zotya975 Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 :) ..végül is "papirforma"...persze, elég nem jó dolog ha ennyi az olajfogyi. Ez nekem sem tetszik még akkor sem ha a gyár is hasonló értéket ad meg... :) A gyári érték max. 1 liter 10 ezer kilóméteren, tehát ez még anná is rosszabb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
brezsó Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Gyári érték ha jól tudom max 0.7l/1000km nem nem írtam el egyezer kilométerenként. Az enyém városban 0,5l/1000km-t megeszi. országúton töredékét. Ezt már én sem tartom jónak, de ha azt nézem, hogy már kb 70ekm-t hajtottam bele így és semmi baj sincs csak a gyertyákat kell sűrűbben (60helyett20ekm-enként) cserélnem akkor örülök, hogy nem adtam ki korábban százezreket egy motorgenerálra. A gyári érték max. 1 liter 10 ezer kilóméteren, tehát ez még anná is rosszabb. ..nem kommentálom, de ezt már sokszor olvastam itt!!! Én csak a fórumon olvasottakból kiindulva irtam amit irtam. :) Természetesen itt az 1,6 16V motorról volt/van szó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Így utánolvasva tényleg nem annyira egyértelmű, Olajcserekor 4L kanna, amiből marad 0,5L + vettem egy 5L-est, amiből maradt 1L tehát, eltünt 4,5L olaj 6e km-eren. Ezt nem nevezném túl jónak! :) így már oké, csak azt nem írtad, hogy plusz egy kanna olaj volt még :) így már tényleg sok. A gyári érték max. 1 liter 10 ezer kilóméteren, tehát ez még anná is rosszabb. tévedés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 A gyári érték max. 1 liter 10 ezer kilóméteren, tehát ez még anná is rosszabb. nem tudom, honnan veszel ilyen baromságokat... ez nem a gyári megadot, hanem az amit egy nznek kb meg lehet enni, 1-1,5 liter amit Brezs ír az a gyári megadott. ..nem kommentálom, de ezt már sokszor olvastam itt!!! Én csak a fórumon olvasottakból kiindulva irtam amit irtam. :) Természetesen itt az 1,6 16V motorról volt/van szó! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 A hogyan csináld-ban olvastam a max. egy litert, egy táblázatban meg láttam valahol nz-re a 7 decit. De ezt már egy csomószor megrágtuk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zocsa Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 A hogyan csináld-ban olvastam a max. egy litert, egy táblázatban meg láttam valahol nz-re a 7 decit. De ezt már egy csomószor megrágtuk. De az ezer km-re van,nem tízezerre! Ezt is megrágtuk egy csomószor. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 De az ezer km-re van,nem tízezerre! Ezt is megrágtuk egy csomószor. :D Persze hogy annyira van, nem azt írtam? :) Ja nem, bocsi. :) Öregszem. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 gecc gecc gecc :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 gecc gecc gecc :) :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
RCsaba Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Egyébként ha nem lenne akkora szemét a gyár, nyugodtan vállalnia kéne akár az 1dl/1000 km-es értéket is. Ehhez persze kellene egy olyan elektronika ami tárolja a motorhasználat előzményeit. Szükséges lenne, mivel biztos lenne olyan ember, aki be akarja bizonyítani, hogy lehet itt akár 1l-nél is több olajat is megetetni a kocsival 1000km-ként állandó 6000-es fordulaton... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Egyébként ha nem lenne akkora szemét a gyár, nyugodtan vállalnia kéne akár az 1dl/1000 km-es értéket is. Ehhez persze kellene egy olyan elektronika ami tárolja a motorhasználat előzményeit. Szükséges lenne, mivel biztos lenne olyan ember, aki be akarja bizonyítani, hogy lehet itt akár 1l-nél is több olajat is megetetni a kocsival 1000km-ként állandó 6000-es fordulaton... Ez olyan biztonsági ráhagyás, ha beesik reklmálni a paraszt, egyen mivel elkenni a száját. :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 Ez olyan biztonsági ráhagyás, ha beesik reklmálni a paraszt, egyen mivel elkenni a száját. :) :) na ideje volt elővenni ajobbik eszedet :lol: de ez így igaz :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október30, 2009 Megoszt Elküldve Október30, 2009 na ideje volt elővenni ajobbik eszedet :D de ez így igaz :) Ó köszönöm Mester, tanits kérlek! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október31, 2009 Megoszt Elküldve Október31, 2009 ezért célszerű belépni, illetve már belépett emberekkel cimbizni :) Nekem "nem célszerű" mert annyi olajat azért nem fogyasztok!!!! :) Max 1 l/10000 km.... Szóval az 5 literesből megúszom a 10000 km-t. Az meg nálam kb. fél év. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október31, 2009 Megoszt Elküldve Október31, 2009 Nekem "nem célszerű" mert annyi olajat azért nem fogyasztok!!!! :) Max 1 l/10000 km.... Szóval az 5 literesből megúszom a 10000 km-t. Az meg nálam kb. fél év. hát de csak jobb 6xyz áron megvenni az 5 lityit, mint 8200ért nem? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Október31, 2009 Megoszt Elküldve Október31, 2009 hát de csak jobb 6xyz áron megvenni az 5 lityit, mint 8200ért nem? :) De ezt telefonon rendelem, és másnapra nekem ide hozzák a hozzám legközelebbi autósboltbaaaaa! (5 km.) Nem kell érte autókáznom 20-100 km-t és másokat megkéregetni, meg randevúúúzgatni az autópálya melletti parkolóban.... :) ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október31, 2009 Megoszt Elküldve Október31, 2009 De ezt telefonon rendelem, és másnapra nekem ide hozzák a hozzám legközelebbi autósboltbaaaaa! (5 km.) Nem kell érte autókáznom 20-100 km-t és másokat megkéregetni, meg randevúúúzgatni az autópálya melletti parkolóban.... :) ! persze persze a kényelemért is meg kell fizetni :) de azért ennyire nem bonyolult a helyzet :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
sim76 Elküldve Október31, 2009 Megoszt Elküldve Október31, 2009 És, hogy még fokozzam a még rosszabbat, azt hiszem a gyár által megadott olajcsere periódus sem 10e km hanem több... Én sem értem, hogy ezt hogyan gondolták!? Lehet, hogy épp azért mert úgyis folyamatosan frissül az olaj!? :) :) :unsure Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve Október31, 2009 Megoszt Elküldve Október31, 2009 jó lesz az 7500 km -nek is dízelnél ja :) mivel álltak le? :) 02es nz is van :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve November13, 2009 Megoszt Elküldve November13, 2009 Sziasztok! Kevés km-t megyek az autóval, így hát nekem 1 év alatt sincs meg a 10 ekm, szóval rám az évenkénti olajcsere vonatkozik. Kérdésem az, hogy ősszel vagy tavasszal érdemes olajat cserélni? Én logikusnak az őszt tartanám, mert sztem télre fontosabb a nagy hidegben a friss olaj, mert sztem télen nagyobb szüksége van rá a motornak, mint nyáron. Kiváncsi lennék a ti véleményetekre! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve November13, 2009 Megoszt Elküldve November13, 2009 Sziasztok! Kevés km-t megyek az autóval, így hát nekem 1 év alatt sincs meg a 10 ekm, szóval rám az évenkénti olajcsere vonatkozik. Kérdésem az, hogy ősszel vagy tavasszal érdemes olajat cserélni? Én logikusnak az őszt tartanám, mert sztem télre fontosabb a nagy hidegben a friss olaj, mert sztem télen nagyobb szüksége van rá a motornak, mint nyáron. Kiváncsi lennék a ti véleményetekre! Hát én tuti tavasszal cserélném, hogy a télen kicsapódott párától és trutyitól teli olajat leengedjem és a nyári melegben legyen az új. Persze az őszi cserére is lehetne elméleteket gyártani. Csak halkan jegyzem meg, hogy én azért 2 évig is benne merném hagyni az olajat ha nem fut le a 10ekm addig. De 2év után mindenképpen csere. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve November13, 2009 Megoszt Elküldve November13, 2009 Hát én tuti tavasszal cserélném, hogy a télen kicsapódott párától és trutyitól teli olajat leengedjem és a nyári melegben legyen az új. Persze az őszi cserére is lehetne elméleteket gyártani. Csak halkan jegyzem meg, hogy én azért 2 évig is benne merném hagyni az olajat ha nem fut le a 10ekm addig. De 2év után mindenképpen csere. hát ez az, mindenki mást mond és mindenkinek igaza van :) Én meg 6 ekm után majdnem lecseréltem most ősszel a finom meta olajat, csak kicsit meg vagyok ijedve, mert még most is majdnem olyan szinű az olaj,mint mikor beletöltöttem, pedig azt írtátok,h lebegtetnie kellene a szennyződéseket, vagy nincs benne szennyződés!? Egyébként metabond speed 10w-40 van benne + Gold adalék Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November13, 2009 Megoszt Elküldve November13, 2009 Hát én tuti tavasszal cserélném, hogy a télen kicsapódott párától és trutyitól teli olajat leengedjem és a nyári melegben legyen az új. Persze az őszi cserére is lehetne elméleteket gyártani. Csak halkan jegyzem meg, hogy én azért 2 évig is benne merném hagyni az olajat ha nem fut le a 10ekm addig. De 2év után mindenképpen csere. hát ez az, mindenki mást mond és mindenkinek igaza van :) Én meg 6 ekm után majdnem lecseréltem most ősszel a finom meta olajat, csak kicsit meg vagyok ijedve, mert még most is majdnem olyan szinű az olaj,mint mikor beletöltöttem, pedig azt írtátok,h lebegtetnie kellene a szennyződéseket, vagy nincs benne szennyződés!? Egyébként metabond speed 10w-40 van benne + Gold adalék adalékkal bennehagyhatod ... gondolom nem kell két év a 10hez azért :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zolka Elküldve November13, 2009 Megoszt Elküldve November13, 2009 adalékkal bennehagyhatod ... gondolom nem kell két év a 10hez azért :) :) Annyira biztos ne legyél benne! Van még egy újonnan vásárolt 97-es Corsa a családban és 45 ekm van benne! :D :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Novy Elküldve November13, 2009 Megoszt Elküldve November13, 2009 :) Annyira biztos ne legyél benne! Van még egy újonnan vásárolt 97-es Corsa a családban és 45 ekm van benne! :) :D az igen na most vagy van még egy 3. kocsi is :lol: vagy nagyon közel van hozzátok minden vagy sokat bicajoztok vagy .. :lol: azért 12év alatt 45ezer km az igenmegkímélt motor... elvileg. pazarlás az olajcsere, de ilyen intervallumoknál már ténylegnem a kme kell nézni, hanem az eltelt időt... ilyenkor megérné fulszintetikus olajat venni . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts