Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Motorolaj avagy ki mit és miért ezt az olajat tölti bele?

uhuhu

Recommended Posts

Nem néztem még milyen állapotú, csak úgy eszembe jutott ;)

Az normális hogy 1-es, 2-es fokozatokba kicsit nehezebb behúzni?

Pl azt vettem észre, hogy 2-esbe kanyarnál, kicsit nagyobb lendületnél, nem tud elsőre behúzni, csak mikor már csökkent a sebesség (3-as meg már kicsit dadogós lenne azért 2-be).

Ebből adódóan gondoltam pl olajcserére, de majd az átvizslatás megmondja (csak jár az agyam a költségek miatt ;) )

A jelenséget szinkrongyűrű problémára vezetném vissza. De ha mostanában vetted a kocsit, akkor bármi lehet, akár olyan is amit az új, gyári minőségű olaj is meg tud oldani. Pl: az előző tulaj túl sűrű olajat tett bele....

Megosztás:

Pl azt vettem észre, hogy 2-esbe kanyarnál, kicsit nagyobb lendületnél, nem tud elsőre behúzni, csak mikor már csökkent a sebesség (3-as meg már kicsit dadogós lenne azért 2-be).

Ebből adódóan gondoltam pl olajcserére, de majd az átvizslatás megmondja (csak jár az agyam a költségek miatt ;) )

Vagy csak a váltórudazatot kéne beállítani.

Megosztás:

A jelenséget szinkrongyűrű problémára vezetném vissza. De ha mostanában vetted a kocsit, akkor bármi lehet, akár olyan is amit az új, gyári minőségű olaj is meg tud oldani. Pl: az előző tulaj túl sűrű olajat tett bele....

Nemigazán szokták ezeket a problémákat az olajok megoldani.

Ha kopott a szinkrongyűrű, akkor annak annyit ér az olajcsere, mint a szentelt víz. Általában a 2-es fokozat szinkron gyűrűje kopik el a leghamarabb, mert az van legjobban igénybe véve. Felváltásnál, és visszaváltásnál is az kapja a legnagyobb rúgást.

Megosztás:

Sziasztok!

Csak érdeklődés szinten, milyen olajat érdemes venni a váltóba?

Mikor érdemes azt cserélni?

Olvastam, hogy SAE 80W viszkozitású, API GL4 minőségű olaj jó bele, de milyen márka ;)

Tippek, ötletek?

Én cseréltem a váltóba olajat és gyári GM-et tettem bele!Nekem is szt mondták,hogy csak gyárit tegyek be!Igen azt mondják,hogy örökéletü az olaj,de érdemes lecserélni!

Megosztás:

Nekem is főleg hidegen kicsit nehezen veszi az 1-est és a 2-est is!Mit tudok vele itthon csinálni?Hogy lehet ezt elhárítani?Tud valaki valami ötletet? :lol:

előre is köszi!

üdv.

Megosztás:

nem lehet, hogy a motortartó bakok is odavannak? mert ha nagy lendületű kanyarban veszi nehezebben lehet akár az is a gond hogy kicsit elmozdul oldalirányba a motor-váltó együttes és az már hatással lehet a rudazatra is.

Én leellenőrizném a holtjátékát a rudazatnak váltónál a csapszeg és a váltókarnál a szoknya alatt a gumigyűrű szokott elkopni. ezután egy rudazat beállítás mint ahogyan írták, ha ez sem segít akkor lehet olajat cserélni vagy tovább keresni a hibát pl szinkrongyűrű.

Megosztás:

nem lehet, hogy a motortartó bakok is odavannak? mert ha nagy lendületű kanyarban veszi nehezebben lehet akár az is a gond hogy kicsit elmozdul oldalirányba a motor-váltó együttes és az már hatással lehet a rudazatra is.

Én leellenőrizném a holtjátékát a rudazatnak váltónál a csapszeg és a váltókarnál a szoknya alatt a gumigyűrű szokott elkopni. ezután egy rudazat beállítás mint ahogyan írták, ha ez sem segít akkor lehet olajat cserélni vagy tovább keresni a hibát pl szinkrongyűrű.

Köszi a tippet. Hazafelé kipróbálom egyenesben mi a reakció ;)

Megosztás:

Köszi a tippet. Hazafelé kipróbálom egyenesben mi a reakció ;)

Opel váltó. Ilyen. Megszokást és határozottságot igényel. ;)

Én raktam bele adalékot és friss olajat a váltó-felújítása helyett. Szerintem sokkal jobb lett,de amikor odaadom olyan embernek aki máshoz van szokva,akkor szinte fáj nézni,hogy küszködik vele,pedig nekem megfelel.

Megosztás:

Lehet hulye kerdes, de motortarto bakot hogy kell szakszeruen ellenorizni? Mi a sok holtjatekban?

Megosztás:

Hello!

Az en kincsm egy '94-es x16sz Astra (benzines), az lenne a kerdesem, hogy a szerelom javaslatara 15w40-es (Aral) olajat toltottem bele mert azt mondta, hogy a motor mar oreg (210000 km) es mar ezt kell bele tolteni, igaza van-e? Azert kerdem mert mindenki azt modja, hogy 10w40-est toltsek bele.

Megosztás:

Hello!

Az en kincsm egy '94-es x16sz Astra (benzines), az lenne a kerdesem, hogy a szerelom javaslatara 15w40-es (Aral) olajat toltottem bele mert azt mondta, hogy a motor mar oreg (210000 km) es mar ezt kell bele tolteni, igaza van-e? Azert kerdem mert mindenki azt modja, hogy 10w40-est toltsek bele.

Előtte milyen olaj volt benne és mennyire ette (10e km/liter)?

Megosztás:

Hello!

Nincs igaza.

Ha enné az olajat a motor, az 5W helyett 10W vagy 15W amúgysem segítene.

A melegoldali viszkozitással van összefüggésben az olajfogyás. 30-as helyett 40-es, vagy 50-es. De ez utóbbi már a kenés kárára menne.

Szerintem maradj a 10W40-nél. Ha már benne van a 15W40, akkor a következő cserekor tegyél bele 10W40-et.

Megosztás:

Nincs igaza.

Ha enné az olajat a motor, az 5W helyett 10W vagy 15W amúgysem segítene.

A melegoldali viszkozitással van összefüggésben az olajfogyás. 30-as helyett 40-es, vagy 50-es. De ez utóbbi már a kenés kárára menne.

Szerintem maradj a 10W40-nél. Ha már benne van a 15W40, akkor a következő cserekor tegyél bele 10W40-et.

OK!

Köszi szépen! Az olajat nem eszi, a nyáron cseréltem olajat és megettem vele 1400 km-t azaz 1-ik nap 700 másik nap is 700 km-t friss olajcserével és nem evett semmi olajat. Eddig 6000 km-t tennem meg minimális olajveszteséggel.

Akkor maradhatok a 10W40-nél.

Egyébként ez előtt is 15W40-es olaj volt benne a leírt meggondolás alapján.

Köszi!

Megosztás:

OK!

Köszi szépen! Az olajat nem eszi, a nyáron cseréltem olajat és megettem vele 1400 km-t azaz 1-ik nap 700 másik nap is 700 km-t friss olajcserével és nem evett semmi olajat. Eddig 6000 km-t tennem meg minimális olajveszteséggel.

Akkor maradhatok a 10W40-nél.

Egyébként ez előtt is 15W40-es olaj volt benne a leírt meggondolás alapján.

Köszi!

Ezzel csak az a baj, hogy most jön a tél! Egy keményebb fagyban gallyra mehet az önindítód, meg a motor sem kap eleinte kellő kenést, és végső soron mehetsz motort csapágyaztatni.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.