eddi Elküldve Március12, 2010 Megoszt Elküldve Március12, 2010 Vettem az astrámba metabond olajat és metabond c -s adalékot. Olajcserekor hogy tegyem bele az adalékot??Először lecserélem az olajat, feltöltöm szintig, és úgy öntöm bele az adalékot amennyi kell?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Március12, 2010 Megoszt Elküldve Március12, 2010 Vettem az astrámba metabond olajat és metabond c -s adalékot. Olajcserekor hogy tegyem bele az adalékot??Először lecserélem az olajat, feltöltöm szintig, és úgy öntöm bele az adalékot amennyi kell?? Majdnem szintig, inkább a nívójelzés közepéig és utána csapj egy kört vele :) majd másnap hidegen nézd meg mennyi az olajszint és ha kell tölts még utána a mociolajból... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március12, 2010 Megoszt Elküldve Március12, 2010 Vettem az astrámba metabond olajat és metabond c -s adalékot. Olajcserekor hogy tegyem bele az adalékot??Először lecserélem az olajat, feltöltöm szintig, és úgy öntöm bele az adalékot amennyi kell?? Leginkább sehogy. Egy jó olajban benne van minden szükséges adalék. A plusz adalék maximum arra "jó", hogy felborítsa az olajban lévő az adalékok egyensúlyát. Meleg motornál is nézz olajszintet (leállítás után 10-15 perc múlva, mikor visszafolyt) mert úgy magasabb. Legalábbis nálam: X17DT-nél. Úgy sem lehet a nívópálca max jelzése felett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március12, 2010 Megoszt Elküldve Március12, 2010 Vettem az astrámba metabond olajat és metabond c -s adalékot. Olajcserekor hogy tegyem bele az adalékot??Először lecserélem az olajat, feltöltöm szintig, és úgy öntöm bele az adalékot amennyi kell?? Igen, én úgy szoktam, először az olaj, aztán az adalék. Olvasd el a flakonon a százalékos arányt, ha jól rémlik, első alkalommal majdnem az egész flakon belemehet, utána már csak 5% az arány (nekem egy flakon 3x-ra elég). . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Leginkább sehogy. Egy jó olajban benne van minden szükséges adalék. A plusz adalék maximum arra "jó", hogy felborítsa az olajban lévő az adalékok egyensúlyát. Meleg motornál is nézz olajszintet (leállítás után 10-15 perc múlva, mikor visszafolyt) mert úgy magasabb. Legalábbis nálam: X17DT-nél. Úgy sem lehet a nívópálca max jelzése felett. Akkor olvass utána mielőtt írsz valamit. A metabond cucc NEM ADALÉK mert nem lép reakcióba az olajjal csak a fémfelülettel. Az olajnak csak szállító szerepe van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szokecigany Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Akkor olvass utána mielőtt írsz valamit. A metabond cucc NEM ADALÉK mert nem lép reakcióba az olajjal csak a fémfelülettel. Az olajnak csak szállító szerepe van. Itt mindenki az hajtja,hogy a metabond Elf olajat árul saját néven, akkor miért is kéne beletenni bármilyen adalékot? itt van egy kis ellentmondás, nem gondoljátok Metabond fanok? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Itt mindenki az hajtja,hogy a metabond Elf olajat árul saját néven, akkor miért is kéne beletenni bármilyen adalékot? itt van egy kis ellentmondás, nem gondoljátok Metabond fanok? :lol: Nem tudom mi a helyzet mostanság Metáéknál. A H-ba nem az kerül mert nincs 0W40 Meta olaj. Elf olaj....kétlem de persze nem kóstóltam egyiket sem. :) Az üzemanyagadalékot használom, pozitív a véleményem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szokecigany Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Nem tudom mi a helyzet mostanság Metáéknál. A H-ba nem az kerül mert nincs 0W40 Meta olaj. Elf olaj....kétlem de persze nem kóstóltam egyiket sem. :lol: Az üzemanyagadalékot használom, pozitív a véleményem. Persze üzemanyag adalékot én is használok, igaz liqui molly-t és common rail dieselbe,de anno az astrába is használtam. Én is azt mondom,hogy egy jó minőségű olajhoz nem szabad semmit tenni,legalábbis ez az én véleményem, nagyon sok jármű és sok sok km után.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Persze üzemanyag adalékot én is használok, igaz liqui molly-t és common rail dieselbe,de anno az astrába is használtam. Én is azt mondom,hogy egy jó minőségű olajhoz nem szabad semmit tenni,legalábbis ez az én véleményem, nagyon sok jármű és sok sok km után.. Az enyém is common rail :lol: Mobil vagy Castrol olajban gondolkodom....élete második olajcseréje lessz :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szokecigany Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Az enyém is common rail :lol: Mobil vagy Castrol olajban gondolkodom....élete második olajcseréje lessz :) Én Q8 után most Motul-t használok, bár motorokban és csónakban csak motult használtam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Én Q8 után most Motul-t használok, bár motorokban és csónakban csak motult használtam. Tapasztalat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Akkor olvass utána mielőtt írsz valamit. A metabond cucc NEM ADALÉK mert nem lép reakcióba az olajjal csak a fémfelülettel. Az olajnak csak szállító szerepe van. Az adalékok sem lépnek reakcióba az olajjal, csak elkeverednek. De teljesen mindegy, hogy minek nevezed, hozzákevered az olajhoz. A motorolaj azért motorolaj, mert minden szükséges cucc benne van. Legalábbis benne kellene, hogy legyen. Ha meg nincs benne, akkor az nem motorolaj, hanem rozsdás lovaskocsikerék tengelyek kenésére való lötty, amit autóba nem igazán szabadna beletölteni. Van sokféle speciális olaj, ha a valakinek speciális igényei vannak. De aztán mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Itt mindenki az hajtja,hogy a metabond Elf olajat árul saját néven, akkor miért is kéne beletenni bármilyen adalékot? itt van egy kis ellentmondás, nem gondoljátok Metabond fanok? :lol: Hát :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Az adalékok sem lépnek reakcióba az olajjal, csak elkeverednek. De teljesen mindegy, hogy minek nevezed, hozzákevered az olajhoz. A motorolaj azért motorolaj, mert minden szükséges cucc benne van. Legalábbis benne kellene, hogy legyen. Ha meg nincs benne, akkor az nem motorolaj, hanem rozsdás lovaskocsikerék tengelyek kenésére való lötty, amit autóba nem igazán szabadna beletölteni. Van sokféle speciális olaj, ha a valakinek speciális igényei vannak. De aztán mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. Te miszerint döntöd el, hogy ez most okés vagy nem okés olaj? Ránézel a dobozra? Ez a nagy gond, hogy minden csak elméleti síkon vagány...sajnos olyan világot élünk, hogy mindenből ki van spórólva a lényeg, hogy csak látszatra legyen az ami valójában kéne legyen. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest Sanci Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Mondjuk egy tényleges jó minőségű friss olaj ami nem regenerált akármi abba nem is igazán kell adalék :lol: A saját véleményem meg az, hogy az adalék helyett inkább lecserélem az olajat 5-6 de nagyon max 7 ezer km után ;) és nem azért mert égeti a zsebemet a lóvé.. ;) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Te miszerint döntöd el, hogy ez most okés vagy nem okés olaj? Ránézel a dobozra? Ez a nagy gond, hogy minden csak elméleti síkon vagány...sajnos olyan világot élünk, hogy mindenből ki van spórólva a lényeg, hogy csak látszatra legyen az ami valójában kéne legyen. :lol: Te honnan tudod, hogy az adalékban az van, ami rá van írva? :) Én azért jobban megbízom egy Shell, Mobil1, Castrol, Valvoline vagy ehhez hasnló nevű olajgyártó termékében, mint a Metabond-an vagy a GM-ben. Amúgy, láttál már olyan reklámot bármelyik nagy nevű olajgyártótól, amiben bármilyen adalékot is ajánl a motorolajához? Hát nem igazán. Ezeknek az olajok adalékolásába, az adalékok egymáshoz viszonyított arányának beállításába dollár milliókat öltek. Gondolod, hogy jót teszel vele, ha te önkényesen házilag raksz bele még olyat, amilyet gondolsz? ;) Nem mondom, hogy egyből kifekszik tőle a motorod, mert arra azért ügyelnek az adalékok gyártói is, hogy kárt (legalábbis rövid távon) ne okozzon. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Itt mindenki az hajtja,hogy a metabond Elf olajat árul saját néven, akkor miért is kéne beletenni bármilyen adalékot? itt van egy kis ellentmondás, nem gondoljátok Metabond fanok? :lol: Nincs semmi ellentmondás,nem KELL semmit beletenni. :P Te honnan tudod, hogy az adalékban az van, ami rá van írva? ;) Én azért jobban megbízom egy Shell, Mobil1, Castrol, Valvoline vagy ehhez hasnló nevű olajgyártó termékében, mint a Metabond-an vagy a GM-ben. Amúgy, láttál már olyan reklámot bármelyik nagy nevű olajgyártótól, amiben bármilyen adalékot is ajánl a motorolajához? Hát nem igazán. Ezeknek az olajok adalékolásába, az adalékok egymáshoz viszonyított arányának beállításába dollár milliókat öltek. Gondolod, hogy jót teszel vele, ha te önkényesen házilag raksz bele még olyat, amilyet gondolsz? :P Nem mondom, hogy egyből kifekszik tőle a motorod, mert arra azért ügyelnek az adalékok gyártói is, hogy kárt (legalábbis rövid távon) ne okozzon. ;) Ez tapasztalat? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Én azért jobban megbízom egy Shell, Mobil1, Castrol, Valvoline vagy ehhez hasnló nevű olajgyártó termékében, mint a Metabond-an vagy a GM-ben. Próbáltad már a metát kocsiban is vagy ez csak olvasott tapasztalat? Amiket felsoroltál márkákat minddel volt dolgom,próbáltam őket,hááááátt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Te honnan tudod, hogy az adalékban az van, ami rá van írva? :) Én azért jobban megbízom egy Shell, Mobil1, Castrol, Valvoline vagy ehhez hasnló nevű olajgyártó termékében, mint a Metabond-an vagy a GM-ben. Amúgy, láttál már olyan reklámot bármelyik nagy nevű olajgyártótól, amiben bármilyen adalékot is ajánl a motorolajához? Hát nem igazán. Ezeknek az olajok adalékolásába, az adalékok egymáshoz viszonyított arányának beállításába dollár milliókat öltek. Gondolod, hogy jót teszel vele, ha te önkényesen házilag raksz bele még olyat, amilyet gondolsz? ;) Nem mondom, hogy egyből kifekszik tőle a motorod, mert arra azért ügyelnek az adalékok gyártói is, hogy kárt (legalábbis rövid távon) ne okozzon. Oké, de ennyi erővel a benzin, gázolaj, is jó ahogy van, ahhoz sem tettél még soha semmilyen adalékot? Injektortisztító, szeleptisztító, oktánszámnövelő, dermedésgátló, ez mind kamu? Hiszen az üzemanyagot ezek nélkül adják, jó úgy is akkor minek bele? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Oké, de ennyi erővel a benzin, gázolaj, is jó ahogy van, ahhoz sem tettél még soha semmilyen adalékot? Injektortisztító, szeleptisztító, oktánszámnövelő, dermedésgátló, ez mind kamu? Hiszen az üzemanyagot ezek nélkül adják, jó úgy is akkor minek bele? :lol: A motorolaj picit más ilyen szempontból, mint az üzemanyag. Soha semmi plusz adalékot nem raktam egyik autómba se. -25 fokban is simán indul az Opel, mi a fenének használjak dermedésgátlót? Lehet hogy sokaknak nem tűnt fel, de az az idő már elmúlt, amikor télen a gázolajba 5-30%-ig benzint kellett tankolni, megelőzve a gázolaj ledermedését. Gázolajból a sima, kéntartalmút választom. Nem szarakodom alpesivel, V powerrel, meg a jó ég tudja milyen mesékkel tarkított üzemanyagokkal. Mi a fenének? 5,5 liter gázolajjal beéri az 1300 kilós autóm, és megy is rendesen. Ha magasabb oktánszámú benzin akarnék használni, akkor tankolok 98-asat, vagy 100-asat, de nem állok neki házilag adalékolni... Sokan kicsit többet tulajdonítanak ezeknek a kencéknek, mint kellene. De valamiből meg kell élnie ezek gyártójának is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 -25 fokban is simán indul az Opel, mi a fenének használjak dermedésgátlót? Lehet hogy sokaknak nem tűnt fel, de az az idő már elmúlt, amikor télen a gázolajba 5-30%-ig benzint kellett tankolni, megelőzve a gázolaj ledermedését. Én sem veszek ilyen kencéket,de nagyon kár hogy nem fényképzetem le anno mi volt a gázolajszűrő alján,amikor még magyar üzemanyagot kapott a dízel "csapásmérőm".Persze nem dermedtt bele,mert az előfűtés tette a dolgát,de elég hajmeresztő mennyi parafin volt benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Én sem veszek ilyen kencéket,de nagyon kár hogy nem fényképzetem le anno mi volt a gázolajszűrő alján,amikor még magyar üzemanyagot kapott a dízel "csapásmérőm".Persze nem dermedtt bele,mert az előfűtés tette a dolgát,de elég hajmeresztő mennyi parafin volt benne. Jó, de ezért van a gázolajszűrő, hogy a nem oda való dolgokat kiszűrje. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Jó, de ezért van a gázolajszűrő, hogy a nem oda való dolgokat kiszűrje. :lol: Igaz igaz,de azért elég elszomorító,hogy ennyi felesleges dolog ott figyel eme "jó" minőségű üzemanyagokban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Guest gorbi Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Azért lehet többen már túlzásba viszik az olaj kérdését. :lol: (Ez még minig jobb, mint ha valaki nemtörődöm, de azért átesni a ló túloldalára sem egészséges.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
m_petya Elküldve Március13, 2010 Megoszt Elküldve Március13, 2010 Uraim! A szerelőm azt mondta, hogy olajcserénél érdemes egy fél liter benyát tölteni az olajhoz és úgy járatni alapjáraton kb 5-10 percig, mielőtt leengedem belőle. Állítólag tisztít meg ilyenek. Mi a vélemény róla? Csinálta már valaki? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts