J0hnny Elküldve Szeptember18, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2011 :lol: :lol: :D Ilyet sem mondtak még J0hnnynak. ;) :P Ádikától megszoktuk már! :D Egyébként tényleg kellene a cégemnek egy olyan ember, aki tudna végezni olyan számításokat, mellyel egy dízel motor átalakítása nem változna kisérleti üzemmé. :D Na de ez már nagyon off, flameljetek tovább az olajokról. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Szeptember18, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2011 Nincs igazad, mivel a fordulatszám nem a gázpedálállás függvénye. :lol: Nem is ezt mondtam. :lol: A terhelés ÉS a befecskendezett üzemanyag mennyiségének függvénye. Link to comment Megosztás: More sharing options...
invictus Elküldve Szeptember18, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember18, 2011 Nem is ezt mondtam. :lol: A terhelés ÉS a befecskendezett üzemanyag mennyiségének függvénye. Ahogy János mondta, ezt ne itt folytassuk. Végszóként annyit, hogy a befecskendezett üzemanyag mennyisége az maga a fogyasztás...és az függ a fordulatszámtól és a terheléstől. Vége. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Ahogy János mondta, ezt ne itt folytassuk. Végszóként annyit, hogy a befecskendezett üzemanyag mennyisége az maga a fogyasztás...és az függ a fordulatszámtól és a terheléstől. Vége. :lol: Ez oda-vissza hatás, de amivel szabályozod ezt az egészet dieselnél az a befecskendezett üzemanyag. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Szeptember23, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2011 Igazad van! Hétfőn szaladok, szétborítom,felgeneráloztatom az amúgy csendes,keveset fogyasztó motoromat 150 ropiért, aztán elégedetten hátradőlök,hogy igen, a 10w-40 is megáll benne. :D :P Csak 20 nap telt el mégis sikerült. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember23, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2011 Csak 20 nap telt el mégis sikerült. Mégsem állt meg benne a 10w-60 . :D Szerintem 10 nap. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve Szeptember23, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember23, 2011 Szerintem 10 nap. Hétfő óta? 11. Én nyertem! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
webshark Elküldve Szeptember24, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember24, 2011 195.000 km, 50 híján előzőleg 183 nál volt cserélve, tavaly májusban. Valvoline Durablend 10W40, GM olajszűrő. benzinszűrő csere. Ékszítárcsán húzott a mester egyet, plusz a csavart kicserélte mert a vezérléskor amit felrakott a másik az nem olyan minőségű volt amit ő elvárna. Azóta nem sír az ékszíj, tárcsa marad valsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember25, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2011 Na ma meglestem az olajfogyasztásomat és 7000 km alatt megevett kb 3,5 decit az ELF nyálból... Viszont szivárog a olajteknő tömítés... :-( Következő olajcserekor leveszem, kitakarítom és új tömítéssel megy vissza... Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember25, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2011 Na ma meglestem az olajfogyasztásomat és 7000 km alatt megevett kb 3,5 decit az ELF nyálból... Viszont szivárog a olajteknő tömítés... :-( Következő olajcserekor leveszem, kitakarítom és új tömítéssel megy vissza... Nekem is esedékes lenne. Csak mindig halogatom. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Szeptember25, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2011 Na ma meglestem az olajfogyasztásomat és 7000 km alatt megevett kb 3,5 decit az ELF nyálból... Viszont szivárog a olajteknő tömítés... :-( Következő olajcserekor leveszem, kitakarítom és új tömítéssel megy vissza... Földön hagy már foltot? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember25, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2011 Földön hagy már foltot? Én még ezért nem szántam el magam. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember25, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2011 Na ma meglestem az olajfogyasztásomat és 7000 km alatt megevett kb 3,5 decit az ELF nyálból... Viszont szivárog a olajteknő tömítés... :-( Következő olajcserekor leveszem, kitakarítom és új tömítéssel megy vissza... Pasztát ne felejts el használni a tömítés mindkét oldalán, magában az új tömítés ritkán oldja meg a problémát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember25, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2011 Földön hagy már foltot? Még nem hagy foltot...de egyre nagyobb a olajos rész a blokkon... Én még ezért nem szántam el magam. :D Még 3ezer kilométer és megcsinálom. Pasztát ne felejts el használni a tömítés mindkét oldalán, magában az új tömítés ritkán oldja meg a problémát. FBS-t gondoltam rákenni, miután zsír- és olajtalanítottam... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Szeptember25, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2011 FBS-t gondoltam rákenni, miután zsír- és olajtalanítottam... Loctite 5910. Ne ezen spórolj. Elég nagy szívás, ha újra le kell venni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember25, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2011 Loctite 5910. Ne ezen spórolj. Elég nagy szívás, ha újra le kell venni. Én kentem alá-fölé, de mintha magán a parafán szivárogna átt az olaj. Pedig nem téptem túl alukarikás tömítés volt... :D Most cseréltem le a szelepfedél tömítést is, ott is úgy nézett ki a parafán jött átt az olaj, most gumitömítést kapott. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember25, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2011 Én kentem alá-fölé, de mintha magán a parafán szivárogna átt az olaj. Pedig nem téptem túl alukarikás tömítés volt... :D Most cseréltem le a szelepfedél tömítést is, ott is úgy nézett ki a parafán jött átt az olaj, most gumitömítést kapott. Akkor érdemesebb lesz egyből gumitömítést venni? :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember25, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember25, 2011 Akkor érdemesebb lesz egyből gumitömítést venni? :D Nekem a szelepfedél tömítés is gumiból van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Na ma meglestem az olajfogyasztásomat és 7000 km alatt megevett kb 3,5 decit az ELF nyálból... Viszont szivárog a olajteknő tömítés... :-( Következő olajcserekor leveszem, kitakarítom és új tömítéssel megy vissza... Ne feledj a tömítésre + tömítőpasztát tenni a blokk oldalon, mert nélküle szivárogni fog! [Főleg a blokk összeillesztésénél!] Link to comment Megosztás: More sharing options...
dirty-handz Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Igen pasztát kötelező használni nem muszáj ilyen nagy ki-nyomosat venni van kis tubusos is feljebb asszem írták is. Mert a tömítések nem a legjobbak de ha együtt használod őket akkor gondod nem lesz vele, és ha már lent van a cucc mosd ki alaposan. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Igen pasztát kötelező használni nem muszáj ilyen nagy ki-nyomosat venni van kis tubusos is feljebb asszem írták is. Mert a tömítések nem a legjobbak de ha együtt használod őket akkor gondod nem lesz vele, és ha már lent van a cucc mosd ki alaposan. :P Én meg ha leveszem a kartert tömítés nélkül felragasztom... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Én meg ha leveszem a kartert tömítés nélkül felragasztom... :D Hova? A plafonra? :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Hova? A plafonra? :P Nem, a blokk aljára.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pszilaj Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 Nem, a blokk aljára.... :D de miért nem gumitömítéssel rakod vissza? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember26, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember26, 2011 de miért nem gumitömítéssel rakod vissza? Mert már a második van rajta mindegyiket pasztáztam és mégis szivárog, és már tele van a tököm vele... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts