fekosz Elküldve Augusztus5, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus5, 2005 akár kettő is, csak tényleg vigyázz és figyelj oda nagyon! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus8, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2005 WZsolt! Próbáld ki a Metabond Speed 10W40-et. :) Nekem jóval kevesebbet zabál ebből az ugyanilyen motor, pedig most nem kevésszer van 7000 körül a fordulat. :lol: A szintről: én sem ajánlom hogy maxig töltsétek az olajat, ugyanis nagyobb fordulaton (főleg ha hatnak bizonyos G erők a kocsira) a hajtókarok beleérnek a teknőben tengődő olajba, felhabosítják, és elég gyorsan távozik bizonyos mennyiség így a kartergázzal. Ez azért is rossz, mert ilyen esetben a folytószelepházban rakódik le ez a távozó olajpára, ami később az alapjárati és egyéb gondokat fogja okozni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus8, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2005 Akkor lehet megvan az olajzabálás oka :idea: :lol: Nekem akkor ette meg a javát amikor szlovákiába hegyi utakon toltam neki. Ott aztán dülöngélt a kocsi jobra-balra, le-fel Lötyizhetett sokat az olaj. Lehet ez is habosodott... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus8, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2005 Azért ne örülj annyira, mert ez a motor alapból is eszi eléggé az olajat. De mint mondtam, próbáld ki a Metabondot, aztán meglátod megéri-e. :lol: Én a versenyautóban ugyanehhez a mocihoz már csak ezt az olajat használom. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus8, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2005 Abban van a metabond adalékból is vagy azt külön érdemes megvenni és beletenni. Én előző autómnál használtam militec-1 et sokak szerint jobb mint a metabond adalék. Itt hallott, tapasztalt már valaki a militec-1 ről? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus8, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2005 Nincs benne az adalék, az külön tétel (10%kedvezmény ugrik a végére, ha a kettőt együtt rendeled nálam). Én a versenyautóban nem használok, mert ott azért kell utántöltögetni az olajat, és úgy drága lenne az adalékot is pótolni, meg amúgy sem lesz benne a motor sokáig, de az Omegába rakok a következő olajcserénél, az tuti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus10, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2005 Tudja valaki pontosan milyen sürüségü váltóolaj kell az F-13-as váltóba? A kézikönyv nem irja! Tudnék szerválni melóhelyről,ha jól tudom 80w90-es váltómű olajat,nálunk a HM-nél ezt használják még a transporterekbe is,ha jól tom. Azt olvastam a kézikönyvben,hogy 1.7D-be 1,6lityo kell,és a nívócsavar a menetírányba nézve eső jobb oldalon van,és a csavar szintje alatt 20mm-rel kell lennie a szintnek,de az olajról semmit nem ír! Véleményem szerint még mindig jobb ez az új olaj,mint ami most van benne,ami lassan már 13éves,nem hiszem hogy a viszkozitása már olyan jó lenne! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus10, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2005 Opel kézi váltóolaj kell bele, annál jobbat ne is keress. :lol: Csergőben 2000 alatt van literje. Most nem emléxem pontosan a viszkozítási indexére, de az biztos hogy szintetikus bázisú. Én is ezt használom a versenyautóban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Exian Elküldve Augusztus10, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2005 Ha már szóba jött a váltóolaj: azt milyen időközönként kell cserélni? Fogalmam sincs milyen fajta, és milyen korú olaj lehet most az enyémben... eddig valahogy eszembe sem jutott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve Augusztus10, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2005 Ha már szóba jött a váltóolaj: azt milyen időközönként kell cserélni? Fogalmam sincs milyen fajta, és milyen korú olaj lehet most az enyémben... eddig valahogy eszembe sem jutott. Elvileg nem kell cserélni. Amíg bírja váltó, olajnak is húznia kell. De baja nem lesz attól, ha az oil le van cserélve :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Augusztus11, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2005 Igen a karbantartási könyvek is azt írják, hogy nem kell cserélni csak utántölteni. Ennek ellenére sokszor hallottam, hogy 100ekm után lehet felelsleges de nem árt lecserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
egyhapsi Elküldve Augusztus11, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2005 Sziasztok.:-) Tegnap du. megejtettem az olajcserét.:-) Nem reklámképpen, de "Metabond Speed 10W40"-et öntöttem bele. És a max és min jelek háromnegyedéig töltöttem.:-) Úgy tapasztaltam elsőre, nagyon könnyeden jár a motor. De akkor sem szeretném áltatni magam, hogy így vagy úgy mennyivel jobb mint korábban, mert akkor ez azt is jelenti, a korábbi olaj valami silány lötty volt.. Esetleg tán műszerolaj. :oops: Hehe.:-) Amúgy Titán Fuchs 10w40 volt benne. A korábbi ciklus alatt, (8500 km) egy deka olaj nem fogyott. Szóval a jelek szerint a Metabond nagyon jó olaj. Gondolkodok, már előre beszerzek belőle mégegy kannát.:-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus11, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus11, 2005 Hapsi! Remélem meg leszel vele elégedve később is. :lol: Kíváncsian várom a tapasztalatokat tőled is, dízelbe még nem sokan vitték innen a fórumról, szal majd kérek infót a csereintervallum végénél is, hogy bírta az olaj. :) WZsolt! Nem kell cserélni 100anként. Az Opel váltók illesztései direkt erre a nagy teljesítményű szintetikus váltóolajra lettek tervezve, és mivel a váltóban nem éri az olajat nagy hőmérsékletingadozási tényező, ezért a viszkozítása nem csökken nagy km futás után sem. Mondjuk az más dolog, hogy 1x év után tényleg célszerű cserélni, ha még érdemes (tehát jó állapotú a váltó), ugyanis ennyi idő után már kicsapódhatnak az olajból a különböző összetevők, adalékok. Sokan ráfogják egyébként a váltó nehézkes kezelését az olaj öregségére, aztán csere után rádöbbenek, hogy még mindig nem az igazi. Sajnos az Opeleknél előbb megy tönkre a szinkrongyűrű és a váltórudazat, mint az olaj. :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus19, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2005 Gondoltam élénkítek a topicon... :lol: Lassan mindenki visszaér a nyaralásról, ideje az olajcseréknek... :) http://www.opel16v.hu/metabond/metabond.htm Klubtagoknak kedvezmény, Bp-re ingyenes kiszállítás! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Exian Elküldve Augusztus19, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2005 Lehet, hogy már kérdeztem... Pécsett hol lehet venni ilyen Metabond olajat? Lehet, hogy legközelebb kipróbálnám :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus19, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2005 Nem tudom hogy ott foglalkozik-e vele valaki. Postai úton tudsz rendelni nálam, kb. 1500 a költsége. De néha én is szoktam járni Pécsen (szeptemberben biztos fogok), szal tudok levinni, ha addig ráér. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus19, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2005 Opel16v: az én öregecske C14NZ-mbe melyik metabond olajat javaslod? Én a Speed 10W40-re gondoltam, majd ha esedékes lesz, mondjuk még odébb van :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus19, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2005 Nem akarok beleugatni,de más olaj szóba sem jöhet? :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Augusztus19, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2005 Dehogynem! Várom a javaslatodat, én nyitott vagyok a jó dolgokra :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus19, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2005 Dehogynem! Várom a javaslatodat, én nyitott vagyok a jó dolgokra :wink: Én pl Castrol párti vagyok,de a Valvoline sem kutya! Castrolból pedig én olyat vettem,amit há' istenek nem itthon palackoznak! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Exian Elküldve Augusztus20, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus20, 2005 Nem tudom hogy ott foglalkozik-e vele valaki. Postai úton tudsz rendelni nálam, kb. 1500 a költsége. De néha én is szoktam járni Pécsen (szeptemberben biztos fogok), szal tudok levinni, ha addig ráér. :lol: Bőőőőven ráér, nekem valamikor december környékén lesz aktuális a következő olajcserém (most volt nemrég), addig tuti összetudjuk hozni, megyek pestre majd én is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus20, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus20, 2005 "Nem akarok beleugatni,de más olaj szóba sem jöhet?" Mindenkinek szíve joga választani. Régebben én is Castrol párti voltam, de amióta magyarországon "palackozzák", azóta vészesen visszaesett a minősége. Valvoline-al mentem tavaly, az tényleg jó olaj, de nekem még annál is jobban bejött a Metabond. És nem azért reklámozom ennyire, mert ebből akarok meggazdagodni, hanem mert tudom hogy jó minőségű, és próbálom megosztani a kartársakkal azt a lehetőséget, hogy én olcsóbban kapom. :lol: Fpepe! Jól gondolod, 10W40 Speed olaj jó neked. :) Exian! Oks, amint aktuális lesz a dolog, szólj és összehozzuk. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus20, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus20, 2005 Lehet,hogy jó olaj a Metabond,de nem az egyetlen!Nálam most 3 közül fog kikerülni majd a téli olaj:Castrol,Valvoline,Liqui Moly. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus21, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus21, 2005 "jó olaj a Metabond,de nem az egyetlen" Ez így igaz. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Augusztus22, 2005 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2005 Mondjuk senki nem is mondta hogy az. :wink: Nekem eddig bejött és bildi-boldog vagyok hogy olcsóbban jutottam hozzá. :lol: :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts