zozo astra1.6 16v Elküldve Szeptember30, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2011 Lehet hogy drágább valamennyivel. A valvoline-ból, többet elcsipeget mint a metabondból. Legalábbis nekem. Mert sajnos most valvolin-t tettem bele, de már megbántam. Én is inkább a metabondra szavazok!Nekem is az van most benne!Elötte valvoline volt benne és nekem is csipegette! Az ELF-et még nem próbáltam! Link to comment Megosztás: More sharing options...
MaxC Elküldve Szeptember30, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2011 Én is inkább a metabondra szavazok!Nekem is az van most benne!Elötte valvoline volt benne és nekem is csipegette! Az ELF-et még nem próbáltam! Ahogy látom ez a Valvo. meg Castrol téma rizikós lehet, akkor lehet még is csak Metabond! Elméleti síkon cserélt benne az ipse olajat, de majd szemrevételezem én még ezt, mert ugye messziről jött ember... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Szeptember30, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2011 40 litert benyel olajból, gázoljaból meg 29-et 100-on :D :D Azt ne mond, hogy olajból megeszik 40 litert 100-on :D :P :P Úgyse hisszük el... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Szeptember30, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2011 Ahogy látom ez a Valvo. meg Castrol téma rizikós lehet, akkor lehet még is csak Metabond! Elméleti síkon cserélt benne az ipse olajat, de majd szemrevételezem én még ezt, mert ugye messziről jött ember... :D Csere- meg ahogy Zotya is írta, vezérlést cserélj! Ne akarj úgy járni, mint én anno- vétel után nem cseréltem ki, gondoltam nem lesz gond, műszakira ki lesz cserélve- persze műszaki előtt 3 héttel Tengelicnél nem bírta, így húzathattam haza a verdát- nem várt kiadás műszaki előtt... :P Sz'al csere! :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Marek Elküldve Szeptember30, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2011 Azt ne mond, hogy olajból megeszik 40 litert 100-on :D :P :P Úgyse hisszük el... :D be is fosnék ha csak 1 ml-t is megenne. az olajcserére értettem. 90 ezer km-enként kell cserélni és akkor 40 litert teszünk bele Link to comment Megosztás: More sharing options...
MaxC Elküldve Szeptember30, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2011 Csere- meg ahogy Zotya is írta, vezérlést cserélj! Ne akarj úgy járni, mint én anno- vétel után nem cseréltem ki, gondoltam nem lesz gond, műszakira ki lesz cserélve- persze műszaki előtt 3 héttel Tengelicnél nem bírta, így húzathattam haza a verdát- nem várt kiadás műszaki előtt... :D Sz'al csere! :P Rajta leszek :D Köszönöm az intelmeket :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gergőőő Elküldve Szeptember30, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember30, 2011 be is fosnék ha csak 1 ml-t is megenne. az olajcserére értettem. 90 ezer km-enként kell cserélni és akkor 40 litert teszünk bele Engem az is érdekelne, hogy a 90E km-es csereperiódushoz mekkora olajszűrő társul. :D Hányszorosa egy normál autóéhoz képest... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október1, 2011 Megoszt Elküldve Október1, 2011 Engem az is érdekelne, hogy a 90E km-es csereperiódushoz mekkora olajszűrő társul. :P Hányszorosa egy normál autóéhoz képest... Ott van valami olajregenerálló is nem? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október1, 2011 Megoszt Elküldve Október1, 2011 Ott van valami olajregenerálló is nem? :D Igen, a motor! :P Ne felejtsd, ezeknél nem 6500-nál van a tiltás, hanem mongggyuk 2200-nál! :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október1, 2011 Megoszt Elküldve Október1, 2011 Igen, a motor! :D Ne felejtsd, ezeknél nem 6500-nál van a tiltás, hanem mongggyuk 2200-nál! :P Aha lestem is meddíg van skálázva a fordulatszámmérő... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolpat Elküldve Október5, 2011 Megoszt Elküldve Október5, 2011 Sziasztok! Az nagy gáz lenne ha GM olajat+ALCO olajat összekeverve önteném bele az Astrámba??Mindkettő 10W40-es..Azért kérdezem,mert még a régi kocsimból/suzuki swift/megmaradt 2l ALCO,meg van kb.2 liternyi GM is..Sajnálnám kiönteni,meg így nem is kellene olajat vennem,pont elég lenne az Astrába../C14NZ/Illetve még az olajdekni tömítést kérdezném...Parafát tettem fel,de egyszerűen nem tudom úgy eltalálni a meghúzási nyomatékot hogy ne engedjen..Először érintéstől számítva csak kicsit húztam meg,engedett...utána jobban utána húztam,ugyanúgy enged...Mondjuk nem tettem rá pasztát,de azt mondták nem is kell parafára..Persze egy szerelő válasza mi volt?"Opel betegség,az neked mindig engedni fog..." Csak én meg ezt a hülyeséget nem hiszem el...Lehet hogy el van vetemedve a dekni??De semmi külsérelmi nyom nem látszik rajta...Van valakinek ötlete-tippje,hogy milyen módszerrel tegyem fel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Október5, 2011 Megoszt Elküldve Október5, 2011 Sziasztok! Az nagy gáz lenne ha GM olajat+ALCO olajat összekeverve önteném bele az Astrámba??Mindkettő 10W40-es..Azért kérdezem,mert még a régi kocsimból/suzuki swift/megmaradt 2l ALCO,meg van kb.2 liternyi GM is..Sajnálnám kiönteni,meg így nem is kellene olajat vennem,pont elég lenne az Astrába../C14NZ/Illetve még az olajdekni tömítést kérdezném...Parafát tettem fel,de egyszerűen nem tudom úgy eltalálni a meghúzási nyomatékot hogy ne engedjen..Először érintéstől számítva csak kicsit húztam meg,engedett...utána jobban utána húztam,ugyanúgy enged...Mondjuk nem tettem rá pasztát,de azt mondták nem is kell parafára..Persze egy szerelő válasza mi volt?"Opel betegség,az neked mindig engedni fog..." Csak én meg ezt a hülyeséget nem hiszem el...Lehet hogy el van vetemedve a dekni??De semmi külsérelmi nyom nem látszik rajta...Van valakinek ötlete-tippje,hogy milyen módszerrel tegyem fel? Jobb ha teszel alá pasztát, az a biztos. :P Én nem keverném. :D Szintetikus mind a kettő? Mert ha nem, akkor főleg nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október5, 2011 Megoszt Elküldve Október5, 2011 Sziasztok! Az nagy gáz lenne ha GM olajat+ALCO olajat összekeverve önteném bele az Astrámba??Mindkettő 10W40-es..Azért kérdezem,mert még a régi kocsimból/suzuki swift/megmaradt 2l ALCO,meg van kb.2 liternyi GM is..Sajnálnám kiönteni,meg így nem is kellene olajat vennem,pont elég lenne az Astrába../C14NZ/Illetve még az olajdekni tömítést kérdezném...Parafát tettem fel,de egyszerűen nem tudom úgy eltalálni a meghúzási nyomatékot hogy ne engedjen..Először érintéstől számítva csak kicsit húztam meg,engedett...utána jobban utána húztam,ugyanúgy enged...Mondjuk nem tettem rá pasztát,de azt mondták nem is kell parafára..Persze egy szerelő válasza mi volt?"Opel betegség,az neked mindig engedni fog..." Csak én meg ezt a hülyeséget nem hiszem el...Lehet hogy el van vetemedve a dekni??De semmi külsérelmi nyom nem látszik rajta...Van valakinek ötlete-tippje,hogy milyen módszerrel tegyem fel? Nem ajánlatos olajokat keverni, de szerintem semmi baja nem lesz tőle. Nekem pasztázva is ereszt a parafa tömítésem, próbálj gumit és kend meg mindkét oldalát. Ha nagyon meghúzod az sem jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Október5, 2011 Megoszt Elküldve Október5, 2011 Nem ajánlatos olajokat keverni, de szerintem semmi baja nem lesz tőle. Nekem pasztázva is ereszt a parafa tömítésem, próbálj gumit és kend meg mindkét oldalát. Ha nagyon meghúzod az sem jó. Ez érdekes: "A korszerű motorolajokra szerencsére általánosan érvényes, hogy korlátozás nélkül keverhetőek egymással, függetlenül attól hogy ásványi vagy szintetikus alapolajból készültek. " Én úgy tudom, hogy nem nagyon jó keverni, no de szükség törvényt bont. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Október5, 2011 Megoszt Elküldve Október5, 2011 Ez érdekes: "A korszerű motorolajokra szerencsére általánosan érvényes, hogy korlátozás nélkül keverhetőek egymással, függetlenül attól hogy ásványi vagy szintetikus alapolajból készültek. " Én úgy tudom, hogy nem nagyon jó keverni, no de szükség törvényt bont. :D Lehet keverni, de csak azonos viszkozitási indexűeket, tehát 10W40-est csak 10W40-essel pl. Mondjuk ez két olyan olaj, amit külön-külön se öntenék a kocsimba... Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Október5, 2011 Megoszt Elküldve Október5, 2011 Lehet keverni, de csak azonos viszkozitási indexűeket, tehát 10W40-est csak 10W40-essel pl. Mondjuk ez két olyan olaj, amit külön-külön se öntenék a kocsimba... Nah éppen ez az, az a 2 L olaj nem kerül olyan sokba. :D Jobb ha egyforma van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pocak Elküldve Október5, 2011 Megoszt Elküldve Október5, 2011 Jobb ha teszel alá pasztát, az a biztos. :D Én nem keverném. :D Szintetikus mind a kettő? Mert ha nem, akkor főleg nem. Ha elárulta, hogy 10W-40, és két fantasztikus világmárkát is megadott, akkor szerinted szintetikus? :P Egyébként a GM+ALCO olajos szitu olyan, mint amikor a szart a fossal összekeverik... :D :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október5, 2011 Megoszt Elküldve Október5, 2011 Nem ajánlatos olajokat keverni, de szerintem semmi baja nem lesz tőle. Nekem pasztázva is ereszt a parafa tömítésem, próbálj gumit és kend meg mindkét oldalát. Ha nagyon meghúzod az sem jó. RFM! Read Fuckin' Manual! :D Olvasd el mit is ír az Opel így csináld könyv erre, elkeseredésemben én is azt tettem, azóta nem folyik. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolpat Elküldve Október6, 2011 Megoszt Elküldve Október6, 2011 Ha elárulta, hogy 10W-40, és két fantasztikus világmárkát is megadott, akkor szerinted szintetikus? :P Egyébként a GM+ALCO olajos szitu olyan, mint amikor a szart a fossal összekeverik... :D :D Sziasztok!Igen,mindkettő szintetikus olaj,ezt elfelejtettem ideírni...Tudom hogy egyik sem egy hű de szuper olaj,de most ez van a háznál jelenleg... :D Amúgy ti milyet tennétek bele?? C14NZ,92-es Astra..180000 km-el,óra szerint :P Nem szoktam állatkodni vele,normál vezetési stílusban hajtom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
atis c14se Elküldve Október6, 2011 Megoszt Elküldve Október6, 2011 Sziasztok!Igen,mindkettő szintetikus olaj,ezt elfelejtettem ideírni...Tudom hogy egyik sem egy hű de szuper olaj,de most ez van a háznál jelenleg... :D Amúgy ti milyet tennétek bele?? C14NZ,92-es Astra..180000 km-el,óra szerint :P Nem szoktam állatkodni vele,normál vezetési stílusban hajtom... Én Metabondot tennék bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Október6, 2011 Megoszt Elküldve Október6, 2011 Sziasztok!Igen,mindkettő szintetikus olaj,ezt elfelejtettem ideírni...Tudom hogy egyik sem egy hű de szuper olaj,de most ez van a háznál jelenleg... :D Amúgy ti milyet tennétek bele?? C14NZ,92-es Astra..180000 km-el,óra szerint :P Nem szoktam állatkodni vele,normál vezetési stílusban hajtom... Mindjárt mondják majd a Metabond-ot, ami jó cucc! :D Év Valvoline max life párti vagyok! :P (az sem egy rossz olaj) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Október6, 2011 Megoszt Elküldve Október6, 2011 Sziasztok!Igen,mindkettő szintetikus olaj,ezt elfelejtettem ideírni...Tudom hogy egyik sem egy hű de szuper olaj,de most ez van a háznál jelenleg... :D Amúgy ti milyet tennétek bele?? C14NZ,92-es Astra..180000 km-el,óra szerint :P Nem szoktam állatkodni vele,normál vezetési stílusban hajtom... Én nem is az olajak minősége miatt aggódnék, bár kétségtelenül elég sz*r olajak ezek főleg a GM. Szóval ami még fontos az a szavatossági idő. Ha jól értem ezek otthon talált régebbi maradék olajok. Jó eséllyel már a szavatossági idejük is lejárt így a benne lévő adalékanyagok már biztos nem tudják azt amit kellene. Én az ilyen maradék olajokat csak láncfűrész olajozásához szoktam felhasználni :P Amúgy én is metabond olajat használok. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MaxC Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Sziasztok! Csak érdeklődés szinten, milyen olajat érdemes venni a váltóba? Mikor érdemes azt cserélni? Olvastam, hogy SAE 80W viszkozitású, API GL4 minőségű olaj jó bele, de milyen márka ;) Tippek, ötletek? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Sziasztok! Csak érdeklődés szinten, milyen olajat érdemes venni a váltóba? Mikor érdemes azt cserélni? Olvastam, hogy SAE 80W viszkozitású, API GL4 minőségű olaj jó bele, de milyen márka ;) Tippek, ötletek? Gyárit fiatalember, a gyárit. Elvileg örökéletű, de lecserélheted. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MaxC Elküldve Október20, 2011 Megoszt Elküldve Október20, 2011 Gyárit fiatalember, a gyárit. Elvileg örökéletű, de lecserélheted. Nem néztem még milyen állapotú, csak úgy eszembe jutott ;) Az normális hogy 1-es, 2-es fokozatokba kicsit nehezebb behúzni? Pl azt vettem észre, hogy 2-esbe kanyarnál, kicsit nagyobb lendületnél, nem tud elsőre behúzni, csak mikor már csökkent a sebesség (3-as meg már kicsit dadogós lenne azért 2-be). Ebből adódóan gondoltam pl olajcserére, de majd az átvizslatás megmondja (csak jár az agyam a költségek miatt ;) ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts