epk947 Elküldve Szeptember7, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2011 Sz.rból nem lehet várat építeni... Bármit önthetsz bele, hengerfalat nem fog építeni neked. Én már halottam olyat is, hogy felépíti! :D http://auto-motor.teszvesz.hu/alkatresz_fe...1473619893.html :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember7, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2011 Haldokló porlasztócsúcs rulez. Vagy csíííp tyúning! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve Szeptember8, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2011 Én már halottam olyat is, hogy felépíti! :D http://auto-motor.teszvesz.hu/alkatresz_fe...1473619893.html :lol: :D CSAK MAGYARORSZÁGON több mint 120.000 db-t adtunk el belőle, reklamáció nélkül, de világszerte már több mint 17millió eladott terméket tarnanak számon. Nagy az Isten állatkertje... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember8, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2011 Vagy csíííp tyúning! :D csak füst volt, erő sehol! :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hjoe Elküldve Szeptember8, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2011 Én már halottam olyat is, hogy felépíti! :D http://auto-motor.teszvesz.hu/alkatresz_fe...1473619893.html :lol: :D Én majd látni is szeretném. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Szeptember9, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2011 Én majd látni is szeretném. :lol: Ahhoz venned kell! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember10, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2011 Én majd látni is szeretném. :lol: Ahhoz venned kell! :lol: Úgy tűnik nem kell kipróbálni ezt a löttyöt. Már kb. 500km-t jöttem 10w-60 olajjal és semmit nem mozdult a nívópálcán az olaj. :D Ennyi km alatt 10w-40 valvoline-ból megevett kb.1 litert, 20w-50 agip-ből meg kb. 0.5 litert. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember10, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2011 Úgy tűnik nem kell kipróbálni ezt a löttyöt. Már kb. 500km-t jöttem 10w-60 olajjal és semmit nem mozdult a nívópálcán az olaj. :lol: Ennyi km alatt 10w-40 valvoline-ból megevett kb.1 litert, 20w-50 agip-ből meg kb. 0.5 litert. :D Vagy csak kipótolta vízzel. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember10, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2011 Vagy csak kipótolta vízzel. :lol: Nem,nem. :D :lol: HF fel lett újítva. Reinz tömítésekkel,szimeringekkel. :D A 10w-60at le tudja húzni a gyűrű úgy néz ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember10, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2011 Nem,nem. :D :lol: HF fel lett újítva. Reinz tömítésekkel,szimeringekkel. ;) A 10w-60at le tudja húzni a gyűrű úgy néz ki. Elég baj, hogy a 10W40-et nem. :lol: Nekem a komplett motor lett felújítva. Azóta nem eszi az olajat. 5000km után van egy hangyányival lejjebb a szint a felső nívótól. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember10, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2011 Nem,nem. :D :lol: HF fel lett újítva. Reinz tömítésekkel,szimeringekkel. :D A 10w-60at le tudja húzni a gyűrű úgy néz ki. Az nem struccpolitika hogy addíg próbálgatod az olajokat amíg az egyiket már nem eszi, és akkor megnyugszol, hogy jó a motor? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Szeptember10, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2011 Az nem struccpolitika hogy addíg próbálgatod az olajokat amíg az egyiket már nem eszi, és akkor megnyugszol, hogy jó a motor? :lol: Nem az. Ez X12SZ. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
pocak Elküldve Szeptember10, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2011 Az nem struccpolitika hogy addíg próbálgatod az olajokat amíg az egyiket már nem eszi, és akkor megnyugszol, hogy jó a motor? :lol: Üdv! Pontosan látod a problémát, engem a 45-ös cipő nem szokott szorítani. Ja, mert 42-es a lábam! A 10W-60 olajakat pályára való gépekbe tenném, a tuningolt autó pedig még nem az a kategória, ami igényli. Pl. a Brabus a saját feltuningolt Merci motorjaiba 0w-40 Aral olajat pakol. Tudom, ők hülyék, mert ez azé mégiscsak egy Opel.... Végszükségben tompíthatod 5W-50-re.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember10, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2011 Az nem struccpolitika hogy addíg próbálgatod az olajokat amíg az egyiket már nem eszi, és akkor megnyugszol, hogy jó a motor? :lol: Igazad van! Hétfőn szaladok, szétborítom,felgeneráloztatom az amúgy csendes,keveset fogyasztó motoromat 150 ropiért, aztán elégedetten hátradőlök,hogy igen, a 10w-40 is megáll benne. :lol: :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember10, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2011 Igazad van! Hétfőn szaladok, szétborítom,felgeneráloztatom az amúgy csendes,keveset fogyasztó motoromat 150 ropiért, aztán elégedetten hátradőlök,hogy igen, a 10w-40 is megáll benne. :lol: :lol: Ahogy gondolod, de én nem térek el a gyári előírástól csak azért mert csipegeti. Végülis a motor ugyanolyan kopott marad... Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember10, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2011 Üdv! Pontosan látod a problémát, engem a 45-ös cipő nem szokott szorítani. Ja, mert 42-es a lábam! A 10W-60 olajakat pályára való gépekbe tenném, a tuningolt autó pedig még nem az a kategória, ami igényli. Pl. a Brabus a saját feltuningolt Merci motorjaiba 0w-40 Aral olajat pakol. Tudom, ők hülyék, mert ez azé mégiscsak egy Opel.... Végszükségben tompíthatod 5W-50-re.... Júúj te nagyon fordítva ülsz a lovon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Szeptember10, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2011 Igazad van! Hétfőn szaladok, szétborítom,felgeneráloztatom az amúgy csendes,keveset fogyasztó motoromat 150 ropiért, aztán elégedetten hátradőlök,hogy igen, a 10w-40 is megáll benne. :lol: :lol: A 10W60-as akkor sem való bele. Hosszabb távon nagyobb kárt csinál, mint hasznot. Ha most generáloztatnád, akkor lehet, hogy csak a lehúzógyűrűket kellene cseréltetned. A 10W60-as olaj jóval sűrűbb az utcai autó üzemi hőmérsékletén, ezért a kenőképessége is rosszabb. Nehezebben jut el a csapágyakhoz, a vezérműtengelyhez. Így meg majd a csapágyakat is dobhatod a kukába, és 3x annyiba fog kerülni a motorgenerál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember11, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2011 A 10W60-as akkor sem való bele. Hosszabb távon nagyobb kárt csinál, mint hasznot. Ha most generáloztatnád, akkor lehet, hogy csak a lehúzógyűrűket kellene cseréltetned. A 10W60-as olaj jóval sűrűbb az utcai autó üzemi hőmérsékletén, ezért a kenőképessége is rosszabb. Nehezebben jut el a csapágyakhoz, a vezérműtengelyhez. Így meg majd a csapágyakat is dobhatod a kukába, és 3x annyiba fog kerülni a motorgenerál. Szeretnék azokkal találkozni,akiknek gallyra vágta a csapágyait a 10w60. :lol: Megbontott motort régi csapágyakkal amúgy sem raknék össze. x16sz motorról beszélünk,amiben akkora olajcsatornák vannak,hogy a kisujjam elfér bennük kb. Hangján hallom,hogy hamar eljut ez mindenhová. Nagyon jó olaj én azt mondom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pocak Elküldve Szeptember11, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2011 Szeretnék azokkal találkozni,akiknek gallyra vágta a csapágyait a 10w60. :lol: Megbontott motort régi csapágyakkal amúgy sem raknék össze. x16sz motorról beszélünk,amiben akkora olajcsatornák vannak,hogy a kisujjam elfér bennük kb. Hangján hallom,hogy hamar eljut ez mindenhová. Nagyon jó olaj én azt mondom. Csá! Nem biztos, hogy maga az olaj vágja tönkre a csapágyat, de lassabban fogja elérni az üzemi hőmérsékletet, tehát a legjobb kenést. Ha előtte meghajtod, tolod neki, akkor hiába "verseny olaj", nem fog elegendő kenést adni. Kicsi probléma a fejekben, de azért leírom, hogy a normál üzemi hőfok a motornál kb. 100 C fok. A verseny vagy pályagépeknél ez lehet 150 C fok is. Itt a normál olaj annyira elvékonyodik, hogy nem fog kenni, tehát game over. A mostani olaj bírná a strapát, de csak 110-130 C fok között, rövid távon elviseli a 150-et!!! Ha te ezt közúton is garantálod neki, akkor én metróval fogok közlekedni, mert egy igazi állat lehetsz! :lol: :D :D Viccet félretéve, majd télen dícsérd az olajat, egy -30 C fokos reggelen.... sejted miért? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember11, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2011 Szeretnék azokkal találkozni,akiknek gallyra vágta a csapágyait a 10w60. :lol: Megbontott motort régi csapágyakkal amúgy sem raknék össze. x16sz motorról beszélünk,amiben akkora olajcsatornák vannak,hogy a kisujjam elfér bennük kb. Hangján hallom,hogy hamar eljut ez mindenhová. Nagyon jó olaj én azt mondom. Lehet hogy olyanok az olajcsatornák , de pölö a hidrotőkén nincs nagyobb lyuk mint másnak. Ez is egy sarkalatos pontja a rendszernek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember11, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2011 Csá! Nem biztos, hogy maga az olaj vágja tönkre a csapágyat, de lassabban fogja elérni az üzemi hőmérsékletet, tehát a legjobb kenést. Ha előtte meghajtod, tolod neki, akkor hiába "verseny olaj", nem fog elegendő kenést adni. Kicsi probléma a fejekben, de azért leírom, hogy a normál üzemi hőfok a motornál kb. 100 C fok. A verseny vagy pályagépeknél ez lehet 150 C fok is. Itt a normál olaj annyira elvékonyodik, hogy nem fog kenni, tehát game over. A mostani olaj bírná a strapát, de csak 110-130 C fok között, rövid távon elviseli a 150-et!!! Ha te ezt közúton is garantálod neki, akkor én metróval fogok közlekedni, mert egy igazi állat lehetsz! :lol: :lol: :D Viccet félretéve, majd télen dícsérd az olajat, egy -30 C fokos reggelen.... sejted miért? 10w azt jelenti hogy -20 fokon is biztos kenést biztosít. 20w-50 olajból kért 1litert 1000km-en. Ebből 400km alatt semmit. Én nem feleségül akarom venni ezt az autót, max. 20ekm múlva elválnak útjaink. Meg amúgy is vasáron veszek egy ilyen kipróbálható motort. Tehát ha igaz is,hogy nem kap elég kenést (ha gyári könyv szerint jó bele az ásványi 20w-50 is,akkor nem hiszem,hogy a szintetikus 10w-60 akkora problémát okozna neki ami teljesíti az előírt A3/B3 szabványt egyébként) az sem nagyon érdekel. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
pocak Elküldve Szeptember11, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2011 10w azt jelenti hogy -20 fokon is biztos kenést biztosít. 20w-50 olajból kért 1litert 1000km-en. Ebből 400km alatt semmit. Én nem feleségül akarom venni ezt az autót, max. 20ekm múlva elválnak útjaink. Meg amúgy is vasáron veszek egy ilyen kipróbálható motort. Tehát ha igaz is,hogy nem kap elég kenést (ha gyári könyv szerint jó bele az ásványi 20w-50 is,akkor nem hiszem,hogy a szintetikus 10w-60 akkora problémát okozna neki ami teljesíti az előírt A3/B3 szabványt egyébként) az sem nagyon érdekel. :lol: Csá! A kiemelt mondatod focinyelven szólva: kapufa!!! A 10W azt jelenti, hogy -20 C fokon MÉG ÉPPEN NEM DERMED SZARRÁ AZ OLAJ! Tehát valahol a méz és a lekvár környékén lehet a folyóssága, ha erősen túlozni akarok. Igazi akkulemerítő vállalkozás reggel beindítani. Hidegindításnál az olajszivattyú bypass (megkerülő) szelepe egy bizonyos nyomás felett nem a rendszerbe, hanem visszatérő ágon a teknőbe keringeti vissza a hideg olajat. Mindig a kisebb ellenállás felé próbál haladni az olajad, mert ismeri a fizikát. És itt egy kérdés: mi a jobb kenés, nagyobb nyomás (ellenállás leküzdése), vagy nagyobb áramlás (nagyobb olajmennyiség)? Ha pedig úgyis leharcolod a verdát, akkor tényleg mindegy! Én sem foglalkoztam azzal, hogy utánnam ki hogyan kettyintette az exeimet. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember11, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2011 Csá! A kiemelt mondatod focinyelven szólva: kapufa!!! A 10W azt jelenti, hogy -20 C fokon MÉG ÉPPEN NEM DERMED SZARRÁ AZ OLAJ! Tehát valahol a méz és a lekvár környékén lehet a folyóssága, ha erősen túlozni akarok. Igazi akkulemerítő vállalkozás reggel beindítani. Hidegindításnál az olajszivattyú bypass (megkerülő) szelepe egy bizonyos nyomás felett nem a rendszerbe, hanem visszatérő ágon a teknőbe keringeti vissza a hideg olajat. Mindig a kisebb ellenállás felé próbál haladni az olajad, mert ismeri a fizikát. És itt egy kérdés: mi a jobb kenés, nagyobb nyomás (ellenállás leküzdése), vagy nagyobb áramlás (nagyobb olajmennyiség)? Ha pedig úgyis leharcolod a verdát, akkor tényleg mindegy! Én sem foglalkoztam azzal, hogy utánnam ki hogyan kettyintette az exeimet. :lol: Akkor mindenkinek szétkopik a motorja aki 10w-t használ? Egyszer az 1.2be kaptam 5w-40 vagy 30 olajat, na az télen nagyon tuti volt,de amikor 20fok fölé ment a külső hőmérséklet simán félig ette a nívót pár száz km alatt. De 10w-40ből konstans mennyiségű oldat,szuszpenzió volt,van a karterban. A nyomás és az áramlás között fordított arányosság van ezt Bernoulli bácsi is megmondta már. Tehát az utóbbi biztosít jobb kenést. Igen ám, de nálam annyira jól átkeni a 40-es 50es olaj a rendszert,hogy a hengerekbe is bőven jut belőle. :lol: Viszont kapott már a mostani motorom is http://www.youtube.com/watch?v=muIycLgqBLY. :D :D Vagy annyit kopik majd a motorom ,hogy a 60as olajjal is annyi lesz az olajnyomás és az áramlási sebesség mint a 40es olaj esetében. Problem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Szeptember12, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2011 .... :lol: ... És te még hiszel a mesékben?! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
hakapeszimaki Elküldve Szeptember12, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2011 És te még hiszel a mesékben?! :lol: Hiszek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts