astrásgyerek Elküldve Szeptember12, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2011 Hiszek. Még szerencse, mert lassan jön a mikulás. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember12, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2011 Még szerencse, mert lassan jön a mikulás. :lol: A metabond jó cucc. Csendesebb lesz tőle a motor. Mechanikusan állítható alapjárattal rendelkező motorok alapjárata megemelkedik a beépülése után. Mi vagy 20éve használjuk minden autónkban, eddig egyiket sem kellett generáloztatni. Mondjuk az olaj nélkül járatást nem próbáltuk egyikkel sem. Várom az ellenérveket miért NEM jó beleönteni az olajba. (A megváltoztatja az olaj adalékolását és miért nem használják az olajgyártók ha olyan jó-n kívül,mert ez bullshit.) Meg a gyárilag meglévő hengerfali bemaródásokkal mi lesz nem tudom,de olyat egyik autónál sem tapasztaltunk,hogy használata után elkezdte megenni az olajat. Az ellenkezőjét annál inkább. Szerelőm a kuncsajtjainak hivatalból,megélhetésből szidja a metabondot, de miután összehaverkodtuk elmesélte,hogy a w123-as mercijében harmadikba ragadt a váltója, öntött bele próbaképpen ilyen adalékot, és aztán hibátlanul működött. Mindemellett örülök,hogy többen nem használják, legalább nem tudják drágábban adni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember12, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2011 Mondjuk az olaj nélkül járatást nem próbáltuk egyikkel sem. Én konkrétan erre gondoltam! :lol: A többinek akár valóságalapja is lehet, ezt nem kétlem! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Szeptember12, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2011 :lol: Na ja. Lenullázta az elején, a végén a napi számláló meg 012,0 mutat. Az össz-számláló meg vagy 300km ugrott. Az hogy van az? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember12, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2011 Na ja. Lenullázta az elején, a végén a napi számláló meg 012,0 mutat. Az össz-számláló meg vagy 300km ugrott. Az hogy van az? :D :D Ezt észre sem vettem. :lol: Ösztönözzük, hogy próbálja ki! :lol: ;) megelégszünk 150-200 km-el is, de azt folytonos videóban kérjük! :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember12, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2011 Na ja. Lenullázta az elején, a végén a napi számláló meg 012,0 mutat. Az össz-számláló meg vagy 300km ugrott. Az hogy van az? Többször nullázta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Szeptember12, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2011 A metabond jó cucc. Csendesebb lesz tőle a motor. Mechanikusan állítható alapjárattal rendelkező motorok alapjárata megemelkedik a beépülése után. Mi vagy 20éve használjuk minden autónkban, eddig egyiket sem kellett generáloztatni. Mondjuk az olaj nélkül járatást nem próbáltuk egyikkel sem. Várom az ellenérveket miért NEM jó beleönteni az olajba. (A megváltoztatja az olaj adalékolását és miért nem használják az olajgyártók ha olyan jó-n kívül,mert ez bullshit.) Meg a gyárilag meglévő hengerfali bemaródásokkal mi lesz nem tudom,de olyat egyik autónál sem tapasztaltunk,hogy használata után elkezdte megenni az olajat. Az ellenkezőjét annál inkább. Szerelőm a kuncsajtjainak hivatalból,megélhetésből szidja a metabondot, de miután összehaverkodtuk elmesélte,hogy a w123-as mercijében harmadikba ragadt a váltója, öntött bele próbaképpen ilyen adalékot, és aztán hibátlanul működött. Mindemellett örülök,hogy többen nem használják, legalább nem tudják drágábban adni. Én is használtam régebben, de miután elfogyott, a legutóbbi olajcserénél már nem került bele, kicsit drága cucc. Most már csak az olaj Metabond a kocsiban :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember12, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2011 Nem akarok senkit Metabond olaj használatára buzdítani, csak azoknak írom ide akik keresik, de nem találnak a környéken üzletet ahol kaphatnának. Dél Buda és Pest megyeieknek ajánlom ezt az érdi autósboltot: Érd, Velencei út 23. Tel: 06-23/362-108 Én már 6. éve veszem itt a Metabond Speed-et. (10W-40) Az eljárás a következő: Mivel itt senki nem vásárolja rajtam kívül, ezért állandóan nem tartja ezt az olajat, de ha odaszólok telefonon, másnapra kihozzák a boltba. Mai áron az 1 literes flakon 1850,- Áprilisban az 5 literes 8400,- volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember13, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2011 Többször nullázta. De miért? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
pocak Elküldve Szeptember13, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2011 A metabond jó cucc. Csendesebb lesz tőle a motor. Mechanikusan állítható alapjárattal rendelkező motorok alapjárata megemelkedik a beépülése után. Mi vagy 20éve használjuk minden autónkban, eddig egyiket sem kellett generáloztatni. Mondjuk az olaj nélkül járatást nem próbáltuk egyikkel sem. Várom az ellenérveket miért NEM jó beleönteni az olajba. (A megváltoztatja az olaj adalékolását és miért nem használják az olajgyártók ha olyan jó-n kívül,mert ez bullshit.) Meg a gyárilag meglévő hengerfali bemaródásokkal mi lesz nem tudom,de olyat egyik autónál sem tapasztaltunk,hogy használata után elkezdte megenni az olajat. Az ellenkezőjét annál inkább. Szerelőm a kuncsajtjainak hivatalból,megélhetésből szidja a metabondot, de miután összehaverkodtuk elmesélte,hogy a w123-as mercijében harmadikba ragadt a váltója, öntött bele próbaképpen ilyen adalékot, és aztán hibátlanul működött. Mindemellett örülök,hogy többen nem használják, legalább nem tudják drágábban adni. Aggyisten! Nos, az én C20NE motorom az életben nem ivott (evett) metabondot, és már túl is lépte a 400.000 km-t. No general, eredeti bontatlan a blokk. Mondjuk ezt a motort nem sok kritika éri, ha nem versenyre használta a tulaj, akkor kimegy a világból is. A többi Opel motorhoz nem sok közöm van, de van egy olyan sejtésem, hogy egyik sem lett az Év motorja a C20NE után!!! Vagy a konkurencia volt jobb, vagy tényleg olyan kaka motorokat építenek. Nekem anyagilag nem érné meg metabondozni, mert eddig is szépen muzsikált a motor, a karosszéria rozsdásodik inkább, az ellen meg nem véd! Ha meg eddig is beletettem volna, most lenne, aki szerint azért ment ennyit a gép, mert használtam. Azt pedig én sem mondom, hogy haszontalan, mert nincs tapasztalatom vele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember13, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2011 Aggyisten! Nos, az én C20NE motorom az életben nem ivott (evett) metabondot, és már túl is lépte a 400.000 km-t. No general, eredeti bontatlan a blokk. Mondjuk ezt a motort nem sok kritika éri, ha nem versenyre használta a tulaj, akkor kimegy a világból is. A többi Opel motorhoz nem sok közöm van, de van egy olyan sejtésem, hogy egyik sem lett az Év motorja a C20NE után!!! Vagy a konkurencia volt jobb, vagy tényleg olyan kaka motorokat építenek. Nekem anyagilag nem érné meg metabondozni, mert eddig is szépen muzsikált a motor, a karosszéria rozsdásodik inkább, az ellen meg nem véd! Ha meg eddig is beletettem volna, most lenne, aki szerint azért ment ennyit a gép, mert használtam. Azt pedig én sem mondom, hogy haszontalan, mert nincs tapasztalatom vele. Miért is ne lenne egy motor hosszú életű, ha 100-as tempónál csak 2000-et forog? :lol: [Az én esetemben pedig a gyári 190-es végsebességnél meg csak 3900-al!] Kisebb motorú kocsik 4000-es fordulattal tartják a 130-at! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Szeptember13, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2011 Miért is ne lenne egy motor hosszú életű, ha 100-as tempónál csak 2000-et forog? :lol: [Az én esetemben pedig a gyári 190-es végsebességnél meg csak 3900-al!] Kisebb motorú kocsik 4000-es fordulattal tartják a 130-at! Csak azért rendesen a km óra az Astrákban, meg az A Vectrákban is :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Szeptember13, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2011 Miért is ne lenne egy motor hosszú életű, ha 100-as tempónál csak 2000-et forog? :lol: [Az én esetemben pedig a gyári 190-es végsebességnél meg csak 3900-al!] Kisebb motorú kocsik 4000-es fordulattal tartják a 130-at! Pont ezért hiányolom a 6. sebességet az enyémből. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Szeptember14, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2011 Pont ezért hiányolom a 6. sebességet az enyémből. Én meg főleg. 3000 feletti tartományt nem szereti, és ott még csak 120-at megy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
GSITHOMY Elküldve Szeptember14, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2011 Sziasztok...Azt szeretném kérdezni,hogy c20xe motornál meddig kellene hogy legyen a nívópálcán az olajszint ugyanis az a vektra digitális kilóméter órám összezavarja a bc-t és kiirja hogy nincs víz miközben mégis van és,hogy olajfogyás csak én nem tudom xe nél mi a fegfelő szint :lol: Köszi a válaszokat Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember14, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2011 Miért is ne lenne egy motor hosszú életű, ha 100-as tempónál csak 2000-et forog? :lol: [Az én esetemben pedig a gyári 190-es végsebességnél meg csak 3900-al!] Kisebb motorú kocsik 4000-es fordulattal tartják a 130-at! 2600rpmnél 110kmh. :lol: Kismotoros az enyém. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember14, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2011 Pont ezért hiányolom a 6. sebességet az enyémből. Én meg főleg. 3000 feletti tartományt nem szereti, és ott még csak 120-at megy. Azért szerintem ezek még igencsak gyengécske mocik egy 6.-sebességnek. Sziasztok...Azt szeretném kérdezni,hogy c20xe motornál meddig kellene hogy legyen a nívópálcán az olajszint ugyanis az a vektra digitális kilóméter órám összezavarja a bc-t és kiirja hogy nincs víz miközben mégis van és,hogy olajfogyás csak én nem tudom xe nél mi a fegfelő szint :lol: Köszi a válaszokat Nincs rajta jel? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Szeptember14, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2011 Azért szerintem ezek még igencsak gyengécske mocik egy 6.-sebességnek. Lehet. De 130 felett meg a fordulat sok a motornak. Szerintem. Mondjuk 80 lovas autókba is találsz 6 gangosat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember14, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2011 Lehet. De 130 felett meg a fordulat sok a motornak. Szerintem. Mondjuk 80 lovas autókba is találsz 6 gangosat. Na és egy hosszabb ötödikhez mit szólsz? Nem akkora átalakítás mint a hatos váltó ami tudtommal nem is volt astrában. De menjünk átt ez egyébbe. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Szeptember14, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2011 Na és egy hosszabb ötödikhez mit szólsz? Nem akkora átalakítás mint a hatos váltó ami tudtommal nem is volt astrában. De menjünk átt ez egyébbe. Az se rossz. De akkor már a 6 is elférne. GSI-ben nem volt 6-os? (Csak rossz helyre írtam... :lol: ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember14, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2011 Azért szerintem ezek még igencsak gyengécske mocik egy 6.-sebességnek. Az 1.4 60 ló szerintem is kevéske a 6.nak. A vivaró 3000-et pörög 160-nál. :lol: 100-nál 2100-as fordulaton jár, de ennél a sebességnél kigyorsításhoz (tempósan persze) kevés a 6. még a 100 pacival is... Egy hosszú 5. nekem is jó lenne a DTL-be, mert igen magas a fordulat 100 fölött, legalábbis óra szerint... Hogy iy oldható ez meg? teljesen szét kell szedni a váltót hozzá? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember14, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2011 Az 1.4 60 ló szerintem is kevéske a 6.nak. A vivaró 3000-et pörög 160-nál. :lol: 100-nál 2100-as fordulaton jár, de ennél a sebességnél kigyorsításhoz (tempósan persze) kevés a 6. még a 100 pacival is... Egy hosszú 5. nekem is jó lenne a DTL-be, mert igen magas a fordulat 100 fölött, legalábbis óra szerint... Hogy iy oldható ez meg? teljesen szét kell szedni a váltót hozzá? Biztosan szét kell szedni, de meg kell nézni hogy a váltód egyáltalán létezik-e hosszabb ötödikkel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Szeptember14, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2011 Na és egy hosszabb ötödikhez mit szólsz? Nem akkora átalakítás mint a hatos váltó ami tudtommal nem is volt astrában. De menjünk átt ez egyébbe. Az igazából félmegoldás lenne. Kicsit visszaesne a fordulatszám, de lájtosabb emelkedőn nem bírna felmenni 90-100-as tempónál az autó, mert 2000-2200-as fordulaton nincs meg a turbónyomás, ezért nincs meg az elegendő teljesítmény. Viszont ha a jelenlegi 1-5 kiosztás változatlan lenne, plusz lenne egy 6.-odik fokozat, aminél 2500-2700-as fordulat körül menne 130-al az autó (jelenleg 5-ben ez 3200-3300) ott már megvan a nyomaték, és az elegendő teljesítmény a 130-as tempó tartásához. Nem kellene bőgnie a motornak 3300 körül. Viszont ez a 6 fokozat csak autópályára 120 feletti tempónál, illetve 90-100-as tempónál csak sík útra lenne jó. A fogyasztásra is jótékony hatással lenne. 120 felett a mostani váltóval ugrásszerűen megnő a fogyasztás. Benyeli a 6-6,5 litert. Míg 90-100-as tempónál 4-5-5 körül kér. Vectrában a 2.0 dti motorknál a váltó kiosztása kicsit hosszabbb, az 100 km/h-nál 2200-at forog. 3000-es fordulaton megy 130-at. Viszont az a motor 2000-nél leadja a maximális nyomatékát. Az 1.7es kamrás motorok pedig 2400-2500 körül. Benzinesnél a 4000 még teljesen optimális a motornak, igazából ott érzi jól magát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pocak Elküldve Szeptember14, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2011 Miért is ne lenne egy motor hosszú életű, ha 100-as tempónál csak 2000-et forog? :lol: [Az én esetemben pedig a gyári 190-es végsebességnél meg csak 3900-al!] Kisebb motorú kocsik 4000-es fordulattal tartják a 130-at! Üdv! A körülmények hasonlóak, a nyomaték pedig 2600-as fordulatnál max. Ha valamiért érdemes nagy és nehéz karosszériához nagy és erős motort választani, akkor ezért. A következő autóm villanyos lesz, az addig várható 15 évet a bálnával húzom ki. :lol: Ez a motor még akkor is menni fog! Azt sem bánom, ha addigra zabálja az olajat, én sem szeretek szomjazni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember15, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember15, 2011 Az igazából félmegoldás lenne. Kicsit visszaesne a fordulatszám, de lájtosabb emelkedőn nem bírna felmenni 90-100-as tempónál az autó, mert 2000-2200-as fordulaton nincs meg a turbónyomás, ezért nincs meg az elegendő teljesítmény. Viszont ha a jelenlegi 1-5 kiosztás változatlan lenne, plusz lenne egy 6.-odik fokozat, aminél 2500-2700-as fordulat körül menne 130-al az autó (jelenleg 5-ben ez 3200-3300) ott már megvan a nyomaték, és az elegendő teljesítmény a 130-as tempó tartásához. Nem kellene bőgnie a motornak 3300 körül. Viszont ez a 6 fokozat csak autópályára 120 feletti tempónál, illetve 90-100-as tempónál csak sík útra lenne jó. A fogyasztásra is jótékony hatással lenne. 120 felett a mostani váltóval ugrásszerűen megnő a fogyasztás. Benyeli a 6-6,5 litert. Míg 90-100-as tempónál 4-5-5 körül kér. Vectrában a 2.0 dti motorknál a váltó kiosztása kicsit hosszabbb, az 100 km/h-nál 2200-at forog. 3000-es fordulaton megy 130-at. Viszont az a motor 2000-nél leadja a maximális nyomatékát. Az 1.7es kamrás motorok pedig 2400-2500 körül. Benzinesnél a 4000 még teljesen optimális a motornak, igazából ott érzi jól magát. Jah! Az enyém ott már 200-al megy! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts