webshark Elküldve Április8, 2010 Megoszt Elküldve Április8, 2010 Sziasztok! Már régen jártam erre. (még tavaly motorhibával szenvedtem) Házilagos olajcserével van-e valakinek tapasztalata? Hol csinálja, mibe engedi le az olajat, és ezt hol lehet leadni? A az olajat üzemmeleg motorból kell leengedni. Milyen meleg ilyenkor az olaj (100 fok környéke)? Okoz-e ez gondot, nem égeti-e meg a kezét stb. Szia, csak bátran.... Először is nem nyúlkálsz az olajba...kivéve ha a csavart /alátétet beleejtetted.Melegnek meleg, de nem 100 fokos, mert akkor igencsak túl forró lenne a motor is, olyan 80-95 fok lehet.... Udvaron csinálom, most picit meg fogom emelni, bakolni, aztán úgy kioldom a 19 es kulccsal lehet hogy visszaengedem közben a gépet hogy szépen kicsöpögjön az olaj. Van a másik kocsiban egy kerékbe való műanyag teknő + egy 4 literes mosogatóedényünk, tehát nem fogom melléfolyatni. A használtolaj megy a flakonba, aztán ismerősnek adom. Begyújtani kiváló. van egy igen jó cikk a neten: http://autosufni.blogter.hu/215681/olajcsere Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Április8, 2010 Megoszt Elküldve Április8, 2010 Tud erről valaki valamit? Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Április8, 2010 Megoszt Elküldve Április8, 2010 http://www.q8oils.co.nz/Images/products/63...57007652315.jpg Tud erről valaki valamit? Legjobb tudomásom szerint, ez egy motorolaj. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Április8, 2010 Megoszt Elküldve Április8, 2010 Legjobb tudomásom szerint, ez egy motorolaj. :) Jójó de mennyire nagy cucc? Nem gyenge autósboltban találkoztam vele előszőr. Nem sokat hallottam róla. Link to comment Megosztás: More sharing options...
spzoli Elküldve Április8, 2010 Megoszt Elküldve Április8, 2010 Legjobb tudomásom szerint, ez egy motorolaj. :) Ez egy flakon sztem, de inkább csak egy kép. :) Am haver most q8at rakott c20xe-be, 10w40 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Április8, 2010 Megoszt Elküldve Április8, 2010 Ez egy flakon sztem, de inkább csak egy kép. :) Am haver most q8at rakott c20xe-be, 10w40 Mondjátok már, hogy jó minőségű vagy egy kalap sz@rt sem ér..... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Április8, 2010 Megoszt Elküldve Április8, 2010 Mondjátok már, hogy jó minőségű vagy egy kalap sz@rt sem ér..... :) Kicsit vékony lesz nem gondolod? :) Amugy tényleg jól néz ki a doboza. Formás. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Április8, 2010 Megoszt Elküldve Április8, 2010 Kicsit vékony lesz nem gondolod? :) Amugy tényleg jól néz ki a doboza. Formás. :D 0W40 kerül majd bele :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tompecs Elküldve Április8, 2010 Megoszt Elküldve Április8, 2010 Mondjátok már, hogy jó minőségű vagy egy kalap sz@rt sem ér..... :) Egy cégnek szervizelünk, akik 60 lityis hordóban hozzák ebből az 5w40 est HDI Boxerek meg Vivarok meg Partnerek a srác 50 000 km körül veszi a kocsikat és 500 000 km felett adja el őket és még egyik motorját sem kellett meg bontani kopás vagy egyéb más probléma miatt, igaz 10 000klóméterenként jönnek cseréltetni a legnagyobb motorral kapcsolatos gondja az volt, hogy az egyik kocsi motorvezérlője bexart! Szerintem..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Április8, 2010 Megoszt Elküldve Április8, 2010 Egy cégnek szervizelünk, akik 60 lityis hordóban hozzák ebből az 5w40 est HDI Boxerek meg Vivarok meg Partnerek a srác 50 000 km körül veszi a kocsikat és 500 000 km felett adja el őket és még egyik motorját sem kellett meg bontani kopás vagy egyéb más probléma miatt, igaz 10 000klóméterenként jönnek cseréltetni a legnagyobb motorral kapcsolatos gondja az volt, hogy az egyik kocsi motorvezérlője bexart! Szerintem..... Aha. Értem. Köszi. Marad a Castrol vagy a Mobil. Link to comment Megosztás: More sharing options...
astra 8 Elküldve Április8, 2010 Megoszt Elküldve Április8, 2010 Aha. Értem. Köszi. Marad a Castrol vagy a Mobil. Nekem is ilyen van benne 10w40 fogyást nem tapasztaltam belőle, még van a flakonba 7 deci kb! Én ilyet fogok megint belerakni bár lehet Mobil1 lesz még azt nem próbáltam :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tompecs Elküldve Április8, 2010 Megoszt Elküldve Április8, 2010 Aha. Értem. Köszi. Marad a Castrol vagy a Mobil. Nem győzött meg a közel félmillió hibátlan km? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Április8, 2010 Megoszt Elküldve Április8, 2010 Nem győzött meg a közel félmillió hibátlan km? Gondolkodtam rajta de fél milliót egy dízel elmegy nem szuper olajjal is. Ezzel szemben viszont sok tapasztalat van Castrolt és Mobilt illetően. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Április8, 2010 Megoszt Elküldve Április8, 2010 Hasonló top márka a Q8 is, mint a castrol, vagy a valvoline. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zozor Elküldve Április8, 2010 Megoszt Elküldve Április8, 2010 Mondjátok már, hogy jó minőségű vagy egy kalap sz@rt sem ér..... :) Én már másodszor tettem ilyet bele, a 10w40-es változatból. Most fogja elérni a 10ezer km-t, eddig fél litert kellett utána tölteni. Nem fogyott belőle több, mint az előző alkalommal, pedig máshonnan vettem, úgyhogy meg vagyok vele elégedve. Ajánlom :) Amúgy lehet, hogy a következő olaj Agip lesz, állítólag jó. Kíváncsi leszek, hogy válik be. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Április10, 2010 Megoszt Elküldve Április10, 2010 Én már másodszor tettem ilyet bele, a 10w40-es változatból. Most fogja elérni a 10ezer km-t, eddig fél litert kellett utána tölteni. Nem fogyott belőle több, mint az előző alkalommal, pedig máshonnan vettem, úgyhogy meg vagyok vele elégedve. Ajánlom :) Amúgy lehet, hogy a következő olaj Agip lesz, állítólag jó. Kíváncsi leszek, hogy válik be. Én a vateráról fogom beszerezni a következő olajat. A fullszintetikus 5W40-esek kb olyan, vagy olcsóbb áron vannak, mint a 10W40-esek webshopokon vagy a szaküzletekben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Április10, 2010 Megoszt Elküldve Április10, 2010 Tud erről valaki valamit? Kuvaiti benzinkúthálózat a Q8, ez a saját márkás olajuk. Molnak is van, agipnak, shellnek stb.... Valamikor Szegeden sokat tankoltam a kútjukon, ma már szerintem nincs az országban sem, de a benyájuk teljesen jó volt. Mondhatni shellhez hasonló, gondolom az olajuk is olyan kategória. Amúgy én is évek óta Valvoline-t töltök a kocsiba. (6 éve) Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Április10, 2010 Megoszt Elküldve Április10, 2010 Q8: Szerintem jó olajok, főleg ha az árát nézzük. Ismerősi körben többen rendeljük/használjuk. A 10W-40-es Advanced fantázianevűt F Astrá-ba és régi Swift-be, 5W-40-es Excelt Fábiába, 5W-30-as Techno-t TDCi Mondeo-ba, összesen többszázezer km-t megtéve mindenki megelégedettségére. Jómagam Valvoline-ről váltottam erre. Valvoline-ből volt, hogy 5 L kellett 10 ezres periódusra, Q8-ból simán elég volt a 4 L-es kanna, pedig fele annyiba kerül litere. Aztán tettem egy ellenpróbát és Castrol Magnatech-et töltöttem bele. Hát... Megint 5 L kellett belőle és időnként sárgás hab jelent meg a betöltőnél. (Állítólag mostanában szlovákoknál palackoz a Castrol.) Úgyhogy most megint Q8 van benne és úgy néz ki ennél is maradok. Lehet, hogy kicsit reklámízűre sikeredett, de ezek tényleg 4 ismerősöm 3 fajta Q8-as olajról alkotott véleménye. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Április10, 2010 Megoszt Elküldve Április10, 2010 Kuvaiti benzinkúthálózat a Q8, ez a saját márkás olajuk. Molnak is van, agipnak, shellnek stb.... Valamikor Szegeden sokat tankoltam a kútjukon, ma már szerintem nincs az országban sem, de a benyájuk teljesen jó volt. Mondhatni shellhez hasonló, gondolom az olajuk is olyan kategória. Amúgy én is évek óta Valvoline-t töltök a kocsiba. (6 éve) Köszönöm a kimerítő leírást. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Április10, 2010 Megoszt Elküldve Április10, 2010 Q8: Szerintem jó olajok, főleg ha az árát nézzük. Ismerősi körben többen rendeljük/használjuk. A 10W-40-es Advanced fantázianevűt F Astrá-ba és régi Swift-be, 5W-40-es Excelt Fábiába, 5W-30-as Techno-t TDCi Mondeo-ba, összesen többszázezer km-t megtéve mindenki megelégedettségére. Jómagam Valvoline-ről váltottam erre. Valvoline-ből volt, hogy 5 L kellett 10 ezres periódusra, Q8-ból simán elég volt a 4 L-es kanna, pedig fele annyiba kerül litere. Aztán tettem egy ellenpróbát és Castrol Magnatech-et töltöttem bele. Hát... Megint 5 L kellett belőle és időnként sárgás hab jelent meg a betöltőnél. (Állítólag mostanában szlovákoknál palackoz a Castrol.) Úgyhogy most megint Q8 van benne és úgy néz ki ennél is maradok. Lehet, hogy kicsit reklámízűre sikeredett, de ezek tényleg 4 ismerősöm 3 fajta Q8-as olajról alkotott véleménye. Köszi neked is. Még nem fogtam a kezemben a dobozát de majd utánanézek és elolvasom a minősítéseit. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szokecigany Elküldve Április11, 2010 Megoszt Elküldve Április11, 2010 Én Q8-al kb 300e km-t mentem, combo 1,4i 1,7d astra 1,6i soha semmi gond nem volt vele.Igaz azóta áttértem Motulra,de semmi nem indokolta A volt munkahelyemen évek óta ezt használják,csak poztiv visszajelzések vannak... Ott pedig összességében több millio km-t mentek különböző autokkal.... szemály kisteher teher kamion........ Renault,Ford,Vw,Fiat,Citroen,Mitsubishi stb stb az összes autóban 0km-es koruk óta Q8-at használnak... Én nemrég tankoltam Belgiumban Q8 kúton :) Egyébként kizárólag ott palackozzák a Q8 olajakat a castrollal ellentétben amit ..............ráadásul hamisitanak..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Ma én is cseréltem olajt, mobilt castrolra (10W-40). Első benyomás 50 km után: nem füstöl. :D Mobillal eregette szépen, most nem látni semmit. Más a kipufogógáz szaga is. Majd meglássuk, hogy ezt is annyira fogja zabálni, mint a mobilt. 207000 km.-t mutatott az óra cserekor. (ezt csak magam miatt, hogy el ne felejtsem :) :)) Most járok 211000 km-nél, és eddig kb. ~1 litert kellett rátőtikélni. Nálam határozottan jobb, mint a Mobil olaj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Most járok 211000 km-nél, és eddig kb. ~1 litert kellett rátőtikélni. Nálam határozottan jobb, mint a Mobil olaj. Na jó, de hány kilómétert mentél az olajcsere óta? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csücsök Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Na jó, de hány kilómétert mentél az olajcsere óta? Ezért idéztem magam! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Breki Elküldve Április12, 2010 Megoszt Elküldve Április12, 2010 Ezért idéztem magam! :) 4000-re 1 lityi.....hmm, nálam 7000-re fél lityi, és én is 200.000 felett járok... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts