Adam1 Elküldve Március18, 2010 Megoszt Elküldve Március18, 2010 Azt bekalkuláltad, hogy a szintjelzőn a két jelzés között akár 1 liter különbség is lehet? Általában maxra töltve adja ki az előírt feltöltési mennyiséget. Ez így van. Nekem belement mind az 5 liter az isuzuba az utolsó cseppig, majd egy fél deci kijött belőle, meleg motornál így mutatja a maximumot a nívópálca. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március18, 2010 Megoszt Elküldve Március18, 2010 Banális kérdés: vízszintben állt a kocsi ellenőrzéskor? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsöPö Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Sziasztok! Érdekelne, hogy mi a C14nz motor gyári olajfogyasztási mértéke. Esetleg az, hogy kinek mennyit eszik. Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Sziasztok! Érdekelne, hogy mi a C14nz motor gyári olajfogyasztási mértéke. Esetleg az, hogy kinek mennyit eszik. Köszönöm! Arra vagy kiváncsi amit a gyár adott meg mint max. ami fogyhat? 1Liter/1000Kilóméter. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsöPö Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Arra vagy kiváncsi amit a gyár adott meg mint max. ami fogyhat? 1Liter/1000Kilóméter. :) Igen arra... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Igen arra... Akkor max. 1Liter/1000Kilóméter. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZsöPö Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Akkor max. 1Liter/1000Kilóméter. :) Hát akkor attól még nagyon messze vagyok. A kicsikét akkor már élete végéig nem fogom bántani. Most 1,5/5000km Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március22, 2010 Megoszt Elküldve Március22, 2010 Hát akkor attól még nagyon messze vagyok. A kicsikét akkor már élete végéig nem fogom bántani. Most 1,5/5000km Az nagyon jó. :) Nekem olyan fél liter /1000Kilóméter, de ennek nagy része a főtengelyszimeringnél szivárog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március23, 2010 Megoszt Elküldve Március23, 2010 Hát akkor attól még nagyon messze vagyok. A kicsikét akkor már élete végéig nem fogom bántani. Most 1,5/5000km Az jó??? Én nem töltök rá egész csereperiódus alatt. ...és nem azért, mert trehány vagyok, hanem mert nem kell. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március23, 2010 Megoszt Elküldve Március23, 2010 Az jó??? Én nem töltök rá egész csereperiódus alatt. ...és nem azért, mert trehány vagyok, hanem mert nem kell. :D Nekem is, ha maxig töltöm a cserénél, egy fél liter utántöltés elég neki a következőig :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Március23, 2010 Megoszt Elküldve Március23, 2010 Nekem is, ha maxig töltöm a cserénél, egy fél liter utántöltés elég neki a következőig :) Sose szoktam teli önteni. Mégsem megy le a minimumig. Szemre nem is veszek észre különbséget. Biztosan sok benne a víz. :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március23, 2010 Megoszt Elküldve Március23, 2010 Sose szoktam teli önteni. Mégsem megy le a minimumig. Szemre nem is veszek észre különbséget. Biztosan sok benne a víz. :) :D Logikus, a víz olcsóbb. ;) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 Hali. Megtörtént az olajcsere. 9310 megtett km után, 2.2 l-t kellett utántöltenem, a 3.5 liter feltöltési mennyiségre. Ez a 9310 km GM 10w40 el futotta le az autó. Az olajszürönél egy kis olajfolyást vettem észre, mikor tekertem ki a használt szüröt. Szal lehet itt is elment egy pici, bár szerintem ez hanyagolható mennyiség lehetett. Most Castrol Magnatec 10w40 került bele. Most is mérem az olajfogyasztást. Hali. Olajcsere óta, megtettem az autóval több mint 3200 km-ert, és a 4 literes kiszerelésböl még van 2.5 dl olaj. Szerintem olajcserénél, maradt egy pár deci a motorban a régi olajból, mert a kannában kb 7-8 dl olaj maradt. Szoval több mint 3200 km alatt, kb 0.5 liter olajat fogyasztott a motor. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 Hali. Olajcsere óta, megtettem az autóval több mint 3200 km-ert, és a 4 literes kiszerelésböl még van 2.5 dl olaj. Szerintem olajcserénél, maradt egy pár deci a motorban a régi olajból, mert a kannában kb 7-8 dl olaj maradt. Szoval több mint 3200 km alatt, kb 0.5 liter olajat fogyasztott a motor. Az jó. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 Az jó. :D Végül is, viszonyítás kérdése. Azért én még nagyon sokára akarom az enyémnél 3200km/0,5L-re azt mondani, h "Az jó." :) Jelenleg olyan 12ekm-en fogy el 0,5L. Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 Végül is, viszonyítás kérdése. Azért én még nagyon sokára akarom az enyémnél 3200km/0,5L-re azt mondani, h "Az jó." :) Jelenleg olyan 12ekm-en fogy el 0,5L. Jó, de neked 8V betűd van neki meg 16V betűje. Azok meg ugy eszik az olajat mint a tied a benzint. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 Végül is, viszonyítás kérdése. Azért én még nagyon sokára akarom az enyémnél 3200km/0,5L-re azt mondani, h "Az jó." :) Jelenleg olyan 12ekm-en fogy el 0,5L. Ja igaz, de ha a gyári maxból indulunk ki akkor még jó, én most nem tudok viszonyítást mondani, mert ereszt a fötengely szimeringem, de majd lemérem a tálcába mennyi gyűlt össze a a kocsi alatt, kivonom a betöltött mennyiségből, és megkapom az olajfogyást. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 Ja igaz, de ha a gyári maxból indulunk ki akkor még jó, én most nem tudok viszonyítást mondani, mert ereszt a fötengely szimeringem, de majd lemérem a tálcába mennyi gyűlt össze a a kocsi alatt, kivonom a betöltött mennyiségből, és megkapom az olajfogyást. ;) Szerintem meg nem úgy kéne gondolkodni ebben a témában, hogy "még belefér a gyári megadásba, jóez." :) :D De én gondolom rosszul. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 Jó, de neked 8V betűd van neki meg 16V betűje. Azok meg ugy eszik az olajat mint a tied a benzint. :) Fogadjunk kevesebb olajat eszik az én motorom mint a Tied! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 Szerintem meg nem úgy kéne gondolkodni ebben a témában, hogy "még belefér a gyári megadásba, jóez." :) :D De én gondolom rosszul. Nézd ez mindíg előjön, hogy mennyi lehet az olajfogyás, és sokan elszörnyülködnek, hogy a gyári adat max.1000Km/1Liter-. Namost neki 3200Km-re 0.5Liter ami 1000-re levetítve 0.15Liter, másfél deci. Ez szerinted nem jó? Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 Fogadjunk kevesebb olajat eszik az én motorom mint a Tied! Hát nemtudom hogy vagy vele, de én most járok 9800 km-nél és kb 2 decit töltöttem utána Link to comment Megosztás: More sharing options...
daykiller Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 Nézd ez mindíg előjön, hogy mennyi lehet az olajfogyás, és sokan elszörnyülködnek, hogy a gyári adat max.1000Km/1Liter-. Namost neki 3200Km-re 0.5Liter ami 1000-re levetítve 0.15Liter, másfél deci. Ez szerinted nem jó? Arra gondoltam, hogy neked a szimering miatt fogy az olaj. Szóval az ilyen javítható hibát nem kéne ráfogni arra, hogy "még belefér". Vagy félre értettelek. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március30, 2010 Megoszt Elküldve Március30, 2010 Arra gondoltam, hogy neked a szimering miatt fogy az olaj. Szóval az ilyen javítható hibát nem kéne ráfogni arra, hogy "még belefér". Vagy félre értettelek. :) Nem, most nem magamra hanem 1.6 16v olajfogyására értetem, hogy jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gergolabs Elküldve Március31, 2010 Megoszt Elküldve Március31, 2010 Hát nemtudom hogy vagy vele, de én most járok 9800 km-nél és kb 2 decit töltöttem utána Látod...Nekem nem kell utántölteni se. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Március31, 2010 Megoszt Elküldve Március31, 2010 Hát nemtudom hogy vagy vele, de én most járok 9800 km-nél és kb 2 decit töltöttem utána 2 decit minek utánatölteni? Annyi meg sem látszik a nívón. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts