opel16v Elküldve Május13, 2005 Megoszt Elküldve Május13, 2005 Blitz! Nem tudom melyiket használjátok, de a 10W40 félszinti opel olaj hulladék. Utcai autóba is. Én az omegámba sem raknám bele... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május13, 2005 Megoszt Elküldve Május13, 2005 "a 15w-40 nekem nem lenne jó a gsibe ugye?" Aztec! Ezt a kis nyelvbotlást még elnézzük neked... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve Május13, 2005 Megoszt Elküldve Május13, 2005 Blitz! Nem tudom melyiket használjátok, de a 10W40 félszinti opel olaj hulladék. Utcai autóba is. Én az omegámba sem raknám bele... Omegába mi se rakjuk :lol: Csak Astrába :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május13, 2005 Megoszt Elküldve Május13, 2005 Rosszul teszitek. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
mörfi Elküldve Május15, 2005 Megoszt Elküldve Május15, 2005 Nem igazán értem ezt az átmosom a motort mizériát :roll: minek? Ha időben cserélsz oilt akkor minek mosod ? Szar oillal át járatom :!: :?: :shock: és akko mivan :?: Tökéletesen 1 értek Opel16v kollégával, mivan ha még marad is benne :?: már pedig marad :!: :arrow: Időben oil csere :arrow: jó minőségű oil :arrow: és nem kell mosogatni szerintem :wink: Inkább valami adalékra költöm a pénzt, mint semmit nem érő mosó folyadékra, ami még lehet károsan befolyásolja a motor élet tartalmát. 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Május16, 2005 Megoszt Elküldve Május16, 2005 Nekem személy szerint nincs semmi bajom az opel olajjal... ...elég sokat használtam, bár 8 ezrenként szigorúan cseréltem...vagy néha meg előbb is... Aztec! A 15W már nagyon sűrű....10W 40... Én most az RS Castrol 10W60-ast fogom megint kipróbálni... :roll: Amúgy meg anniyra megoszlanak mindegyik olajról a vélemények... ...van aki azt mondja ugyanarról a típusról, hogy szar, amit egy másik meg istenít.... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Május16, 2005 Megoszt Elküldve Május16, 2005 Castrolt sem istenítik, mióta itthon van csomagolva... Sztem kilopják belőle az adalékokat, jó magyar szokás szerint. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Atommanó Elküldve Május16, 2005 Megoszt Elküldve Május16, 2005 De van ám kint csomagolt Castrol is... :wink: Az itthoni a Castrol RS Sport, a bácsi az RS Racing... Amúgy más viszkozitást is írnak rá... :wink: Tehát nincs csalás a dologban... :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május17, 2005 Megoszt Elküldve Május17, 2005 Van Castrol RS 10W60 és Castrol RS 0W40. Az ugye nem kérdés, hogy C20XE-be a 10W60 való, még ha fel is van újítva a moci, akkor is... És pont ez a 10W60-as az a típus, amit mindenképpen itthon csomagolnak, már nem lehet kapni eredeti németet belőle. Anno ezért hagytam abba a használatát. Nem mondom hogy rossz minőségű, de már nem hozza a régi minőséget, nem jobb más jó olajoknál, amik viszont jóval olcsóbbak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Május17, 2005 Megoszt Elküldve Május17, 2005 Most néztem, hogy már nekem is illene olajat cserélni :? ! Most Castrol TXT Softec Plus van benne (Isuzu)! Erről mi a vélemény? Esetleg helyette mit javasoltok? (Gondolom Metabond vagy Valvoline) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Május17, 2005 Megoszt Elküldve Május17, 2005 Esetleg Titan. Öcsém nagyon meg van vele elégedve, és az olcsóbb árkategóriába tartozik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Május17, 2005 Megoszt Elküldve Május17, 2005 Esetleg Titan. Öcsém nagyon meg van vele elégedve, és az olcsóbb árkategóriába tartozik. Még nem is hallottam róla :oops: ! Total-ról már igen, de Titan-ról még nem :? . Link to comment Megosztás: More sharing options...
tourist Elküldve Május17, 2005 Megoszt Elküldve Május17, 2005 Hello! Előző hozzászólásokban felmerült a téma, hogy az X-es Ecotecek-hez nem jók az 5W-s olajok. Nekem eddig nagyon jó tapasztalataim vannak a Valvoline 5W50-es (SynPower) olajával. A motor X14XE és mostanában lépett be a hatszámjegyűek klubjába. Lehet, hogy elkélne valamilyen sűrűbb lötty de az olajat nem nagyon eszi. (>0,1l/1000km) :evil: Most nézem az oldalukat... galádul kivették az 5W50-et a programból... :evil: :-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Az 1dl/1000km nem kevés. Bár ennél a motornál nem számottevő. :roll: Viszont ez már csak egyre több lesz a km-ek számával. Nyugodtan próbálj bele 10W40-et. :D Ivannorbi! Ahogy mondod! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
2004tiborc Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Több kereskedésben is kerestem a opel váltóolajat, de egyik sem forgalmaz. Milyen más olajat ajánlotok a váltóba (kézi)? Egy opel szerviz van a közelemben, de oda nem akarok menni :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Pedig az Opel váltóolajat javasolnám... Esetleg még van egy jó Castrol típus is, de most nem jut eszembe a neve. Az jóval drágább, mint az Opel. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Ivannorbi! Ahogy mondod! :lol: És az olajkályhához ezen belül melyik típus az ideális? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Gulf Racing Olajról már hallottatok valamit? Erről ni : http://laci4.uw.hu/GSI/oil.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Nem én!! Mejenez??? Yoe?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Háát nemtom.. azért kérdeztem :lol: Viszont tény, hogy kúltúráltabb lett a hangja a verdának. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Háát nemtom.. azért kérdeztem :lol: Viszont tény, hogy kúltúráltabb lett a hangja a verdának. Mostmár meghallgatnám valamikor élőben is... :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Május18, 2005 Megoszt Elküldve Május18, 2005 Nagyon gáz volt már az olaj. Mondom a srácnak, milyen az olaj... megtapizza.. "..ragad..." :? Igaz, már 11e volt benne :oops: Tom: oksa.. majd összefutunk vmikor. szólj ha esetleg erre jársz Bár most elösször IQ val kellene összehoznom egy talit.. lásd GSI topik.. mondjuk a kettő nem zárja ki egymást :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Május19, 2005 Megoszt Elküldve Május19, 2005 Nagyon gáz volt már az olaj. Mondom a srácnak, milyen az olaj... megtapizza.. "..ragad..." :? Igaz, már 11e volt benne :oops: Tom: oksa.. majd összefutunk vmikor. szólj ha esetleg erre jársz Bár most elösször IQ val kellene összehoznom egy talit.. lásd GSI topik.. mondjuk a kettő nem zárja ki egymást :lol: Milyen oléj volt az? Mertmivel a gyári csere periódus 15ekm, szal 11e alatt nem kellene ilyennek lennie. Hacsak nem vmi szutyok, vagy esetleg nem versenyzel a géppel. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
2004tiborc Elküldve Május19, 2005 Megoszt Elküldve Május19, 2005 Pedig az Opel váltóolajat javasolnám... Esetleg még van egy jó Castrol típus is, de most nem jut eszembe a neve. Az jóval drágább, mint az Opel. Az opel olajnak van valami száma? 75W90 vagy valami hasonló? (Mármint a kataloógusszámon kívül – azt már valaki megirta.) Gondolom akkor ha azonos számu Elf olajat teszek bele - a regit leeresztem - jó kellene legyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május19, 2005 Megoszt Elküldve Május19, 2005 Ivannorbi! Metabond Speed 10W40 Valvoline TopGard 10W40 Tiborc! A viszkozítási értékeit nem tudom a gyári olajnak, de én is azt rakom a versenygépbe, jó minőség. Egyszer már volt benne Castrol is, az is jó volt, csak sokkal drágább. Gondolom az elf sem rosszabb, ha az mellett döntesz, akkor nálam tudsz ilyet rendelni. http://www.opel16v.hu/metabond/elf2.htm 1350Ft / 0,5L Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts