Tiv. Elküldve Február14, 2010 Megoszt Elküldve Február14, 2010 :lol: Igazad van. :lol: ÁMEN. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Február14, 2010 Megoszt Elküldve Február14, 2010 Te viszont engem értettél félre :D Én csak az utolsó mondatára reagáltam, melyben azt írja, a GM olaj lenne elvileg az opel gyári olaja. Ami téves. :lol: Igazad van. :lol: én kérek elnézést mindenért! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február14, 2010 Megoszt Elküldve Február14, 2010 Offolást befejezni! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Reeckatee Elküldve Február14, 2010 Megoszt Elküldve Február14, 2010 A Castrol: Magnatec Diesel 5W40 Magnatec Diesel 10W40 Mind a kettő félszintetikus, egy év vagy 15 ezer km csereperiódust ajánl. Tévedsz. Az 5W40 teljesen szintetikus. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február14, 2010 Megoszt Elküldve Február14, 2010 Tévedsz. Az 5W40 teljesen szintetikus. :lol: Te tévedsz. A Castrol Magnatec 5W40 félszintetikus olaj. A Castrol kínálatából az Egde család 5W40-ese a teljesen szintetikus olaj. Az igaz, hogy az 5W40esek általában szintetikusak, de ezt a viszkozitást félszintetikussal is el lehet érni, lásd a fent említett példa. De az 5W30-at például már nem. 10W40ből is létezik ásványi, illetve 15W40-ből is félszintetikus. De nagyon ritka, túlnyomórészt ez fordítva van a kereskedelemben kapható olajoknál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Február14, 2010 Megoszt Elküldve Február14, 2010 rovid tomor valaszt kerek! :lol: Milyen motorolajat vegyek holnap a kocsiba? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február14, 2010 Megoszt Elküldve Február14, 2010 rovid tomor valaszt kerek! :( Milyen motorolajat vegyek holnap a kocsiba? 10W40-eset, lehetőleg ismert márkát, ami szívedhez közel áll :lol: Ha elfogadsz egy ajánlatot: Tescoban, Valvoline TopGard 10W40, 1390 Ft/liter :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 ezt ismeri vki? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 ezt ismeri vki? A protec-et ismerjük, de inkább az üzemanyagrendszer tisztítót szoktuk használni. Sokáig az opel kereskedésekben is ezt ajánlották évente különösen zk előtt. Piros a benzines üa. rendszer tisztító. Ez az olajteret tisztítja olajcsere előtt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Opeles90 Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 rovid tomor valaszt kerek! :lol: Milyen motorolajat vegyek holnap a kocsiba? Lehet elkéstem... De én 10w40es castrol magnatecet vettem. :lol: :( Eddig tökéletes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 A protec-et ismerjük, de inkább az üzemanyagrendszer tisztítót szoktuk használni. Sokáig az opel kereskedésekben is ezt ajánlották évente különösen zk előtt. Piros a benzines üa. rendszer tisztító. Ez az olajteret tisztítja olajcsere előtt? aham, legalábbis azvan ráirva h nagyon jó lesz nekem ha ezt használom :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Lehet elkéstem... De én 10w40es castrol magnatecet vettem. :lol: :lol: Eddig tökéletes. énis azt akartam, de nemmertem mer túl olcsón akarták adni, szal valvoline lett belőle:) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 énis azt akartam, de nemmertem mer túl olcsón akarták adni, szal valvoline lett belőle:) Mennyi lett volna az a túl olcsó? Én az unixnál vettem 7500-ért, de pölö a tecsóban ugyanaz 15ropiért volt. Van szórás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Mennyi lett volna az a túl olcsó? Én az unixnál vettem 7500-ért, de pölö a tecsóban ugyanaz 15ropiért volt. Van szórás. 6000, futárral vagy személyestalival benzinkutnál. csak egyszer már egy ilyet benéztem.... :/ de ha junikszba csak annyi akkor inkább majd legközelebb olyat veszek (mer 15ér nem kellett..) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 6000, futárral vagy személyestalival benzinkutnál. csak egyszer már egy ilyet benéztem.... :/ de ha junikszba csak annyi akkor inkább majd legközelebb olyat veszek (mer 15ér nem kellett..) Na akkor nem volt annyira ár alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Mennyi lett volna az a túl olcsó? Én az unixnál vettem 7500-ért, de pölö a tecsóban ugyanaz 15ropiért volt. Van szórás. Gödöllön, az unixnál 9500ft a 4 literes kiszerelés. :lol: Legalábbis janurában annyi volt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 aham, legalábbis azvan ráirva h nagyon jó lesz nekem ha ezt használom :lol: A motormosó adalékot jobb elfelejteni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
beligrom Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 A motormosó adalékot jobb elfelejteni. :lol: mi vele a baj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
astrásgyerek Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 mi vele a baj? feloldhat olyan dolgokat, amik később (ha nem ürülnek ki a lecserélendő olajjal) ha rossz helyre kerülnek gondot okozhatnak... (csak halkan jegyzem meg, amikor hozzám került az autó, egyből cseréltem olajat, szűrőket, + amiket még kellett, és én is öntöttem bele... jó sok trutyit kihozott belőlle :lol: szerencsére nekem nem lett semmi káros következménye :lol: ) szerintem 1x használhatod, de többször fölösleges :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 mi vele a baj? Elmondom az én véleményem,nem kell kézpénznek venni,úgyis jön majd az okoskodója és majd rámcáfol,de: amikor én vettem a gépsast(2004)én is átakartam öblíteni a mocit olajcsere előtt.Gyorsan lebeszéltek róla és a tapasztalatok azt igazolják,hogy van benne valami igazság. Egy sokat futott motorban lerakódik az olajsár olyan helyekre is,ahol az nem okoz problémát a motor működésében.Ha te ode beöntöd a motormosót,az feloldódik és akár eltömíthet olyan olajjáratokat,helyeket,ahol már okozhat gondot. Szerintem a jó olaj elvégzi ezt a dolgot,nem kell külön öblíteni,ha az előző tulaj is lelkiismeretesen cserélt olajat. Maximum az olajteknőt érdemes átmosni egy esetleges tömítéscsere alkalmával. Szóval az a kosz,ami bent van,az el is fér ott,én nem piszkálnám. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Lehet elkéstem... De én 10w40es castrol magnatecet vettem. :lol: :lol: Eddig tökéletes. En most talatam 4L-es 10W40es GM-et a bardiban 4600korul ha jol remlik... kiderul mi lesz vele Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 En most talatam 4L-es 10W40es GM-et a bardiban 4600korul ha jol remlik... kiderul mi lesz vele Próbáld ki,de itt vagyunk páran,akiknek nem volt vele jó tapasztalata.Olvass vissza egy picit! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark_Errant Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Próbáld ki,de itt vagyunk páran,akiknek nem volt vele jó tapasztalata.Olvass vissza egy picit! :lol: elvileg par deberecen budapest be fog figyelni mostansag, akkor lesz idom ra... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Elmondom az én véleményem,nem kell kézpénznek venni,úgyis jön majd az okoskodója és majd rámcáfol,de: amikor én vettem a gépsast(2004)én is átakartam öblíteni a mocit olajcsere előtt.Gyorsan lebeszéltek róla és a tapasztalatok azt igazolják,hogy van benne valami igazság. Egy sokat futott motorban lerakódik az olajsár olyan helyekre is,ahol az nem okoz problémát a motor működésében.Ha te ode beöntöd a motormosót,az feloldódik és akár eltömíthet olyan olajjáratokat,helyeket,ahol már okozhat gondot. Szerintem a jó olaj elvégzi ezt a dolgot,nem kell külön öblíteni,ha az előző tulaj is lelkiismeretesen cserélt olajat. Maximum az olajteknőt érdemes átmosni egy esetleges tömítéscsere alkalmával. Szóval az a kosz,ami bent van,az el is fér ott,én nem piszkálnám. :lol: Vagy feloldhat az a lötty olyan lerakódásokat a motorban, amik addig jótékonyan tömítettek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Február15, 2010 Megoszt Elküldve Február15, 2010 Vagy feloldhat az a lötty olyan lerakódásokat a motorban, amik addig jótékonyan tömítettek. Ez a másik lehetőség,aztán orrán száján folyik majd az olaj szegény öreg mocinak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts