikével sötétebb mint újonnan, egyedül a tipikus hidegindítási 2 másodperces ciripp van és el is hallgat, szóval nekem abszolút bejött, DE Mivel sokan ezt javasolták, többek között opel16v is aki ugye erőteljesen teszteli az olajokat, így ezt tettem bele. Viszont sokan javasolják a metabondot is, és állítólag erősebb még a valvoline-nál is, így asszem kipróbálom. Szeptember végén úgyis lesz egy kis plusz melóm oan 8-10000 km, asszem ezt a próbát ki sem szabadna hagynom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus29, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2005 Egy próbát megér. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Augusztus29, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2005 Egy próbát megér. ;) :smt045 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Butragueno Elküldve Augusztus31, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 Sziasztok! Na még egy utolsó kérdés. Castrol vagy Valvoline??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus31, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 Én Castrolt használok,semmi bajom vele,de a valvoline is jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Augusztus31, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 Egy próbát megér. :lol: Én megmaradok nála. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus31, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 Örülök hogy neked is jók a tapasztalataid a Metabond olajjal. :lol: Egyébként már egész sokan vittek belőle, és eddig egy panaszt sem hallottam... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Augusztus31, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 Egyébként már egész sokan vittek belőle, és eddig egy panaszt sem hallottam... ;) Tegnap bekerült az olajnyomás és az olajhőfokmérő a hengerfejbe (nem pedig lent a szivattyúhoz...), hát 100-110 fokos olajnál azért a vezérműtengely olyan távoláll a rendes kenéstől, mint... Jó messze. Bár gondolom ez a többi olajnál is hasonló lehet. Lehet hogy kevés a 40es olaj az 1 órás dugózáshoz a napon? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus31, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 Nem kevés az. Nekem ugyanolyan a hengerfejem, és a Szuromi féle visszaedzett tengelyen nem látszik semmilyen kopás, pedig az picivel gyengébb mint a gyári tengely. Nálam kicsit melegebb is szokott lenni az olaj... ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Augusztus31, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 Nem kevés az. Nekem ugyanolyan a hengerfejem, és a Szuromi féle visszaedzett tengelyen nem látszik semmilyen kopás, pedig az picivel gyengébb mint a gyári tengely. Nálam kicsit melegebb is szokott lenni az olaj... ;) 0,6-0,7 bar azért nem túl sok. :wink: De ezek szerint elég. :lol: Hát igen, konkrétan még én sem toltam neki, úgy ahogy néha szoktam. Kíváncsi vagyok mennyi lesz a rekord hőfok. :twisted: :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus31, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 Nem hiába került bele az olajhűtő a gépsárkányba. :lol: A legjobb olajnyomásmérő a hidrotőke. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Augusztus31, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 meg a legjobb "cseréldleazolajatmertkipurcanok" jelző is ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Augusztus31, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 A legjobb olajnyomásmérő a hidrotőke. ;) az enyém csattog mint az állat..... cserén kivul van valami megoldás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Augusztus31, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 az enyém csattog mint az állat..... cserén kivul van valami megoldás? Ki kell venni, és kemény rugo. Vagy az nem? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus31, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 Leveszed a hengerfejet, elviszed Szuromihoz, ő szétszedi, megnézi, kipucolja, és ezzel együtt egy kisebb felújítást is végez (szelepbemarrás, szelepcsiszolás, síkbahúzás). Meg fogja mondani, ha valamelyik hidrotőke menthetetlen, vagy rosszabb állapotú, azt cserélni kell... Hidrotőkék nélkül ez a mutatvány 30 körül megvan, az új szimeringekkel együtt. Ehhez jön a hengerfej le-fel szerelés díja, plusz a tömítések. Ennyit viszont érdemes áldozni rá. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Augusztus31, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 Leveszed a hengerfejet, elviszed Szuromihoz, ő szétszedi, megnézi, kipucolja, és ezzel együtt egy kisebb felújítást is végez (szelepbemarrás, szelepcsiszolás, síkbahúzás). Meg fogja mondani, ha valamelyik hidrotőke menthetetlen, vagy rosszabb állapotú, azt cserélni kell... Hidrotőkék nélkül ez a mutatvány 30 körül megvan, az új szimeringekkel együtt. Ehhez jön a hengerfej le-fel szerelés díja, plusz a tömítések. Ennyit viszont érdemes áldozni rá. :lol: nahhh nem is rossz projekt télre.....van mit kérni a Télapótul a csizmácskámba ;) :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Augusztus31, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 És ez a mutatvány mennyit jelent teljesítményben mondjuk az én kis c14nz-en? Link to comment Megosztás: More sharing options...
redline Elküldve Augusztus31, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2005 És ez a mutatvány mennyit jelent teljesítményben mondjuk az én kis c14nz-en? Semmit, de nálam sztem sem, max a kopogás tunne el De ez itt nagyon erősen off ha folytatni szeretnéd kérlek vidd át a témát a tuning topikokba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
SZaB Elküldve Szeptember4, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2005 Tőkeadalékot(wynn's) utólag hozzá lehet önteni a motorolajhoz vagy csak olajcserénél keverhető bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember7, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2005 Nem ajánlom ezt az adalékot. Több lehet a hátránya, mint az előnye... Link to comment Megosztás: More sharing options...
SZaB Elküldve Szeptember8, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2005 Nem ajánlom ezt az adalékot. Több lehet a hátránya, mint az előnye... pü ment! Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Szeptember9, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2005 Szerintetek miért van olyan nagy árkülönbség Castrol GTX3 Magnatec és pl. a Valvoline Durablend vagy akár a Metabond Speed között? A Castrol másfélszer annyi...megéri valami miatt azt az árkülönbséget? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Szeptember9, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2005 Nincs is a GTX3-ból magnatec. Az 15W40-es. Szal nem is hasonlítható össze. Egyébként meg szerintem nem éri meg az árkülönbség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Szeptember9, 2005 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2005 Nincs is a GTX3-ból magnatec. Az 15W40-es. Szal nem is hasonlítható össze. Egyébként meg szerintem nem éri meg az árkülönbség. Van!! Gtx 3 Magnatec 10w40 van apámnak az autójában!!! Biztos, láttam a dobozát. Most is ilyet akar venni, ragasykodik hozzá és nem tudom az érveket amivel lebeszéljem... ???? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts