stirlitz Elküldve Július7, 2012 Megoszt Elküldve Július7, 2012 Nahát az enyém egy papinál volt eddíg aki opel szalonba hordta 220 ezer kilóméterig, van értelme mást tenni bele? szerintem sincs, de hát van aki esküszik, hogy van jobb.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július7, 2012 Megoszt Elküldve Július7, 2012 szerintem sincs, de hát van aki esküszik, hogy van jobb.... 200-300 ezres kocsiba méregdrága olajat venni biztos van értelme a kútnál meg 3 ezerért tankolnak....és carrákopott gumikkal mennek. Ez így tök jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fabrikátor Elküldve Július8, 2012 Megoszt Elküldve Július8, 2012 Amikor Ford Probem volt abba Ford formula olajat raktam,mikor Fiatom Seleniát!Akkor ha most Opelem van abba miért tegyek nem gyárit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július8, 2012 Megoszt Elküldve Július8, 2012 Amikor Ford Probem volt abba Ford formula olajat raktam,mikor Fiatom Seleniát!Akkor ha most Opelem van abba miért tegyek nem gyárit? Mert az nem menő....ennyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Július8, 2012 Megoszt Elküldve Július8, 2012 Ha elviszem az autót az opel márkakereskedésbe olajcserére mit tesznek bele? Megtörlik az olajszűrőt és számláznak. Nem mindig és mindenhol,de gyakran előfordul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Július8, 2012 Megoszt Elküldve Július8, 2012 T hahapeszimaki! "... Nem mindig ... de gyakran ..." Honnan van ilyen átfogó, pontos képed a szevizekben végzett munkáról? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július8, 2012 Megoszt Elküldve Július8, 2012 Megtörlik az olajszűrőt és számláznak. Nem mindig és mindenhol,de gyakran előfordul. Ezzel szerintem körbe is értünk...reggel elaludtam az asszonyért kellett mennem este kicsit bebactam...5.50-kor ébredtem 6-kor végez...az utca végén már 80-al mentem hideg mocival 5000-ig pörgetve..na akkor hogyan is van vegyek bele jobb olajat mert a GM szar és tönkreteszi a mocit? :omg: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Július8, 2012 Megoszt Elküldve Július8, 2012 T hahapeszimaki! "... Nem mindig ... de gyakran ..." Honnan van ilyen átfogó, pontos képed a szevizekben végzett munkáról? Saját szememmel csak VW márkaszervizbe hordott hatéves autóból láttam leengedni szerintem ugyanolyan idős olajat. Opelnél ismerős járt úgy,hogy télen a szerviz udvarában bent várt az autóban,hogy mikor állnak neki a szervizelésnek. Megelégelte,hogy semmi nem történt egy óra alatt,bement érdeklődni,majd megnyugtatták,hogy már kész is az autó,lehet fizetni a kasszánál. :evilgrin: Plusz egyéb helyeken olvasott,hallott történetek,amik arra engednek következtetni,hogy nem egyedi esetek ezek. Meg ugye márkaszervizben dolgozó haver mindig tud szerezni fusi olajat,szűrőket..stb. Olyan is volt,hogy itt hirdette ezen a fórumon. :D Nem azt mondom,hogy magán szerelő,kisebb-nagyobb független műhely nem trükközik,mert dehogynem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július8, 2012 Megoszt Elküldve Július8, 2012 Saját szememmel csak VW márkaszervizbe hordott hatéves autóból láttam leengedni szerintem ugyanolyan idős olajat. Opelnél ismerős járt úgy,hogy télen a szerviz udvarában bent várt az autóban,hogy mikor állnak neki a szervizelésnek. Megelégelte,hogy semmi nem történt egy óra alatt,bement érdeklődni,majd megnyugtatták,hogy már kész is az autó,lehet fizetni a kasszánál. :evilgrin: Plusz egyéb helyeken olvasott,hallott történetek,amik arra engednek következtetni,hogy nem egyedi esetek ezek. Meg ugye márkaszervizben dolgozó haver mindig tud szerezni fusi olajat,szűrőket..stb. Olyan is volt,hogy itt hirdette ezen a fórumon. :D Nem azt mondom,hogy magán szerelő,kisebb-nagyobb független műhely nem trükközik,mert dehogynem. Hehe a Suzukinál volt műszakiztatni az autó...a fékkel volt a gond még azt a dumát hallani kellett volna amivel megettetek... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Július8, 2012 Megoszt Elküldve Július8, 2012 Hehe a Suzukinál volt műszakiztatni az autó...a fékkel volt a gond még azt a dumát hallani kellett volna amivel megettetek... :D Jah ez olyan, mint a C14NZ-ben cserélni kellett az EGR szelepet. :D Nem egy ember írta itt anno fórumon. :D Én ezért cserélem magam az olajat, ezt meg tudom csinálni és biztos ki lesz cserélve. A vezérlésnek viszont már nehezebben állnék neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július8, 2012 Megoszt Elküldve Július8, 2012 Jah ez olyan, mint a C14NZ-ben cserélni kellett az EGR szelepet. :D Nem egy ember írta itt anno fórumon. :D Én ezért cserélem magam az olajat, ezt meg tudom csinálni és biztos ki lesz cserélve. A vezérlésnek viszont már nehezebben állnék neki. Nem vészes legalábbis az enyémen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Július8, 2012 Megoszt Elküldve Július8, 2012 Nem vészes legalábbis az enyémen. Enyémen is dettó ugyanaz, de azért benne lenne a gatyában az a bizonyos dolog indításnál :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Július8, 2012 Megoszt Elküldve Július8, 2012 Enyémen is dettó ugyanaz, de azért benne lenne a gatyában az a bizonyos dolog indításnál :D Ha jelen van lent is fent is nem lehet baj.. Ennyit tudnak tenni a szervízben is többet nem és inkább én qrjam el. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július8, 2012 Megoszt Elküldve Július8, 2012 T hahapeszimaki! "... Nem mindig ... de gyakran ..." Honnan van ilyen átfogó, pontos képed a szevizekben végzett munkáról? Nekem ajánlottak hasonló szervízből olcsón, jó minőségű olajat a szerelők "okosba megoldjuk" mondattal...gondolom kimaradt egy-két autóból...de lehet rosszul gondolom... Amúgy meg már egyszer írtam, hogy az enyémbe a GM 10W40-es 6000 km után úgy befeketedett mint a szurok. Ráadásul hangja is lett a motornak. A GM 5W40-es már nem lett ilyen 10000 után sem. De ami 5000 HUF/5 liter árban mozog, az az ELF 10W40-es, amitől jól érzi magát az én finnyás motorom is...csipegni csipegi, de nem érdekel túlzottabban a csereperiódus alatti 5-8 deci fogyás... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Július8, 2012 Megoszt Elküldve Július8, 2012 Ezért cserélem én az olajat is, meg a vezérlést is. Vezérlés csere után gyertyákat ki, körbetekered a motort óvatosan, ha nem akad, akkor jónak kell lennie. Isuzu dieselnél elég egyszerű, csavarral le kell fixálni a vezérműtengelyt, meg az adagolót is, a főtengely meg nem fordul el. A szíj feszességét meg egy rugó beállítja. Nem lehet gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fabrikátor Elküldve Július9, 2012 Megoszt Elküldve Július9, 2012 Ha jelen van lent is fent is nem lehet baj.. Ennyit tudnak tenni a szervízben is többet nem és inkább én qrjam el. Bizony csak egy jó alkoholos filc kell ennyi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Július9, 2012 Megoszt Elküldve Július9, 2012 Nekem ajánlottak hasonló szervízből olcsón, jó minőségű olajat a szerelők "okosba megoldjuk" mondattal...gondolom kimaradt egy-két autóból...de lehet rosszul gondolom... Nem előre megfontoltan a szerviz tulaj-üzemeltető lop általában,hanem az ott dolgozók gondolják,hogy ezzel egészítik ki a fizetésüket. Bekamerázott műhely sem jelent akadályt nekik... Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Július9, 2012 Megoszt Elküldve Július9, 2012 Nem előre megfontoltan a szerviz tulaj-üzemeltető lop általában,hanem az ott dolgozók gondolják,hogy ezzel egészítik ki a fizetésüket. Bekamerázott műhely sem jelent akadályt nekik... Az a biztos, amit én csinálok meg...bár a kannában lévő cucc a rizikó... Link to comment Megosztás: More sharing options...
stirlitz Elküldve Július10, 2012 Megoszt Elküldve Július10, 2012 most hogy így előkerült meg is rendeltem az ide csereanyagot(olaj,szűrő,csavar) ~5ért, nemsokára lecserélem tavalyi cserénél kimostam a motort vmi STP kerozinos cuccal, azóta tényleg nehezebben áll fel az olajnyomás benne szaki azt mondta, hogy egyébként is vastagabb olajat kellene tölteni bele, hogy ne folyjon szanaszéjjel, meg a szivattyú ne menjen "szárazon" de én most is GM10W-40est rakok bele, lesz ami lesz Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Július11, 2012 Megoszt Elküldve Július11, 2012 Központi injektoros opel motorokhoz a gépkönyv szerint a teljesítendő szabvány az API SG/SH. Már egyik sincs érvényben,még a következő SJ szabványt teljesítő olajat sem nagyon lehet már találni,szóval nagyfater garázsában talált, Skoda 1000MB-ről maradt 1981-es AFIT olaján kívül mind1 mit önt bele az ember. Link to comment Megosztás: More sharing options...
mantec Elküldve Július12, 2012 Megoszt Elküldve Július12, 2012 T hakapeszimaki! "... mind1 ..." Neked, lehet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Július12, 2012 Megoszt Elküldve Július12, 2012 T gm dexos 2 bot! Tényleg nem mindegy,mert pl full szintetikus olajok nem belevalók. :evilgrin: Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Július12, 2012 Megoszt Elküldve Július12, 2012 T gm dexos 2 bot! Tényleg nem mindegy,mert pl full szintetikus olajok nem belevalók. :evilgrin: Legjobb lenne neki egy 0W20 :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Július13, 2012 Megoszt Elküldve Július13, 2012 Én most megint 5W40-es Total Quartz olajat vettem, 7 litert 9100 Ft-ért. Ez 1300 Ft / liter. Szerintem nem rossz ár egy fullszintetikus olajért, ami mellesleg még nem is "noname"! Az 5 literes kanna majdnem mind belemegy, a többi pedig utántöltögetésre lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Július13, 2012 Megoszt Elküldve Július13, 2012 Én most megint 5W40-es Total Quartz olajat vettem, 7 litert 9100 Ft-ért. Ez 1300 Ft / liter. Szerintem nem rossz ár egy fullszintetikus olajért, ami mellesleg még nem is "noname"! Az 5 literes kanna majdnem mind belemegy, a többi pedig utántöltögetésre lesz. Nekem Valvoline 10W40, és nincs utántöltögetés 10 ezer km alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts